Super Moderators Snoob Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Στις ολοκληρωμένες συναλλαγές, εφόσον τα μέλη έχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν την άποψή τους, οι συντονιστές μπορούν να επέμβουν. Να το ξεκαθαρίσω, δεν πάμε να δούμε από μόνοι μας τις αξιολογήσεις. Μέσω αναφοράς, μόνο. Στo "είπαμε να βρεθούμε αλλά με έστησε", σε ποια βάση θα επέμβουν οι συντονιστές; Δεν πειράζει, ας μην επέμβουν; Έστω, αλλά να είναι αυτό ξεκάθαρο: ήδη οι όροι χρήσης αναφέρουν ρητά ότι οι αξιολογήσεις δεν αλλάζουν γι' αυτό τα μέλη πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στο πότε, τι και πώς γράφουν, όμως αν είχα από ένα ευρώ για κάθε φορά που ήρθε αναφορά να αλλάξουμε αξιολόγηση... Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω. Αν στις ολοκληρωμένες συναλλαγές ο σωστός χρήστης είναι μία φορά εκτεθειμένος σε κακόβουλη/εκδικητική κριτική, στην περίπτωση που δεν αποδεικνύεται καν ότι υπήρξε συμφωνία για συναλλαγή, πώς θα προστατευθεί;(*) @Bspus: έχει περάσει καιρός, αλλά κανονικά, με τους όρους χρήσης που ίσχυαν τότε και τώρα, δεν έπρεπε να έχει γίνει αρνητική από κανέναν σας. Θα το δω και θα επανέλθω, δεν ξέρω αν μπορεί να επέμβει κανείς σε αγγελία μετά από τόσο καιρό. (*) Το καλύτερο όπλο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η αναφορά, πάντως: αν δούμε ότι υπάρχουν συστηματικά παράπονα για αδιαφορία/ασυνέπεια στα ραντεβού, αυτό λαμβάνεται υπόψη. 4
LLLEFTERIS Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Ερωτηση (προς mod) αν δειτε εναν διπλο λογαριασμο που ο πρωτος ειναι παλιος και εχει πχ 100 αξιολογησεις και ο δευτερος ειναι ποιο καινουριος με 0-10 αξιολογησεις τρωνε διαγραφη και οι δυο ο πρωτος η ο δευτερος;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Κανονικά όλοι οι λογαριασμοί σύμφωνα με το policy... " Τέλος, υπενθυμίζεται ότι κάθε μέλος μπορεί να διατηρεί μόνο έναν λογαριασμό στο insomnia.gr. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι μέλος διατηρεί περισσότερους του ενός λογαριασμούς, θα αποκλείονται δια παντός όλοι οι λογαριασμοί και θα αφαιρούνται οι τυχόν δημοσιευθείσες αγγελίες." 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Ερωτηση (προς mod) αν δειτε εναν διπλο λογαριασμο που ο πρωτος ειναι παλιος και εχει πχ 100 αξιολογησεις και ο δευτερος ειναι ποιο καινουριος με 0-10 αξιολογησεις τρωνε διαγραφη και οι δυο ο πρωτος η ο δευτερος; Όλοι. Αν και πολλές φορές όταν έχω χρόνο ελέγχω και τους 2 για να δω πότε είχαν τελευταία δραστηριότητα. Εχουμε και περιπτώσεις που κάποιος έκανε νέο λογαριασμό επειδή δεν μπορούσε να μπει σε κάποιον παλιό. Αν δω πως στον έναν απο τους 2 έχει να μπει κάτι χρόνια, πάει να πει πως δεν το έκανε επίτηδες για θέματα αγγελιών κλπ. Βέβαια αυτό το σενάριο δεν αφορά ούτε καν το 0.1% των περιπτώσεων. 1
livefreeordie Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 αν καποιος δεν παραλαβει αντικειμενο που εχει σταλθει με αντικαταβολη,η αρνητικη αξιολογηση ειναι απαραιτητη. δεν εχει σημασια που δεν ολοκληρωθηκε η συναλλαγη. τα ατομα που κανουν κατι τετοιο συχνα το εχουν συστημα,ειναι ανευθυνα κι επιβαρυνουν τον αποστολεα χωρις κανεναν λογο κι αιτια,οπως επισης καθυστερουν και την πωληση του αντικειμενου τα χρηματα του οποιου ο πωλητης ισως χρειαζεται αμεσα. βεβαια εν τελη κι οι αρνητικες αξιολογησεις τι ρολο παιζουν. κανει μετα ο αλλος αλλο προφιλ κι ολα μια χαρα.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Αυτή τη στιγμή έτσι έχουν οι κανόνες. Ας μην το ξεχειλώσουμε το θέμα ανακυκλώνοντας ξανά και ξανά τα ίδια. Ο απατεώνας πάντα θα βρίσκει τρόπους να ξεπεράσει ο,τι περιορισμό κι αν βάλουμε. 3
deeplyingchris Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα και από εμένα... Στο Insomnia διατηρώ λογαριασμό κανένα μήνα τώρα,είχα ήδη 5 συναλλαγές οι οποίες ήταν άψογες,βρίσκω φοβερές απαντήσεις σε τεχνικά θέματα και γενικά,ενώ πριν γίνω μέλος το είχα παρεξηγήσει,αλλάζω τελείως άποψη... Διατηρώ λογαριασμό στο iPhoneHellas για χρόνια,με πολλές συναλλαγές και έχω ακόμη-ακόμη το ίδιο εικονίδιο(δεν πρόλαβα να έχω και το ίδιο nickname,ήμουν αργός;-))))))))) Θα προσπαθήσω να δώσω μία ψήφο εμπιστοσύνης και κατανόησης στους διαχειριστές,όπως έκανα και αλλού,γιατί πρέπει να κατανοήσουμε ορισμένες βασικές αρχές των αγγελιών,και θεωρώ οτί το βάρος ελέγχου αρχίζει και γίνεται δυσθεώρητο... i)Ασχολείστε με αγγελίες μεταχειρισμένων,παιδιά...Αγοράζετε κάτι,ΟΧΙ από κατάστημα,από κάποιον άλλο χρήστη,χρησιμοποιημένο,και άρα με ρίσκο να μην μπορέσετε να βρείτε κάποιο δίκαιο σε περίπτωση προβληματος...Απλά,live with it,αυτές είναι οι αγγελίες! ii)Μην παρασύρεστε από την κάψα για κάτι που θέλετε, η πείρα δείχνει οτί πολλές φορές η αγορά είναι βεβιασμέμη και λάθος,άρα και υπόλογη σε μή αντικειμενική κρίση...Σκεφτείτε πολύ,δείτε εναλλακτικές και έι δυνατόν ψάξετε για αντικείμενα με εγγύηση! iii)ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ,ξαναλέω,ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ το σύστημα των αξιολογήσεων με αφήνει παγερά αδιάφορο,γιατί όπως ΌΛΟΙ παραδέχεστε με τις ιστορίες είναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ προσπελάσιμο...Άρα,έχω επιλέξει να μην το ακολουθώ,μία τηλεφωνική επικοινωνία,μία ωραία δομημένη αγγελία και σωστή τιμή με βάση τις εποχές θα σας πει περισσότερα...Δεν μου κάνει,έχω κακό προαίσθημα,πάω στον επόμενο,τέλος! iv)Οι διαχειριστές δεν είναι η ΓΑΔΑ...Σκεφτείτε οτί κάλλιστα,μπορούν,με τίμημα επισκεψιμότητας βέβαια,να παρατήσουν τις αγγελίες και να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο...Δεν το κάνουν,αυτό όμως δεν σημαίνει οτι 24/7 είναι πάνω από αγγελίες και κοιτούν τυχόν παρατυπίες... v)Τελειώνω με μια ιστορία...Έδινα ένα XBOX,με εγγύηση και δύο παιχνιδάκια σε πολύ καλή τιμή(θα βρείτε αγγελία κλειδωμένη στην αναλογη κατηγορία)...Το έδωσα μέσω Χρυσής Ευκαιρίας,το πήρε κάποιος,το ίδιο βράδυ με παίρνει έχοντας θέμα συνδεσιμότητας στο δίκτυο...Το πήρα πίσω,του έδωσα τα λεφτά,το πρόβλημα όντως προέκυψε εκείνη τη στιγμή,εγώ βλακωδώς μετα την επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις δεν έκανα τελικό τεστ...Ευτυχώς έπεσα και έπεσε σε άτομο με κατανόηση,θα μπορούσαμε να αλληλοκατηγορούμαστε για μέρες...Επέλεξα,ευτυχώς λόγω εγγύησης,να το πάρω και να το στείλω MS,θα σταλεί σήμερα μάλλον,άνοιξα και thread αντίστοιχο...Απλά αναφέρω ένα παράδειγμα,και μάλιστα πολύ πρόσφατο για να αναδείξω τις άπειρες καταληξεις και θέματα που μπορεί να έχει μία αγοραπωλησία μεταξύ ιδιωτών για μεταχειρισμένο....That's life,όποιος το βλέπει εξαρχής αρνητικά σαν διαδικασία,του απαντώ ότι και στις αγγελίες : "Αγοραζεις καινούριο,έχεις εγγύηση,κατάστημα να ασχοληθείς και ΤΕΛΟΣ... Συγγνώμη εάν κούρασα,δεκτά τα οποιαδήποτε σχόλια θετικά ή αρνητικά... Ευχαριστώ... 3
VampireKiSS Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Να το ξεχειλώσουμε το θέμα γιατί μόνο ασήμαντο δεν είναι. Τι θα πει συμφωνούμε να γίνει η συναλλαγή αλλά εξαφανίζομαι και δεν το στέλνω-δεν λαμβάνω, δεν απαντάω? Μπορεί να είμαι ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου αλλά είμαι ακατάλληλος για να με εμπιστευτείς. Η ΑΞΙΟ-λογιση λοιπόν είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ΑΞΙΟ-πιστία. Και κάποιοι κάνουν τη δουλειά τους με πράγματα που αγοράζουν ή με τα χρήματα που περιμένουν, δεν είναι όλοι ζαμαν φου πότε και αν θα του καπνίσει του άλλου να γίνει η δουλειά. Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει ή αν το συναντήσατε, επειδή το βλέπω πολύ συχνά να συμβαίνει ειδικά στο fb, οι αξιολογήσεις του insomnia είναι σημείο αναφοράς. "Δείτε τις αξιολογήσεις μου" γράφει ο άλλος σε αγγελία στο fb! Χωρίς να το θέλει το site εκτίθεται και δεν θα πρέπει ασυνεπείς, ανεύθυνοι ή απλά τρόμπες να υπονομεύουν τις καλές σχέσεις μας στο φόρουμ και το φόρουμ το ίδιο! Στο κάτω κάτω ας εκκαθαρίζονται οι άσχετες αξιολογήσεις (φίλε σβήσε μηνυματα ή τι τιμή είναι αυτή) αλλά η συνέπεια και η επικοινωνία σε αυτό το χώρο και με αυτόν τον τρόπο που γίνονται οι συναλλαγές, είναι το Α και το Ω. Οι Αμερικάνοι λένε you buy the seller not the item. Προβληματιστείτε από αυτό και πράξτε ανάλογα κύριοι της διαχείρισης. 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Να το ξεχειλώσουμε το θέμα γιατί μόνο ασήμαντο δεν είναι. Τι θα πει συμφωνούμε να γίνει η συναλλαγή αλλά εξαφανίζομαι και δεν το στέλνω-δεν λαμβάνω, δεν απαντάω? Μπορεί να είμαι ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου αλλά είμαι ακατάλληλος για να με εμπιστευτείς. Η ΑΞΙΟ-λογιση λοιπόν είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ΑΞΙΟ-πιστία. Και κάποιοι κάνουν τη δουλειά τους με πράγματα που αγοράζουν ή με τα χρήματα που περιμένουν, δεν είναι όλοι ζαμαν φου πότε και αν θα του καπνίσει του άλλου να γίνει η δουλειά. Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει ή αν το συναντήσατε, επειδή το βλέπω πολύ συχνά να συμβαίνει ειδικά στο fb, οι αξιολογήσεις του insomnia είναι σημείο αναφοράς. "Δείτε τις αξιολογήσεις μου" γράφει ο άλλος σε αγγελία στο fb! Χωρίς να το θέλει το site εκτίθεται και δεν θα πρέπει ασυνεπείς, ανεύθυνοι ή απλά τρόμπες να υπονομεύουν τις καλές σχέσεις μας στο φόρουμ και το φόρουμ το ίδιο! Στο κάτω κάτω ας εκκαθαρίζονται οι άσχετες αξιολογήσεις (φίλε σβήσε μηνυματα ή τι τιμή είναι αυτή) αλλά η συνέπεια και η επικοινωνία σε αυτό το χώρο και με αυτόν τον τρόπο που γίνονται οι συναλλαγές, είναι το Α και το Ω. Οι Αμερικάνοι λένε you buy the seller not the item. Προβληματιστείτε από αυτό και πράξτε ανάλογα κύριοι της διαχείρισης. Αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρο πως οι αξιολογήσεις γίνονται από τα μέλη που συμμετείχαν σε μια ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ συναλλαγή. Αν γίνει αυτό που λες σου εγγυώμαι από τώρα πως το 90% των αξιολογήσεων θα είναι πλασματικές. Εσύ ας πούμε θα έχεις δίκιο που σε έστησε κάποιος και θα του κάνεις αρνητική. Αυτός για αντίποινα θα σου κάνει το ίδιο και εγώ μετά σαν mod θα πρέπει "να μυρίσω τα νύχια μου" για να δω ποιος έχει δίκιο! Αν ένας χρήστης συστηματικά δεν εμφανίζεται σε ραντεβού κλπ θα πρέπει να αναφέρεται από τη σχετική επιλογή κάτω δεξιά στη σελίδα του profile του. Αν το κάνει συχνά σίγουρα θα έχει συχνές αναφορές και θα απενεργοποιηθεί ο λογαριασμός του. Απο την εμπειρία μου στις αγγελίες τα τελευταία χρόνια, αυτό που βλέπω είναι πως οι περισσότερες αρνητικές αξιολογήσεις αφορούν διάφορα "χαζά" θέματα του στυλ "φιλαράκι πουλάς κάτι ακριβά και εγώ σου δίνω τόσα και χάρη σου κάνω. Και επειδή έχουμε και κρίση δέξου το γιατί θα σου υποβάλλω αρνητική και θα δεις τι θα πάθεις (Χλαπάτσας mode )" Καταλαβαίνω πολύ καλά πως κι εσύ έχεις δίκιο αλλά προσπαθώ να το δω συνολικά σαν διαδικασία και προβλέπω που θα καταλήξει αν "ανοίξει" τόσο... 5
redhotstef Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Βασικα οι αξιολογισεις πρεπει να γινονται μονο απο τους αγοραστες και λιγοτερο απο τους πωλητες. Αυτο εχει σημασια εξ αλλου. Τι να τις κανω πχ τις 20 αξιολογησεις στις οποιες ημουν καλος αγοραστης; Δεν λεει κατι.. Οταν δινω κατι 50 και τελικα με παζαρια κτλ ο αγοραστης μου το παιρνει 30-40, εφοσον το δεχομαι, το τονιζω, και ολοκληρωνεται η συναλλαγη, δεν εχω λογο να κανω στον αγοραστη ουτε αρνητικη ουτε ουδετερη , καθως ουτε και θετικη αφου κυριως οσοι βλεπουν αξιολογησεις κοιτουν περισσοτερο αυτες απο αγοραστες. Σε ολοκληρωμενες συναλλαγες παντα συμφωνα με τους κανονες. Ετσι αποφευγουμε τα αντιποινα..
Super Moderators billdanos Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Βασικα οι αξιολογισεις πρεπει να γινονται μονο απο τους αγοραστες και λιγοτερο απο τους πωλητες. Αυτο εχει σημασια εξ αλλου. Τι να τις κανω πχ τις 20 αξιολογησεις στις οποιες ημουν καλος αγοραστης; Δεν λεει κατι.. Οταν δινω κατι 50 και τελικα με παζαρια κτλ ο αγοραστης μου το παιρνει 30-40, εφοσον το δεχομαι, το τονιζω, και ολοκληρωνεται η συναλλαγη, δεν εχω λογο να κανω στον αγοραστη ουτε αρνητικη ουτε ουδετερη , καθως ουτε και θετικη αφου κυριως οσοι βλεπουν αξιολογησεις κοιτουν περισσοτερο αυτες απο αγοραστες. Σε ολοκληρωμενες συναλλαγες παντα συμφωνα με τους κανονες. Ετσι αποφευγουμε τα αντιποινα.. Δεν έχουμε "επαγγελματίες" πωλητές στις αγγελίες (ή δεν θα έπρεπε να έχουμε γενικότερα) για να έχει νόημα αυτό που λες. Είναι συναλλαγές μεταξύ χρηστών οπότε θα πρέπει και οι 2 πλευρές να μπορούν να βλέπουν τις αξιολογήσεις. 3
iordanis77 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Οταν δινω κατι 50 και τελικα με παζαρια κτλ ο αγοραστης μου το παιρνει 30-40, εφοσον το δεχομαι, το τονιζω, και ολοκληρωνεται η συναλλαγη, δεν εχω λογο να κανω στον αγοραστη ουτε αρνητικη ουτε ουδετερη , καθως ουτε και θετικη Δηλαδη αν το παρει 50+ του βαζεις θετικη, αν το παρει πιο κατω με παζαρι δε θελεις να βαλεις τιποτα? "Ουδετερη" τι σημαινει?
Super Moderators billdanos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Βλέπετε λοιπόν και μόνοι σας, πως το θέμα δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται!
redhotstef Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δηλαδη αν το παρει 50+ του βαζεις θετικη, αν το παρει πιο κατω με παζαρι δε θελεις να βαλεις τιποτα? "Ουδετερη" τι σημαινει? Βαζω ρε συ , παντα εβαζα στους αγοραστες, απλως λεω οτι δεν πολυμετραει στην εικονα του αλλου σαν αγοραστης. Πιο πολυ μετραει αν τα αντικειμενα που δινει καποιος ειναι/ηταν οκ για τον αγοραστη. Απ την αλλη αν καποιος ειναι επαρχια και εχει πολλες αξιολογησεις σαν αγοραστης σημαινει οτι μπορεις να του στειλεις αντικαταβολη και να μην σου γυρισει πισω, οποτε ναι, εκει εχουν νοημα οι αξιολογησεις του πωλητη.. Οποτε εκανα λαθος σκεψη..
aces Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δεν ειναι εντελως λαθος σαν σκεψη απλα για να υπαρχει fair play & απολυτη ισορροπια κανουν και οι 2 πλευρες που ειναι το πιο δικαιο-σωστο για εμενα σαν επιλογη αφου οπως ειπε και ο bildanos δεν υπαρχουν επαγγελματιες πωλητες κ αν υπαρχουν ειναι η μειοψηφια. Οι αξιολογησεις μια χαρα ειναι κ λειτουργουν -- τα διπλα accounts ειναι η "μαυρη τρυπα" κ το σοβαροτερο προβλημα που ειναι μαστιγα σχεδον παντου.....(σε καθε σελιδα δυστυχως) κ δεν ειναι παντοτε ευκολο να εντοπιστουν κλπ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις