Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους, στο main pc με hardware(fx 9370 stock,sabertooth 990fx)εχω 2x8gb hyperx 1866mhz.

Το προβλημα που παρατηρω ειναι το εξης

Οταν δουλεουν οι ραμ και οι δυο μαζι σε dual channel δηλαδη 2χ8gb, το pc αρχιζει τα τρελα του. bsod,κρασαρουν τα games.

Οταν ομως δουλευει μονο η μια ραμ τα προβληματα εξαφαναζονται.Τα games παιζουν με τις ωρες,κανενα bsod.

ΤΟ pc τρεχει w10 φρεσκοφορμαρισμενα,και τους τελευταιους drivers σε ολα.

Ειμαι στην σκεψη να αλλαξω τις ραμ,μπας και υπαρχει εκει το προβλημα γιατι δεν γινεταιι να μεινω με μια 8αρα, αλλα θελω να σιγουρεψω οτι ειναι εκει το προβλημα. ΤΟ PC ετρεξε απροβληματιστα memtest και δεν εβγαλε κανενα error.

οποτε ειναι θεμα ραμ η μπορει καποια ασυμβατοτητα μητρικης οταν τρεχουν σε dual channel?

Δημοσ.

Προφανώς υπάρχει ασυμβατότητα με τη μητρική.Δε μπορώ να αποκλείσω άλλο ενδεχόμενο, αλλά τις μεγαλύτερες πιθανότητες εκεί τις ρίχνω.Ακριβώς το ίδιο είχα αντιμετωπίσει κι εγώ το 2012 που μετέβην σε ddr3 πλατφόρμα.Πήρα 2x4gb χωρίς να είναι στη λίστα με τις επίσημα υποστηριζόμενες μνήμες, υποθέτοντας ότι θα δουλεύουν απροβλημάτιστα.Όμως δεν δούλευαν.Όταν έβαζα το ένα στικάκι μόνο του σε slot, οποιοδήποτε και να ήταν αυτό, δούλευε κανονικά.Κάθε στικάκι.Μόλις έμπαιναν μαζί, σε οποιοδήποτε ζεύγος slot επίσης, πάλι μπλε οθόνες κλπ.Επίσης δεν είχαν πρόβλημα να βγάλουν memtest οι μνήμες.Οπότε άλλαξα σε κάποιες από τη λίστα συμβατότητας και όλα καλά.

Βtw ποιές ακριβώς hyperx έχεις;

• Like 1
Δημοσ.

για να αποκλειστει το ενδεχομενο ασυμβατοτητας πες μας και αν εχεις δοκιμασει κατι στο bios, στις αναγνωριζει κανονικα ή τις εβαλες στα 1866 χειροκινητα?

για δοκιμασε να αλλαξεις στο AI overclock tuner και να βαλεις docp και στη συνεχεια να τσεκαρεις στο mem frequency οτι βρηκε πχ profile #1 kingston hyperx 1866..

επισης, τις εχεις βαλει στα σωστα slots? δλδ 2ο και 4ο?

• Like 1
Δημοσ.

hyperx fury 2x8gb 1866mhz ειναι οι ραμ.οι ραμ ναι ειναι στο σωστα σλοτ. 

Το προβλημα παρατηρηθηκε βασικα απο το GTA V. Το game ενω επαιζα κρασαρε στα καλα καθουμενα

τι ρεσετ στα bios,τι reset oc cpu-καρτας,τι αλλαγες drivers το προβλημα δεν φτιαχνοταν.Μεχρι και φορματ εγινε και παλι τιποτα.

Μεχρι που εβγαλα την μια ραμ, το προβλημα λυθηκε,το game το αφησα για ωρες και επαιζε.

Και εγω θεωρω πως το θεμα προκειται για ασυμβατοτητα και σκεφτομαι να τις αλλαξω μπας και το προβλημα λυθει.Αν οχι,ισως να υπαρχει θεμα με την μητρικη

Δημοσ.

ωραια, αφου ειναι στα σωστα slots δες και το αλλο που σου λεω απο το bios(αν τις αναγνωριζει κανονικα και επισης και τη συχνοτητα). για μενα δυσκολα υπαρχει ασυμβατοτητα με τις συγκεκριμενες μνημες.

επισης, εχει η μητρικη την τελευταια εκδοση bios? (2501)

Δημοσ.

οπα εμενα η δικια μου εχει το 1604 , ειναι h rev.1.0

τις ραμ ναι τις αναγνωριζει κανονικα. 1866 

Δημοσ.

Για αυτές μιλάμε δηλαδή;

https://www.skroutz.gr/s/4724348/HyperX-Fury-Red-16GB-DDR3-1866MHz-HX318C10FRK2-16.html

http://images10.newegg.com/UploadFilesForNewegg/itemintelligence/ASUS/Sabertooth_990FX_R20_Memory_QVL1401383464959.pdf

Δεν τις έχει στην επίσημη λίστα πάντως.Όσο κολλημένος νέρντουλας και να ακούγομαι, άπαξ και δεν είναι εντός, δε μπορείς να πεις ότι θα σου δουλέψει σίγουρα.Αυτό θα σου έλεγε και η asus, το ίδιο θα σου πουν λογικά και στο μαγαζί που τις πήρες.

Σε κάθε περίπτωση πειραματίσου με τις ρυθμίσεις στο bios και πέρνα την τελευταία, σταθερή έστω, έκδοσή του.Βήμα βήμα.

• Like 1
Δημοσ.

bios βλεπω φοραει το τελευταιο για να υποστηρηξει και τους 9χχχ.

Παντως φοβαμαι πως αν δεν αλλαξω ραμ για να σιγουρευτω δεν αλλαζουν και πολλα.Θα τις βαλω να δουλεψουν 1600 μπας και αλλαξει κατι και βλεπουμε

Δημοσ.

αν κανεις αυτο που σου ειπα, να αλλαξεις δηλαδη σε docp ειμαι 99.9% σιγουρος πως θα λυθει το θεμα σου κι αυτο γιατι εχεις την πρωτη εκδοση της sabertooth.

Δημοσ.

bios βλεπω φοραει το τελευταιο για να υποστηρηξει και τους 9χχχ.

Παντως φοβαμαι πως αν δεν αλλαξω ραμ για να σιγουρευτω δεν αλλαζουν και πολλα.Θα τις βαλω να δουλεψουν 1600 μπας και αλλαξει κατι και βλεπουμε

ε ναι..

δοκιμασες και τα δύο μαζί,αλλά όχι σε dual;

Δημοσ.

απο bios εισαι οκ παντως. μια λυση ειναι και αυτη που λες να ριξεις τη συχνοτητα.

εγω παντως εχω βαλει τις ιδιες μνημες σε υπολογιστη πελατη και τις αναγνωριζει κανονικα με την επιλογη docp που σου ειπα.

βεβαια ηταν η sabertooth rev 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...