AMSTERIS Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 3 λεπτά πριν, papoys1 είπε οκ να συμφωνήσω επικίνδυνα και τι κέρδισα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Κοίτα φωτογραφίες που τράβηξα το πρωί στην πίσω πλευρά του σπιτιού μου και όπως είπα σε προάστιο 8 χιλιόμετρα από το Σύνταγμα. Δεν πρόκειται να βγουν ποτέ αλλά αν κάποιος από αυτούς αύριο τα βγάλει θα φωνάξει συνεργείο να πληρώσει 2 και 3 χιλιάρικα;;;;;; Ανέκδοτα μου φαίνεται λέμε. το ότι είναι έτσι ακριβώς όπως τα λες τα πράγματα ,μας κάνει να αδιαφορήσουμε? προσωπικά με προβληματίζει πολύ και προσπαθώ να βρω άκρη παρ ότι ουδεμία σχέση έχω με το αντικείμενο ούτε και κάποιο ώφελος..Αυτά είναι σοβαρά θέματα,άξια να προβληματιστούμε όλοι............
Maurikycli Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 Δημοσ. 13 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, AMSTERIS είπε ναι αλλά στο σχολείο μας λένε ότι είμαστε ο καλύτερος κορυφαίος νούμερο 1 λαός!!!! Ουγκ ! δγιαδόσσταιιι!!1111!!!1 Νέα Σμύρνη είσαι παπούλη;
CaMp3on Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλό είναι να γνωρίζουμε ότι αμίαντο δεν συναντάμε μόνο σε στέγες και αποθήκες αλλά σε σωλήνες νερου, βυτία νερού και σε καμινάδες. Παραθέτω φωτογραφίες. Επεξ/σία 15 Απριλίου 2020 από CaMp3on
merkon Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Ο αμίαντος μπορει να βρίσκεται παντού, απο τοίχους και σκεπές, μέχρι σωληνώσεις, καμινάδες, ακομα και φλάντζες. Θελει πολυ προσοχή, οπως ξέρουμε όλοι ειναι 100% βέβαιο οτι προκαλεί μεσοθηλιωμα και καρκινο του αναπνευστικού, ΔΕΝ απομακρύνεται απο το σώμα με κανενα τροπο εφόσον εισέλθει στον οργανισμό και απαιτεί ειδικούς χειρισμούς απο εξειδικευμένα συνεργεία που γνωρίζουν τι κάνουν, τους κινδύνους και τηρούν ΟΛΕΣ τις διαδικασίες και τα μέτρα προστασίας και πρόληψης για την υγεία και ασφάλεια. Μια συμβουλή με βάση την εμπειρία μου και το γνωστικό μου υπόβαθρο, αν ο αμίαντος ΔΕΝ εχει σημαδια φθοράς, ΔΕΝ τον πειράζουμε και τον αφήνουμε ετσι οπως ειναι. 2 1
paylidis Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 4 λεπτά πριν, chris854 είπε Ο αμίαντος πράγματι βρίσκεται σε σωλήνες νερου. Πέρα απο τα άλατα που συσσωρεύονται και δημιουργούν ένα τείχος προστασίας, όσο είναι σε στέρεα μορφή και δεν αποδομείται, δεν είναι ασφαλής; Είναι. Όταν δημιουργηθεί «ρήγμα» υπάρχει πρόβλημα είτε πρόκειται για σωλήνα είτε για πάνελ κλπ
nvel Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) ο αμίαντος δεν είναι πρόβλημα στα δίκτυα ύδρευσης, εκτός από την εργασίες στα δίκτυα αν δεν γίνει σωστά η κοπή των σωλήνων οπότε έχουν πρόβλημα τα συνεργεία και όσοι είναι πέριξ Επεξ/σία 22 Απριλίου 2020 από nvel
userz Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά, Έχω ένα παρόμοιο θέμα. Ο φίλος μου ενοικίασε ένα διαμέρισμα σε διατηρητέο κτίριο στη Θεσσαλονίκη. Καθώς πήγα να το δω έπεσε το μάτι μου στο στέγαστρο του πίσω μπαλκονιού το οποίο είναι από ελενιτ( επιβεβαιωθήκαμε ύστερα και από τηλ που ακολούθησε στην ιδιοκτήτρια). Η ιδιοκτήτρια πολύ συνεννοήσιμη , μας είπε ότι ο μηχανικός της της είπε οτι το στέγαστρο δεν έχει φθορές και πως δεν υπάρχει κίνδυνος. Όντας αρχιτέκτων μηχανικός , πήρα τηλ στο αρμόδιο υπουργείο στο οποίο υπάγεται το διατηρητέο, και μου είπαν τα εξής. Προκειμένου να γίνει απόσπαση του στεγάστρου ( αν φυσικά είναι νόμιμο το ακίνητο γιατί αλλιώς πρέπει να προηγηθεί νομιμοποίηση) πρέπει να πάρει άδεια από : 1. νεοτέρων μνημείων γιατι βρίσκεται εντός ιστορικού ιστού 2. συμβούλιο αρχιτεκτονικής 3. υπουργειο Μακεδονίας Θρακης στο οποίο υπάγεται το διατηρητέο 4. πολεοδομία Αυτό λοιπόν που σκέφτηκα είναι οτι καθώς για να γίνει απόσπαση στεγάστρου ( του δικού μας και του διπλανού διαμερίσματος- αν συμφωνήσουν οι ιδιοκτήτες αφού δουν το ποσό) θα χρειαστούν τουλάχιστον 4 μήνες, να καλέσω ένα συνεργείο ειδικό να το τσεκάρει και να το βάψει με ειδική μπογιά για την οχύρωση του αμιάντου. Αυτό μέχρι να εγκριθεί η άδεια για την απόσπαση. Απλά αναρωτιέμαι. Γίνεται το 2020 να πρέπει να περάσεις από τόση γραφειοκρατία για την αφαίρεση ελενιτ , ενώ πρόκειται για ένα γνωστό καρκινογόνο υλικό? Επίσης μπορούμε εμείς που κάπως είμαστε ευαισθητοποιημένοι σε αυτό το ζήτημα να διεκδικήσουμε κάποια επιδότηση έτσι ώστε να μπορεί ο ιδιοκτήτης να αφαιρέσει τις στέγες αμιάντου χωρίς να επιβαρυνθεί όλο το κόστος? Σκεφτόμουν μέχρι και crowdfunding , ή ενυπόγραφες επιστολές στις αρμόδιες υπηρεσίες, έτσι ώστε να διεκδικήσουμε τη χρηματοδότηση και ταυτόχρονα να υπάρξει ένα νομικό πλαίσιο στο οποίο να υπάρχουν κυρώσεις όσων διατηρούν κατασκευές από ελενίτ. Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2020 από userz
DrLo Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, userz είπε ... κυρώσεις όσων διατηρούν κατασκευές από ελενίτ. Γιατί να έχει κυρώσεις κάποιος που το κράτος τον αναγκάζει να διατηρεί το ακίνητό του για να γουστάρει ο κόσμος να το βλέπει. ΝΑ μαζέψετε υπογραφές για να πληρώνει όποιου το βλέπμα πέφτει πανω του και για το γούστο το δικό τους θεωρητηικά το κρατά διατηρητέο το κράτος, μου κανει πιο λογικό. Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2020 από DrLo
userz Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 DrLo , δεν κατάλαβα το σχόλιο σου! Το θέμα σου είναι τα διατηρητέα αν κατάλαβα σωστά? Αλλά εδώ το θέμα μας είναι ο αμίαντος. Ωστόσο μπορούμε σε άλλο τοπικ να αναλύσουμε το ζήτημα των διατηρητέων μετά χαράς!:-)
DrLo Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, userz είπε DrLo , δεν κατάλαβα το σχόλιο σου! Το θέμα σου είναι τα διατηρητέα αν κατάλαβα σωστά? Αλλά εδώ το θέμα μας είναι ο αμίαντος. Ωστόσο μπορούμε σε άλλο τοπικ να αναλύσουμε το ζήτημα των διατηρητέων μετά χαράς!:-) Το θέμ μου είναι ο διατηρητέος αμίαντος. Όποιος θέλει (ή νομοθετεί γι αυτό) να διατηρείται ο αμίαντος να αναλάβει το κόστος και την ευθύνη του. ontopic: Το οτι ακούς περιστέρια δεν έχει να κάνει με το αν είναι επικίνδυνος ο αμίαντος ή όχι. Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2020 από DrLo
userz Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δεν ειναι διατηρητέος ο αμίαντος! Διατηρητέο ειναι το κτίριο , οπότε οποιαδήποτε επέμβαση σε αυτό πρέπει να περνάει από επιτροπές για να μην κάνει ο κάθε ιδιοκτήτης του κεφαλιού του.
Ukforthemoment Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 7 λεπτά πριν, userz είπε Δεν ειναι διατηρητέος ο αμίαντος! Διατηρητέο ειναι το κτίριο , οπότε οποιαδήποτε επέμβαση σε αυτό πρέπει να περνάει από επιτροπές για να μην κάνει ο κάθε ιδιοκτήτης του κεφαλιού του. O αμίαντος που τρίβεται είναι πρόβλημα.Οχι απλά να υπάρχει.Για αυτό σου είπε για φθορες.Αν εισπνέεις τις ίνες τοτε κάθονται στους πνεύμονες.
sonikk Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 αντιμετωπιζω και εγω μαλλον ενα προβλημα με τον αμιαντο.στο κλιμακοστασιο του σπιτιου στην εισοδο δηλαδη του σπιτιου πανω ψηλα υπαρχει ενα σκεπαστρο με αμιαντο.τα λεγομενα φυλα ελενιτ δηλαδη. ανοιγω δηλαδη την κεντρικη εισοδο του οικηματος μπαινω στην εισοδο που ειναι το κλιμακοστασιο με τα σκαλια και μετα μπαινω στο σπιτι μου ανοιγοντας την πορτα μου. στο κλιμακοστασιο του σπιτιου εχω διαπιστωσει πως ενα φυλο ελενιτ στην μια γωνια του που εξεχει στο τελειωμα δηλαδη του ελενιτ εχει σπασει ενα κομματι περιπου 20 ποντους.προφανως λογω παλαιοτητας ή επειδη παλια ειχε ριξει κατι χοντρα κομματια χαλαζι ή απο καποιο πουλι εσπασε στην ακρη του. αυτο τι σημαινει? οτι στο σημειο αυτο απελευθερωνει ινες αμιαντου οι οποιες εισερχονται απο κατω απο το κλιμακοστασιο στην κεντρικη εισοδο του σπιτιου και καθως ανοιγοκλεινω την πορτα του σπιτιου μου εισερχονται και μεσα στο σπιτι μου? επισης οπως ειναι το σκεπαστρο απο ελενιτ στο κλιμακοστασιο στην ταρατσα ακριβως στα δυο μετρα απεναντι υπαρχει ενας φωταγωγος με τζαμι για να μπαινει φως και εχει και ενα κενο κατω απο το τζαμι ο φωταγωγος γυρω στους δεκα ποντους. αυτο σημαινει οτι επειδη ειναι διπλα στα δυο μετρα το ελενιτ οταν φυσαει εισερχονται ινες αμιαντου απο το κενο του φωταγωγου και κατευθυνονται προς το σπιτι μου οταν ανοιγω πχ την πορτα του φωταγωγου που ειναι η κουζινα μου? εχω διαβασει τοσα και τοσα για τον αμιαντο που εχω παθει φοβια οτι θα πεθανω απο καρκινο του πνευμονα! σας ευχαριστω.
userz Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Το σπίτι είναι δικό σου? Έχεις μιλήσει με τον ιδιόκτητη?Είναι πολύ σοβαρά αυτά τα ζητήματα.Εγώ προσωπικά απευθύνθηκα σε μια εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων που εξειδικεύεται στην απόσπαση στεγάστρων ελενίτ κτλ. Μην το αφήνεις. Με ενα email και φωτο σου απαντάνε άμεσα. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες αλλα το μεσοθηλίωμα είναι η άμεση συνέπεια έκθεσης σε ίνες αμιάντου . Επικοινώνησε μαζί τους και θα σε κατατοπίσουν.
sonikk Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 42 λεπτά πριν, userz είπε Το σπίτι είναι δικό σου? Έχεις μιλήσει με τον ιδιόκτητη?Είναι πολύ σοβαρά αυτά τα ζητήματα.Εγώ προσωπικά απευθύνθηκα σε μια εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων που εξειδικεύεται στην απόσπαση στεγάστρων ελενίτ κτλ. Μην το αφήνεις. Με ενα email και φωτο σου απαντάνε άμεσα. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες αλλα το μεσοθηλίωμα είναι η άμεση συνέπεια έκθεσης σε ίνες αμιάντου . Επικοινώνησε μαζί τους και θα σε κατατοπίσουν. συγγενη μου ειναι που ειναι μεγαλος ηλικιακα και δεν μπορει να κανει κατι ουτε λεφτα εχει. και επειδη και εμεις απο λεφτα εχουμε θεματα ειναι δυσκολο σε τετοιες εταιρειες να αποτανθουμε οταν ζητανε για αφαιρεση ενος στεγαστρου κτλ ενα σκασμο λεφτα. και δεν ειναι μονο το κοστος αφαιρεσης ειναι οτι πρεπει να τοποθετησεις και νεο στεγαστρο που θα σου στοιχισει ενα χιλιαρικο επιπλεον τουλαχιστον. αν ειναι να σκασω 2-3 χιλιαρικα συνολικα για ολες τις εργασιες τι να το κανω.κανονικα αυτα τα πραγματα θα επρεπε να ειναι δωρεαν απο το κρατος αν ηθελαν να βοηθησουν την δημοσια υγεια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα