Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, TRILOBYTER είπε

Σωστα, δεν προκειται να τον πειραξω εγω. Θα ρωτησω τους υπολοιπους αν ψηνονται να τον αφαιρεσουμε φετος η του χρονου.. για την ωρα νομιζω θα παρω αυτο το υλικο που λετε, αλλα ποιο ειναι αυτο; κανενα λινκ εχουμε; Απο σκρουτζ αν γινεται.

https://www.sintecno.gr/index.php/el/eidikes-vafes-xromata-apaitiseon/systimata-antimetopisis-inoplismenon-plakon-amiantou/product/369-kimicover-k80

Είχε ανέβει σε ένα άλλο θέμα. Κάνε ένα τηλέφωνο να μάθεις τιμή.

• Απαντ. 147
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 ώρες πριν, CaMp3on είπε

Παιδιά νομίζω τα πράγματα για τον αμίαντο είναι πολύ απλά. Η τον αφήνεις έτσι όπως είναι ή τον αφαιρείς φωνάζοντας ειδικό συνεργείο που κάνει αυτή την δουλειά και είναι πιστοποιημένο ή τον καλύπτεις με ειδικό υλικό που είναι για αυτήν την δουλειά αλλά θέλει μετά από κάποια χρόνια επανάληψη. Το να τον αφαιρέσεις μόνος σου ή να βάλεις μαστόρια να το κάνουν και να πετάξουν τον αμίαντο στο περιβάλλον θα κάνεις κακό σε όλους. Ναι μεν θα "γλυτώσεις" λεφτά αλλά θα επιστρέψει σε όλους μας μιας και θα υπάρχει ανεξέλεγκτος στην φύση.

Οι ίνες του εισχωρούν στα πνευμόνια και δεν φεύγουν ΠΟΤΕ. Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ελλενίτ στην Θεσσαλονίκη αλλά και στο εργοστάσιο της Χαλκίδας έφυγαν από καρκίνο του πνεύμονα.

Προσωπικά επειδή θελω να κοιμάμαι τα βράδια με την συνείδηση μου καθαρή θα επιδιώξω ότι αμίαντο έχω στην ταράτσα της πολυκατοικίας μου να τον αφαιρέσει ειδική πιστοποιημένη εταιρεία που ξέρω ότι θα τον εναποθέσει σε ασφαλές μέρος χωρίς να τρίβεται και να πηγαίνουν οι ίνες παντού.

σύμφωνουν όλοι ότι πρόκειται για πολύ επικίνδυνο υλικό πράγμα που δεν είναι για συζήτηση.Το πρόβλημα είναι ότι ΔΕΝ βρίσκεις ούτε καν ειδικό συνεργείο να στα παραλάβει..Γιατί ακριβώς πρόκειται για πολύ εξειδικευμένο αντικείμενο το οποίο δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να το κάνει ο καθένας...π.χ. απ όσο ξέρω σε όλόκληρους νομούς της ελλάδος δεν υπάρχει κανένας εξειδικευμένος...Ίσως Αθήνα...

Δημοσ.
14 ώρες πριν, TRILOBYTER είπε

νομιζω ναι ειχαν ταξτοποιηθει ολα τωρα δε ξερω τι παιζει με το κιοσκι μιας και ειναι στη ταρατσα και λογικα φτιαχτηκε πριν πολλα χρονια για να ψηνουν κλπ τοτε. 

Αυτο ειναι καλο να φανταστω; Εχουμε αποψη για καποιο υλικο να κατςω να τα βαψω; Ελεγα να βαλω μονωτικο ελαστομερες απο πανω να το προστατεψω και απο τα νερα..

Αυτό είναι μια απλή βαφή της εποχής μη κατάλληλη.

Το υλικό είναι αυτό που σου ανέβασαν πιο πάνω ΑΛΛΑ πρέπει να εφαρμοστεί με ψεκασμό για να μην απελευθερωθούν ίνες με το κλασσικό βάψιμο (να μην τρίβεται το πινέλο ή το ρολό στην επιφάνεια του ελενίτ). 

Ίσως πριν απ'αυτό να χρειάζεται να περαστεί κάποιο φάρμακο για τα βρύα ώστε να νεκρωθούν και να μην συνεχίσουν να αναπτύσσονται κάτω από τη βαφή και στη ξεφλουδίσουν.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, AMSTERIS είπε

σύμφωνουν όλοι ότι πρόκειται για πολύ επικίνδυνο υλικό πράγμα που δεν είναι για συζήτηση.Το πρόβλημα είναι ότι ΔΕΝ βρίσκεις ούτε καν ειδικό συνεργείο να στα παραλάβει..Γιατί ακριβώς πρόκειται για πολύ εξειδικευμένο αντικείμενο το οποίο δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να το κάνει ο καθένας...π.χ. απ όσο ξέρω σε όλόκληρους νομούς της ελλάδος δεν υπάρχει κανένας εξειδικευμένος...Ίσως Αθήνα...

Φυσικά και υπάρχουν ένα σωρό αδειοδοτημένες εταιρείες για αυτή την εργασία... απλά είναι κατά βάση σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη και για μια αποθήκη δε θα ανέβουν σε κανένα κατσικοχωρι... (ή θα ζητήσουν μια περιουσία για να ανέβουν)

• Thanks 1
Δημοσ.

Γνωστός πριν 4-5 χρόνια είχε αλείψει τον αμίαντο στην ταράτσα με πίσσα, ακριβώς για να μην μπορούν οι ίνες αμιάντου να αποδεσμεύονται από την αμίαντο σανίδα.

Πάντως το θέμα είναι πολύ σοβαρό για το περιβάλλον και δυστυχώς βλέπω αρκετοί συμπολίτες μας πετάνε αμίαντο στους κάδους ή σε ακάλυπτα οικόπεδα. Πριν 1 χρόνο είδα μια καμινάδα αμιάντου δίπλα στον κάδο. Ο δήμος μου είπε ότι απαγορεύεται να την μαζέψουν. Τελικά μετά από αρκετό καιρό κάποιος την μάζεψε.

• Like 1
Δημοσ.

Πρόκειται για περιβαλλοντικό έγκλημα σχεδόν ισάξιο της ανρωποκτονίας, δεν είναι μια απλή περίπτωση μπάζων.

Θεωρητικά ο πρώτος που βλέπει πεταμένο αμίαντο οφείλει να το καταγγείλει εγγράφως στην αστυνομία, να κάνει έρευνα και όποιον βρει στη γειτονιά με "φρέσκια" καμινάδα να του σχηματίζει δικογραφία.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vali είπε

Γνωστός πριν 4-5 χρόνια είχε αλείψει τον αμίαντο στην ταράτσα με πίσσα, ακριβώς για να μην μπορούν οι ίνες αμιάντου να αποδεσμεύονται από την αμίαντο σανίδα.

Πάντως το θέμα είναι πολύ σοβαρό για το περιβάλλον και δυστυχώς βλέπω αρκετοί συμπολίτες μας πετάνε αμίαντο στους κάδους ή σε ακάλυπτα οικόπεδα. Πριν 1 χρόνο είδα μια καμινάδα αμιάντου δίπλα στον κάδο. Ο δήμος μου είπε ότι απαγορεύεται να την μαζέψουν. Τελικά μετά από αρκετό καιρό κάποιος την μάζεψε.

Πολυ καλη ιδεα, η πισα ειναι 100% μονωτικη και για τα νερα. Μιλαμε για πισα μιξη με βενζινη; Πολυ φθηνη λυση αυτη. Απο τη κατω πλευρα γινεται αυτο; Η μονο απο την πανω;

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, TRILOBYTER είπε

Πολυ καλη ιδεα, η πισα ειναι 100% μονωτικη και για τα νερα. Μιλαμε για πισα μιξη με βενζινη; Πολυ φθηνη λυση αυτη. Απο τη κατω πλευρα γινεται αυτο; Η μονο απο την πανω;

Φίλε μη σε πιάνει πανικός.Δες αν μπορείς να κάνεις κάτι από την πάνω μεριά που είπε και κάποιος τα καλώδια με τον αέρα τον τρίβουν .Από κάτω δεν έχει πρόβλημα.

Τι να λέμε τώρα στη γειτονιά μου υπάρχουν γύρω μου 4 αποθήκες και ένα μεγάλο στέγαστρο σκεπασμένα με πλάκες αμιάντου σαν τις δικές σου.Μπορώ να κάνω κάτι;;;;

Και δε μιλάμε για χωριό μιλάμε για πυκνοκατοικημένη περιοχή με πολυκατοικίες σε προάστιο των Αθηνών.Δυστυχώς όπου υπάρχουν παλιές αποθήκες και σπέπαστρα προ του 90 όλα είναι με τέτοια σκεπασμένα.Ποιος θα πληρώσει αυτά τα πακέτα που ζητάνε να τα αλλάξει.Και αν για κάποιο λόγο τα χαλάσει θα καταλήξουν σε κάποιο εγκαταλειμένο οικόπεδο που πετάνε μπάζα ή δίπλα σε κάποιον κάδο.Εύκολη λύση αλλά κυρίως τζάμπα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην πραγματικότητα η μόνη λύση θα ήταν κρατική επιχορήγηση σε μεγάλο ποσοστό όπως έκαναν σε πολλες βόρειες χώρες (πχ ξέρω για τη Γερμανία) με υποχρεωτική την αντικατάσταση.

Παράδειγμα 70-80% επιδότηση από το κράτος και 20-30% από τον πολίτη (πρακτικά Αντιστοιχεί στο νέο υλικό Σαν κόστος). Και φυσικά περισσότερα αδειοδοτημένα συνεργεία με αυστηρούς ελέγχους. Με την υπάρχουσα κατάσταση ακόμα και Ο πιο συνειδητοποιημένος πολίτης θα το σκεφτεί σοβαρά αν αντέχει η τσέπη του να ακολουθήσει τη νόμιμη οδό 

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 2
Δημοσ.

πριν απ όλα συμφωνούμε όλοι ότι πρόκειται για απίστευτα επικίνδυνο καρκινογόνο υλικό ,πληροφορία που θα πρέπει να την έχουμε όλοι ως αυτονόητο ?

• Like 1
Δημοσ.

πριν απ όλα συμφωνούμε όλοι ότι πρόκειται για απίστευτα επικίνδυνο καρκινογόνο υλικό ,πληροφορία που θα πρέπει να την έχουμε όλοι ως αυτονόητο ?

Για έμενα εσένα κ βαριά άλλο 10% του πληθυσμού είναι... το υπόλοιπο 90% δεν έχει ιδέα - ακόμα και μάστορα ξέρω που δεν ήξερε τίποτα για τις καρκινογενέσεις ...

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, AMSTERIS είπε

ναι αλλά στο σχολείο μας λένε ότι είμαστε ο καλύτερος κορυφαίος νούμερο 1 λαός!!!! Ουγκ !

Δε ξέρω ποτέ τα έλεγαν αυτά στο σχολείο πειν από 15 χρόνια που τελείωσα παντως δεν έλεγαν τίποτα τέτοιο. Όπως φυσικά και δε μας μάθαιναν τίποτα σχετικό. Εν πασει περίπτωση μη βγαίνουμε εκτός θέματος 

Δημοσ.

οκ να συμφωνήσω επικίνδυνα και τι κέρδισα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Κοίτα φωτογραφίες που τράβηξα το πρωί στην πίσω πλευρά του σπιτιού μου και όπως είπα σε προάστιο 8 χιλιόμετρα από το Σύνταγμα.

Δεν πρόκειται να βγουν ποτέ αλλά αν κάποιος από αυτούς  αύριο τα βγάλει θα φωνάξει συνεργείο να πληρώσει 2 και 3 χιλιάρικα;;;;;; Ανέκδοτα μου φαίνεται λέμε.

IMG-0638-horz.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...