Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πως μπορω να μαθω αν μια σκεπη που εχω ειναι απο αμιαντο; Μπορει καποιος να μου πει πως ειναι αυτα τα κεραμιδια; Ελεγα να την αλλαξω με πανελ αλλα δε ξερω απο τι υλικο ειναι.. αμα ειναι απο αμιαντο τη κατσαμε; Βλεπω η απομακρινση ειναι πανακριβη..

• Απαντ. 147
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 8/11/2019 στις 5:45 ΜΜ, jennyV είπε

Παιδια για να μην ανοιγω άλλο θέμα, μόλις ανακαλύψαμε ότι μια σωλήνα που διαπερνά τον τοίχο του σαλονιού είναι απο αμύαντο, οπότε δεν μπορούμε να την αφαιρέσουμε (μόνο με τεράστιο κόστος.) Μας είπαν ότι καλη λύση είναι να καλυφθεί με γυψοσανίδα. Θα είναι εντάξει ;

Επίσης στην ανακαίνιση του μπάνιου αντικαταστήσαμε τη σωλήνα αποχέτευσης, την οποία αφαίρεσαν αφού την έσπασαν. Δεν έχω φωτό δυστυχώς, αλλά  θυμάμαι να μοιάζει με τσιμέντο. Υπάρχει περίπτωση να ήταν αμύαντος; Ρωτάω γιατί δεν ξέρω αν χρησιμοποιούνταν σε αποχετεύσεις, ειδικά το 1965 που χτιστηκε το σπίτι. Αν ήταν πάντως έχουμε αναπνεύσει αρκετη απο την σκόνη....

Το πιο πιθανο ειναι να ηταν πηλινη μεχρι 80 κατι τετοιες ειχαν.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, TRILOBYTER είπε

Πως μπορω να μαθω αν μια σκεπη που εχω ειναι απο αμιαντο; Μπορει καποιος να μου πει πως ειναι αυτα τα κεραμιδια; Ελεγα να την αλλαξω με πανελ αλλα δε ξερω απο τι υλικο ειναι.. αμα ειναι απο αμιαντο τη κατσαμε; Βλεπω η απομακρινση ειναι πανακριβη..

Γκουγκλάρισε εικόνες φύλλα αντιάντου για σκεπή και σύγκρινε με τη δική σου.Αν η συγκεκριμένη σκεπή είναι και πριν από το 1990 τότε το πιο πιθανό είναι αμιάντου.

Άντε το έκανα εγώ για σένα ρίξε μια ματιά.:P

Δημοσ.

μεγάλο πρόβλημα αυτές οι σκεπές αμιάντου...ήθελα να μεταφέρω 2-3 πλάκες και έψαχνα τη νόμιμη διαδικασία γιατί ειναι ιδιαίτερο υλικό και απαγορεύται αυστηρα να πεταχθεί οπουδήποτε! Είναι απίστευτο αυτό που μου είπαν: -βρες ιδιώτη που αναλαμβάνει κι αν τον πληρώσεις έρχεται να τα πάρει!!!!!!!!!!!

Ξέρετε κάτι σχετικό?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, AMSTERIS είπε

μεγάλο πρόβλημα αυτές οι σκεπές αμιάντου...ήθελα να μεταφέρω 2-3 πλάκες και έψαχνα τη νόμιμη διαδικασία γιατί ειναι ιδιαίτερο υλικό και απαγορεύται αυστηρα να πεταχθεί οπουδήποτε! Είναι απίστευτο αυτό που μου είπαν: -βρες ιδιώτη που αναλαμβάνει κι αν τον πληρώσεις έρχεται να τα πάρει!!!!!!!!!!!

Ξέρετε κάτι σχετικό?

Το καταλαβαινω και σωστα κανουν αλλα σκεψου τον κλασικο Ελληνα που δρ θα ξερει και θα τα πεταξει οπου ναναι η θα ξερει και δε θα τον νοιαζει.. προσωπικα δε θα δωσω μερικα κατοσταρικα για αυτο το πραγμα. Εχεις σκεφτει τι θα κανεις; Δωσε καμμια ιδεα και σε μας.. 

7 ώρες πριν, papoys1 είπε

Γκουγκλάρισε εικόνες φύλλα αντιάντου για σκεπή και σύγκρινε με τη δική σου.Αν η συγκεκριμένη σκεπή είναι και πριν από το 1990 τότε το πιο πιθανό είναι αμιάντου.

Άντε το έκανα εγώ για σένα ρίξε μια ματιά.:P

λογικα αμιαντος ειναι, περιπου 20 τετραγωνικα σκεπη, σε νορμαλ κατασταση βεβαια απλα ηθελα να βαλω κατι συγχρονο και ελαφρυ.. ξερει κανεις τι βαρος εχει ενα μετρο αμιαντοσκεπης;

Μηπως ξερετε αν υπηρχαν και καμιναδες απο αμιαντο; Ειχα μια καμιναδα που ειχα θεμα και αφηνε νερα το ταβανι και μου την ξεριζωσε ο μαστορας, σαν ασπρη πετρα ειναι ας πουμε, και κάπως βαρυ.. 

C0589C7A-5523-4876-8926-54D1E3A069D6.jpeg

B1F23725-0C15-46DF-B084-1F62888172D7.jpeg

Επεξ/σία από TRILOBYTER
Δημοσ.
12 ώρες πριν, TRILOBYTER είπε

Μπορείς να το μάθεις έμμεσα από το ιστορικό. Αν είναι τοποθετημένα προ του '90 είναι αμίαντος. Από την εικόνα και τα βρυα το πιθανότερο είναι να έχουν τοποθετηθεί πριν το '80!

Το ανησυχητικό για μένα είναι ότι τα καλώδια τρίβουν σε μόνιμη βάση και απελευθερώνουν ίνες αμιάντου στην ατμόσφαιρα. Φείνεται καθαρά από το ανοιχτόχρωμο ίχνος των πλακών κάτω από τη διαδρομή των καλωδίων.

Αν "μονώσεις" τις πλάκες με κατάλληλη διαδικασία δεν θα έχεις πρόβλημα.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Μπορείς να το μάθεις έμμεσα από το ιστορικό. Αν είναι τοποθετημένα προ του '90 είναι αμίαντος. Από την εικόνα και τα βρυα το πιθανότερο είναι να έχουν τοποθετηθεί πριν το '80!

Το ανησυχητικό για μένα είναι ότι τα καλώδια τρίβουν σε μόνιμη βάση και απελευθερώνουν ίνες αμιάντου στην ατμόσφαιρα. Φείνεται καθαρά από το ανοιχτόχρωμο ίχνος των πλακών κάτω από τη διαδρομή των καλωδίων.

Αν "μονώσεις" τις πλάκες με κατάλληλη διαδικασία δεν θα έχεις πρόβλημα.

Ελεγα να πατησω ενα ελαστομερες απο πανω τους, ειναι καλη ιδεα; Αλλα αν βαλω και ασταρι λετε να φυγουν οι ινες αυτες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τυπικά ΚΑΙ αυτή τη διαδικασία πρέπει να την κάνει πιστοποιημένο συνεργείο με επίσης πιστοποιημένα υλικά και να σου δώσουν σχετική βεβαίωση για το σύνολο της εργασίας.

Δεν ξέρω να προτείνω κάποια εταιρία, πιθανόν στο υπεκα να υπάρχουν λίστες με εταιρίες.

Για να πω την αλήθεια έχω μείνει στο ψάξιμο των υλικών που έχουν αναφερθεί σε διπλανό θέμα για τον αμίαντο καθώς κι εγώ έχω μια σκεπή με φύλλα ελενίτ του '70!

Επεξ/σία από Maurikycli
edit
Δημοσ.
2 ώρες πριν, TRILOBYTER είπε

Το καταλαβαινω και σωστα κανουν αλλα σκεψου τον κλασικο Ελληνα που δρ θα ξερει και θα τα πεταξει οπου ναναι η θα ξερει και δε θα τον νοιαζει.. προσωπικα δε θα δωσω μερικα κατοσταρικα για αυτο το πραγμα. Εχεις σκεφτει τι θα κανεις; Δωσε καμμια ιδεα και σε μας.. 

λογικα αμιαντος ειναι, περιπου 20 τετραγωνικα σκεπη, σε νορμαλ κατασταση βεβαια απλα ηθελα να βαλω κατι συγχρονο και ελαφρυ.. ξερει κανεις τι βαρος εχει ενα μετρο αμιαντοσκεπης;

Μηπως ξερετε αν υπηρχαν και καμιναδες απο αμιαντο; Ειχα μια καμιναδα που ειχα θεμα και αφηνε νερα το ταβανι και μου την ξεριζωσε ο μαστορας, σαν ασπρη πετρα ειναι ας πουμε, και κάπως βαρυ.. 

Είναι αμίαντος αυτό που ποστάρες στη φωτό. 

Δημοσ.

Αμίαντος υπάρχει σε πάρα πολλά προϊόντα μέχρι να απαγορευτεί η χρήση του. 

Δεν μπορείτε να φανταστείτε που χρησιμοποιούσαν αμίαντο. 

FACT CHECK: Was Fake Snow Made From Asbestos Marketed As Christmas ...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, TRILOBYTER είπε

Το ξυλωμα και μεταφορα τους ειναι δουλεια ολης της οικοδομης εφοσον ειναι στη ταρατσα σωστα;

Εφόσον είναι κοινόχρηστη ναι βαρύνει τους πάντες κ το πιο γαματο είναι ότι δε μπορούν να αρνηθούν να πληρώσουν καθως με μια καταγγελία στο υπεκα τους περνάνε ένα οθωμανικο φερμαρισμα

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, paylidis είπε

Εφόσον είναι κοινόχρηστη ναι βαρύνει τους πάντες κ το πιο γαματο είναι ότι δε μπορούν να αρνηθούν να πληρώσουν καθως με μια καταγγελία στο υπεκα τους περνάνε ένα οθωμανικο φερμαρισμα

Στη ταρατσα ειναι ναι απλα ενοχλει εμενα πιο πολυ που μενω στο «δωμα» και τα ρχω πανω μου

Αμα το ποσο δωθει απο ολους δεν ειναι κατι τρομερο, αμα ειναι να το αναλαβω μονος τη γαμησα με λιγα λογια..

Επεξ/σία από TRILOBYTER
Δημοσ.
3 ώρες πριν, TRILOBYTER είπε

Στο χαλανδρι στα παλαια σπιτια εχει παντου τετοια.. Εχω δει και πεταμενα στο ρεμα πολλα ελενιτ. Βεβαια δεν ειναι τοσο επικινδινο το αμιαντοτσιμεντο. Εγω θα εφτιαχνα κεραμοσκεπη με θερμομονωση και υγρομώνση.. και αν βαλεις τα καλα κεραμιδια δε θα πιανουν ευκολα μουχλα η τα εμποτιζεις με κατι ψεκαστα.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Στο χαλανδρι στα παλαια σπιτια εχει παντου τετοια.. Εχω δει και πεταμενα στο ρεμα πολλα ελενιτ. Βεβαια δεν ειναι τοσο επικινδινο το αμιαντοτσιμεντο. Εγω θα εφτιαχνα κεραμοσκεπη με θερμομονωση και υγρομώνση.. και αν βαλεις τα καλα κεραμιδια δε θα πιανουν ευκολα μουχλα η τα εμποτιζεις με κατι ψεκαστα.

Εαν βρεθει τροποσ να τα μεταφερουμε ελεγα για 7αρη πανελ (το σαντουιτσ που λεμε) εχει φιλος καμμια 50αρια μετρα και μου τα δινει με 5 ευρω το μετρο μεταχειρισμενα σε καλη κατασταση, και επειδη ειναι πανευκολη η τοποθετηση θα τα εβαζα μονος με τη βοηθεια φιλου..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...