Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, bilya είπε

δεν διαφωνώ σε αυτό. Βέβαια δεν είναι τόσο επικίνδυνο οσο οι καμιναδες/σκεπές καθώς δεν φθείρονται κ δεν υπάρχει κίνδυνος το νερό να "μολυνθεί".

Σαφώς, εφόσον δε διαρηχθει η δομή του αμίαντου δεν υπάρχει θέμα. Ένα παραπάνω στους σωλήνες της ύδρευσης που με τα χρόνια δημιουργείται περιμετρικό φιλμ από τα άλατα το οποίο ουσιαστικά προστατεύει ακόμα περισσότερο. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι πρέπει να μείνουν αλλά 50 χρόνια...

• Thanks 1
  • Απαντ. 147
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 2/10/2019 στις 2:46 ΠΜ, doctorkostis είπε

Αν ασχοληθείς βρες κάποιον 65αρη να το κάνει αντί για σένα, με σωστό εξοπλισμό προστασίας πάντα. Με δεδομένο ότι οι βλάβες από τον αμίαντο έρχονται 25-30 χρόνια μετά την έκθεση, ίσως είναι πιο safe.

Γιατρε απαραδεκτος.δλδ ο 65αρης και να παθει κατι μετα απο 25 30 χρονια θα εχει πεθανει λογικα.να κανει την δουλεια ενα αλλο θυμα.

Να σοβαρευτουμε λιγο.στην δουλεια μου ακομα δουλευω αμιαντο. αμιαντοπανα για την ακριβια.μην τρομοκρατητε τον κοσμο.τιποτα δεν θα παθει αμα κανει την δουλεια ο ανθρωπος.αντε για να ειναι και καλα πιο ασφαλης που θελετε μια μασκα χαρτινη να μην αναπνευσει οτι σκονη βγαλει και ενα ζευγαρι γαντια.ελεος δηλαδη.τι θα παθει.εγω με οσα εχω αναπνευσει επρεπε να εχω πεθανει.

• Confused 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Silverage είπε

Η σκόνη περνάει τη μάσκα.

Επίσης, εσύ μπορεί να είσαι τυχερός, ο άλλος όμως όχι. 

Πιο πολυ κυνδινο εχεις απο αυτα που τρως, πινεις  και αναπνεεις παρα απο αυτο που συζηταμε τωρα.Εκτος και παραγεις μονος σου ολα οσα τρως και ζεις καπου στην εξοχη. ας αφησουμε τις υπερβολες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θελει το λιγοτερο τετοιου τυπου μασκα,ικανη να φιλτραρει πολυ μικρα particles

46 λεπτά πριν, mp123 είπε

Γιατρε απαραδεκτος.δλδ ο 65αρης και να παθει κατι μετα απο 25 30 χρονια θα εχει πεθανει λογικα.να κανει την δουλεια ενα αλλο θυμα.

Να σοβαρευτουμε λιγο.στην δουλεια μου ακομα δουλευω αμιαντο. αμιαντοπανα για την ακριβια.μην τρομοκρατητε τον κοσμο.τιποτα δεν θα παθει αμα κανει την δουλεια ο ανθρωπος.αντε για να ειναι και καλα πιο ασφαλης που θελετε μια μασκα χαρτινη να μην αναπνευσει οτι σκονη βγαλει και ενα ζευγαρι γαντια.ελεος δηλαδη.τι θα παθει.εγω με οσα εχω αναπνευσει επρεπε να εχω πεθανει.

Μου φαινεται περιεργο να εχετε ακομα πανια αμιαντου,μηπως ειναι απλα πυριμαχο πανο και εχει μεινει η ονομασια απο παλια??

Οπως και να εχει χρονια εκθεση στον αμιαντο ειναι πολυ επικινδυνη και ειδικα στις μερες μας που υπαρχει γνωση πρεπει να μην γινεται.

Επεξ/σία από Shadows
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Shadows είπε

Θελει το λιγοτερο τετοιου τυπου μασκα,ικανη να φιλτραρει πολυ μικρα particles

Μου φαινεται περιεργο να εχετε ακομα πανια αμιαντου,μηπως ειναι απλα πυριμαχο πανο και εχει μεινει η ονομασια απο παλια??

Οπως και να εχει χρονια εκθεση στον αμιαντο ειναι πολυ επικινδυνη και ειδικα σε μερες που υπαρχει γνωση πρεπει να μην γινεται.

Ελα ομως που σε καποιες δουλειες πρεπει να το χρησημοποιω αναγκαστικα. εμενα δεν με νοιαζει.Στα νεα παιδια στην δουλεια τους λεω παντα γαντια πλαστικα μιας χρησης και μασκα.

Δημοσ.
3 hours ago, mp123 said:

Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι περίεργο. Εννοείται με συστήματα προστασίας θα γίνει η δουλειά, αλλά δε θα έβαζα έναν 20αρη να την κάνει. Η μάσκα η χάρτινη δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν σε προστατεύει πάντως. Θέλει τουλάχιστον αυτή με το P3 φίλτρο, ειδικά αν έχεις σκόνη. Θα σε συμβούλευα να προσέχεις πολύ, ο αμίαντος φαίνεται στον πνεύμονα τουλάχιστον 25-30 χρόνια μετά

Δημοσ.
6 ώρες πριν, mp123 είπε

ελα πες μας πως τρολαρεις. δλδ χρησιμοποιείται προϊόντα αμιάντου ενω έχουν απαγορευτεί τα περισσότερα απο το 1991.  Σίγουρα.

Επίσης  θες ειδική μάσκα κ γενικότερα μιας χρήσης στολή για αποφυγή εισπνοής σκόνης.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, bilya είπε

ελα πες μας πως τρολαρεις. δλδ χρησιμοποιείται προϊόντα αμιάντου ενω έχουν απαγορευτεί τα περισσότερα απο το 1991.  Σίγουρα.

Επίσης  θες ειδική μάσκα κ γενικότερα μιας χρήσης στολή για αποφυγή εισπνοής σκόνης.

Σιγα μην θελεις και στολη αστροναυτη για να μονωσεις εναν οχετο καυσαεριων.

συγνωμη αλλα εισαι εντελος ασχετος με τεχνικες εργασιες.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, mp123 είπε

Σιγα μην θελεις και στολη αστροναυτη για να μονωσεις εναν οχετο καυσαεριων.

συγνωμη αλλα εισαι εντελος ασχετος με τεχνικες εργασιες.

μπορείς να παραθέσεις λινκ του υλικού που χρησιμοποιείται? να μάθουμε κ εμείς οι άσχετοι.που κανουμε σεμινάρια για την αφαίρεση αμιάντου απο κτήρια κ κατασκευές εδω στο ΗΒ

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Παιδια για να μην ανοιγω άλλο θέμα, μόλις ανακαλύψαμε ότι μια σωλήνα που διαπερνά τον τοίχο του σαλονιού είναι απο αμύαντο, οπότε δεν μπορούμε να την αφαιρέσουμε (μόνο με τεράστιο κόστος.) Μας είπαν ότι καλη λύση είναι να καλυφθεί με γυψοσανίδα. Θα είναι εντάξει ;

Επίσης στην ανακαίνιση του μπάνιου αντικαταστήσαμε τη σωλήνα αποχέτευσης, την οποία αφαίρεσαν αφού την έσπασαν. Δεν έχω φωτό δυστυχώς, αλλά  θυμάμαι να μοιάζει με τσιμέντο. Υπάρχει περίπτωση να ήταν αμύαντος; Ρωτάω γιατί δεν ξέρω αν χρησιμοποιούνταν σε αποχετεύσεις, ειδικά το 1965 που χτιστηκε το σπίτι. Αν ήταν πάντως έχουμε αναπνεύσει αρκετη απο την σκόνη....

Δημοσ.

Αν η σωληνα α)δεν εχει φθορες)β)δεν ερχεται σε επαφη με την ''ατμοσφαιρα'' του δωματιου και ειναι απλα χωμενη μεσα στον τοιχο δεν υπαρχει κανενα θεμα.

Η σωληνα του μπανιου χωρις να ειμαι βεβαιος,θα πω οτι το πιθανοτερο ειναι δυστυχως να ηταν απο αμιαντοτσιμεντο ειδικα σε τοσο παλιο σπιτι.Παντως δεν ειναι κατι που θα επρεπε να σε αγχωνει ιδιαιτερα,γιατι η εκθεση σας σε αμιαντο θα ηταν πολυ χαμηλη για να δημιουργησει καποιο θεμα υγειας. 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Shadows είπε

Αν η σωληνα α)δεν εχει φθορες)β)δεν ερχεται σε επαφη με την ''ατμοσφαιρα'' του δωματιου και ειναι απλα χωμενη μεσα στον τοιχο δεν υπαρχει κανενα θεμα.

Η σωληνα του μπανιου χωρις να ειμαι βεβαιος,θα πω οτι το πιθανοτερο ειναι δυστυχως να ηταν απο αμιαντοτσιμεντο ειδικα σε τοσο παλιο σπιτι.Παντως δεν ειναι κατι που θα επρεπε να σε αγχωνει ιδιαιτερα,γιατι η εκθεση σας σε αμιαντο θα ηταν πολυ χαμηλη για να δημιουργησει καποιο θεμα υγειας. 

Tο φαντάστηκα δυστυχώς για το μπάνιο... τελος πάντων ότι έγινε έγινε, αν εμείς αναπνευσαμε σωματίδια , φάντασου τι ανέπνευσαν οι μάστορες όταν την έσπαγαν που ούτε μάσκα δε φορούσαν. Ελπίζω να επιβιώσουμε 😋. Η σωλήνα του σαλονιού είναι εντελώς εκτεθειμένη γι' αυτό πρέπει κάπως να την καλύψουμε. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...