Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Νομίζω η ανησυχία σου είναι υπερβολική. Έχουν γίνει εργασίες αφαίρεσης στέγης τσιμεντοαμίαντου, χωρίς να ακολουθηθούν οι πρακτικές ασφαλείας?

Απλα με ανησυχει οτι βλεπω αυτη τη περιεργη σκονη διπλα και εξω στο μηχανακι στη σελα και δε φευγει ευκολα ειδικα οταν βρεχει.

• Απαντ. 147
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, panther_512 είπε

Η σκόνη αυτή μπορεί να είναι οτιδήποτε.

Απλα δε ξερω τι μπορει να ειναι + οσο να ναι ξεφτιζει η οροφη με το καιρο

Δημοσ.

Μήν μπαίνεις σε αυτή τη λογική. Οι στέγες ελενίτ (πλάκες τσιμεντοαμίαντου) δεν απελευθερώνουν ίνες στην ατμόσφαιρα, εκτός και αν έχουν εμφανή σημάδια φθοράς (σπασίματα και ξεφυλλίσματα στις άκρες τους). Ακόμα και τότε, οι ίνες αμιάντου που απελευθερώνονται δεν φαίνονται με γυμνό μάτι.

Για να καταλάβεις, η ύπαρξη ινών αμιάντου στην ατμόσφαιρα γίνεται με μικροσκόπιο, το οποίο βλέπει τις ίνες που έχουν πιαστεί από ειδικό φίλτρο μία-μία! Και αυτό γιατί οι ίνες αμιάντου μπορούν να διχοτομηθούν άπειρες φορές.

Δεν υπάρχει περίπτωση η εμφανής σκόνη που βλέπεις να είναι ίνες αμιάντου, εκτός και αν κάποιος έκοβε με τον τροχό πλάκες αμιάντου επάνω στο κάθισμα από το μηχανάκι σου.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Μήν μπαίνεις σε αυτή τη λογική. Οι στέγες ελενίτ (πλάκες τσιμεντοαμίαντου) δεν απελευθερώνουν ίνες στην ατμόσφαιρα, εκτός και αν έχουν εμφανή σημάδια φθοράς (σπασίματα και ξεφυλλίσματα στις άκρες τους). Ακόμα και τότε, οι ίνες αμιάντου που απελευθερώνονται δεν φαίνονται με γυμνό μάτι.

Για να καταλάβεις, η ύπαρξη ινών αμιάντου στην ατμόσφαιρα γίνεται με μικροσκόπιο, το οποίο βλέπει τις ίνες που έχουν πιαστεί από ειδικό φίλτρο μία-μία! Και αυτό γιατί οι ίνες αμιάντου μπορούν να διχοτομηθούν άπειρες φορές.

Δεν υπάρχει περίπτωση η εμφανής σκόνη που βλέπεις να είναι ίνες αμιάντου, εκτός και αν κάποιος έκοβε με τον τροχό πλάκες αμιάντου επάνω στο κάθισμα από το μηχανάκι σου.

Το εχω σκεφτει και αυτο ομως σκεφτομαι:

Οποτε αυτο που βλέπω μπορεί να ειναι κάτι αλ λο;(επειδη οι προηγουμενοι λενε πως μπορει να ειναι)

• Μπορεί να ειναι μονωση απο αμιαντο;
  • Μπορει να ειναι χρώμα;

Τελος αξιζει να κανω μετρηση αερα με φιλτρο για να δω τη κατασταση;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ έχω μέγα θέμα με την καμινάδα του καυστήρα που είναι από μπλόκ ελενίτ.

Θέλω να την αντικαταστήσω και έχω απευθυνθεί στο δήμο μου για την αποξήλωση και που θα αποθηκευτούν τα μπάζα και δεν παίρνω απάντηση από κανένα.

Σε μια εταιρία που ρώτησα στην Αθήνα , ίσως η μοναδική με πιστοποίηση , θέλει ένα 1.000άρικο για να έρθει να στην αποξηλώσει με ειδικό εξοπλισμό και μεταφορά των μπάζων στη Γερμανία.

Δηλαδή εκ των πραγμάτων σε αναγκάζουν αν δεν έχεις τα χρήματα να κινδυνεύει η υγεία σου.

Επεξ/σία από tarantules
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tarantules είπε

Θέλω να την αντικαταστήσω και έχω απευθυνθεί στο δήμο μου για την αποξήλωση και που θα αποθηκευτούν τα μπάζα και δεν παίρνω απάντηση από κανένα.

Σε μια εταιρία που ρώτησα στην Αθήνα , ίσως η μοναδική με πιστοποίηση , θέλει ένα 1.000άρικο για να έρθει να στην αποξηλώσει με ειδικό εξοπλισμό και μεταφορά των μπάζων στη Γερμανία.

Δηλαδή εκ των πραγμάτων σε αναγκάζουν αν δεν έχεις τα χρήματα να κινδυνεύει η υγεία σου.

Απο οτι εχω δει ειναι ακριβο. Απο την αλλη αν γινει σωστη δουλεια 1000 ειναι οκ. Αν ερθει τυχαιος μαστορας δε νομιζω να κατσει να σκασει. Τροχο/βαριοπουλα και τελος.

Δημοσ.

Γνωρίζω επιχείρηση που έχει στέγη τσιμεντοαμίαντου έκτασης 5000 τετραγωνικών, κατασκευής δεκαετίας 80.

Κάθε χρόνο κάνει μετρήσεις αμιάντου στο Δημόκριτο από πολλαπλά σημεία μέτρησης με πολλαπλές αντλίες δειγματοληψίας για να καλυφθεί όλη η έκταση και οι μετρήσεις είναι μηδενικές.

Αυτό απλά για αναφορά.

Από κεί και πέρα, απαγορεύεται η απομάκρυνση αμιάντου από μή αδειοδοτημένα συνεργεία.

Δημοσ.

Για πείρε ρε παιδιά και για μας τους άσχετους

Πέρα απο στέγαστρα και καμινάδες είχε άλλες εφαρμογές στην Ελλάδα ο αμίαντος; που αλλού μπορούμε να τον βρούμε;

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, aggelos87 είπε

Για πείρε ρε παιδιά και για μας τους άσχετους

Πέρα απο στέγαστρα και καμινάδες είχε άλλες εφαρμογές στην Ελλάδα ο αμίαντος; που αλλού μπορούμε να τον βρούμε;

Σωλήνες τις ΕΥΔΑΠ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, tarantules είπε

Τι δουλειά έχει ο Δήμος. Δεν είναι σκουπίδι ο Αμίαντος για να φωνάξεις τον Δήμο να έρθει να στα πάρει.

Ο Αμίαντος είναι δικός σου. Γιατί να έχει κάποιος την υποχρέωση να τον απομακρύνει? Γιατί να μην είχε με την ίδια λογική υποχρέωση κάποιος να σου ρυθμίσει ξερωγω το επικινδυνο/αριθμιστο αμάξι σου ή να σου καθαρίζει το σπίτι ?

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
15 ώρες πριν, tarantules είπε

6 ώρες πριν, DrLo είπε

Τι δουλειά έχει ο Δήμος. Δεν είναι σκουπίδι ο Αμίαντος για να φωνάξεις τον Δήμο να έρθει να στα πάρει.

Ο Αμίαντος είναι δικός σου. Γιατί να έχει κάποιος την υποχρέωση να τον απομακρύνει? Γιατί να μην είχε με την ίδια λογική υποχρέωση κάποιος να σου ρυθμίσει ξερωγω το επικινδυνο/αριθμιστο αμάξι σου ή να σου καθαρίζει το σπίτι ?

ακριβως, η ευθυνη της σωστης απομακρυνσης και καταλληλης διαχειρισης ειναι αποκλειστικα δικη σου καθως προκειται για επικινδυνο απόβλητο... ο παραγωγος του πληρωνει τη διαχειριση του.

και ναι, μονο μια εταιρεία απο την αθηνα ειναι αδειοδοτημένη να κανει αυτη τη δουλεια!

• Moderators
Δημοσ.
14 hours ago, panther_512 said:

Από κεί και πέρα, απαγορεύεται η απομάκρυνση αμιάντου από μή αδειοδοτημένα συνεργεία.

Μισθώνω ένα πάρκινγκ στην πολυκατοικία μου το οποίο δεν το χρησιμοποιώ σαν πάρκινγκ, αλλά σαν αποθηκευτικό χώρο για εργαλεία της δουλειάς μου. Στην οροφή του έχει φύλλα ελλενίτ. Η πολυκατοικία (και άρα και τα πάρκινγκ) κατασκευής του '85. Παραδόξως το ελλενίτ είναι σε καλή κατάσταση και δεν έχει πουθενά σπασίματα, ρωγμές κλπ.

Από εκεί και πέρα επειδή είμαι ψυχαναγκαστικός, ήθελα να το αφαιρέσω. Πήρα τηλέφωνο σε μερικά τέτοια συνεργεία και το ποσό που μου είπαν για αφαίρεση και μεταφορά του αμίαντου ήταν σχεδόν όσο θα μου κόστιζε να αγόραζα ολόκληρο το πάρκιγνκ. :/

Οπότε μίλησα με τον τεχνικό μου και αντί για αφαίρεση έκανε κάτι διαφορετικό: ψέκασε την οροφή εσωτερικά με μία βαφή η οποία δημιουργεί μια συμπαγή επίστρωση σαν πέτσα επάνω στον αμίαντο και μπλοκάρει τη διασπορά του στον αέρα, πράγμα που μου βγήκε πολύ οικονομικότερα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, Malthador είπε

Μισθώνω ένα πάρκινγκ στην πολυκατοικία μου το οποίο δεν το χρησιμοποιώ σαν πάρκινγκ, αλλά σαν αποθηκευτικό χώρο για εργαλεία της δουλειάς μου. Στην οροφή του έχει φύλλα ελλενίτ. Η πολυκατοικία (και άρα και τα πάρκινγκ) κατασκευής του '85. Παραδόξως το ελλενίτ είναι σε καλή κατάσταση και δεν έχει πουθενά σπασίματα, ρωγμές κλπ.

Από εκεί και πέρα επειδή είμαι ψυχαναγκαστικός, ήθελα να το αφαιρέσω. Πήρα τηλέφωνο σε μερικά τέτοια συνεργεία και το ποσό που μου είπαν για αφαίρεση και μεταφορά του αμίαντου ήταν σχεδόν όσο θα μου κόστιζε να αγόραζα ολόκληρο το πάρκιγνκ. :/

Οπότε μίλησα με τον τεχνικό μου και αντί για αφαίρεση έκανε κάτι διαφορετικό: ψέκασε την οροφή εσωτερικά με μία βαφή η οποία δημιουργεί μια συμπαγή επίστρωση σαν πέτσα επάνω στον αμίαντο και μπλοκάρει τη διασπορά του στον αέρα, πράγμα που μου βγήκε πολύ οικονομικότερα.

Ποσο σου ζητησαν; Εγω θα ειχα ταβανι 5κ αν ηταν δικο μου βέβαια.

Επεξ/σία από ParhsG

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...