doctorkostis Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Η καρκινογένεση από τον αμίαντο συνήθως γίνεται 20-40 χρόνια μετά την έκθεση. Και σωστά ειπώθηκε, η δράση είναι αθροιστική. 1
Silverage Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Ας μη πανικοβάλλουμε. Δεν χρειάζεται hazmat αντιμετώπιση. Ο κίνδυνος είναι προσθετικός με τα χρόνια από τις ίνες εκτεθειμένου αμιάντου που εισπνέονται. Δεκαετίες ολόκληρες ζούσαμε σε κτίρια με προϊόντα αμιάντου. Κλασσικό παράδειγμα οι μονώσεις και τα ελλενίτ. Και ακόμα υπάρχουν κάποια. Αν γίνεται , πρέπει να αφαιρεθεί. Αλλιώς να καλυφθεί όλο το εκτεθειμένο μέρος ώστε να μη μαδάει. Μια απλή μάσκα εργασίας σε όποιον δουλέψει σε αυτό το κομάτι είναι αρκετή προφύλαξη. Και γυαλιά για τα μάτια (για τον υαλοβάμβακα που κρέμεται κυρίως). Επειδή το είχα ψάξει παλιότερα, θέλει ειδική μάσκα, δεν κάνουν οι απλές. 2
ParhsG Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στη περιοχή που μένω (χαλανδρι) γενικα και τα διπλανα σπιτια εχουν ελενίτ οροφη σε καποια σημεία καθώς και εκεί που μένω. Λογώ αγνοιας μπορει να τα τρυπάνε κτλ και αν πεις κατι σου απαντανε πως δε ξέρεις και οτι δε παθαίνεις τιποτα. Ειναι οντως ελενιτ μιας και εχουν και σταμπα μπλε με το λογοτυπο. Εμενα εχει ενα χωρο 10τετραγωνικα περιπου καθως και εναν αλλο αντιστοιχο. Το προβλημα ειναι οτι δε ξέρω σε τι κατασταση ειναι. Απο το πρωτο ψαξιμο που βρηκα ειναι απο εργαστηριο ελεγχος με αντλία γυρω στα 160 ευρώ για 1 σημείο. Eπισης σε ενα μικρο χωρο που δε καλυπτεται απο ελενιτ μεν αλλα απο προχειρο τζάμι εχω βρει "σκονη" Φωτο . Στο εξωτερικο εχω δει οτι μπορεις να πας δειγμα και να σου πουν σε ταινια εδω ομως δεν ειναι τοσο ευκολο. Δε ξερω αν μπορει αυτο να ειναι απο καποια μονωση στο ελενιτ ή κατι αλλο. Τι μπορώ να κανω; Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2018 από ParhsG
panther_512 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Η πιθανή έκθεση σε ίνες αμιάντου μπορεί να προσδιορισθεί μόνο με μετρήσεις ινών αμιάντου στην ατμόσφαιρα. Υπάρχουν από τη νομοθεσία συγκεκριμένα όρια έκθεσης. Αν δεν κάνω λάθος στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι 0,1 ίνα ανα κυβικό εκατοστό ή κάπου εκεί. Nα απευθυνθείς στο Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας του Ινστιτούτου Νανοεπιστήμης Νανοτεχνολογίας του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, όπου έχουν ανάλυση αποτελεσμάτων της τάξεως της μίας ίνας ανα τετραγωνικό χιλιοστό (στο φίλτρο δειγματοληψίας) Η έκθεση σε ίνες αμιάντου λειτουργεί αθροιστικά. Έχω διαβάσει αρκετή βιβλιογραφία επι του θέματος. Όλοι μας, ακόμα και αν φύγουμε στα βαθιά μας γεράματα από φυσιολογικά αίτια, αναμένεται να έχουμε καρφιτσομένες στα πνευμόνια μας μπόλικες ίνες 1
ParhsG Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, panther_512 είπε Η πιθανή έκθεση σε ίνες αμιάντου μπορεί να προσδιορισθεί μόνο με μετρήσεις ινών αμιάντου στην ατμόσφαιρα. Υπάρχουν από τη νομοθεσία συγκεκριμένα όρια έκθεσης. Αν δεν κάνω λάθος στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι 0,1 ίνα ανα κυβικό εκατοστό ή κάπου εκεί. Nα απευθυνθείς στο Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας του Ινστιτούτου Νανοεπιστήμης Νανοτεχνολογίας του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, όπου έχουν ανάλυση αποτελεσμάτων της τάξεως της μίας ίνας ανα τετραγωνικό χιλιοστό (στο φίλτρο δειγματοληψίας) Η έκθεση σε ίνες αμιάντου λειτουργεί αθροιστικά. Έχω διαβάσει αρκετή βιβλιογραφία επι του θέματος. Όλοι μας, ακόμα και αν φύγουμε στα βαθιά μας γεράματα από φυσιολογικά αίτια, αναμένεται να έχουμε καρφιτσομένες στα πνευμόνια μας μπόλικες ίνες Ο δημοκριτος τι θα μπορεί να κανει για μενα; Δηλαδη θα ασχοληθουνται με το κάθε "πρηχτη" που τους παίρνει τηλεφωνο; Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2018 από ParhsG
panther_512 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Από τον Δημόκριτο θα αγοράσεις την υπηρεσία μέτρησης συγκεκριμένων σημείων για εξακρίβωση της υπάρξης ινών αμιάντου στην ατμόσφαιρα. Μπορείς να έρθεις σε επικοινωνία μαζί τους για να δείς τα τί και τα πώς.
ParhsG Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Οκ ισως κανω αυτο. Εξάλλου τετοια πραγματα δε γινονται DIY. Εχω βρει και αυτο αλλα δε ξερω ποσο σχετικο ειναι http://plinios.org/Contents.aspx?CatId=7
Alxnks Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μέγιστη προσοχή στο χειρισμό και ''συναναστροφή'' με αμίαντο γιατί τα περιστατικά με μεσοθηλίωμα ( https://www.mesothelioma.com/mesothelioma/ ) αυξάνονται διαρκώς μιας και τώρα σκάνε τα ''συνήθως'' 20-40 χρόνια που χρειάζονται από την πρώτη επαφή, από εποχές που η χρήση του είτε δεν απαγορευόταν είτε χρησιμοποιούνταν σιωπηρά. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2018 από Alxnks 1
ParhsG Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 3 λεπτά πριν, Alxnks είπε Μέγιστη προσοχή στο χειρισμό και ''συναναστροφή'' με αμίαντο γιατί τα περιστατικά με μεσοθηλίωμα ( https://www.mesothelioma.com/mesothelioma/ ) αυξάνονται διαρκώς μιας και τώρα σκάνε τα ''συνήθως'' 20-40 χρόνια που χρειάζονται από την πρώτη επαφή, από εποχές που η χρήση του είτε δεν απαγορευόταν είτε χρησιμοποιούνταν σιωπηρά. Απλα δε μπορεις να κανεις και πολλά. Μου κανει εντυπωση παντως που υπαρχουν μαστορες σημερα που κοβουν αμιαντο και δε τους νοιαζει καν. Απο τη φωτογραφια που εχω ποστάρει υπαρχει πιθανοτητα να ειναι απο αμιαντο;
paylidis Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δεν ειναι καθαρη η φωτογραφία σου και κυριως εχει θεμα φωτισμού αλλα ναι υπαρχει περίπτωση... το κακο δεν ειναι η υπαρξη του αμιαντου αυτου καθαυτού, το κακο ειναι η διαβρωση του που το φερνει σε επαφη με την ατμόσφαιρα (οπως στην περιπτωση σου)... Κοινως τα ελενιτ αν δε σπασουν ή δε τα τρπησεις/κοψεις κλπ καλυτερα να μεινουν ως εχουν και δεν υπάρχει πρόβλημα... 2
Alxnks Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, ParhsG είπε Απλα δε μπορεις να κανεις και πολλά. Μου κανει εντυπωση παντως που υπαρχουν μαστορες σημερα που κοβουν αμιαντο και δε τους νοιαζει καν. Απο τη φωτογραφια που εχω ποστάρει υπαρχει πιθανοτητα να ειναι απο αμιαντο; είναι στα πλαίσια του "ωχ σιγά μωρέ, σε μένα θα συμβεί;" (Βλέπε και αντίστοιχα με τσιγάρο κτλ...btw έρευνες έχουν δείξει ότι καπνιστές που δούλευαν αμίαντο έχουν σημαντικά αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης μεσοθηλιωματος). Αν τους λάχει όμως...τραβάνε πόνο αφόρητο και η σύντομη πορεία είναι προδιαγεγραμμένη κι επώδυνη αλλά είναι πια αργά. Υπάρχουν και μπόλικα περιστατικά γυναικών που απλά έπλεναν τα ρούχα δουλειάς των αντρών τους. Για την περίπτωση σου...δεν ξέρω αν είναι, πιθανώς ναι, αλλά πρέπει να φέρεις κάποιον να σου πει. Και αν τον χειριστείς εσύ με κάποιον τρόπο, να έχεις μάσκα καλή, όχι της πλάκας, γάντια κτλ. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2018 από Alxnks
nvel Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 12 λεπτά πριν, ParhsG είπε Απλα δε μπορεις να κανεις και πολλά. Μου κανει εντυπωση παντως που υπαρχουν μαστορες σημερα που κοβουν αμιαντο και δε τους νοιαζει καν. έχω δει κοπή σωλήνα ύδρευσης με τροχό και όταν ρώτησα τον υδραυλικό (που ήταν καλυμμένος με την σκόνη που εισέπνευσα και εγώ) γιατί κόβει έτσι ενώ υπάρχει άλλος τρόπος είπε ότι 30 χρόνια έτσι κόβει και δεν έπαθε τίποτα
panther_512 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, ParhsG είπε Οκ ισως κανω αυτο. Εξάλλου τετοια πραγματα δε γινονται DIY. Εχω βρει και αυτο αλλα δε ξερω ποσο σχετικο ειναι http://plinios.org/Contents.aspx?CatId=7 Αυτό ακριβώς είναι. Οι στέγες ελενίτ αν δεν έχουν σπασίματα και εμφανή διάβρωση είναι ασφαλείς. Μιλάω εκ πείρας, με μετρήσεις ατμόσφαιρας για ίνες αμιάντου κάθε χρόνο. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2018 από panther_512
ParhsG Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 15 λεπτά πριν, Alxnks είπε είναι στα πλαίσια του "ωχ σιγά μωρέ, σε μένα θα συμβεί;" (Βλέπε και αντίστοιχα με τσιγάρο κτλ...btw έρευνες έχουν δείξει ότι καπνιστές που δούλευαν αμίαντο έχουν σημαντικά αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης μεσοθηλιωματος). Αν τους λάχει όμως...τραβάνε πόνο αφόρητο και η σύντομη πορεία είναι προδιαγεγραμμένη κι επώδυνη αλλά είναι πια αργά. Υπάρχουν και μπόλικα περιστατικά γυναικών που απλά έπλεναν τα ρούχα δουλειάς των αντρών τους. Για την περίπτωση σου...δεν ξέρω αν είναι, πιθανώς ναι, αλλά πρέπει να φέρεις κάποιον να σου πει. Και αν τον χειριστείς εσύ με κάποιον τρόπο, να έχεις μάσκα καλή, όχι της πλάκας, γάντια κτλ. Θα καλέσω βέβαια αν το μαθουν αλλοι θα με κοροιδευουν για χρόνια(φλωρο κτλ). Με μασκα FFP3 ειναι οκ για τη σκονη ; Αν και αν εχει παει παντου δε ξερω αν γινεται κατι
panther_512 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, ParhsG είπε Θα καλέσω βέβαια αν το μαθουν αλλοι θα με κοροιδευουν για χρόνια(φλωρο κτλ). Με μασκα FFP3 ειναι οκ για τη σκονη ; Αν και αν εχει παει παντου δε ξερω αν γινεται κατι Νομίζω η ανησυχία σου είναι υπερβολική. Έχουν γίνει εργασίες αφαίρεσης στέγης τσιμεντοαμίαντου, χωρίς να ακολουθηθούν οι πρακτικές ασφαλείας? Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2018 από panther_512
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα