Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποσό που διαθέτουμε : μέχρι 1000

Χρήση υπολογιστή : αποκλειστικά για χρήση σχεδιαστικών προγραμμάτων

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: autocad

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? ναι

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? οχι

Αγορά μόνο από eshop και συναρμολόγηση εκεί.

Καλησπέρα, θα ήθελα κάποιες προτάσεις για το παραπάνω setup. Δεν θα γινει overclock. Να είναι κάτι που θα αντέξει στο χρόνο(αναβαθμήσιμο κλπ). Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

φιλε μου για να μη σου λεω αρλουμπες, το setup ειναι για γνωστο προπτυχιακο αρχιτεκτονα που το μηχανακι σπιτι του δεν σηκωνε autocad και δουλευε σε σύστημα επαγγελματία αρχιτέκτονα. οποτε ασχολούνταν με project της σχολής.

Δημοσ.

βγηκε αρκετα ψηλά και χωρίς οθόνη..

edit: γράψε λάθος τόσα λινκ τώρα την είδα :D ευχαριστώ πολύ για τη προσπάθεια σου!

• Like 1
Δημοσ.

Μην παρεις quadro δεν αξίζει πραγματικά χιλιες φορές μια gaming κάρτα στο 200αρι. Κ οπωσδήποτε i7 κ με 8gb να μείνεις δεν τρεχει τπτ.

Tip. Αφαίρεσε το hardware acceleration sto AutoCAD σκιες κ λοιπά ανούσια.

Δημοσ.

o i5 είναι εντάξει γι αυτό το setup. μήπως θα ήταν καλύτερος ο i7 συν αλλη κάρτα γραφικών που προτείνει ο billya. Θέλω να πω, πως αν η δουλειά γίνεται και με μικρότερο κόστος να μην εξαντλήσουμε όλο το budget. Αν υπάρχουν και άλλες προτάσεις ευχαρίστως να τις ακούσω. αλλά αν πρέπει να εξαντληθεί το budget για να γίνει η δουλειά τότε οκ

Δημοσ.

Για έναν προπτυχιακό φοιτητή αυτή η σύνθεση που σου έδωσα είναι αρκετή. i7 δεν χρειάζεται και δεν χωράει στο budget. Θα μπορούσε να χωρέσει στο μέλλον, αν ο φίλος σου χρειαστεί κάτι πιό δυνατό για renderings. Θα συμφωνήσω ότι τα 8gb RAM θα έφταναν άνετα για τον φίλο σου, απλά είναι τόσο φτηνή η μνήμη τώρα που για 40€ δεν χρειάζεται να πέσει στην μισή. 

Το budget εξαντλείται γιατί:

1. Αγοράζετε τα πάντα από e-shop. Θα μπορούσαμε να πέσουμε ένα 50άρι+ πιστεύω, αν παίρνατε τα κομμάτια από διάφορα μαγαζιά.

2. Θέλετε μαζί και οθόνη. Για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω ότι θα ταίριαζε και ακόμα καλύτερη οθόνη, αλλά μετά θα κόβαμε από άλλα κομμάτια που είναι απαραίτητα. 

3. Υπάρχει περίπτωση τώρα να μπορούσε να δουλέψει και με την ενσωματωμένη το i5. Απλά, στις σχολές αυτές μπορεί να τους κάνουν κάποια στιγμή και 3d σε 3ds max κ.λπ. και εκεί θα ήταν άκρως απαραίτητη η gpu. Οπότε, καλό είναι να υπάρχει τουλάχιστον μια 750Ti, που στον χώρο των computer graphics θεωρείται ως το απόλυτο minimum ανάγκης. 

Δημοσ.

Για μένα πρέπει να βάλεις ι7 γιατί ακόμα κ σε 3 χρόνια δεν θα τον βλέπουν οι ι5. Μην κοιτάς μόνο το τώρα αλλά κ το κοντινό μέλλον που αν ξεκινήσεις κ χρησιμοποιείς animation ή simulation προγράμματα εκεί θα χρειαστείς έναν ι7 για να κερδίσεις πολύτιμο χρόνο. Για μένα πάρε ένα φθηνότερο τροφοδοτικό , πάρε 8gb μνήμη και χώσε την διαφορά σε έναν ι7. 

Δημοσ.

Τί θα τα κάνει τα animation προγράμματα ένας προπτυχιακός στην Αρχιτεκτονική; Και τί εννοείς με τον όρο simulation;

Για τον i7 νομίζω ότι είναι υπερβολές αυτά που γράφονται στην παρούσα φάση. Σε καμία εφαρμογή δεν θα ήταν τόσο μπροστά ώστε να μην τον βλέπει ένας i5, παρά μόνο αν μιλάμε για rendering. Εκεί έχει νόημα το hyper threading. Σπανίως γίνεται χρήση του αλλού.

Φθηνότερο τροφοδοτικό από αυτό που ήδη τον συμβούλεψα να βάλει (από e-shop μιλάμε πάντα), καλό θα ήταν να μη βάλει, γιατί θα είναι πατάτα. Επίσης, αν τυχον το παιδί ασχοληθεί με οτιδήποτε παραπάνω στο μέλλον (κυρίως με rendering), τα 8gb δεν θα φτάσουν.

• Like 1
Δημοσ.

animation ισως χρειαστεί για να φτιάξει κανα βίντεο παρουσίασης (στην αθηνα νομίζω τους μαθαίνουν κ το maya) αλλά είναι καθαρά δικό του θέμα αν θέλει να ασχοληθεί με αυτό το κομμάτι. σαν προπτυχιακός θα κάνει rendering σκηνές  για εργασίες κ πιο μετα για την διπλωματική του (έκανα εγώ σαν πολ. μηχανικός πόσο μάλλον αυτός). Τέλος αν μαθει BIM προγράμματα  (μαθε REVIT απλά εργαλείο) κ  ξεκινήσει να κάνει αναλύσεις(πχ energy analysis) θες ι7. Τα 8 gb είναι υπερ-αρκετά ακόμα και να τρέχουν ταυτόχρονα Autocad-3dsMax-Revit, η μνήμη δεν παίζει μεγάλο ρόλο στο rendering μόνο ο CPU.

PS τα 8 γίνονται 16 εύκολα και χωρίς μεγάλα κόστη ανα πάσα στιγμή. 

Δημοσ.

Τα 8 gb είναι υπερ-αρκετά ακόμα και να τρέχουν ταυτόχρονα Autocad-3dsMax-Revit, η μνήμη δεν παίζει μεγάλο ρόλο στο rendering μόνο ο CPU.

Από αυτό και μόνο μπορώ να συμπεράνω ότι δεν γνωρίζεις αρκετά περί rendering. Η μνήμη είναι βασικό στοιχείο στο rendering και το κλασικό bottleneck στα μοντέρνα συστήματα. Όλα τα στοιχεία του rendering πρέπει να χωράνε στην RAM, ειδάλλως το σύστημα τρελαίνεται στο paging και η κατάσταση επιβραδύνεται πολύ. H cpu καθορίζει το πόσο σύντομα θα τελειώσει το rendering, αρκεἰ να επαρκεί η μνήμη, γιατί ειδάλλως κολλάει το σύμπαν.

Ως προς το rendering επίσης είναι από τις ελάχιστες διεργασίες που εκμεταλλεύονται όλους τους πυρήνες με καλό scaling. Όλα τα υπόλοιπα είναι single threaded στο design/modeling κομμάτι. Μόνο το Maya 2016 έχει αρχίσει να εκμεταλλεύεται σιγά-σιγά περισσότερα threads. 

Εγώ μόνο με 3ds max ανοιχτό στο σύστημά μου είμαι μεταξύ 6-7gb χρήσης στην RAM. Κατά την διάρκεια του rendering ανεβαίνει πολύ περισσότερο. Για αρχιτεκτονική ειδικά, επειδή τυχαίνει να συμμετέχω στο μεγαλύτερο Αρχιτεκτονικό forum του εξωτερικού (CGArchitect), γνωρίζω πολύ καλά ότι τα 16gb μνήμης είναι το απόλυτο minimum όταν μιλάμε για rendering.  

Ως προς το energy analysis που αναφέρεις, δεν έχω ασχοληθεί και δεν γνωρίζω αν υπάρχει παραλληλισμός στους υπολογισμούς. Πάω πάσο εδώ. 

Επιστρέφω στο θέμα. Αφαιρώντας 8gb μνήμης εξοικονομούνται 30-40€. Αυτά δεν επαρκούν για να μπεί i7 σε ένα σύστημα που κατά τον TS ήδη κινείται στο όριο του budget. Αλλά και να έμπαινε ένας i7 υποθετικά, αν το παιδί τον χρειαζόταν για ένα πραγματικά βαρύ rendering όπου το 25% της μεγαλύτερης ταχύτητάς του σε σχέση με έναν i5 θα είχε κάποιο νόημα (γιατί για μικρά rendering είναι ασήμαντη η διαφορά, μιλάμε για κέρδος 1' σε ένα rendering 4-5'), ε, σε αυτή την περίπτωση θα τον έκοβε η μνήμη. Άρα, για μένα προτεραιότητα έχει η μνήμη εδώ. 

Αυτά από μένα. Ο TS ας κρίνει τί τον συμφέρει. Εγώ πρόσφερα με καλή διάθεση αυτά που γνωρίζω. 

Δημοσ.

Από αυτό και μόνο μπορώ να συμπεράνω ότι δεν γνωρίζεις αρκετά περί rendering. Η μνήμη είναι βασικό στοιχείο στο rendering και το κλασικό bottleneck στα μοντέρνα συστήματα. Όλα τα στοιχεία του rendering πρέπει να χωράνε στην RAM, ειδάλλως το σύστημα τρελαίνεται στο paging και η κατάσταση επιβραδύνεται πολύ. H cpu καθορίζει το πόσο σύντομα θα τελειώσει το rendering, αρκεἰ να επαρκεί η μνήμη, γιατί ειδάλλως κολλάει το σύμπαν.

στατικές εικόνες θα rεντάρει σε 1080p ακόμα k v-ray φωτισμούς και και πάλι είναι αρκετό  (προσωπική εμπειρία αναφέρω) 

Ως προς το rendering επίσης είναι από τις ελάχιστες διεργασίες που εκμεταλλεύονται όλους τους πυρήνες με καλό scaling. Όλα τα υπόλοιπα είναι single threaded στο design/modeling κομμάτι. Μόνο το Maya 2016 έχει αρχίσει να εκμεταλλεύεται σιγά-σιγά περισσότερα threads. 

Εγώ μόνο με 3ds max ανοιχτό στο σύστημά μου είμαι μεταξύ 6-7gb χρήσης στην RAM. Κατά την διάρκεια του rendering ανεβαίνει πολύ περισσότερο. Για αρχιτεκτονική ειδικά, επειδή τυχαίνει να συμμετέχω στο μεγαλύτερο Αρχιτεκτονικό forum του εξωτερικού (CGArchitect), γνωρίζω πολύ καλά ότι τα 16gb μνήμης είναι το απόλυτο minimum όταν μιλάμε για rendering.  

σχολείο ολόκληρο πλήρες με δέντρα και αντικείμενα και 3 gb δεν είχα...καλά τι έφτιαξες?

Ως προς το energy analysis που αναφέρεις, δεν έχω ασχοληθεί και δεν γνωρίζω αν υπάρχει παραλληλισμός στους υπολογισμούς. Πάω πάσο εδώ. 

Επιστρέφω στο θέμα. Αφαιρώντας 8gb μνήμης εξοικονομούνται 30-40€. Αυτά δεν επαρκούν για να μπεί i7 σε ένα σύστημα που κατά τον TS ήδη κινείται στο όριο του budget. Αλλά και να έμπαινε ένας i7 υποθετικά, αν το παιδί τον χρειαζόταν για ένα πραγματικά βαρύ rendering όπου το 25% της μεγαλύτερης ταχύτητάς του σε σχέση με έναν i5 θα είχε κάποιο νόημα (γιατί για μικρά rendering είναι ασήμαντη η διαφορά, μιλάμε για κέρδος 1' σε ένα rendering 4-5'), ε, σε αυτή την περίπτωση θα τον έκοβε η μνήμη. Άρα, για μένα προτεραιότητα έχει η μνήμη εδώ. 

Αυτά από μένα. Ο TS ας κρίνει τί τον συμφέρει. Εγώ πρόσφερα με καλή διάθεση αυτά που γνωρίζω. 

τεσπα ξεφύγαμε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...