Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,είναι αυτές ταχύτητες?? http://www.speedtest.net/my-result/5116889420 Μας κοροιδευουν? Ειμαι μεσα στο κεντρο της πολης,ουτε 200 μετρα από το καταστημα της wind αλλα το ιδιο και απο το καταστημα του ΟΤΕ.

Πληρώνω 24αρι ADSL και πιάνω λίγο περισσότερο από τα τρία μου στο download και κάτι ψίχουλα στο upload.Το τελευταίο καιρό το κάνει αυτό,παλιά έπιανα τις εξωπραγματικές ταχύτητες των 10Mbps Down και περιπου 1Mbps Up.

Άμα τους πάρω τηλέφωνο στα κεντρικα στη πρωτεύουσα τι να τους πω? Να τους βρίσω? 

Ότως η άλλος σκόπευα να τους πάρω αυτές τις μέρες για να δω άμα συμφέρει να βάλω 24αρα ή 50αρα VDSL.(που και πάλι θα μαστε Μ@λ@κ3ς,σιγα τις ταχυτητες...)

Σοβαρα,γίνεται να τους πάρω και να τους πω να μου την ανεβάσουν? Δεν μένω σε κανα νεκροταφείο στο βουνο για να πιάνω τετοιες ταχυτητες,ΔΙΠΛΑ τους μενω,στο κεντρο της πολης......

Εχω δει πολλοι λένε για υψηλό προφιλ και κάτι τέτοια...τι είναι αυτά?

Ααα και κάτι άλλο,αυτό με τα χαρακτηριστικά και τις ρυθμίσεις του ρουτερ,τι ρόλο παίζουν? Μπορώ να κερδίσω κάτι από 'κει?

Δημοσ.

Βαλε τα στατιστικα της γραμμης σου απο το ρουτερ ,για να τα δουμε...Μπορει να εισαι διπλα εσυ ,αλλα να περνεις απο την αλλη ακρη της πολης τηλεφωνο...Πολλα μπορει να ειναι...Απο απλα προβληματα μεχρι πολυπλοκα.

Μπες στο ρουτερ σου και βαλε μια φωτο να δουμε...

Δημοσ.

Δεν έχει να κάνει με το αν είσαι κοντά σε "κατάστημα", αλλά στο dslam της περιοχής σου. Τα 10mbps δεν είναι εξωπραγματικά, σε λίγο καιρό έρχονται τα 100mbps. Να μην τους βρίσεις, να τους εξηγήσεις.Το vdsl είναι 30 και 50mbps.Δεν θα είσαι μ@λ@κ@ς με vdsl, θα πιάνεις καμπάνα τις ταχύτητες που προσφέρει δεν είναι adsl. Το speedtest δεν δείχνει όλη την πραγματικότητα σχετικά με τις ταχύτητές σου. Τα στατιστικά της γραμμής στο interface του router θα σου πουν στο πόσο συγχρονίζεις, συνήθως είναι λίγο παραπάνω. Αυτό που μπορείς να κάνεις μόνο σου είναι, αν το router υποστηρίζει telnet, να ρίξεις το noise margin στο 6, και ενδέχεται να κερδίσεις κάποια mbps.  

• Like 1
Δημοσ.

Βαλε τα στατιστικα της γραμμης σου απο το ρουτερ ,για να τα δουμε...Μπορει να εισαι διπλα εσυ ,αλλα να περνεις απο την αλλη ακρη της πολης τηλεφωνο...Πολλα μπορει να ειναι...Απο απλα προβληματα μεχρι πολυπλοκα.

Μπες στο ρουτερ σου και βαλε μια φωτο να δουμε...

Επειδη εχω διαβασει διαφορα για ρυθμισεις στο ρουτερ,αλλα δεν το εχωψ πολυ ψαξει,τι ακριβως να σου στείλω??

Το ρουτερ μου ειναι το TD-W8970 της TP-LINK και είναι κάπως έτσι:  http://prntscr.com/a7wjkc

1) Δεν έχει να κάνει με το αν είσαι κοντά σε "κατάστημα", αλλά στο dslam της περιοχής σου. 2) Τα 10mbps δεν είναι εξωπραγματικά, σε λίγο καιρό έρχονται τα 100mbps. Να μην τους βρίσεις, να τους εξηγήσεις.3) Το vdsl είναι 30 και 50mbps. 4) Δεν θα είσαι μ@λ@κ@ς με vdsl, θα πιάνεις καμπάνα τις ταχύτητες που προσφέρει δεν είναι adsl. 

1) Δεν εχω ιδέα που είναι αυτό :P

2) Οο ναι είναι,στην Ελλάδα ζεις.Και μιας και ζεις στην ελλαδα τα 100Μbps θα ερθουν σε καμια δεκαετια.(Ρουμανια Gigabyte Connection 15€)

3) 24 και 50 ειναι,check στο σαιτ της wind https://www.wind.gr/gr/gia-ton-idioti/statheri-internet/wind-vdsl/

4) Σωπα,πως κι'ετσι??

Όσο για το ρουτερ εχω το TD-W8970 της tp link Και αναγραφετε πάνω στη συσκευασια ADSL Router,παίζει να εχω προβλημα αμα βαλω vdsl?

Δημοσ.

Δεν θα παίξει με VDSL, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις αυτό που θα σου δώσει ο πάροχος.

Επίσης, εφόσον έχεις εννιάρι margin και το router υποστηρίζει telnet μπορείς να πας από τα 5mbps που είσαι τώρα στα 6 και κάτι με μερικές εντολές στο cmd.

Δημοσ.

Δεν θα παίξει με VDSL, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις αυτό που θα σου δώσει ο πάροχος.

Επίσης, εφόσον έχεις εννιάρι margin και το router υποστηρίζει telnet μπορείς να πας από τα 5mbps που είσαι τώρα στα 6 και κάτι με μερικές εντολές στο cmd.

Δεν θα δουλέψει?? Τσαμπα το  50αρικο ://////

Τι να ψάξω στο google να πατησω στο cmd??

Δημοσ.

Δεν υποστηρίζει VDSL. Καταρχήν πες τι λειτουργικό έχεις για να σου πω τι πατάς.

Γιατί στα windows 7 και πάνω πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσεις από το Control Panel το Telnet Client.

Ενδεχομένως να ισχύει και για xp. Δεν το έχω τρέξει εκεί, κάποιος πιο σχετικός ας μας πει.

Θεωρώντας δεδομένο ότι έχεις καινούριο λειτουργικό πηγαίνεις:

Control Panel->Programs and Features-> Turn Windows Features on and off-> Κάνεις tick το Telnet Client (είναι κάτω κάτω).

Μετά ανοίγεις cmd και γράφεις telnet (κενό) και μετά την ip του router. Σου βγάζει να γράψεις username και password. Προσοχή το password δεν φαίνεται για λόγους ασφαλείας, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπαίνει. Μετά γράφεις:

adsl configure --snr 50

και βγαίνεις. Περιμένεις να συγχρονίσει και βλέπεις ότι η νέα ταχύτητα είναι μεγαλύτερη. Από το 9 το snr θα έχει πάει στο 6. Αν έχεις έστω και μία αποσύνδεση επιστρέφεις στην παλιά σύνδεση, αλλά πολύ αμφιβάλλω γιατί έχεις σκυλί router.

Δημοσ.

Δεν υποστηρίζει VDSL. Καταρχήν πες τι λειτουργικό έχεις για να σου πω τι πατάς.

Γιατί στα windows 7 και πάνω πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσεις από το Control Panel το Telnet Client.

Ενδεχομένως να ισχύει και για xp. Δεν το έχω τρέξει εκεί, κάποιος πιο σχετικός ας μας πει.

Θεωρώντας δεδομένο ότι έχεις καινούριο λειτουργικό πηγαίνεις:

Control Panel->Programs and Features-> Turn Windows Features on and off-> Κάνεις tick το Telnet Client (είναι κάτω κάτω).

Μετά ανοίγεις cmd και γράφεις telnet (κενό) και μετά την ip του router. Σου βγάζει να γράψεις username και password. Προσοχή το password δεν φαίνεται για λόγους ασφαλείας, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπαίνει. Μετά γράφεις:

adsl configure --snr 50

και βγαίνεις. Περιμένεις να συγχρονίσει και βλέπεις ότι η νέα ταχύτητα είναι μεγαλύτερη. Από το 9 το snr θα έχει πάει στο 6. Αν έχεις έστω και μία αποσύνδεση επιστρέφεις στην παλιά σύνδεση, αλλά πολύ αμφιβάλλω γιατί έχεις σκυλί router.

Ναι ξερω να το ενεργοποιώ....win 8.1 64bit

Για να το δοκιμάσω μπας και δω τίποτα :/ 

Θενξς :)

TP-LINK(conf)#adsl configure --snr 50
Command not found:configure 

--__--
Δημοσ.

Ενδεχομένως να μην έχει broadcom chipset. Αυτές οι εντολές δουλεύουν μόνο σε τέτοια router. Αν έχει chipset άλλης εταιρείας δεν τις αναγνωρίζει. Ακόμα και broadcom routers βέβαια μπορεί να μην υποστηρίζουν snr tweaking, αλλά συνήθως έχουν.

Edit:Εσύ βέβαια δεν μπορείς να έχεις broadcom CLI, αφού το router σου από ό,τι είδα έχει lantiq chipset.

Δημοσ.

Καλημέρα 

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα εχω προβλημα με το ιντερνετ στη wind μεσα στο ρουτερ ειναι 18,5 και στο speedtest ειναι 0,30 ειναι δυνατό να εχω τοση μεγάλη διαφορά 

post-351794-0-17460400-1456553185_thumb.jpg

post-351794-0-06362600-1456553243_thumb.jpg

Δημοσ.

Ειναι πραγματικα αφυσικη τετοια διαφορα. Μηπως την ωρα που εκανες το τεστ κατεβαζες ταινιες απο torrent η link?

Εχε υποψην πως για να δειξει "σχετικα" σωστα το speedtest, πρεπει να μην "απασχολει" το ιντερνετ καταναλωνωντας πορους, τιποτα εκεινη την στιγμη...

Δημοσ.

Τοτε δοκιμασε να κανεις μια επανεκινηση σε ρουτερ και πισι, και να ξανακανεις το τεστ. Επισης δοκιμασε να κατεβασεις ενα αρχειο με ftp πχ..1giga και δες με τι ταχυτητα κατεβαινει. Για 18,5mbps πρεπει να κατεβαζεις χοντρα-χοντρα γυρω στα 2Mb/sec...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...