Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μία από τις τεχνολογίες που έχουν δημιουργήσει αίσθηση στη φετινή Mobile World Congress είναι χωρίς αμφιβολία η τεχνολογία Super Vooc της Oppo, που υπόσχεται φόρτιση μπαταρίας σε μόλις 15 λεπτά.

Φυσικά περάσαμε από τον εκθεσιακό χώρο της εταιρείας για να δούμε τη συγκεκριμένη τεχνολογία σε λειτουργία. Σύμφωνα με την Oppo, το Super Vooc είναι σε πρωτότυπη μορφή, με την εταιρεία να ετοιμάζει να την ενσωματώσει σε μελλοντικά της smartphone ακόμα και μέσα στο χρόνο. Χωρίς να ανοίγει τα χαρτιά της, η Oppo αναφέρει ότι το Super Vooc χρειάζεται και αλλαγές μέσα στο smartphone εκτός από την ειδική μπαταρία, με την ποιότητα φόρτισης να είναι ίδια με αυτή ενός συμβατικού smartphone.

 

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, η δοκιμή πραγματοποιήθηκε σε ένα πρωτότυπο smartphone στο οποίο είχε τοποθετηθεί μπαταρία 2.500 mAh, με τη φόρτιση να ολοκληρώνεται όντως στο διάστημα των 15 λεπτών. Μέχρι στιγμής η Oppo έχει καταθέσει 18 πατέντες για την τεχνολογία Super Vooc και όπως ενημερωθήκαμε, δεν έχει σχέδια για να τη μοιραστεί με άλλο κατασκευαστή smartphone.

 

Ο χρόνος φόρτισης αυξάνεται όσο αυξάνεται και η χωρητικότητα της μπαταρίας, όμως οι διαφορές είναι ελάχιστες και οι χρόνοι πάντα πολύ καλύτεροι από αυτούς ενός smartphone της αγοράς όπου μια ολοκληρωμένη φόρτιση από το 0 στο 100% ξεπερνά τη 1 ώρα.

 

 

Η αποστολή του insomnia.gr στo MWC 2016 είναι χορηγία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Η Oppo έχει ιδέες και τις υλοποιεί κατα καιρούς. Το πρόβλημα είναι οτι ενώ οι αρχικές τιμές της είναι χαμηλότερες από Samsung και τις λοιπές εταιρίες παραμένουν σταθερές και έτσι με την πάροδο του χρόνου δύσκολα γίνονται vfm.

Δημοσ.

Κάτι τέτοιο μοιάζει όντως πολύ καινοτόμο αλλά και εφικτό, για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας όμως έχω πολλές πολλές πολλές επιφυλάξεις.. Ειδικά σε unibody κατασκευή υπάρχει χοντρό πρόβλημα.

  • Like 2
Δημοσ.

πολύ καλό νέο...

 

Θα έρθει και η στιγμή που θα την "μοιραστεί" με τους υπόλοιπους κατασκευαστές.... it's all business

Δημοσ.

Σαν ιδέα δεν είναι άσχημο, αλλά η μπαταρία θα θέλει άλλαγμα στο τέλος του μήνα. Εκτός αν έχουν κάποια άλλη λύση που να μην καταστρέφει την μπαταρία.

Δημοσ.

Μα είναι προφανές ότι για να αναφέρονται σε "ειδική μπαταρία" και 18 πατέντες υποθέτω ότι δεν θα ισχύουν τα γνωστά με τις γρήγορες φορτίσεις στις νορμάλ μπαταρίες λιθίου... 

Δημοσ.

Διαβαζουμε πρωτα πριν γραψουμε........

Οι μπαταριες εχουν διαρκεια ζωης περιπου 1000 -1500 φορτισεις.......

1ον.  2 φορες την μερα να το φορτιζεις κλαιν......

2ον.  Δειξτε μου εναν που κραταει πανω απο 2χρονια καποιο

         κινητο...........

Δημοσ.

Διαβαζουμε πρωτα πριν γραψουμε........

Οι μπαταριες εχουν διαρκεια ζωης περιπου 1000 -1500 φορτισεις.......

1ον.  2 φορες την μερα να το φορτιζεις κλαιν......

2ον.  Δειξτε μου εναν που κραταει πανω απο 2χρονια καποιο

         κινητο...........

 

Βασικά, μια καλή ιδέα θα ήταν να διαβάσεις εσύ.

Οι μπαταρίες έχουν ΠΟΛΥ ΣΧΕΤΙΚΗ διαρκεια ζωής, που εξαρτάται από τον χρονο φόρτισης, εξαρτάται από το σε ποιο ποσοστό ξεκινά η φόρτιση της μπαταρίας και πότε παύει, αν φορτίζεται ή εκφορτίζεται πλήρως ή όχι.

1ον. 2 φορτίσεις κάθε μέρα σημαίνει διπλάσια φθορά της μπαταρίας και κατά συνέπειαν μισός χρόνος ζωής.

2ον. Εγώ, φίλοι μου, γνωστοί μου και καμια 100στή που μου έρχονται σκόρπιοι στο μυαλό πλην κάποιων εκατομμυρίων σε όλον τον πλανήτη./

  • Like 9
Δημοσ.

Εμένα δεν με ενδιαφέρει να φορτίζει σε 15 λεπτά, αλλά η διάρκεια ζωής της να 'ναι μεγάλη - και να φορτίζει ΚΑΙ ασύρματα (ή αλλιώς, δεν ξέρω) εκτός του φορτιστή ή σύνδεση με υπολογιστή.

 

Από την άλλη, ωραία η πατέντα, δεν την κατακρίνω.

  • Like 1
Δημοσ.

Έχει κάποιο σημαντικό αντίκτυπο στη λειτουργία / διάρκεια ζωής της μπαταρίας η τόσο γρήγορη φόρτιση;

Εάν το κάνεις με μια κανονική μπαταρία κανονικά έχει. 

Αποτελεί μεγάλη πρόκληση για μια μπαταρία να χειριστεί πολλά ampere και αυτό μπορεί να μειώσει την διάρκεια ζωής...

Ωστόσο υπάρχει ένας τρόπος (κάτι ανάλογο φαντάζομαι κάνουν). Εάν η μπαταρία αποτελείται από πολλά cells και κατά την φώτιση τα φορτίσεις παράλληλα (αντί σε σειρά), τότε το καθένα θα πάρει πολύ λιγότερο ρεύμα. Ακούγεται εύκολο αλλά από όσο ξέρω δεν είναι καθόλου... 

εδώ έρχονται και οι πατέντες...

Φυσικά όλοι οι κατασκευαστές προσπαθούν να κάνουν το ίδιο.  (Νομίζω και η Tesla έχει κάνει πολύ δουλεία στην διαχείριση των μπαταριών)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...