Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όσον αφορά τα φυτοφάρμακα που αναφέρθηκε, όπως και σχεδόν όλα τα φυτικά προϊόντα, έτσι και το τσάι είναι πιθανόν να περιέχει ίχνη φυτοφαρμάκων. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρελαινόμαστε, αφού ειδικά στη Ε.Ε έχουν θεσπιστεί πολύ αυστηρά όρια και οι έλεγχοι τους είναι συχνοί.

Πάντως και εγώ είμαι σαν τον ts (όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό βέβαια), μιας και ενώ μέσα στον χειμώνα θα πιω λίγες φορές ζεστό τσάι, όταν αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία ο οργανισμός μου ζητάει πολύ το κρύο. Αγαπημένη γεύση είναι αυτή του ροδάκινου και μάρκα lipton, παρόλο που είναι πολύ ελαφρύ. Ωραίο είναι και το fuze. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, atrwtos είπε

Βρήκα αυτό το θέμα μου άρεσε..θέλω να σας πω ότι τα lipton για όσους δεν γνωρίζουν είναι μέσα στα φυτοφάρμακα μόνο γι' αυτό γνωρίζω δυστυχώς..για twings, fino, lord nelson δεν γνωρίζω αλλά την μάλλον και πιο πιθανό είναι να έχουν και αυτά επίσης krocus kozanis products έχει κάποιους συνδυασμούς τσαγιών γύρω στα 5 ευρώ και δεν είναι ελληνικά επιλεγμένα από χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης εντός ή εκτός κλάφτα!.. η καλύτερη λύση παιδιά είναι να φυτέψετε και να περιποιείστε όσο μπορείτε και αν υπάρχει η δυνατότητα αυτή..αλλιώς από ανθρώπους ή εμπόρους που εμπιστεύεστε..γιατί δεν θα ξέρετε τη πίνετε..και είναι όντως ωφέλιμο για την υγεία σας.

Τι να φυτέψουμε;Τσάι;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Τι να φυτέψουμε;Τσάι;

Ναι, υπάρχει τσάι του βουνού από καλλιέργεια. Η μάνα μου είχε βάλει για πλάκα μια μικρή ρίζα και έπιασε, και κάθε χρόνο γίνεται περισσότερο. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, atrwtos είπε

...τα lipton για όσους δεν γνωρίζουν είναι μέσα στα φυτοφάρμακα...

Πηγή? Thanks!

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, thanasisxask είπε

Ναι, υπάρχει τσάι του βουνού από καλλιέργεια. Η μάνα μου είχε βάλει για πλάκα μια μικρή ρίζα και έπιασε, και κάθε χρόνο γίνεται περισσότερο. 

Οταν λεει για lipton δεν μιλάει για τσάι του βουνού.Δεν είναι το ιδιο πράγμα.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Οταν λεει για lipton δεν μιλάει για τσάι του βουνού.Δεν είναι το ιδιο πράγμα.

Το ξέρω ότι δεν είναι τσάι του βουνού το lipton, όπως έγραψα και παραπάνω, γιατί προτιμούν αυτού του είδους τσάι αντί του βουνού. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, thanasisxask είπε

Το ξέρω ότι δεν είναι τσάι του βουνού το lipton, όπως έγραψα και παραπάνω, γιατί προτιμούν αυτού του είδους τσάι αντί του βουνού. 

Τι έγραψες παραπάνω;Εγω απαντάω ρωταω  σε θεμα για το λιπτον.

Καπου χαθηκαμε πατριώτη!!!

Επεξ/σία από Ukforthemoment
Δημοσ.

Μιας και υπάρχει το θέμα, έχει κανείς ιδέα που μπορούμε να βρούμε αυτό το τσάι που πίνουν στην Μέση Ανατολή, Τουρκία, Μαρόκο, Τυνησία κλπ; Όποιος έχει πάει σ'αυτά τα μέρη θα έχει διαπιστώσει ότι το τσάι τους δεν έχει καμία σχέση με κανένα από αυτά που βρίσκουμε στην Ελλάδα, είναι πολύ πιο πηχτό και πιο δυνατό. Βάζουν συνήθως μέσα και μέντα, ξηρούς καρπούς κλπ, όπου και αν ρώτησα όμως στην Ελλάδα δεν βρήκα κάτι να μοιάζει

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, katbo είπε

Μιας και υπάρχει το θέμα, έχει κανείς ιδέα που μπορούμε να βρούμε αυτό το τσάι που πίνουν στην Μέση Ανατολή, Τουρκία, Μαρόκο, Τυνησία κλπ; Όποιος έχει πάει σ'αυτά τα μέρη θα έχει διαπιστώσει ότι το τσάι τους δεν έχει καμία σχέση με κανένα από αυτά που βρίσκουμε στην Ελλάδα, είναι πολύ πιο πηχτό και πιο δυνατό. Βάζουν συνήθως μέσα και μέντα, ξηρούς καρπούς κλπ, όπου και αν ρώτησα όμως στην Ελλάδα δεν βρήκα κάτι να μοιάζει

Δεν γνωρίζω, πριν χρόνια είχα πετύχει ένα μαγαζί που πωλούσε αποκλειστικά τσάι στο Σύνταγμα και είχε διάφορες ποικιλίες, κυρίως από Κίνα και γύρω χώρες. Είχα κοιτάξει ποιο ήταν το ακριβότερο και νομίζω ητσν κάποιο από Ταϊβάν η Θιβέτ. 

Για τα τσάγια που σε ενδιαφέρουν, δεν χάνεις τίποτα να ψάξεις για αραβικό τσάι κάτι θα βρεις. 

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, thanasisxask είπε

Εσείς που είστε φαν του τσαγιού, γιατί δεν προτιμάτε το ελληνικό τσάι του βουνού; 

Το ελληνικό τσάι του βουνού δεν είναι το τσάι που είναι παγκοσμίως γνωστό. Τσάι είναι τα φύλλα του φυτού camellia sinensis, τα υπόλοιπα ακόμα και αν λέγονται τσάι εντάσσονται στη κατηγορία βοτάνων (τσάι του βουνού, rooibos, χαμομήλι, μέντα κλπ). 

• Thanks 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Πως το ξέρεις ότι τα lipton είναι μέσα στα φυτοφάρμακα; Θα κατσει μια εταιρεία που εξάγει σε όλον τον κόσμο να ρισκάρει αν βρεθεί κάτι; 

Τέλος πάντων, εγώ πίνω lipton κάθε μέρα εδώ και πολλά χρόνια. Εμπόρους που να τους έχουμε εμπιστοσύνη εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν ούτε ξέρουμε τι βάζουν. Καλλιέργεια σε γλάστρες δεν ξέρω αν μπορεί να σε καλύψει σε καθημερινή χρήση. 

Είχα δει βιντεο νομιζω9 της  greenpeace πριν 2-3 χρονια περιπου..που ελεγε για τα lipton συγκεκριμένα..ειχα ψαξει λιγο και στο goole και οντως ηταν ετσι ειχαν κατηγορηθει γι αυτο..σαν της φραουλες που τις βλεπεις ζουμερες και μεγαλες στα σουπερ αλλα απο γευση ανοστα τελειως...εγω πάντος προσωπικα δεν ξανααγορασα απο τοτε..κοιτα η καλλιεργεια ειναι αλλη φαση..πρεπει να υπαρχει και η δυνατοτητα και ο χρονος λιγο για να ασχοληθης..αλλα πιστεψε με καμια απολυτος σχεσει και σε γευση και σε μυρωδια..Βαλε ζαρντινιερες μεγαλη ποσοτητα αν υπαρχει χωρος και θα εισαι οκ..εχω 3 ..μεντα..πρασινο..μελισοχορτο..σε συνδιασμο με λιγο λεμονι ειναι τελεια και ωφελιμα για την υγεια. Μεντα οχι καθημερινα γιατι ριχνει την τεστοτερόνι ;) 1 φορα την εβδομαδα ειναι καλα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, atrwtos είπε

Είχα δει βιντεο νομιζω9 της  greenpeace πριν 2-3 χρονια περιπου..που ελεγε για τα lipton συγκεκριμένα..ειχα ψαξει λιγο και στο goole και οντως ηταν ετσι ειχαν κατηγορηθει γι αυτο..σαν της φραουλες που τις βλεπεις ζουμερες και μεγαλες στα σουπερ αλλα απο γευση ανοστα τελειως...εγω πάντος προσωπικα δεν ξανααγορασα απο τοτε..κοιτα η καλλιεργεια ειναι αλλη φαση..πρεπει να υπαρχει και η δυνατοτητα και ο χρονος λιγο για να ασχοληθης..αλλα πιστεψε με καμια απολυτος σχεσει και σε γευση και σε μυρωδια..Βαλε ζαρντινιερες μεγαλη ποσοτητα αν υπαρχει χωρος και θα εισαι οκ..εχω 3 ..μεντα..πρασινο..μελισοχορτο..σε συνδιασμο με λιγο λεμονι ειναι τελεια και ωφελιμα για την υγεια. Μεντα οχι καθημερινα γιατι ριχνει την τεστοτερόνι ;) 1 φορα την εβδομαδα ειναι καλα

Αυτά που λες είναι βότανα.,δεν έχουν σχεση με το τσάι τυπου λίπτον .Παλιά τα "lipton" earl gray κλπ τα λέγαμε ευρωπαϊκό τσάι για να ξεχωρίζουν απο του βουνού,το χαμομήλι,φασκόμηλο κλπ.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, thanasisxask είπε

Εσείς που είστε φαν του τσαγιού, γιατί δεν προτιμάτε το ελληνικό τσάι του βουνού; 

Ποιος σου είπε ότι δεν το πίνουμε και αυτό. Επίσης, το τσάι του βουνού δεν είναι τσάι, αλλά βότανο.

16 ώρες πριν, katbo είπε

Μηπώς εννοείς τσάι masala? Στην Τουρκία, απ' όσο θυμάμαι έπιναν μαύρο τσάι σκέτο ή με μήλο ή με μέντα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...