Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, ανοίγει ο καιρός και μαζί η ανάγκη μου (ή καλύτερα ο εθισμος μου) με το παγωμένο τσάι.. Το θέμα είναι ότι τα φακελάκια που διαλυονται είναι πανάκριβα και δεν συμφέρουν... Υπάρχει άλλη λύση όπως πχ αγορά μεγάλης συσκευασίας από κάπου ή ακόμα και από εξωτερικό??

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οι σκόνες και τα έτοιμα ice tea είναι άθλια έτσι κι αλλιώς γιατί είναι όλα πολύ γλυκά και ξεπλυμένα. Φτιάχνε τσάι κανονικά σε λιγότερο νερό και βάζε παγάκια.

Δημοσ.

φίλε σε καταλαβαίνω απόλυτα , πίνω 4-5 τσαγιέρες τσάι τη μέρα , τουλάχιστον πρωί που ξυπνάω , μεσημέρι που τρώω , βράδυ με το φαγητό δεν παίζει να μην πιω μια τσαγιέρα. Εγώ παίρνω γεύση μήλο κανέλα (πυραμίδες) και φυσικά είναι ακριβά γιατι βάζω 2 τη φορά στην τσαγιέρα... 

κάνε αυτό που σου είπε ο φιρίκι , εγώ έχω μια σακούλα μεγάλη πράσινο τσάι φθηνό (καλής όμως ποιότητας) εφεδρικό , όταν δεν έχω απ τα άλλα πίνω απο εκείνο. Με μια φλούδα πορτοκαλιού ή μανταρινιού και γίνεται μπόμπα. Δεν έχω βρει κάτι άλλο για γεύση που να μ αρέσει.  

• Like 1
Δημοσ.

Πίνω από 2 ως και 4 ποτήρια τσάι την ημέρα. Δεν έχω ιδιαίτερες προτιμήσεις, μου αρέσει το κλασσικό της Lipton. Τα παγωμένα τσάγια και όλα τα σχετικά με αυτά δεν μου αρέσουν καθόλου.

Δημοσ.

Οι σκόνες και τα έτοιμα ice tea είναι άθλια έτσι κι αλλιώς γιατί είναι όλα πολύ γλυκά και ξεπλυμένα. Φτιάχνε τσάι κανονικά σε λιγότερο νερό και βάζε παγάκια.

Αθλια δεν θα πει τίποτα. Διαφωνώ με τα παγάκια πάντως. Η ρώσικη μέθοδος με το σαμοβάρι και το αραιώμα με ζεστό νερό εντάξει αλλά το κρύο τσάι θέλει άλλη προσέγγιση. Για μαύρο τσάι που έχω δοκιμάσει, η καλύτερη μέθοδος που βρήκα είναι να αφήνεις όλο το βράδυ ή κάπου 12 ώρες σε ένα φαρδύ δοχείο την επιθυμητή ποσότητα υγρού και ρίχνεις μέσα, αναλόγως των προτιμήσεων και της ποιότητας του τσαγιού, περίπου δυο κουταλάκια ανα ποτήρι. Στο τέλος στραγγίζεις και τότε το βάζεις στο ψυγείο.

Το τσάι είναι περίπλοκο πράγμα και κάθε τύπος θέλει διαφορετική μεταχείριση. :) Συμβουλή, να αποφεύγετε τα αρωματισμένα και ειδικά αυτά σε φακελάκι. Συνήθως είναι κατώτερης ποιότητας και τα αρωματίζουν για να βελτιώσουν την γεύση, γύρευε με τι τρόπο κάθε φορα. Η ίδια η διαδικασία αποξήρανσης και κονιορτοποίησης δε μπορεί να χαλάσει και το καλύτερο τσάι.

Δημοσ.

Όταν λέμε τσάι δηλαδή;

Kόκκινη πλατεία;

Πράσινος δράκος;

Υπάρχουν μια χαρά οικονομικά τσαγάκια: χαμομήλι,φλαμούρι,τσάι του βουνού,δίκταμο,μέντα,τα τσάγια του λιντλ,το τσάι που θα μαζέψεις μόνος σου.

Δημοσ.

Όταν λέμε τσάι δηλαδή;

Kόκκινη πλατεία;

Πράσινος δράκος;

Υπάρχουν μια χαρά οικονομικά τσαγάκια: χαμομήλι,φλαμούρι,τσάι του βουνού,δίκταμο,μέντα,τα τσάγια του λιντλ,το τσάι που θα μαζέψεις μόνος σου.

Το τσάι που θα βρεις στα σουπερ μαρκετ φυσικά.

Δημοσ.

αν σας αρέσει με μια ιδέα πορτοκάλι ή λεμόνι τσεκάρετε earl grey η καλύτερη ποικιλία τσαγιού imho. βέβαια σε κρύο δε ξέρω πώς θα πάει ακριβώς.

Δημοσ.

Όταν λέμε τσάι δηλαδή;

Kόκκινη πλατεία;

Πράσινος δράκος;

Τα πρωτα που ανεφερες ειναι βοτανα χωρις καφεινη.

Με εχει ψιλοβολεψει το τσαι του λιντλ η αληθεια ειναι( 2.20lipton ειναα αρκετα ακριβο) . Παιρνω και γνωστες μαρκες οταν βγαζουν καποια προσφορα τυπου 1+1.

Εχει πολυ ωραιο τσαι χυμα και αρωματικο στην ευρυπιδου στα μαγαζακια.

Ενα κολπο που ξεκινησα να εφαρμοζω προσφατα ειναι οταν μου καθεται καποιο ταξιδι εξωτερικο να παιρνω τσαι κκαι βοτανα απο το μερος και να τα φερνω ελλαδα. Συνηθως εχουν καλες τιμες (ακομη και στη Γαλλια ειχε οικονομικα και με ωραιες γευσεις) και εχεις εξτρα τσαι σπιτι σου το οποιο σου θυμιζει και λιγο το ταξιδι σου! ( με τα ιδια λεφτα που θα δινες για σοκολατα η οποια θα φυγει σε μια μερα)

Για κρυο τσαι απλα κανω ζεστο τσαι και το αραιωνω με παγακια τσαγιου η μπαινει ψυγειο.

Αν και τελευταια πινω ζεστο τσαι και το καλοκαιρι...

Δημοσ.

αν σας αρέσει με μια ιδέα πορτοκάλι ή λεμόνι τσεκάρετε earl grey η καλύτερη ποικιλία τσαγιού imho. βέβαια σε κρύο δε ξέρω πώς θα πάει ακριβώς.

Το πράσινο Earl Grey της Twinings γαμάει. Πάντα ζεστό βέβαια.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Επαναφέρω το θέμα, τι τσάι προτιμάτε;

​Δοκίμασα πρόσφατα yogi με κανέλα και άλλα αρωματικά και ήταν πολύ νόστιμο.

Δεν έχω δοκιμάσει της earl grey, τα έχουν σε σούπερ μάρκετ;

Δημοσ.

Τσέκαρε τον δρόμο του τσαγιού (tearoute). Έχω βρεί την υγεία μου. Πολύ ωραίες γεύσεις και ποικιλίες και σχετικά φθηνά άμα τα συγκρίνεις με καφέδες. Του Lidl είναι άθλια, και τα lipton πανάκριβα.

Για tearoute προτείνω sencha λεμόνι, πράσινο σύννεφο, τσαι κρυολογήματος, earl grey black. Έχει πάρα πολλά και έχω δοκιμάσει 5-6 διαφορετικά.

• Like 2
Δημοσ.

Τσέκαρε τον δρόμο του τσαγιού (tearoute). Έχω βρεί την υγεία μου. Πολύ ωραίες γεύσεις και ποικιλίες και σχετικά φθηνά άμα τα συγκρίνεις με καφέδες. Του Lidl είναι άθλια, και τα lipton πανάκριβα.

Για tearoute προτείνω sencha λεμόνι, πράσινο σύννεφο, τσαι κρυολογήματος, earl grey black. Έχει πάρα πολλά και έχω δοκιμάσει 5-6 διαφορετικά.

Τα έχει κι αλλού αυτά, εκτός απ'τα μαγαζιά στο Κολονάκι και στην Κηφισιά που είδα;

​Φαίνονται εξαιρετικές οι προτάσεις σου, μαζί με το τσάι μνήμης και το earl grey λεμόνι-περγαμόντο, θα το επισκεφτώ σίγουρα!

Δημοσ.

Τα έχει κι αλλού αυτά, εκτός απ'τα μαγαζιά στο Κολονάκι και στην Κηφισιά που είδα;

​Φαίνονται εξαιρετικές οι προτάσεις σου, μαζί με το τσάι μνήμης και το earl grey λεμόνι-περγαμόντο, θα το επισκεφτώ σίγουρα!

Έχει και στην Θεσσαλονίκη(κοντά στον λευκό), ψάξε και στο google maps γιατί στην σελίδα δεν τα γράφουν όλα νομίζω. Επίσης μπορείς να παραγγείλεις μέσω του eshop τους. Βέβαια το καλύτερο είναι να πας στο μαγαζί από κοντά για να μυρίσεις ότι τσάι σου αρέσει και μετά να αποφασίσεις. Τα περισσότερα κυμαίνονται στην τιμή των 5 ευρώ/100γρ. και η ελάχιστη ποσότητα αγοράς είναι 50γρ. όποτε 2,5 ευρώ υπολόγισε για κάθε διαφορετικό τσάι. Τα 50γρ. σου βγάζουν 10-20 τσάγια θα έλεγα αν και δεν έχω κάτσει να τα υπολογίσω. 

Άμα σκεφτείς ότι ένας καφές/τσάι σε μια καφετέρια θα σου κοστίσει 3 ευρώ δηλαδή το κόστος για 20 φρέσκα τσάγια με γεύση της επιλογής σου, είναι no brainer. Ειδικά άμα είσαι και λάτρης.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...