Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα,

χρησιμοποιώ την κάρτα του τίτλου (με 2GB GDDR5 128-bit) εδώ και κάποιους μήνες σε ένα απλό midi-tower.

Πρόσφατα κατα την διάρκεια του gaming αρχισα να τρέχω στο background το CPUID για να παρακoλουθήσω λίγο τις θερμοκρασίες και χρήση (utilization).

Στην CPU βλέπω και τους 4 πυρήνες να εχουν υψηλή χρήση με μεγιστη 100% και θερμοκρασία μέγιστη στους 44C. Εν ολιγοις τον επεξεργαστή τον βλέπω στα αναμενόμενα.

Για την κάρτα γραφικών βλέπω τα GPU, Video Engine, Bus Interface, Memory με μέγιστη χρήση κάτω του 20%, ενώ το Frame Buffer μέγιστη στο 100% και θερμοκρασία 70C.

Οι ερωτήσεις είναι οι εξής:

70C μέγιστη θερμοκρασία είναι αναμενόμενη για την συγκεκριμένη κάρτα; Από ότι διαβάζω, να ανησυχώ αν περάσει τους 85 ;

Το μαξαρισμένο Frame Buffer έιναι λόγω των 2GB H'/και του 128-bit Memory Interface Width;

υ.γ.

Να πώ ότι το PC δεν είναι σε βέλτιση θέση για εξαερισμό. Η ανάλυση είναι στα 1920*1080 και τα Settings δεν ειναι πολύ ψηλά (π.χ. δεν έχω ανοιχτά AA, AF κτλ)

Επεξ/σία από panosp1
Δημοσ.

Είσαι πέρα για πέρα καλά τόσο σε θερμοκρασία CPU όσο και gpu.

Ακόμα και 80αρια να είχες πάλι κομπλέ θα ήσουν, σε full load πάντα αναφέρομαι. Είναι θερμοκρασίες που είναι συνηθισμένες για τις gpu άλλωστε. Είναι και ανάλογα το game και πόσο stress δίνει στην κάρτα. Άλλο το metal gear V, άλλο το Witcher 3/gta V.

Δημοσ.

Το τι χρήση κάνει στην gpu εχει να κάνει και με το τι τρέχει. Αν ειναι σε idle στους 70 είναι θέμα, όταν τρέχει για παράδειγμα ένα όχι και τόσο βαρύ game, πχ το Ori, Ε δεν θα δει πολύ usage στην gpu, θα κοιμάται η gpu, όμως η θερμοκρασία της θα είναι κάπου εκεί στα 65-70. Στα πιο βαριά αυξάνεται λίγο λίγο.

Δημοσ.

Ναι μιλάμε όμως για 750Ti, maxwell με tdp γύρω στα 60-70W. Εδώ εγώ είμαι με το θηρίο την 780 dcuII και σε idle την έχω στους 28-29° ενώ 70° θα πιάσει μόνο στο valley. Και μιλάμε για Kepler με 3πλάσιο (και βάλε) tdp. 

Εμένα πάντως κάτι δεν μου πάει καλά. Σωστά υποψιάζεται κάτι ο TS.

Δημοσ.

η δικια μου gigabyte 

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5160#ov

σε  idle 27° και μετα απο ωρες gaming max 68°

βεβαια ειναι low profile με μικρο cooler και τοποθετημενη σε mini-itx case

αλλες υλοποιησεις απο msi ή evga με διπλους ανεμιστηρες δε ξεπερναν τους 55° σε max load...

εσενα ποια ακριβως ειναι κ με ποια ψυκτρα?

Δημοσ.

Η δική μου είναι σε idle στα 45-48 και επίσης 70ριζει σε full load.

Το case έχει καλό airflow, οι ti γενικά επειδή περνάει αρκετό ρεύμα πάντα είναι πιο hot συγκριτικά με τις υπόλοιπες gpu. Γιατί και εγώ όταν είχα συνηθίσει με την 680 να είμαι σε 32αρια και 60αρια στην χειρότερη και με βαρβάτο OC, και ξαφνικά πήγα στις Maxwell και έβλεπα το 70αρι για πλάκα, και με εμένα μου φάνηκε περίεργο.

Λίγο να ψάξεις στο διαδίκτυο θα δεις ότι οι περισσότεροι αν όχι όλοι πάνω κάτω ίδιες θερμοκρασίες έχουν.

Δημοσ.

Οι θερμοκασίες με την 750 (όχι ti) που έχω εγώ

http://www.e-shop.gr/vga-gigabyte-geforce-gtx750-gv-n750oc-2gi-2gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.516497

στο δεύτερο rig δεν ξεπερνάνε τους 55-60 βαθμούς ακόμα και κλοκαρισμένη.Πιστεύω πως για την συγκεκρμένη gpu που έχεις είναι αρκετά τσιμπημένες οι θερμοκρασίες αλλά σε καμία περίπτωση απαγορευτικές (ίαως μία αλλάγη στην πάστα βοήθαγε).

Δημοσ.

Φαντάζομαι ότι ο topic starter έχει κάνει ένα πολύ καλό καθαρισμα στο Εσωτερικο του κουτιού του.από κει και περα Μήπως έχεις τo auto προφίλ Στους ανεμιστήρες?? Γενικά (προσωπική άποψη) Δεν είναι ότι καλύτερο.εγκατεστησε το utility της Asus (tweak Λέγεται αν Θυμάμαι καλα) κ κάνε ένα manual προφίλ.πχ Στους 40 βαθμούς να Τρέχουν στο 40% , Στους 50 στο 50% κλπ.θα έχεις λίγο θόρυβο περισσότερο όμως οι θερμοκρασίες θα βελτίωθουν

Δημοσ.

Το κουτί δεν έχει και την βέλτιστη ροη αέρα αλλά είναι σε οκ κατάσταση. Προσπαθώ να το καθαρίζω συχνά. Ο ανεμιστήρας της κάρτας τρέχει σε ότι rpm έχει από default. Θα το κοιτάξω αυτό με το προφίλ!

αυτό με το frame buffer έχεις κανεις καμια ιδέα; είναι λόγω των 128bit;

Δημοσ.

Κατέβασε το MSI Afterburner και φτιάξε ένα προφίλ για τον ανεμιστήρα. Αυτός είναι ο λόγος μάλλον που δεν ψύχεται σωστά. Ίσως και ένας συνδυασμός με κακό airflow στο κουτί. Δοκίμασε και θερμοκρασίες με ανοιχτό το πλαϊνό καπάκι, να δούμε πόσο παίζει ρόλο το κουτί. 

• Like 1
Δημοσ.

^Σωστός, αν δεις ότι με ανοιχτό καπάκι στο κουτί είσαι στα ίδια ή πιο χαμηλά επίπεδα θερμοκρασίας τότε όντως το κουτί σου φράζει τελείως τον αέρα και η κάρτα είναι λίγο πιο πάνω από το κανονικό. Δοκίμασε και αυτό με τα fans μέσω Afterburner, μπορεί να βοηθήσει, επαναλαμβάνω, αυτές οι gpu γενικά δεν καταλαβαίνουν και πολλά από αυτές τις θερμοκρασίες. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...