andreas314p Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 καλημερα εχω μπερδευτει . Ξερω οτι υποστηριζει πχ (3 * 16)+ (1*8)+(1*4) pci οι αλλοι δεν υποστηριζουν δηλαδη ? Τι εννοει ο ποιητης??
Dare-Devil Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 καλημερα εχω μπερδευτει . Ξερω οτι υποστηριζει πχ (3 * 16)+ (1*8)+(1*4) pci οι αλλοι δεν υποστηριζουν δηλαδη ? Τι εννοει ο ποιητης?? Πλέον με τους σύγχρονους intel επεξεργαστές έχει καταργηθεί το northbridge chip που μια δουλειά του ήταν να επικοινωνεί με τις PCI express θύρες (με την κάρτα γραφικών). Πλέον αυτή η λειτουργία είναι ενσωματωμένη μέσα στον επεξεργαστή και ως αποτέλεσμα έχει να επικοινωνεί απευθείας ο επεξεργαστής με τις pci express θύρες με τα lanes. Tα lanes είναι οι οδοί επικοινωνίας που μεταφέρουν δεδομένα μεταξύ cpu και pci express θύρας . Όσα πιο πολλά lanes τόσο μεγαλύτερη ταχύτητα μπορούν συνολικά να προσφέρουν . Στην ουσία αυτό δεν σε ενδιαφέρει τόσο . Aυτό που πρέπει να ξέρεις είναι ότι αφού ο επεξεργαστής υποστηρίζει τόσα lanes τότε μπορεί η μητρική να εχει δυνατότητα π.χ για triple SLI αφου έχει 40 lanes και μπορεί με τόσα lanes να μεταφέρει αυτό το όγκο δεδομένων . Αν π.χ είχε 20 lanes δυνατότητα ο επεξεργαστής τότε δεν θα είχε δυνατότητα η μητρική να είναι triple SLI αλλά π.χ σκέτο SLI (2κάρτες) Τυχαίοι οι αριθμοί ! Βασικά το θέμα είναι πιο πολύ κατασκευαστικό παρα ουσιαστικό για τον καταναλωτη. Αν καταλαβαινεις τι θέλω να πω. 1
andreas314p Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 καλημερα εχω μπερδευτει . Ξερω οτι υποστηριζει πχ (3 * 16)+ (1*8)+(1*4) pci οι αλλοι δεν υποστηριζουν δηλαδη ? Τι εννοει ο ποιητης?? Πλέον με τους σύγχρονους intel επεξεργαστές έχει καταργηθεί το northbridge chip που μια δουλειά του ήταν να επικοινωνεί με τις PCI express θύρες (με την κάρτα γραφικών). Πλέον αυτή η λειτουργία είναι ενσωματωμένη μέσα στον επεξεργαστή και ως αποτέλεσμα έχει να επικοινωνεί απευθείας ο επεξεργαστής με τις pci express θύρες με τα lanes. Tα lanes είναι οι οδοί επικοινωνίας που μεταφέρουν δεδομένα μεταξύ cpu και pci express θύρας . Όσα πιο πολλά lanes τόσο μεγαλύτερη ταχύτητα μπορούν συνολικά να προσφέρουν . Στην ουσία αυτό δεν σε ενδιαφέρει τόσο . Aυτό που πρέπει να ξέρεις είναι ότι αφού ο επεξεργαστής υποστηρίζει τόσα lanes τότε μπορεί η μητρική να εχει δυνατότητα π.χ για triple SLI αφου έχει 40 lanes και μπορεί με τόσα lanes να μεταφέρει αυτό το όγκο δεδομένων . Αν π.χ είχε 20 lanes δυνατότητα ο επεξεργαστής τότε δεν θα είχε δυνατότητα η μητρική να είναι triple SLI αλλά π.χ σκέτο SLI (2κάρτες) Τυχαίοι οι αριθμοί ! Βασικά το θέμα είναι πιο πολύ κατασκευαστικό παρα ουσιαστικό για τον καταναλωτη. Αν καταλαβαινεις τι θέλω να πω. Δηλαδή ο I7 6700 είναι μουφα?Και ο 5930κ είναι καλύτερος? Και γιατί δεν υπάρχει επεξεργαστής με παραπάνω lanes ? Αν βάλω δηλαδή 4 way sli στον 6700 και 1 m.2 που κρατάει 4 lanes μια κάρτα δικτύου και 1 κάρτα (οτιδήποτε ) τι θα γίνει? Δεν θα δουλέψει? Ακόμα δεν καταλαβαίνω !!! Μόνο οι extreme δουλεύουν ? Υποτίθεται ότι ζητάω 60 lanes η μητρική γιατί έχει αυτές τις δυνατότητες? Μπορούμε να τις εκμεταλλευτούμε ?Α και κατι αλλο τι ειναι το northbridge chip ? Που βλέπουμε ποιο είναι καλύτερο?
Sheogorath Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Μονο 2way sli κανεις σε 1151 εκτος αν εχε plx chip (πολυπλεκτη) 2
andreas314p Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Ναι θέλω να φτιάξω ένα σύστημα με μελλοντική αναβάθμιση σε vr ! Τα northbridge και τα southbridge υποστηρίζουν κάποια lanes . Αυτό είναι κάτι σαν μίξη ? Δηλαδή 16 ο cpu 28 το chipset σύνολο 44 ? Το plx που υπάρχει?
Dare-Devil Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δηλαδή ο I7 6700 είναι μουφα?Και ο 5930κ είναι καλύτερος? Και γιατί δεν υπάρχει επεξεργαστής με παραπάνω lanes ? Αν βάλω δηλαδή 4 way sli στον 6700 και 1 m.2 που κρατάει 4 lanes μια κάρτα δικτύου και 1 κάρτα (οτιδήποτε ) τι θα γίνει? Δεν θα δουλέψει? Ακόμα δεν καταλαβαίνω !!! Μόνο οι extreme δουλεύουν ? Υποτίθεται ότι ζητάω 60 lanes η μητρική γιατί έχει αυτές τις δυνατότητες? Μπορούμε να τις εκμεταλλευτούμε ? Α και κατι αλλο τι ειναι το northbridge chip ? Που βλέπουμε ποιο είναι καλύτερο? Όπως σου είπα πιο πάνω το θέμα είναι κατασκευαστικό δεν μας αφορά . Bασικά δεν κάνει την διαφορά τόσο Ο i7 6700 υποστηρίζει 16 lanes . Ο συνδυασμός που μπορεί να κάνει αν τον υποστηρίζει η μητρικη κατασκευαστικά είναι Up to 1x16, 2x8, 1x8+2x4 Δηλαδή μέχρι triple sli όπου η μία κάρτα γραφικών θα τρέχει με ταχύτητα 8 lanes και οι άλλες 2 κάρτες με ταχύτητα 4 lanes η κάθε μία . Απο την άλλη ο 5930κ υποστηρίζει 40 lanes και configuraton triple sli 2χ16 lanes και για την τρίτη κάρτα 1χ8 και υποστηρίζει και 5 κάρτες μαζί 5χ 8 lanes . Στην ουσία όχι δεν πάει να πει ότι ο 5930k είναι καλύτερος . Γενικά 8 lanes δίνουν αρκετό περισσότερο bandwith απο όσο χρειάζεται μια σύγχρονη πολύ καλή gaming κάρτα οπότε πρακτικά δεν θα δεις καμία διαφορά σε επιδόσεις . Στο pcι express 3.0 πρότυπο κάθε lane είναι duplex με ταχύτητα 1GB/S 1
Dare-Devil Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Α και κατι αλλο τι ειναι το northbridge chip ? Που βλέπουμε ποιο είναι καλύτερο? Σε motherboard που υποστηρίζουν intel cpu δεν υπάρχει πλέον northbidge απο τότε που βγήκαν οι sandy bridge επεξεργαστές. Πλέον το northbridge ενσωματώθηκε μέσα στον επεξεργαστή . Είναι ενας controller που επικοινωνεί με την cpu και ελέγχει την GPU και τις μνήμες Αυτό πλέον ενσωματώθηκε μέσα στον επεξεργαστή.. Οπότε πλέον αν έχεις παρατηρήσει η intel στο site της λέει ποια μνήμη υποστηρίζει και σε τι συχνότητα κτλ . ο κάθε επεξεργαστής . όλα τα άλλα που δεν ελέγχει ο επεξεργαστής τα ελέγχει το chipset πλέον. Για παράδειγμα για το pc μου που έχω chipset z68 και i72600k αυτά τα παρακάτω υποστηρίζω. http://img.techpowerup.org/120408/Z68%20Chipset.jpg
andreas314p Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Τελικά θα πληρώσω 4 gtx 980 για pci express x16 και θα πάρω 2χ16 και 2χ8? Θα παίζει ρόλο στην ταχύτητα? Και γιατί δεν βγάζουν να υποστηρίζει 60 lanes ? Τέλος το chipset x99 υποστηρίζει 8 lanes αυτό είναι αθροιστικά με την cpu? Και ξανά ρωτάω ο i7 6700 με τον i7 5930k τι διαφορά έχουν ? Ποιος είναι καλύτερος? Το ένα έχει 8 και το άλλο 40 . Πάντα μιλάω για μελλοντικό VR . ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΓΡΑΦΙΚΏΝ ΔΕΝ ΘΑ ΈΧΟΥΝ διαφορά απόδοσης? Τελικά socket 2011-v3 ή 1151? Οι AMD τι έχουν? Επίσης για 1151 socket στο σκρουτζ υπάρχει μόνο μια μητρική που να υποστηρίζει 4 way sli. Τέλος αν έχει λιγότερα lanes δεν δημιουργεί bottleneck?
GeorgeSmirlis Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Λοιπον, ο i7 5930k κατα την γνωμη μου ειναι αρκετα καλυτερος καθως εχει 2 περισσοτερους πυρηνες απο τον i7 6700k. Επισης εχει μεγαλυτερο bandwith ο i7 5930k. Με αποτελεσμα να ειναι πιο ανοικτος με τις καρτες γραφικων. Αλλα οι διαφορα τιμης σε μοβο χ99 και ζ170 αλλα και σε επεξεργαστες ειναι μεγαλη! Σιγουρα αν εχεις μεγαλο μπαζτετ προτιμησε μια καλη χ99 και τον 5930κ κατα την γνωμη μου! Δεν θελω να σε παρω στο λεαιμο μου, αυτα ειναι που θα εκανα εγω! 3
andreas314p Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Οι amd είναι για πετάμα ? Το 990fx με 8350 είναι πολύ χαμηλής ποιότητας? Σε μελλοντικό vr πάντα
Whitefanged Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Σε μελλοντικό vr πάντα Ξέρεις κανέναν να διαβάζει κρυστάλινες σφαίρες? Το 990fx με 8350 είναι πολύ χαμηλής ποιότητας? Περιέγραψε μας λίγο τα ποιοτικά κριτήρια που έχεις στο μυαλό σου.
CrimsonSky_gr Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Τα περισσοτερα lanes δεν υποδηλωνουν ταχυτητα και πρακτικα αν μια καρτα γραφικων την περιορισεις σε 8 απο 16 που ειχε lanes δεν θα δεις διαφορα, αφου δεν υπαρχουν ακομα καρτες που να γεμιζουν pcie ουτε καν 8 pcie 3.0 lanes Περισσοτερα lanes σημαινει δυνατοτητα συνδεσης περισσοτερων περιφερειακων, καθως lanes πιανουν και τα usb ports, η καρτα ηχου, οι sata δισκοι, οι m.2 pcie δισκοι κλπ. Τα skylake chips εχουν 40 "οδους επικοινωνιας" με λιγα λογια που τις 16 τις πιανει η καρτα γραφικων, ακομα και αν τις γεμιζες( λεμε τωρα, με 2-3 δισκους m.2 pciex4 κλπ) θα μπορουσες να βαλεις την καρτα γραφικων να εχει 8 και παλι να μην τις γεμιζει και να παρεις αλλες 8 χρηστικες. Αν γεμιζες και αυτες, θα μπορουσες να απενεργοποιησεις καποια usb headers και ουτω καθεξης. Τωρα εσυ προσωπικα τι θα κανεις δεν ξερω, ξεκινα απο παρανω ψαξιμο γιατι δεν το εχεις ψαξει σχεδον καθολου φενεται και ειναι πιθανο να δωσεις αδικα λεφτα καπου( λεγοντας οτι θες 4x980 δεν μπορω να σε παρω στα σοβαρα) και δεν το λεω για να σε θιξω 2
GeorgeSmirlis Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Ts, χωρις παρεξηγηση αλλα δεν μας λες τι θες να κανεις! Τι σκεφτεσαι? Τι θες? Ποιο ειναι το μπαζτετ σου? Απλα προς ενημερωση το κανεις αυτο?
NT1G Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Ts, χωρις παρεξηγηση αλλα δεν μας λες τι θες να κανεις! ... Θέλει να πετάξει λεφτά μάλλον. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα