Προς το περιεχόμενο

Xeon X56xx Westmere Overclocking!

GeorgeSmirlis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα το κανω απο σιγα σιγα 10Mhz τη φορα, δεν θελω να ξεπερασω το 1.325V που εχω τωρα.
Μολις βρω το οριο του επεξεργαστη θα το κατεβασω στα 1.275V και θα δω ποσο μπορει να παει με αυτα τα βολτ.

Με Χ22 @170ΜΗZ εβγαλε Prime95 20 λεπτα, στα 180ΜΗΖ δεν μπηκε στα Windows, τωρα δοκιμαζω στα 175ΜΗΖ, απο ο'τι φαινεται καπου εκει ειναι το οριο σε αυτον τον επεξεργαστη.

Ουτε στα 175 καταφερνει να μεινει σταθερος. Εβγαλε BSOD στο Cinebench. Πιθανον με λιγο παραπανω βολτ να ειναι ΟΚ αλλα δεν θελω να ανεβασω αλλο.
Το γυριζω ξανα στο Χ22 @ 170ΜΗΖ.

Αν υπαρχει καμια αλλη συμβουλη για να το κανω πιο σταθερο (ισως με λιγοτερα βολτ στην ιδια συχνοτητα η να παει λιγο ακομα με τα ιδια βολτ) καλοδεχουμενη.

post-382068-0-76938100-1458731207_thumb.jpg

Με την επιδοση ειμαι ΟΚ, φτανει τον 4790Κ.

post-382068-0-45090600-1458731627_thumb.jpg

Με 1.3V vcore παραμενει σταθερος (ολα τα υπολοιπα ιδια).

Θα του τρεξω και 10 λεπτα Prime95 για σιγουρια.

Επεξ/σία από SpirosZ68
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατι ακομα.

Αυτη τη στιγμη εxει παρει τη θεση του PC1 (προσωρινα) μεχρι να ολοκληρωσω τις αλλαγες που ετοιμαζω σε αυτο.

Τωρα το εχω με 3Χ4GB Triple channel αλλα οταν θα ξαναγινει PC2 οι μνημες θα ξαναμπουν στο Ζ97 και αυτο θα τρεχει ειτε με 2Χ4GB ειτε με 3Χ2GB +1X4GB, θα ειναι εφικτος ο ιδιος υπερχρονισμος? Θα πρεπει να αλλαξω κατι? Οι μνημες εχουν ιδια ταχυτητα και αν θυμαμαι καλα και ιδια timings, αλλα οι 2GB ειναι 1.5V (G.Skill)  ενω οι 4GB 1.65V (Kingston)

Aν σε βοηθούν οι φωτό

IMG_0259_zps7b0xu1bh.jpg

IMG_0260_zpsfim4xlbe.jpgIMG_0262_zpsyypw4eji.jpg

Ετσι ήταν απόλυτα σταθερό 24/7 εδώ ενα cinebench r15 στα 4,4, δυστυχώς άλλες φωτό δεν έχω απο τον xeon

12_zpsezewmlod.png

Δεν νομιζω να ειναι στο ιδιο επιπεδο το δικο μου τσιπακι.

Επισης δεν ξερω αν εχει σημασια αλλα η μητρικη μου εχει Bios 1012 και νομιζω εχει βγει μεχρι 1015. 

Υπαρχει περιπτωση να δω καμια διαφορα αν βαλω το τελευταιο bios?

Oχι φίλε για να κλοκάρει σωστά το σύστημα σου θα πρέπει υποχρεωτικά να έχεις 3 ντιμάκια ΙΔΙΑ ακριβώς, δεν είναι haswell ;h ivy ο ελενκτής μνήμης του westmere, είναι πρώτης γενιάς imc και δεν είναι ανεκτικός σε διάφορες ταρζανιές και να σου μπουτάρει και να μπαίνεις στο λειτουγικό μπορεί να τρώς μπλέ οθόνες χωρίς λόγο έτσι ή να κάνεις τερματισμό και στην επόμενη φοράα που πάς να ξεκινήσεις να μην σου βλέπει για παράδειγμα όλη την μνήμη και εσύ να ψάχνεις να δείς τι έγινε, είναι συνήθη συμπτώματα αυτά για αυτή την πλατφόρμα, την μόνη αυελιξία που έχει ο xeon σε σχέση με i7 είναι οτι μπορεί να δουλέψει σταθερά εκτός απο 3 και με 6 ΙΔΙΑ πάντα ντιμάκια μνήμης

• Like 2

Thanks.

Οσον αφορα το bios? να του βαλω το τελευταιο η δεν εχει σημασια?

Μια παρατηρηση.

Στις φωτο βλεπω οτι ολα τα βολτ τα εχεις στο Auto και τα μονο που εχεις πειραξει ειναι τα Ratio, ΒCLK, DRAM frequency, UCLK frequency και ολα τα αλλα στο Auto.

Ενδεικνειται κατι τετοιο? Δεν υπαρχει κινδυνος ετσι να ανεβουν τα Volts παραπανω απο το οριο του επεξεργαστη?

Θυμασαι τι vcore σου εδινε σε αυτα τα settings? 

Επικοινωνησα και με τον πωλητη και δεν εχει προβλημα να επιστρεψω τον επεξεργαστη.

Νομιζω οτι ειναι φανερο οτι δεν προκειται για καλο επεξεργαστη παρ ολο που δουλευει κανονικα.

Τι λετε? να τον γυρισω πισω? 

Ούτε κάν, κυνδηνολογία σχτικά με το πόσο ανεβάζει ρεύμα εξαρτάται με ποιον θα μιλήσείς πολλοι φοβούνται τα πάντα, κανένα προβλημα δεν υπάρχει με llc ενεργοποιημένο δεν πέρνούσε το 1,344, απο οτι θυμάμαι

Λοιπον, δοκιμασα στο Auto οπως στο δικο σου παραδειγμα και δεν εμπαινε καν στα Windows.

Ξαναγυρισα στις προηγουμενες ρυθμισεις και κατεβασα το vcore ενα κλικ ακομα στα 1.29V (το CPU-Z λεει 1.28V οπως παρατηρησα οτι κι αν  βαλω στο bios το CPU-Z λεει λιγοτερο).

Ετρεξα 5 Cinebench χωρις προβλημα και με παρομοιες επιδοσεις (οσο κατεβαζω βολτ ανεβαινουν ελαφρα τα fps στο Open GL και στο CPU δεν φαινεται να αλλαζει το σκορ πανω απο 3-4 μοναδες)

Απο αυτα που ειδα εβγαλα το συμπερασμα οτι στο αυτοματο καποια απο τα settings που εχω ηδη πειραξει δεν παιρνουν σωστες τιμες και ετσι κρασαρει.

Πολυ πιθανον αυτο να συμβαινει και στα υπολοιπα αυτοματα settings και αυτο να κραταει πισω την δυνατοτητα για ψηλοτερο BCLK.

Οποιος μπορει και ξερει, βοηθαει εδω:

1) Απο αυτα που εχω ρυθμισει μονος μου δεν εχω καταλαβει αν ειναι σωστο το CPU PLL Voltage που τωρα το εχω στο 1.82V και στο bios μου ελεγε οτι πρεπει να ειναι απο 1.8 μεχρι 2.5V αν θυμαμαι καλα. Το ανεβασα κατα 0.02V μονο και μονο για να μην ειναι στο απολυτο min. Το πειραζω αλλο? εχω δει αλλου να το εχουν στο 1.9V 

2) To ΙΟΗ voltage το εχω στο Auto. Δεχεται τιμες απο 1.1V μεχρι 1.7V το πειραζω η το αφηνω?

3) CPU Differential Amplitude: Τωρα ειναι στο αυτοματο. εχει δυνατοτητα ρυθμισης απο 700mV μεχρι 1000mV και βοηθαει λεει στην ικανοτητα αυξησης του BCLK. Να το πειραξω?

4) CPU Clock Skew: Τωρα ειναι στο αυτοματο. Εχει δυνατοτητα ρυθμισης Normal, και Delay απο 100ps μεχρι 1400ps. Και αυτο βοηθαει στην δυνατοτητα επιτευξης υψηλοτερου BCLK. Το πειραζω? Θελει αν το πειραξω να πειραξω και το IOH Clock Skew αντιστοιχα

5) CPU Spread Spectrum: Ηταν στο αυτοματο, το εβαλα Enabled

Αυτα για αρχη.

Πειραζω τιποτα αλλο?

ΟΚ, μετα απο 40 λεπτα Prime95 μποορω να ειμαι σχετικα ησυχος οτι ειναι σταθερο στα 3.74GHz με 1.28V vcore και 1.3V QPI 

H θερμοκρασια εφτασε τους 80C στον #9 και #10, 79C στον #0 και 72C στους #2 & #8

Επομενο σταδιο να δοκιμασω να πειραξω το CPU Differential Amplitude και να δω αν μπορω μετα να αυξησω το ΒCLK?

Η να δοκιμασω να χαμηλωσω τα βολτ να δω ποσο χαμηλα μπορει να αντεξει σε αυτη τη συχνοτητα?

Η αληθεια ειναι οτι ο στοχος μου απο την αρχη δεν ηταν οι απολυτες επιδοσεις αλλα οι ικανοποιητικες επιδοσεις με τις χαμηλοτερες δυνατες θερμοκρασιες (για να μπορει να δουλευει ετσι και το καλοκαιρι).

Ποια ειναι η γνωμη σας?

Τεστ ηταν να δω μεχρι ποσο μπορει να παει.

Τωρα τον εχω κατεβασει στα 3.74GHz Χ22 @170ΜΗΖ με 1.28V vcore & 1.29V QPI και τωρα τρεχει Prime95 (περιπου 15 λεπτα ηδη) με μεγιστη θερμοκρασια μεχρι στιγμης 77C

Θα συνεχισω να κατεβαζω βολτ να δω ποσο χαμηλα μπορει να παει.

Το κατεβασα μεχρι 1.25V vcore & 1.28V QPI αλλα στα 10 λεπτα Prime95 κρασαρε.

Χαμητοτερη ταση με σταθεροτητα μεχρι στιγμης τα 1.26V vcore & 1.3V QPI με Χ22 @170ΜΗΖ 3.74GHz. 

Δεν ειναι τελειως χαλια αλλα δεν ειναι αρκετα καλο ωστε να το κρατησω.

Ευτυχως ο πωλητης δεχτηκε επιστροφη οποτε ολα ΟΚ.

post-382068-0-69290100-1458767581_thumb.jpg

Με αυτο το OC φτανει ισα ισα τις επιδοσεις του 4790Κ στοκ και οι θερμοκρασιες ειναι στους 65C max

post-382068-0-30263800-1458769232_thumb.jpg

post-382068-0-64038700-1458769255_thumb.jpg

• Like 1

Αφου ο επεξεργαστης σου δουλευει και ψηλοτερα χωρις θεμα δεν κατανοω αυτη την εμμονη με το prime ποτε δεν θαδεις οτι χρηση και να κανεις τετοιες θερμοκρασιες που ανεβαζει με αυτο το προγραμμα ανδεν σου κανει το aida 64 μπορεις να δοκιμασεις ανετα να συμπιεσεις ενα video με το freemake για παραδειγμα αν ολα οκ τοτε εισαι απολυτα σταθερος

Στα γραφω αυτα γιατι με το prime στο τελος μπορει να χασεις μια καλη μητρικη και να στενοχωρηθεις ειδικα αν αναλογιστεις ποσο δυσευρετες ειναι, ο xeon δεν θα παθει κατι αλλα τα mosfet γυρω απο το socket που τροφοδοτουν τον επεξεργαστη ανεβαζουν θερμοκρασια τρελα, δεν ξερω τι ψυξη χρησιμοποιεις παντως η asus για υδροψυξη εδινε ειδικα φανακια ακριβως για αυτη την δουλεια

• Like 1

Σε ευχαριστω για τις συμβουλες αλλα δεν εχω το aida 64 και με το Cinebench σκετο οπως μου ειπες πριν δεν μπορουσα να επιβεβαιωσω την σταθεροτητα. Εβαζα το Cinebench 5-6 φορες και δεν ειχα θεμα και εβαζα Prime 10 λεπτα και κρασαρε.

Η λειτουργια του Prime τουλαχιστον σε καποια πραγματα μου φαινεται πιο ελαφρια απο Video transcode σε premiere για παραδειγμα οπου οταν δουλευει δεν κουναει ουτε το ποντικι και οι θερμοκρασιες πανε στο θεο.

Η μητρικη εχει ηδη το εξτρα ανεμιστηρακι.

Το χρησημοποιω παρ ολο που εχω αεροψυξη μια που χωραει.

Τωρα το ελεγξα και ειναι απλα ζεστο. Με το χερι υπολογιζω 45-50C, μπορει να λεω και πολλα

Αφου εχεις αεροψυξη αν διαβασεις το μανουαλ της μητρικης γραφει οτι δεν πρεπει να βαλεις το εξτρα φανακι γιατι χαλα το σωστο airflow γυρω απο τοσοκετ με ακριβως τα αντιθετα αποτελεσματα δηλαδη υπερθερμανση της περιοχης που θελες να ψυξεις

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...