Προς το περιεχόμενο

Xeon X56xx Westmere Overclocking!

GeorgeSmirlis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Απλά ανεβάζεις vcore ως 1.35 και QPI εως απόλυτο μαξ 1.35 και δοκιμάζεις.

Πχ με 1.22-1.24 έχεις άνετα τα 4ghz και για κάπου 180 base clock θες κανα 1.23-1.25 qpi. Χονδρικά.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 131
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

http://www.overclock-and-game.com/hardware/computer-tech-reviews/28-x5660-review?showall=&start=1

Ρίξε μία ματιά εδώ, για 920-930 κτλπ έχει αρκετά. Πάνω κάτω τα ίδια είναι.

Μπορείς να διαβάσεις και εδώ βέβαια τι έχουμε πει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χμμ, οταν το εβαλα Χ20 και 180 εβγαλε BSOD, ξαναμπηκα στο bios και εβαλα χειροκινητα CPU Voltage 1.3 και QPI 1.275 αλλα δεν μπηκε καν στα windows, στο επομενο restart ξαναμπηκε με τα defaults.

Aυτο που θα με βοηθουσε θα ηταν να μου πει καποιος με σιγουρια ποια απο τα υπολοιπα settings πρεπει να πειραξω.
Πχ Intel Speedstem tech: Enabled?
Extreme Phase Full Power Mode: AUTO? Enabled?
DRAM frequency: AUTO? (εχω Kingston HyperX Genesis 1600 1.65v 3X4GB)
UCLK frequency: AUTO?
QPI Link Data Rate: AUTO?
etc etc

Οδηγους ειχα διαβασει απο πριν αλλα ειμαι οπτικος τυπος και οταν μπαινω στο δικο μου bios που δεν ειναι ιδιο με αυτο του οδηγου, χανομαι γιατι δεν το εχω κανει κτημα μου ακομα.

Mε CPU Voltage 1.35V και QPI 1.325V μπηκε στα windows αλλα κρασαρε στο Cinebench.
Το πηγα στο 1.365 & 1.34 και εβγαλε και το Cinebench.
post-382068-0-03840700-1458680720_thumb.jpg
Επισης εβαλα χειροκινητα αρκετες απο τις ρυθμισειςpost-382068-0-98890800-1458681985_thumb.jpgpost-382068-0-56426900-1458682192_thumb.jpg

Θα με βοηθουσε αν καποιος μου ελεγε αν κατι απο αυτα ειναι λαθος.

Επεξ/σία από SpirosZ68

Άσχημο τσιπάκι, ή κάνεις κάτι λάθος.

Εχω την υποψια οτι συμβαινει το πρωτο αν και ευχομαι να ειναι το δευτερο.

Για να σιγουρευτω ομως θελω βοηθεια με αυτα που ρωτησα. Μου πεφτει πολυ βαρυ να πρεπει να ξερω τα παντα απο την πρωτη φορα.

Ετσι κι αλλιως ο σκοπος μου ηταν να το αφησω χαμηλα. 3.5-3.8 αλλα με χαλαει να ειναι αυτο το φυσικο του οριο.

Τωρα το περναω Prime95 στα 3.5 με Χ20 και 175 με Vcore 1.365V & 1.34V QPI αλλα ακομα και αν το βγαλει θα το κατεβασω στο 170 με χαμηλοτερα Volt.

Δεν μου αρεσει να το εχω στο οριο,

Υπαρχουν καποια πραγματα που με παραξενευουν.

Κατ αρχην το Hwmonitor μου εχει ονομασει τους πυρηνες ως 

Core#0

Core#1

Core#2

Core#8

Core#9

Core#10

Ξερεις κανεις γιατι εχουν τετοια αριθμιση?

Το πιο σημαντικο ομως ειναι οι θερμοκρασιες η μαλλον η διαφορα θερμοκρασιας απο τον πιο θερμο στον πιο δροσερο πυρηνα.

Ο #8 ειναι ο πιο δροσερος και ο #10 ο πιο ζεστος και η διαφορα τους ειναι περιπου 9 βαθμοι.

Αυτη τη στιγμη τρεχω για δευτερη φορα Prime95 (την πρωτη φορα 1ωρα, περασε ανετα αλλα ανεβασε μεχρι 88C οποτε δεν υπηρχε περιπτωση να το αφησω εκει) στα 3.4GHz με Χ20, 170 και 1.325V Vcore και 1.3V QPI και ο #8 εχει 68C ενω ο #10 77C

Eδω, ενα print screen στα πρωτα λεπτα του Prime95

post-382068-0-48661400-1458686746_thumb.jpg

Αυριο μαλλον θα λυσω και θα ξαναβαλω την ψυκτρα, μπορει να μην παταει ομοιομορφα (εχω βαλει την megahalems πανω)

Άσχημο τσιπάκι, ή κάνεις κάτι λάθος.

Αυτό το CPU μάλλον έχει φάει τρελλό degrade.

Στο είχα πει νομίζω κάποια στιγμή για αγορές από eBay έχει πολλά "λιωμένα".

Στην αρχή έκανε λάθος μετά όπως είδα τώρα έστρωσε QPI/RAM κτλπ αλλά το ρεύμα είναι απίστευτο για αυτή την συχνότητα.

Όλα τα υπόλοιπα είναι και λιγότερο από τα νορμαλ αν δεις και πάλι δεν τραβάει.

Γνώμη μου εάν μπορεί να το επιστρέψει να το κάνει το γρηγορότερο.

Χμμ, οταν το εβαλα Χ20 και 180 εβγαλε BSOD, ξαναμπηκα στο bios και εβαλα χειροκινητα CPU Voltage 1.3 και QPI 1.275 αλλα δεν μπηκε καν στα windows, στο επομενο restart ξαναμπηκε με τα defaults.

Aυτο που θα με βοηθουσε θα ηταν να μου πει καποιος με σιγουρια ποια απο τα υπολοιπα settings πρεπει να πειραξω.

Πχ Intel Speedstem tech: Enabled?

Extreme Phase Full Power Mode: AUTO? Enabled?

DRAM frequency: AUTO? (εχω Kingston HyperX Genesis 1600 1.65v 3X4GB)

UCLK frequency: AUTO?

QPI Link Data Rate: AUTO?

etc etc

Οδηγους ειχα διαβασει απο πριν αλλα ειμαι οπτικος τυπος και οταν μπαινω στο δικο μου bios που δεν ειναι ιδιο με αυτο του οδηγου, χανομαι γιατι δεν το εχω κανει κτημα μου ακομα.

Mε CPU Voltage 1.35V και QPI 1.325V μπηκε στα windows αλλα κρασαρε στο Cinebench.

Το πηγα στο 1.365 & 1.34 και εβγαλε και το Cinebench.

attachicon.gifCinebench X5650 3.6 .jpg

Επισης εβαλα χειροκινητα αρκετες απο τις ρυθμισειςattachicon.gif20160322_222749.jpgattachicon.gif20160322_232345.jpgattachicon.gif20160322_232321.jpg

Θα με βοηθουσε αν καποιος μου ελεγε αν κατι απο αυτα ειναι λαθος.

Aρχικά κατέβασε το vcore στο 1,35 παραπάνω δεν χρειάζεσαι

qpi data link rate: βάλτο στο auto

To ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ  ΕΙΝΑΙ dram frequency σε σχεση με ulck frequency, to ratio που έχουν ΕΣΥ για να ήσουν σωστος για dram 1400, το uclk θα έπρεπε να το έχεις γύρω στο 2600 μέγιστο ΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ομοίως για dram frequency 1600 το uclk στα 2800 και ποτέ παραπάνω απο το διπλάσιο της συχνότητας της μνήμης 3200 που και εδώπάλι δεν θα ήταν σταθερός το sweet spot είναι στα 1,8 το ratio, 

Οπως το δουλεύεις ςκτός οτι δεν πρόκειται να κλοκάρεις ποτέ ψηλά υπάρχει ΣΟΒΑΡΟΣ κύνδινος degrade του imc, επίσης dram bus voltage δώσε μέχρι 1,64 και λίγο πάνω απο το ψυχολογικό 1,66 είσαι οκ ΟΧΙ παραπάνω, ΔΕΝ είναι κακό το τσιπάκι σου απλά κλοκάρεις λάθος,δοκίμασε και ότι άλλο χρειαστείς εδω είμαστε (Θεωρώ δεδομένο οτι έχεις triple chanel memory kit)

• Like 1

Aρχικά κατέβασε το vcore στο 1,35 παραπάνω δεν χρειάζεσαι

qpi data link rate: βάλτο στο auto

To ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ  ΕΙΝΑΙ dram frequency σε σχεση με ulck frequency, to ratio που έχουν ΕΣΥ για να ήσουν σωστος για dram 1400, το uclk θα έπρεπε να το έχεις γύρω στο 2600 μέγιστο ΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ομοίως για dram frequency 1600 το uclk στα 2800 και ποτέ παραπάνω απο το διπλάσιο της συχνότητας της μνήμης 3200 που και εδώπάλι δεν θα ήταν σταθερός το sweet spot είναι στα 1,8 το ratio, 

Οπως το δουλεύεις ςκτός οτι δεν πρόκειται να κλοκάρεις ποτέ ψηλά υπάρχει ΣΟΒΑΡΟΣ κύνδινος degrade του imc, επίσης dram bus voltage δώσε μέχρι 1,64 και λίγο πάνω απο το ψυχολογικό 1,66 είσαι οκ ΟΧΙ παραπάνω, ΔΕΝ είναι κακό το τσιπάκι σου απλά κλοκάρεις λάθος,δοκίμασε και ότι άλλο χρειαστείς εδω είμαστε (Θεωρώ δεδομένο οτι έχεις triple chanel memory kit)

Εχω ηδη κατεβασει το Vcore στο 1.325 και το QPI στο 1.3, το ulck frequency στο bios λεει οτι πρεπει να ειναι τουλαχιστον το διπλασιο. ("at least double"). Εγω αυτο το μετεφρασα ως απο διπλασιο και πανω και οχι απο διπλασιο και κατω οπως μου λες εσυ.

Για να ειμαι πιο σιγουρος το εβαλα ακριβως στο διπλασιο τωρα.

@Χ20 170ΜΗz 3.4GHz

Παρ ολα αυτα εμενα με προβληματιζει περισσοτερο η διαφορα θερμοκρασιας στους πυρηνες.

Δοκιμασα τωρα Χ22 @166ΜΗz με ολα τα υπολοιπα τα ιδια. Εβγαλε το Cinebench και τωρα θα τρεξω Prime95 για μια ωρα (αν το βγαλει)

Το Cinebench μαλλον δεν βλεπει το Χ22 και υπολογιζει την συχνοτητα σαν να ηταν Χ20

post-382068-0-37009100-1458724038_thumb.jpg

Επισης μολις παρατηρησα οτι η διαφορα θερμοκρασιας που βλεπω δεν συμβαινει μονο στον δικο μου επεξεργαστη.

http://www.insomnia.gr/topic/603426-w3680-overclock/?p=54726558

Aκριβώς αυτό λέει πολύ σωστά όπως είπες ΑΛΛΑ αυτό ισχύει μόνο για τους core i7, ΑΝΤΙΘΕΤΑ στους Χeon ΛΟΓΩ διαφορετικού imc (internal memory contoller) ισχύει αυτό που σου είπα, (κυνδινεύεις να πάρεις τον επεξεργαστή σου στο χέρι εκτός απο το οτι ούτε κλοκάρει ψηλά ούτε και δουλεύει σταθερά, αν τον έχεις όπως λέει το Bios) oi commercial μητρικές σχεδιάστηκαν με βάση τον ι7, οι xeon σειρας L και Χ, όπως ο δικός σου έχουν διαφορετικό ελενκτή μνημης μς dual link qpi, για να τοποθετηθούν σ dual socket μητρικές, πράγμα που είναι αδύνατο να γίνει με οποιονδήποτε ι7, αυτή είναι και η διαφορά των ι7 με τους xeon στο 1366

• Like 1

Να σαι καλα, για κατι τετοιες λεπτομερειες ειναι που ζητησα βοηθεια εδω.

Θα δοκιμασω με το ULCK λιγο πιο κατω απο το διπλασιο της DRAM frquency και με Χ22 @ 170ΜHz και αν βγαλει μιση ωρα Prime95 θα ανεβασω κι αλλο.

Ποσο να ανεβαζω καθε φορα? 5MHz? 10MHz? Θελω να βρω το μεγιστο που μπορει να παει με Vcore 1.325 το πολυ και QPI 1.3V max

Νά σαι καλά φίλε, βασικά το Prime ταλαιπωρεί αφάνταστα τo vrm της μητρικής σου μισή ώρα στο  στο aida 64 είσαι οκ ή τρέξε 2 φορές το cinebench 15 αν στο περνάει είσαι οκ, μην παίζεις με τον 22 σε εμένα δεν δούευε σωστά μπορεί να ανέβεις σε συχνότητααλλά οι επιδόσεις σου να παραμένουν χαμηλές (τρέξε ενα cinebench για να το επιβεβαιώσεις, στην ίδια συχνότητα ενα 20*190 και ενα 22* 173 και δες τι σκόρ σου βγάζει και μετά προχωράς ανάλογα πάντως για αρχή θα δοκίμαζα 20*205, και αφού ήμουν οκ θα ανέβαινα 20*210 ta 4.2 μην νομίζεις οτι είναι το τέρμα του, όυτε καν οριακά, ρεύμα μην ασχοληθείς ακόμα vcore εννοώ

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...