Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα.

Θα ήθελα μια απάντηση κατ επέκταση ε ενημέρωση.

Σε δυο υπολογιστές που εχω χρησιμοποιώ μητρικές ,

ASROCK X99 WS στον έναν ,και στον αλλον X99 WS E ,socket 2011-3.

Στο δια ταύτα ,η πρώτη καρτα μας άφησε χρόνους,

Και τους δυο τους εχω για επαγγελματική χρήση , αλλά μια και βρίσκονται στο σπίτι

Χρησιμοποιούνται από τα παιδιά και για παιχνίδια , αλλά και πολύ video.

Τώρα πρέπει να προβώ σε αγορά καρτας.

Και ρωτάω; να επιλέξω παλι μια από της δυο; Η έχετε να μου προτείνετε

κάτι καλύτερο κάποιας αλλης εταιρείας. Πάντα για 2011-3 .v3. με μια λεπτομέρεια

να έχουν πάνω από 10 sata3 [6gb]

ευχαριστώ εκ των πραότερων

cpu και στους δυο εχω i7 5820k

Δημοσ.

Γιατί WS μητρικές; Πέρα από τα sata 3 ποιές άλλες απαιτήσεις έχεις; 

Η πιό οικονομική με πάνω από 10 sata 3 είναι η Asus X99-S, την οποία δεν την βρίσκω σε Ελληνικά καταστήματα. Η επόμενη είναι η Deluxe (που τυχαίνει να έχω) και την θεωρώ από τις καλύτερες μητρικές all around. 

Αλλά, δεν ξέρω. Μου φαίνεται υπερβολικό δύο WS μητρικές μόνο για sata. Μπορείς να μας πείς γιατί χρειάζεσαι τόσα; 

Δημοσ.

αμα σου λεει ο ανθρωπος θελει πανω απο 10 σατα μαλλον τα χρειαζεται, δεν μπορω να φανταστω το σεναριο αλλα δεν εχει καποια σημασια.

Δημοσ.

Εγώ για να βοηθήσω τον άνθρωπο θα ήθελα να ξέρω το σενάριο. Πάνω από 10 drives για κάθε σύστημα; Σε τί κουτί τα χώρεσε, ας πούμε; Αν δεν θέλει δεν απαντάει, φυσικά. 

Δημοσ.

παιδιά να ξεκαθαρίσω ότι δεν ειμε τεχνικος κομπιούτερ.

Απλα όταν έχτιζα τους υπολογιστές και δεν είχα πρόβλημα οικονομικο

μου προτηναν να αγοράσω αυτές της μητρικές, αυτών των επεξεργαστών , αυτές της κάρτες γραφικών κ λ π  κ λ π  κ λ π.

Τώρα με ρωτάτε γιατί επέλεξα ws. Και νομίζετε ότι ξερω να σας απατήσω.

Οσο για κουτιά εχω τα NZXT Phantom 820 - Matte Black .

Για τα sata μου χρειάζονται για αποθήκευση της δουλείας μου.

Ασχολούμε με video και φωτογραφεία, και μην μου πείτε για εξωτερική αποθήκευση.

Δημοσ.

Αυτο υποψιαζομουν και εγω για video-photos αν και παλι ειναι υπερβολη οι 10+10 δισκοι οπως και να εχει ο καθενας εχει το εργασλειο για την δουλεια του. Δεν πιστευω οτι σε αυτο το socket μπορεις να επιλέξεις "λαθος" μητρικη. Δεν χρειαζεται να πας σε WS αν βρεις αλλη με αντιστοιχες θυρες σατα. Δεν ξερω να βοηθησω γιατι εχω μικρη εμπειρια με αυτο το socket αλλα ξερω οτι δυσκολα πετυχαινεις λαθος. δες στο skroutz με κριτηριο αναζητησης τις θυρες σατα

Δημοσ.

Παιδιά εχω μια απορία.

Γιατί όταν αναφέρεστε σε ws καρτα είναι σαν να

κρατάτε κάποια καυτή πατάτα , και θέλετε να την

πετάξετε οσο ποιο μακριιά γίνετε.

Τι το κακο έχουν αυτές οι κάρτες , η τέλος παν τον

Τι το ποσο Καλλό έχουν ώστε εγω θα πρέπει να τις αποφύγω;

Δημοσ.

Ευτυχώς έχω καλή μνήμη. Βρήκα και ένα παλιότερο θέμα που είχατε ξεκινήσει και εκεί, τόσο εγώ όσο και άλλα παιδιά σας είπαμε ότι δεν χρειάζεται WS μητρική. Ένας βρέθηκε που το πρότεινε και τελικά την πήρατε την μητρική... Και τώρα λέτε ότι ό,τι σας είπαν πήρατε... Συγγνώμη, αλλά επειδή βλέπω και ένα κάποιο ύφος δεν βαστήχτηκα...

Η WS δεν είναι καυτή πατάτα. Απλά, είναι μητρική που χρειάζεται σε πολύ, μα πολύ σπάνιες περιπτώσεις. Είναι για κάποιον που θέλει να βάλει ας πούμε έναν πολυπύρηνο Xeon απάνω και να έχει δυνατότητα για 128gb ECC μνήμη, ή για κάποιον που θέλει να στήσει μια gpu rendering ή gpgpu φάρμα με 6-7 κάρτες γραφικών που να τρέχουν σε x16 gen 3.0 κ.λπ., ή να κάνει προσομειώσεις με χρήση parallel computing και κάρτες tesla, και διάφορα άλλα αχρείαστα.

Το να πάρει κανείς μια WS μητρική των 500-600€ για να βάλει επάνω έναν 5820Κ και 10 drives που τα περισσότερα δεν μπορούν ούτε sata 2 να εξαντλήσουν, δεν είναι λάθος, αλλά εντελώς περιττό και ανούσιο. Είναι όπως λένε οι κομπιουτεράδες, overkill. 

Σας πρότεινα πιό πάνω μητρικές που έχουν τα sata που χρειάζονται, αλλά και πάλι, αδυνατώ να καταλάβω πόσα drives πρέπει να χρησιμοποιεί κανείς σε ένα pc ακόμα και για επαγγελματικούς σκοπούς. Πιστεύω δηλαδή ότι και σε αυτό το θέμα έχει γίνει λανθασμένη διαχείριση από μέρους σας και θα μπορούσατε πολλά να διορθώσετε ώστε να μη χρειάζονται μητρικές με εξωπραγματικούς αριθμούς σε sata ports. 4 δίσκοι των 2-3-4ΤΒ μπορούν να μπούν με κάποια raid συνδεσμολογία και τελείωσε η υπόθεση. 

Δημοσ.

Ευτυχως που κατά την γνώμη σας είδατε κάποιο υφος και δεν βασταχτήκατε και απαντήσατε ,να ειστε καλα.

Κατά αρχήν δεν υπαρχη κανένα υφος,ειλικρινα κανένα.

Κατά δεύτερο ναι κάποια παιδιά μου προτεινανε κάποιες κάρτες και κάποιος μου πρότεινε

Asrock ws και με δική μου και μόνο δική μου επιλογή αγόρασα αυτές της κάρτες.

Αν έκανα καλά η όχι για έμενα δεν έχει και τόσο σημασία.

Και ειλικρινά δεν ειμε από τους ανθρώπους που ρίχνω την μπαλα στην εξέδρα . η λάσπη στον ανεμιστήρα.

Απλα το να μην ξέρει κάποιος-α τι είναι το ws Ε… δεν νομίζω ότι έκανα και κάποιο εκγλημα.

Στο θέμα μας, τα αρχεία μου και ότι υλικο εχω είτε είναι της δουλείας μου είτε είναι video ,

Κινηματογραφικές ταινίες, μουσική, παιχνίδια, φωτογραφείς , κ λ π θέλω να τα αποθηκεύω και να τα ταξινομώ οπος εγω ξερω.

Δεν μου αρέσει να πάρω ένα η δυο δίσκους 4TB και να τα πετάξω μέσα.

Νομίζω ότι έγινα σαφής. Λάθος μου; Τι να κανω ετσι εχω μάθει.

Πάντος σε ευχαριστώ και μαζί και τα αλλα παιδιά για την βοήθεια,

που προφέρουν σε εμάς τις αδαεις με το αντικημενω, η καλύτερα

Σε έμενα την αδαει.

Δημοσ.

Μιλάμε δηλαδή για σύστημα ενός έτους, όπου και αν day one τον 08/2014 που ανακοινώθηκε οτι κυκλοφορει το σόκετ 2011-3 αγόραζες έστηνες θεωρητικα το σύστημα η εγγύηση που έχεις θα έληγε τον 08/2017, συνεπώς εφ' όσον είναι νόμιμα αγορασμένη η μητρική και έχεις εγγύηση ΠΟΙΟΣ ο λόγος να ξαναγοράσεις μητρική και ειδικά WS γύρω στα 700€? Δεν γνωρίζεις οτι έχεις εγγύηση ή σου φαίνεται μικρό ανευ σημασίας το ποσό ας πούμε

Δημοσ.

Ο ανθρωπος προφανως εννοει οτι θα παρει με εγγυηση την μητρικη υποθετω οτι θελει να ζητησει καποια αλλη και να κρατησει πιστωτικο ή δεν ξερω και εγω τι. Αποψη μου παρε μια ιδια μητρικη να μην εχεις θεμστα με φορμaτ ~ drivers κτλ

Δημοσ.

Tα συγχαρητήρια μου για την ενέργεια του mod να διαγράψει το ποστάρισμα μου, κάλά το πάτε αφήστε το κάθε τρόλ να ποστάρει ότι μπούρδα του κατέβει και να ανοίγουν 128,000 διαφορετικά θέματα που να λέει ο καθένας οτι του κατέβει, λυπάμαι αλλά το επίπεδο του site πάει κατα διαόλου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...