mihali0s Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα, Έχω ένα PC με hdd σκληρό και θέλω να μεταβώ σε SSD, το θέμα μου είναι ότι θέλω να διατηρήσω τα login pass που έχω εγκατεστημένα apps και των windows, με απλά λόγια να γράψω ότι έχει σε SSD και την επόμενη μέρα να μην χρειαστώ να αλλάξω κάτι. Τι πρόγραμμα προτείνετε Ευχαριστώ
White_Cat Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα !Ακριβώς για το σκοπό αυτό υπάρχει το πρόγραμμα Paragon Hard Disk Manager 12 Suite. Αφού τοποθετήσεις πρώτα τον SSD στον υπολογιστή, ακολούθησε τα εξής βήματα :Α) Κατέβασε και μετά κάνε την εγκατάσταση του Paragon Hard Disk Manager, απ' τον παρακάτω σύνδεσμο :http://www.avoiderrors.net/migrate-to-solid-state-drive/Β) Τρέξε το πρόγραμμα και διάλεξε διαδοχικά Copy and Migration --> Migrate OS to SSD.Γ) Μετά απλά ακολουθείς ό,τι σου λέει στην οθοη και νομίζω ότι θέλει 2-3 φορές Next, Next.Το πρόγραμμα θα μεταφέρει όλο το λειτουργικό σύστημα, μαζί με τις εφαρμογές και τα δεδομένα στον καινούριο δίσκο. Αυτό φυσικά θα χρειαστεί αρκετό χρόνο και συνήθως θέλει υπομονή. Προφανώς η διαδικασία δεν πρέπει επ' ουδενί λόγω να διακοπεί.Δ) Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, πιθανόν να χρειάζεται να κάνεις την αναγκαία ρύθμιση μέσα στο BIOS, ώστε το σύστημα να ξεκινάει απ' τον SSD κι όχι απ' τον παλιό δίσκο. Το πώς θα γίνει αυτό, διαφέρει ανάλογα με τη μητρική πλακέττα που έχεις. Κοίταξε το εγχειρίδιο της μητρικής για αναλυτικές οδηγίες.Να είσαι καλά,Ο Άσπρος Γάτος 1
mihali0s Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Ασπρε Γάτε , Σε ευχαριστώ πολύ για το κατατοπιστικότατο tutorial, Για την περίπτωση που είναι laptop και δεν έχει θέση για δευτερο σκληρό? υποθέτω ότι αρχικά συνδέεις τον SSD εξωτερικά και μόλις ολοκληρώσει τον βάζεις απάνω και ρυθμήζεις το BIOS.
BlueBlood7 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Πριν κάνεις τη μεταφορά στον ssd πρέπει να κάνεις defrag τον hdd.
White_Cat Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Φίλε Μιχάλη, εδώ που τα λέμε δεν είχα προβλέψει την περίπτωση να πρόκειται για φορητό υπολογιστή που δε σηκώνει δεύτερο σκληρό και μ' έπιασες στον ύπνο. Άμα είναι έτσι, πιθανόν να μπορείς να τον συνδέσεις κατ' αρχήν εξωτερικά για να μεταφέρεις το λειτουργικό σύστημα. Εξαρτάται βέβαια αν υποστηρίζει κάτι τέτοιο ο ίδιος ο δίσκος Δεν μπορώ όμως να εγγυηθώ ότι το αποτέλεσμα θα είναι καλό, γιατί τέτοια περίπτωση δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ ξανά στη ζωή μου. Φιλικά, Ο Άσπρος Γάτος
parsifal Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Αν δεν κάνω λάθος, ορισμένοι κατασκευαστές SSD παρέχουν από τα websites τους δωρεάν λογισμικό που κάνει ακριβώς αυτήν τη δουλειά. Π.χ.: http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/minisite/SSD/global/html/support/downloads.html
La_MoRt Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Πάρε ένα image όλο τον υπολογιστή σου με clonezilla,macrium reflect ή όποιο άλλο σου αρέσει τέλος πάντων και βάλε το καινούριο ssd και ξαναπέρασε τα. Πιο εύχρηστο είναι το macrium από το clonezilla αν δε το έχεις και πολύ.
rfc Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Εγω απο τοτε που βρηκα το aomei backup, δε το αλλαζω, ειδικα το bootcd/usb για να μη στηνω και setup.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα