Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα. Είμαι σε σκέψεις να κάνω μια οικονομική αναβάθμιση στο μηχάνημα μου το οποίο είναι αρκετά παλιό αλλά κρατάει ακόμα καλά για αυτά που το θέλω (Gaming χαλαρό, internet και προγράμματα μουσικής παραγωγής). Θα ήθελα όσοι γνωρίζετε να μου παραθέσετε την γνώμη σας για την διαφορά στην ταχύτητα που θα έχω με αυτά που σκέφτομαι να αναβαθμίσω. Σας παραθέτω τα χαρακτηριστικά:

Motherboard: Asus P5WDH Deluxe 

CPU: Intel Core 2 Duo E8400 6M L2, 3.00 GHZ - 1333 MHZ FSB * πρώτη αναβάθμιση που σκέφτομαι να πάω σε Q9550 και aftermarket cooler.

RAM: 2x2GB DDR 2 στα 800 MHZ * δεύτερη αναβάθμιση να βάλω άλλα 4GB Ram.

PSU: 400 Watt

GPU: Afox Nvidia GT 730 4GB

HDD: Western Digital Raptor X - 150GB - 10.000RPM για το λειτουργικό (Windows 7 Ultimate x64) και εφαρμογές.

Αυτό είναι το σύστημα και οι αλλαγές που θέλω να κάνω. Σας ευχαριστώ και αναμένω για τις απόψεις σας. 

Δημοσ.

Ξέχασα να γράψω το εξής: μήπως θα ήταν καλύτερα μιας και δεν θέλω να χαλάσω αρκετά χρήματα να αγοράσω πρώτα τον επεξεργαστή (Intel Quad Core Q9550) και να αφήσω τις Ram για μετά ? 

Δημοσ.

Καταρχήν πες μας τα βασικά:πόσα χρήματα θέλεις να χαλάσεις,μάρκα τροφοδοτικού,και τι εννοείς με χαλαρό gaming

Δημοσ.

Οι αναβαθμισεις που λες ειναι καλες...το προβλημα ειναι ομως οτι αργοτερα θα θες και μια καλυτερη καρτουλα εστω και με 120 ευρο... αντε 150...και μετα απο λιγο καιρο και αλλη ραμ και καναν ssd...η σκληρο οποτε δεν ξερω κατα ποσο συμφερει να επενδυσεις πανω σε τοσο παλιο socket...καλυτερο θα ηταν να μαζεψεις λεφτα και να πας σε καναν i3 ακομα και χωρις καρτα γραφικων για αρχη και με τους υπαρχων σκληρους και καρτα γραφικων...και μετα πανω στο νεο socket να αλλαζεις οτι θες!

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σας, ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δεν θέλω να χαλάσω πάνω από 100 ευρώ. Και ο επεξεργαστής μαζί με aftermarket cooler + 4 GB μνήμη ram θα μου πάνε γύρω στα 100 ευρώ. Θέλω να το κρατήσω το συγκεκριμένο μηχάνημα και σε 1-2 χρόνια να φτιάξω καινούριο από την αρχή με την προοπτική ότι θα το κρατήσω και αυτό για 2ο pc. Με το χαλαρό gaming εννοώ λίγα παιχνίδια όχι απαραίτητα τα πιο καινούρια σε χαμηλά ή μέτρια γραφικά. Για την ακρίβεια μόνο το warframe παίζω το οποίο τρέχει κανονικά χωρίς πρόβλημα. Το τροφοδοτικό δεν θυμάμαι τι μάρκα είναι (λείπω από το μέρος που κατοικώ για ορισμένες μέρες και δεν μπορώ να δω). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πουλας μητρικη-επεξεργαστη-μνημες κανα 60 ευρω ολα μαζι και βαζεις αλλα 100 που θες και παιρνεις

http://www.skroutz.gr/s/7831498/Asrock-H110M-HDV.html

http://www.skroutz.gr/s/6290832/HyperX-Fury-8GB-DDR4-2133MHz-HX421C14FB-8.html

http://www.skroutz.gr/s/7546175/Intel-Pentium-Dual-Core-G4400-Box.html

αυτη ειναι αναβαθμιση και οχι να χαλασεις 100 ευρω για αλλαγη απο core2duo σε corequad....

κοντευει να κλεισει 10ετια το 775, ο skylake pentium ειναι πολυ καλυτερος απο corequad

http://www.cpu-world.com/Compare/504/Intel_Core_2_Quad_Q9550_vs_Intel_Pentium_Dual-Core_G4400.html

ακομα και τα γραφικα του ειναι σχεδον ιδιας  αποδοσης με gt730....

οποτε πουλας κ την καρτα γραφικων και με τα λεφτα της παιρνεις ενα επωνυμο τροφοδτικο π.χ.

http://www.skroutz.gr/s/4306951/EVGA-430W-Power-Supply-80-PLUS.html

http://www.skroutz.gr/s/2591542/Corsair-Builder-Series-CX430-80Plus-Bronze.html

Επεξ/σία από koolisk6
Δημοσ.

ναι αλλα λεει δε θελει να διαθεσει πανω απο 100 ευρω,εσυ τον εστειλες για εγκεφαλικο....

Δημοσ.

Καλύτερα να μην αλλάξει τίποτα στο σύστημα που έχει, να μεζεψει ένα 400αρι και να κάνει σωστή δουλεια

Ειπε κιολας οτι το θελει για δευτερο

Δημοσ.

γιατι να μην το αλλαξει τωρα με 100 ευρω σε 1151 οπως του προτεινα παραπανω

και σε 1-2 χρονια φτιαχνει ακομα πιο καινουριο αν θελει...

ειναι ηδη ξεπερασμενη τεχνολογια το 775,φαντασου σε 2 χρονια,να το κανει τι, γραφομηχανη?

και αν δουλευει ακομα, γιατι τα χει τα χρονακια του, μπορει να τον αφησει οποιαδηποτε στιγμη.....

Δημοσ.

Αυτό που του πρότεινες προϋποθετει να δώσει τα δικά του και ποιος θα πάει να πάρει core 2 duo used? να τον κάνει τι? Δεν πρόκειται να πάρει τα 60 ευρώ που λες από αυτά. Καλύτερα να μην δώσει τίποτα να μαζέψει ένα 400αρι και ας πάει σε καινούργιο εξ ολοκλήρου και ας κρατησει τον core 2 για HTPC η απλα για back up 

Δημοσ.

ας τα βαλει αγγελια και καποιος θα τα παρει ,

δεν εχουν ολοι την οικονομικη δυνατοτητα να φτιαχνουν καινουρια συστηματα με 400+ ευρω

γι αυτο υπαρχουν τα μεταχειρισμενα

Δημοσ.

Παιδιά δεν με απασχολεί αυτή την στιγμή καθόλου να αγοράσω καινούριο σύστημα και ούτε θέλω να δώσω κάτι από αυτό το pc για πώληση. Θέλω ένα μικρό boost για όσο κρατήσει το μηχάνημα δόξα τον θεό μια χαρά είναι και τώρα. Αγόρασα σήμερα το cpu (q9550) σε πολύ καλή τιμή και τις μνήμες πιο μετά. Μια ερώτηση που έχω να κάνω είναι τι θα μου προτείνατε για aftermarket cooler (όχι για overclocking, απλά για να παίζω κανά παιχνίδι). 

Ευχαριστώ. 

Δημοσ.

Το point μου είναι ότι τέτοιο σύστημα δεν αξίζει να ρίξεις ευρώ αλλά τεσπα, δεν χρειάζεται aftermarket ψήκτρα ο Q9550 αφού δεν θα κάνεις overclock, βάλτου πάστα και με την στοκ μια χαρά θα ειναι

Δημοσ.

Το point μου είναι ότι τέτοιο σύστημα δεν αξίζει να ρίξεις ευρώ αλλά τεσπα, δεν χρειάζεται aftermarket ψήκτρα ο Q9550 αφού δεν θα κάνεις overclock, βάλτου πάστα και με την στοκ μια χαρά θα ειναι

Σεβαστή η άποψη σου. Αλλά όπως και είπα και παραπάνω μέχρι στιγμής μου παίζει όλα τα παιχνιδάκια και ακόμα και τα προγράμματα μουσικής παραγωγής που είναι βαριά. Οπότε ήθελα απλά ένα μικρό boost. Όσον αφορά φίλε Δήμητρη την ψύκτρα...τον αγόρασα χωρίς ψύκτρα, έχω την μαμίσια του Ε8400 αλλά λένε διάφορα σε φόρουμ που διάβασα ότι δεν θα με καλύψει. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...