Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετα απο ατυχημα που ειχα με την lg ub830v (ξεκολλησε η βαση απ τον τοιχο γιατι ειχε μικρα στριφωνια το κουτι και επρεπε εγω ο βλακας να σκεφτω να βαλω 10αρια..)

Λοιπον τα κριτήρια μου εχουν ως εξης:

η τηλεοραση θα μπει παλι σε βαση με βραχιωνα στο τοιχο ( αυτη τη φορα εβαλα 10αρια στριφωνια)

Αν και μαλλον θα μεινει διακοσμιτικη η βαση... Θα την βαλω σε επιπλο...δεν ξαναδιακινδυνευω...

Λεφτα 1000€ το πολυ (αν και παιζει να παω λιγο παραπανω για την JU7000)

Αποσταση θεασης 2-3,5 μετρα αναλογα που καθομαι θα περιστρεφεται.

Μ ενδιαφερει να εχει καλο πανελ με 100 hz την μεγαλυτερη δυνατη χρωματικη παλετα και το καλυτερο δυνατο μαυρο. Σ αυτα θελω βοηθεια γιατι δεν ξερω σε βαθος αυτες τις παραμετρους.

Αποριπτω τα IPS πανελ λογω του οτι τοσα χρονια τα χρησιμοποιω, οχι οτι εχω προβλημα, αλλα θελω να δοκιμασω μια καλη VA, ξεφευγοντας απ τα χαμηλα contrast και ips glow. Oπότε θα παω σε καποια samsung ή sony, με ιδιαιτερη προτιμηση στη samsung λογω περισσοτερων εφαρμογων και καλυτερου smart και media player.

Μ ενδιαφερει ενα καλο 4κ πανελ βαζοντας το 3D σε τελευταια μοιρα που μου ειναι σχεδον αδιαφορο. M ενδιαφερει να υποστηριζει εννοειται hvec, hdcp 2.2 , να streamαρει ultra Hd Netflix.

Πανω συνδεεται pc, playstation και appletv, αν και η κυρια χρηση θα ειναι για ταινιες και σειρες (κατεβασμενες + netflix)

Η τοπ επιλογη μετα απο ψαξιμο ειναι η JU7000 μαλλον σε 55αρα γιατι η διαφορα τιμης με την 48αρα ειναι πολυ μικρη.

Θα ηθελα εναλλακτικες (αναλογες της JU7000) σε τιμες κατω απο 1000€ στις 50ιντσες περιπου.

Στα υποψιν ειναι και η sony 55χ 8507 και 49X8305C

Επεξ/σία από heavyrain
Δημοσ.

Σε τρία μοντέλα σε βλέπω για να καλύπτεις τα κριτήρια που έθεσες. Εννοείτε ότι αν μπορείς πας για 55'' για να έχει και νόημα το 4Κ.

Panasonic CX700

Sony X8507C

Samsung JU7000

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλα ντε μη σκοτωνεστε ολοι μαζι ν απαντησετε!!!!

Επειτα απο πολυυυυ ψαξιμο και διαβασμα πηρα την 55x8508c τελικα... υπερτερει της ju7000 για θεαση ταινιων και σειρων που ειναι το πρωτο μου κριτηριο συν οτι εχει android που ειναι πολυ πιο ευελικτο καθως θα χω και kodi out of the box!!!

Επεξ/σία από heavyrain
Δημοσ.

Τωρα την περιμενω να τη φερουν σπιτι. Σιγουρα θα ειναι οι καλυτερες πιστευω. Η σειρα x850c και η ju7000 ειναι οι δευτερες κορυφαιες σειρες της sony και samsung αντιστοιχα. Οταν βγηκαν εκαναν 1900€. Πιστευω η ποιοτητα και οι επιδοσεις τους θα ειναι κορυφαια αναλογη της τιμης τους.. ο λογος που επελεξα μετα απο πολυ σκεψη τη σονυ ειναι οτι ειναι πολυ πιο ομορφη απο την samsung με ομορφοτερα και πιο ευχρηστα τηλεχειριστηρια. Επισης η ju βγαινει μονο σε ασημι οχι οτι ειναι ασχημο αλλα το μαυρο bezelless design δινει προβαδισμα στη sony

Δημοσ.

Αν και θεωρω την 7000 καλυτερη επιλογη συνολικα, η sony εχει παρομοιες επιδοσεις. Η 8508 τουλαχιστον με VA πανελ ειναι μακραν ανωτερη απο την ατυχη LG που ειχες. Θα καταλαβεις αυτα που ελεγα σε παλαιοτερα ποστ σχετικα με το IPS, στην πρωτη ταινια που θα δεις.

Το android που εχει θελει βελτιωση. Ειδικα στους πορους που καταναλωνει, Καθως η Sony χρησιμοποιει dual core επεξεργαστη (Mediatek MT5890 Dual core Cortex-A17) ο οποιος δεν ειναι και για πολλα. Πχ το KODI θα ειναι λιγο ζορισμενο.. Αλλα λογικα με τα επομενα update θα στρωσει..

Παρολα αυτα ειναι καλη και τιμια επιλογη. Καλοθεατη.

Δημοσ.

Εχει πολυ καλυτερα presets out of the box και διαβαζει πληροφοριες hdr(ασχετα αν δεν μπορει να το αποδοσει πληρως) κατι που η ju δεν κανει. Οσον αφορα το android ναι ειχα διαβασει παρα πολλα αρνητικα σχολια και ηταν ο μονος λογος που δισταζα. Με το τελευταιο update εχει διορθωθει παρα πολυ η εμπειρια χρησης. Βεβαια τρωει καποια εκνευριςτηκα σκαλωματα ωρες ωρες και πρεπει να περιμενεις να "ξεκολληςει" αλλα τιποτα το τρομερο. Στο kodi δεν εχω συναντισει κανενα προβλημα αποδοσης, απλα οταν ανοιγεις τον διακοπτη ρευματος πρεπει να την αφησεις λιγα δευτερολεπτα να φορτωσει τα παντα και δουλευει ρολοι. Απο standby mode ανοιγει αμεσως και σε βαζει εκει απ οπου ακριβως την αφησεις οταν πατησες το power button.

Η αλλιωση της εικονας ειναι εμφανης υπο (μικρες ) γωνιες, αναμενομενο βεβαια λογω va.

Εχω επισης ενα θεμα μη συγχρονισμου του μετρητη εντασης φωνης της τηλεορασης με τον αντιστοχο μετρητη του samsung sound bar που πηρα μαζι της και δεν εχω καταφερει να βρω λυση. Δηλαδη στο soundbar ανεβοκατεβαινουν τα νουμερα κανονικα αλλα στην οθονη της tv μενουν στασιμα. Μιλαω για sync μεσω hdmi (arc). Ειναι περισσοτερο οπτικο το θεμα, η φωνη στο soundbar αυξομειωνεται κανονικα απ το τηλεχειρηστηριο της tv.

Δημοσ.

Δεν βασίζομαι ποτε στις εργοστασιακες ρυθμισεις. Ανηκω στην κατηγορια που σκαλιζει μια συσκευή μερα παρα μερα.. (Δυστηχως!!) Μετα απο παραμετροποιηση η καθε συσκευη αποδιδει τα μεγιστα, ειτε αναλογα με τα γουστα μας, ειτε με τα προτυπα. Με ενοχλει λιγο στα δυναμικα της και στην ομοιομορφία του φωτισμου. Λεπτη TV αρα edge lit. Γενικως ομως σε ολα τα αλλα τα παει καλα.

Ισως η 7000 να ταιριάζει και λιγο παραπάνω στα δικα μου γουστα, καθως μου αρεσει και η επεξεργασία της. Εχει την ταση να ''σιδερωνει΄΄ το σημα με ευχαριστο τροπο.

Για να μην γινομαι ομως γραφικός με τις Samsung. Η σειρα Χ85ΧΧ ειναι καλη και αξιοπρεπης. Η επιλογη σου ειναι καλη με γνωμονα την θεαση ταινιων. Το Smart κομματι ειναι θεμα γουστου. Εφοσον σε καλυπτει, ολα μια χαρα. Και σαφως θα βελτιωθεί, καθως με τις τελευταιες αναβαθμησεις οντως εχει αλλαξει παρα πολυ.

Καλες θεασεις και προσοχη με την βαση..........

Δημοσ.

Μπηκε στο επιπλο!!! Δεν ξαναβαζω τοιχο.... οσον αφορα τις ρυθμισεις οι "σωστες" ποτε δεν μ αρεσαν στο ματι σε καμια τηλεοραση που χα. Εχω φτιαξει ενα προφιλ με τις ρυθμισεις απ το rtings.com αλλα δεν μ αρεσει καθολου. Τα preset (εχει παρα πολλα) με καλυψαν πληρως αναλογα το περιεχομενο που προβαλλω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...