Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στην παρέα.

Αγόρασα τις προάλλες αυτόν τον σταθεροποιητή τάσης http://www.e-shop.gr/powerwalker-avr-1200-10120302-p-PER.701993 από e-shop για το PC της υπογραφής μου. Φαντάζομαι είναι αρκετά "μούφα" ή χαμηλής ποιότητας τέλος πάντων αλλά δεν ήθελα να διαθέσω περισσότερα χρήματα και το τσίμπησα τυφλά.

2 ερωτήσεις θέλω να κάνω.

1. Είναι όντως μούφα ώστε να ψάξω να αγοράσω κάτι άλλο καθώς τώρα έχω κάποια παραπάνω χρήματα στην άκρη ή την κουτσοπαλεύει αυτό?
  2. Μπορώ να κουμπώσω ένα άλλο TOWER πάνω σε αυτόν τον σταθεροποιητή ή δεν θα το "σηκώσει"? Το άλλο PC είναι 6ετίας και στο περίπου έχει i5 socket 1156 (δεν ξέρω ακριβώς ποιον), 1 SSD + 1 HDD, GPU δεν γνωρίζω ακόμα, PSU ένα ΤΤ αρχαίο κάπου 500W. Sorry αλλά δεν έχω ακόμα όλα τα Specs.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

έχεις σύστημα 1000+ ευρώ απ΄ ότι βλέπω στην υπογραφή σου...πιστεύω έκανες λάθος αγορά,κατά την γνώμη μου

μέχρι 720w υποστηρίζει(ΑΝ βγάζει τόσα)

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα στην παρέα.

Αγόρασα τις προάλλες αυτόν τον σταθεροποιητή τάσης http://www.e-shop.gr/powerwalker-avr-1200-10120302-p-PER.701993 από e-shop για το PC της υπογραφής μου. Φαντάζομαι είναι αρκετά "μούφα" ή χαμηλής ποιότητας τέλος πάντων αλλά δεν ήθελα να διαθέσω περισσότερα χρήματα και το τσίμπησα τυφλά.

2 ερωτήσεις θέλω να κάνω.

1. Είναι όντως μούφα ώστε να ψάξω να αγοράσω κάτι άλλο καθώς τώρα έχω κάποια παραπάνω χρήματα στην άκρη ή την κουτσοπαλεύει αυτό?
  2. Μπορώ να κουμπώσω ένα άλλο TOWER πάνω σε αυτόν τον σταθεροποιητή ή δεν θα το "σηκώσει"? Το άλλο PC είναι 6ετίας και στο περίπου έχει i5 socket 1156 (δεν ξέρω ακριβώς ποιον), 1 SSD + 1 HDD, GPU δεν γνωρίζω ακόμα, PSU ένα ΤΤ αρχαίο κάπου 500W. Sorry αλλά δεν έχω ακόμα όλα τα Specs.

Ευχαριστώ.

Σταθεροποιητές και UPS φρόντιζε μόνο επώνυμα . Δεν την ξέρω την εταιρία και ναι αυτός σου δίνει με το ζόρι 720 watt στην έξοδο .

Δες την μέγιστη ισχύς του κάθε pc σου και υπολόγισε αν και με το pc στον τίτλο σου .... μαλλον όχι δεν μπορείς εκτός και αν οριακά μπορείς και εξαρτάται απο το άλλο pc και την χρήση του . 

Πρέπει να τα υπολογίσεις.

Πάντως με τα ίδια λεφτά παίρνεις επώνυμο της KEBO που δίνει στην έξοδο 1200 watt. 

Η κορυφαία λύση πάντα σε σταθεροποιητές και ups είναι η APC φυσικά . 

Δημοσ.

έχεις σύστημα 1000+ ευρώ απ΄ ότι βλέπω στην υπογραφή σου...πιστεύω έκανες λάθος αγορά,κατά την γνώμη μου

μέχρι 720w υποστηρίζει(ΑΝ βγάζει τόσα)

Σταθεροποιητές και UPS φρόντιζε μόνο επώνυμα . Δεν την ξέρω την εταιρία και ναι αυτός σου δίνει με το ζόρι 720 watt στην έξοδο .

Δες την μέγιστη ισχύς του κάθε pc σου και υπολόγισε αν και με το pc στον τίτλο σου .... μαλλον όχι δεν μπορείς εκτός και αν οριακά μπορείς και εξαρτάται απο το άλλο pc και την χρήση του . 

Πρέπει να τα υπολογίσεις.

Πάντως με τα ίδια λεφτά παίρνεις επώνυμο της KEBO που δίνει στην έξοδο 1200 watt. 

Η κορυφαία λύση πάντα σε σταθεροποιητές και ups είναι η APC φυσικά . 

Ναι το ξέρω ότι τα APC είναι τα κορυφαία, αλλά η τιμή τους ξεφεύγει δυστυχώς. Το φθηνότερο ξεκινάει από 60 ευρώ! Ακόμα και τα KEBO από ότι βλέπω είναι τρελαμένα!

Από αυτό το link http://outervision.com/b/Numx3a υπολόγισα πόσα Watt καταναλώνω και είμαι σχεδόν στα μισά από αυτά που βγάζει ο σταθεροποιητής μου. Παρακάτω δίνω και τον πίνακα:

Load Wattage:   315 W +3.3V +5V +12V 9.5 A 11.0 A 23.2 A 87 W 278 W Recommended UPS rating:   650 VA   Recommended PSU Wattage:   365 W

Ίσως το 2ο PC να μην το κουμπώσω τελικά γιατί δεν θέλω να ρισκάρω τίποτα και να έχω άλλα. 

Οπότε υποθέτω ότι παρόλο ότι είναι μούφα σαν σταθεροποιητής, από θέμα Watt με καλύπτει σωστά?

Δημοσ.

Φίλε το έχουμε ξαναπεί πως τα τροφοδοτικά και τα UPS είναι οι καρδιές των μηχανημάτων. Μπορεί να έχεις ένα μηχάνημα το οποίο στοιχίζει πολλά και να μη χρησιμοποιείς κάτι αξιόλογο για το ρεύμα του; Μη παίζετε με τα ρεύματα μπορεί να μη τύχει ποτέ και τίποτα κάτι που να κάνει ζημιά αλλά άμα τύχει δε θα έχεις προφύλαξη από τίποτα λόγω χαμηλής ποιότητας. 

Γιατί τα 60€ σου φαίνονται ακριβά όταν το μηχάνημα σου στοιχίζει τόσα χρήματα; Ας μου επιτραπεί η έκφραση και φιλικά πάντα χωρίς παρεξήγηση τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και μεταξωτούς κω... Για μένα πάρε κάτι αξιόλογο να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Δημοσ.

Φίλε το έχουμε ξαναπεί πως τα τροφοδοτικά και τα UPS είναι οι καρδιές των μηχανημάτων. Μπορεί να έχεις ένα μηχάνημα το οποίο στοιχίζει πολλά και να μη χρησιμοποιείς κάτι αξιόλογο για το ρεύμα του; Μη παίζετε με τα ρεύματα μπορεί να μη τύχει ποτέ και τίποτα κάτι που να κάνει ζημιά αλλά άμα τύχει δε θα έχεις προφύλαξη από τίποτα λόγω χαμηλής ποιότητας. 

Γιατί τα 60€ σου φαίνονται ακριβά όταν το μηχάνημα σου στοιχίζει τόσα χρήματα; Ας μου επιτραπεί η έκφραση και φιλικά πάντα χωρίς παρεξήγηση τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και μεταξωτούς κω... Για μένα πάρε κάτι αξιόλογο να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Ωραία φίλε και εγώ μαζί σου. Μπορείς να μου προτείνεις κάποιον καλό σταθεροποιητή τάσης με πρίζες schuko?

Αν ήταν και από e-shop θα ήταν καλύτερα γιατί με βολεύει και επίσης μπορώ και να γυρίσω και αυτόν που αγόρασα και να πληρώσω την διαφορά.

Δημοσ.

Ωραία φίλε και εγώ μαζί σου. Μπορείς να μου προτείνεις κάποιον καλό σταθεροποιητή τάσης με πρίζες schuko?

Αν ήταν και από e-shop θα ήταν καλύτερα γιατί με βολεύει και επίσης μπορώ και να γυρίσω και αυτόν που αγόρασα και να πληρώσω την διαφορά.

Για τους σταθεροποιητές της KEBO εγώ σου βρίσκω KEBO με 40 ευρώ  όσα έδωσες  δηλαδή

https://www.skroutz.gr/s/297449/Kebo-SDR-2000VA.html

2000VA πες περίπου 1200 watt με 1400 watt. Είναι τύπου relay αυτός . Βρίσκεις και με 5-10 ευρώ παραπάνω τύπου servo . 

Eγώ μάλλον σε relay θα κοίταγα !

Πέρα απο αυτό όμως αν αυτό το pc σου έχει τέτοια κατανάλωση που δεν είναι παράλογη πόσο να έχει και το άλλο δηλαδή; Εγώ βλέπω ότι ο υπάρχον σταθεροποιητής κατα  99.9% θα σε καλύψει για τα 2 pc και δεν έχεις θέμα . Παρ όλα αυτά αγόρασε κάποιον αξιόπιστο .Δεν την ξέρω την μάρκα και κάτι ακόμα.

Είναι πολύ προσσεγγιστικό να βρίσκουμε τα max watt με πίνακες ή εφαρμογές .

Η σωστή λύση είναι μετρητής κατανάλωσης και κάποιο stress test program για να βρεις την μέγιστη κατανάλωση. 

Δημοσ.

Γιατί δε παίρνεις ένα ups με avr να κάνεις τη δουλειά σου 100%;

Δημοσ.

Γιατί δε παίρνεις ένα ups με avr να κάνεις τη δουλειά σου 100%;

Τι να το κάνει το UPS αν δεν τον ενδιαφέρει να σώζει την εργασία του στο pc  ;!

Δημοσ.

Τα απότομα κλεισίματα του υπολογιστή δε τα σώζει ο σταθεροποιητής και ούτε είναι καλά να συμβαίνουν για τα κινητα μέρη του υπολογιστή και ειδικά για τους δίσκους.

Δημοσ.

Για να πω την αλήθεια το ρεύμα έχει να πέσει πολλά χρόνια στο σπίτι. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις, ούτε μπορείς να βασιστείς σε αυτό, μπορεί και τώρα που μιλάμε να γίνει η στραβή.

Απλά αν πάμε σε UPS πρέπει με την λογική του "πάρε κάτι καλό", "τα ρεύματα είναι σημαντικά" κτλπ να σκάσω πάνω από 150 ευρώ για το PC μου και μου φαίνονται πολλά. Οπότε παρόλο που δεν με καλύπτει στην εσχάτη των περιπτώσεων, το ρισκάρω με απλό σταθεροποιητή. 

Πειράζει που ο σταθεροποιητής είναι συνδεδεμένος σε ένα απλό πολύμπριζο? Δυστυχώς δεν φτάνει μέχρι την πρίζα του τοίχου (η πρίζα είναι πολύ ψηλά και δεν φτάνει το καλώδιο). Υπάρχει πρόβλημα?

Δημοσ.

Για να πω την αλήθεια το ρεύμα έχει να πέσει πολλά χρόνια στο σπίτι. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις, ούτε μπορείς να βασιστείς σε αυτό, μπορεί και τώρα που μιλάμε να γίνει η στραβή.

Απλά αν πάμε σε UPS πρέπει με την λογική του "πάρε κάτι καλό", "τα ρεύματα είναι σημαντικά" κτλπ να σκάσω πάνω από 150 ευρώ για το PC μου και μου φαίνονται πολλά. Οπότε παρόλο που δεν με καλύπτει στην εσχάτη των περιπτώσεων, το ρισκάρω με απλό σταθεροποιητή. 

Πειράζει που ο σταθεροποιητής είναι συνδεδεμένος σε ένα απλό πολύμπριζο? Δυστυχώς δεν φτάνει μέχρι την πρίζα του τοίχου (η πρίζα είναι πολύ ψηλά και δεν φτάνει το καλώδιο). Υπάρχει πρόβλημα?

Όχι δεν υπάρχει πρόβλημα. Το μόνο που μπορεί να χαλάσει είναι ο σκληρός στο pc άμα πέσει το ρεύμα και αυτό εξαιρετικά δύσκολο .

Δημοσ.

Αν είναι το οικονομικό τότε πάρε μόνο σταθεροποιητή όπως έιπες και εσύ και κοίταξε να κινηθείς στην APC να είσαι απόλυτα καλυμένος. Ωστόσο και αυτό που σου πρότεινε ο Dare-Devil πιο πάνω δεν είναι κακό. Ξέρω γνωστό που το είχε χωρίς προβλήματα αλλά να σου πω την αλήθεια μου την εταιρεία δε τη γνωρίζω. Αν κάποιος ξέρει κάτι ας πει τη γνώμη του επ'αυτού.

Το ότι δε τη γνωρίζω εγώ αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να μην είναι γνωστή απλά αναφέρω ότι δε την έχω ακούσει μη παρεξηγηθώ ότι επειδή δε τη ξέρω εγώ δεν είναι γνωστή. Μπορεί και να είναι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...