Προς το περιεχόμενο

Ποιο CPU Cooler?? Upgrade σε i5-4690k

kazu1926

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα στο community του Insomnia!!

Πρόκειται να κάνω Upgrade CPU-MOBO μέσα στις επόμενες μέρες από AMD Athlon x4 860k / Gigabyte F2A88XM-D3H σε Intel i5-4690k / Asus Z97M-Plus. Για μελλοντική χρήση OC και για λόγους λιγότερου θορύβου και περισσότερης απόδοσης θα ήθελα να προσθέσω μια aftermarket CPU Cooler η μια Custom υδροψυξη. Η αγορά θα γίνει από amazon.de και τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω είναι 70-75 Ευρώ, το case μου είναι Fractal Design Node 804.

Το ερωτηματικό τώρα σε όλο αυτό το θέμα είναι: Αξίζει να πάω σε κάτι όπως Be Quiet Dark Rock 3 η να παρω την Arctic Liquid Freezer 240? Ξερω οτι με το ενα θα εχω λιγοτερο θορυβο και με το αλλο αντιστοιχα καλυτερη αποδοση. Μετα απο πολλα review και research δεν μπορεσα να καταληξω καπου γι αυτο και ζηταω την βοηθεια σας. Δεν θελω κατι σε noctua γιατι εχω ενα μπλε-μαυρο κυριως θεμα στο pc κ λιγο ασπρο κ δν θελω να μπλεξω με αλλα χρωματα.

Υ.Γ ακουσα το pump της arctic μετα απο καιρο κανει παρα πολυ θορυβο σε low rpms. Ξερει κανεις κατι? Γιατι η τιμη μου φαινετε πολυ low για τα "δεδομενα".

Επεξ/σία από kazu1926
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε αυτά τα χρήματα κοιτάς αερόψυκτρα. Καλές AIO είναι πάνω από 100€. 

Στο budget είσαι κάπου μεταξύ:

http://www.skroutz.gr/s/418813/Phanteks-PH-TC14PE.html

http://www.skroutz.gr/s/4454998/Cryorig-R1-Ultimate.html

Κορυφαία είναι και αυτή με λίγα παραπάνω

http://www.skroutz.gr/s/4334627/Be-Quiet-Dark-Rock-Pro-3.html

Μη βγάζεις από το παιχνίδι της Noctua. Μπορείς κάποια στιγμή να αλλάξεις ανεμιστήρες με το θέμα που θέλεις. 

Αν θες o/c , o θόρυβος είναι κάτι με το οποίο θα πρέπει να συνηθίσεις να ζεις. Ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες επομένως πρέπει να ανέβει και η απόδοση της ψύξης.

Μεταξύ των επιλογών σου, λίγο πολύ απάντησες ο ίδιος. Με την arctic θα έχεις καλύτερες θερμοκρασίες. Ενδεχομένως όμως με την Be Quiet θα είσαι σε παρόμοια επίπεδα o/c , μάλλον λίγο χαμηλότερα. Θα κάνει κι αυτή θόρυβο αλλά όχι στα επίπεδα μίας 240άρας υδρόψθυξης (ιδίως εάν χρησιμοποιήσεις και 4 fans).

Η ψήκτρα σε σπρώχνει μέχρι κάποιο σημείο από εκεί και πέρα μετράνε άλλα πράγματα. Οπότε μη φανταστείς ότι θα χάσεις/κερδίσεις πολλά επιλέγοντας μία εξ αυτών.

Γενικώς, κοίταξε αυτό που θα εξυπηρετήσει περισσότερο την τσέπη σου

Το συμπέρασμα που έχω βγάλει από προσωπικό ψάξιμο στο θέμα είναι ότι τα όποια πλεονεκτήματα έχουν οι AIO γίνονται αισθητά στα μεγάλα chips, δηλαδή κυρίως το extreme socket. Και αυτό γιατί οι ΑΙΟ έχουν μεγάλη επιφάνεια επαφής και όχι μεγάλο πάχος στο block επαφής. Τα αντίστροφα συμβαίνουν στα μικρά (consumer) socket. Οι αερόψυκτρες που έχουν μεγαλύτερη πάχος στο υλικό επαφής έχουν ένα κάποιο πλεονέκτημα, ειδικά στα μικρά-μεσαία oc. 

Για την Arctic Freezer δεν μπόρεσα να βρώ πολλά στοιχεία. Όποιο πλεονέκτημα όμως και να έχει σε σχέση με τις αερόψυκτρες εξανεμίζεται ουσιαστικά στο 1150. 

Για αυτό προτείνω μια καλή αερόψυκτρα στην περίπτωση του TS. Με 75€ εξάλλου δεν υπάρχει καλή ΑΙΟ από αυτές που γνωρίζω τουλάχιστον. 

• Like 1

Θα συμφωνήσω . Είναι κυρίως θέμα Motherboard κι έπειτα της ψύξης καθεαυτής . Οι περισσότερες στην κατηγορία 80-200 ευρώ (Mobos) αυτοπεριορίζονται λόγω VRMs οπότε ότι ψύξη και να έχει κάποιος, θα φτάσει μέχρι ένα σημείο το oc. Άρα δεν έχει πολύ νόημα το AIO vs καλής αερόψυξης γιατί επί της ουσίας τα ίδια αποτελέσματα  (πάνω-κάτω) θα πάρει ο αγοραστής.

Η ιδανική user ψύξη είναι η custom υδρόψυξη αλλά θέλει και λίγο μερακλήδες που να μη βαριούνται τη διαδικασία των υγρών, του στησίματος κτλ Δεν είναι όμως ιδανική πρόταση για κάποιον που δεν είχε ποτέ κάποια επαφή.

Η Arctic είναι καλή περίπτωση. Το insomnia πρόσφατα είχε κάνει και review στην 120 έκδοση. Η φήμη της σειράς έχει ανέβει αρκετά τελευταία λόγω του καλού συνδυασμού τιμής/επιδόσεων

• Like 1

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις, θα παω σε αεροψυξη, πιθανως bequiet dark rock 3 στα 60 ευρω απο amazon.de εκτος κ αν παω σε κατι ακριβωτερο αναλογος τα χρηματα που θα εχω μεχρι τοτε!!

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...