naruto14 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα. Έχω ένα θέμα που με απασχολεί και έχω την εντύπωση πως προέρχεται από κάποιον HDD. Συγκεκριμένα είναι ένας buzzing ήχος-σφύριγμα σαν coil-whining. Αρχικά νόμιζα ότι οφείλεται από την GTX 970 μου που η συγκεκριμένη υλοποίηση της Gigabyte είναι αρκετά κακόφημη για αυτό το χαρακτηριστικό. Παρατήρησα όμως ότι το κάνει αρκετά και εκτός παιχνιδιών οπότε άνοιξα το κουτί για να καταλάβω από που προέρχεται ο ήχος και αν δεν απατώμαι είναι από κάποιον σκληρό δίσκο. Επίσης τον συγκεκριμένο ήχο μπορώ να τον σταματήσω πολύ εύκολα κουνόντας λίγο το κουτί ή χτυπώντας το ελαφρά με το δάχτυλο. Μετά από λίγο επανέρχεται και συνεχίζει να είναι εκνευριστικός. Οπότε το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να κατεβάσω και να τρέξω το Hard Disk Sentinel σε DOS μορφή. Τα αποτελέσματα τα έχω και παρακάτω στο screenshot. Όλοι οι σκληροί 100% υγεία, με τον παλιό μου WD 500αρη να αναφέρει πως έχει κάποια θέματα με την επικοινωνία του δίσκου και του host (δεν πολυκαταλαβαίνω τι ακριβώς είναι αυτό αλλά τέλος πάντων). Οπότε είναι πιθανό να δημιουργεί ο συγκεκριμένος σκληρός το πρόβλημα? Φυσικά είναι εκτός εγγύησης, αλλά άμα είναι ο WD 1TB Caviar Blue, καλύτερα να τον επιστρέψω όσο είναι ακόμα εντός εγγύησης. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για να δω με σιγουριά ποιος φταίει (ή ακόμη και να το διορθώσω)? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
10010010 00101110 10010001 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Φαντάζομαι το λειτουργικό είναι στον ssd,οπότε αν υποψιάζεσαι δίσκο,κόψε μία μία την τροφοδοσία τους,να δεις.
naruto14 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Ναι στον λειτουργικό είναι. Όσο κουλό και αν ακούγεται, δεν μου πέρασε καθόλου από το μυαλό να το δοκιμάσω αυτό . Θα το κάνω αν είναι και θα δω πως πάει. Αυτό που μου έβγαλε για τον 500αρη σχετικά με θέματα επικοινωνίας με τον host γνωρίζεις αν είναι τίποτα ανησυχητικό?
10010010 00101110 10010001 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Τίποτα το ανησυχητικό. Τσέκαρε τα καλώδια αν εφαρμόζουν σωστά,μιας και θα ανοίξεις το case.
naruto14 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Από ότι είδα καλά ήταν. Πάντως αν όντως σταματήσει ο θόρυβος μόλις αφαιρέσω τον σκληρό, υπάρχει κάποιος τρόπος να σταματήσει να το κάνει? Ή θα αναγκαστώ να το υποστώ?
10010010 00101110 10010001 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Για εμένα ,το πρόβλημα δε θα ήταν ο θόρυβος,αλλά τι τον δημιουργεί. Είναι η συγκεκριμένη έξοδος του τροφοδοτικού που πεθαίνει,είναι η πλακέτα του δίσκου,που θα πάρει και τον δίσκο μαζί; Μήπως είναι η κάρτα τελικά; Εντόπισε πρώτα την πηγή,να βρούμε τον λόγο,και βλέπουμε. Εννοείτε βγάζεις τα καλώδια ,με κλειστό pc.
naruto14 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Καλά εννοείται. Θα ξεκινήσω αύριο με την αφαίρεση του 500αρη που είναι και του πιο υποψήφιου και θα δω πως θα πάει. Υπάρχει περίπτωση να φταίει το καλώδιο που τροφοδοτεί τους σκληρούς δηλαδή;
BlueBlood7 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Μήπως συντονίσει ο δίσκος? Βάλτον πάνω σε κάτι μαλακό (π.χ. σφουγγάρι) και δες αν τότε τον ακούς.
naruto14 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Συρταρωτά στο κουτί μου τους έχω, όπως μπαίνουν. Λες να μην έχει τοποθετηθεί καλά? Καλή ιδέα, θα το δοκιμάσω και αυτό.
pnick Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Συρταρωτά στο κουτί μου τους έχω, όπως μπαίνουν. Λες να μην έχει τοποθετηθεί καλά? Καλή ιδέα, θα το δοκιμάσω και αυτό. Μου έχει τύχει κάποιες φορές, όταν οι δίσκοι είναι σε κοντινή απόσταση να συντονίζουν. Αυτό αναφέρεται και ως humming noise αν το ψάξεις λίγο στο google. Δεν σημαίνει πάντα ότι κάτι κακό έχει ο δίσκος. Μια λύση είναι να τους βάζεις ανά δύο κενά στο cage, η εν πάση περιπτώσει, όχι σε κοντινές θέσεις. Κάποια κουτιά έχουν πολύ λανθασμένη σχεδίαση στο θέμα αυτό.
naruto14 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Μου έχει τύχει κάποιες φορές, όταν οι δίσκοι είναι σε κοντινή απόσταση να συντονίζουν. Αυτό αναφέρεται και ως humming noise αν το ψάξεις λίγο στο google. Δεν σημαίνει πάντα ότι κάτι κακό έχει ο δίσκος. Μια λύση είναι να τους βάζεις ανά δύο κενά στο cage, η εν πάση περιπτώσει, όχι σε κοντινές θέσεις. Κάποια κουτιά έχουν πολύ λανθασμένη σχεδίαση στο θέμα αυτό. Ναι είναι ακριβώς δίπλα η αλήθεια είναι. Για να είμαι ακριβής από τότε που πόσταρα δεν μου το ξανάκανε καθόλου χωρίς να έχω πειράξει τίποτα οπότε ελπίζω απλά να ήταν θέμα της στιγμής
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα