Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 120
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οχι και τοσο too much ,υπαρχουν εκατονταδες μνημες και γινεται ο κακος χαμος στις ασυμβατοτητες . Τελικα λες αει σιχτιρ και βαζεις τις standard φτηνοτερες 1600αρες .

Ναι αλλα αν προσεξες τις παραπανω εχουν διπλα το ονομα corsair και αρα πολυ απλα μιλαει πρωτα με την εταιρια να του πει αν παιζει τετοιο θεμα αλλιως ειναι αρχοντας. Νομιζω οτι λογω Online αγορας αν τις ειχε αγορασει και δεν του λειτουργουσαν(μιας και δεν αναφερονται σε αρκετα site των καταστηματων περι συμβατοτητας)θα μπορουσε να τις επιστρεψει επιτοπου πισω την ιδια μερα ξερω γω.

Δημοσ.

Gigabyte GA-Z77-D3H rev. 1.1 mainboard (LGA1155, Intel Z77 Express, BIOS version F18);
Intel Core i5-3570K CPU (3.6-3.8 GHz, 4 cores, Ivy Bridge rev.E1, 22nm, 77 W, 1.05 V, LGA 1155);
2 x 4 GB DDR3 SDRAM Corsair Vengeance CMZ16GX3M4X1866C9R (1866 MHz, 9-10-9-27 timings, 1.5 V voltage) οι

2 x 4 GB DDR3 SDRAM  Corsair Vengeance CMZ8GX3M2A1600C9     1600  MHz,9-9-9-24  timings, 1.5 V voltage

δεν λειτουργησαν ποτε σωστα ουτε με profile ουτε manual , η corsair λεει οτι στα χαρτια επρεπε να παιζουν και οι πανω και οι κατω 

τρεχα γυρευε  :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οριστε?????

Λοιπον ασχετως με το θεμα και τις μνημες του παιδιου :

Οι ραμ ειναι πολυ ευαισθητες στο ρευμα. καιγονται για πλακα αν περασεις το οριο. οπως και ο IMC του επεξεργαστη σου οπωσδηποτε κατω απο 1.65 και αν δεν το ζηταει το ΧΜΡ βαλε το στο default του.

Επισης γενικα περα απο OC καιγονται. δεν ειναι επεξεργαστες να τις κανιβαλισεις και να μην τις νοιαζει

Δεν κατάλαβα το νόημα του μηνύματός σου, αν και είμαι βέβαιος για την καλή σου πρόθεση.

Πουθενά δεν είπα να περάσει κάποιος το τεσταρισμένο voltage της μνήμης. Είπα (και το έβαλες και παράθεση κιόλας) "όσο είσαι κάτω από 1.65V μη φοβάσαι". Και μιλάω πάντα για τις συγκεκριμένες που ενδιέφεραν τον naruto.

Κατά τα άλλα είσαι υπερβολικός, νομίζω. Επεξεργαστές έχω δεί και ακούσει πολλές φορές να καίγονται/καταστρέφονται (όχι μόνοι τους, από ακραίο oc φυσικά και από βλακείες των χρηστών). Μνήμες ποτέ. Όσο σέβεσαι τα specs τους δεν παθαίνουν τίποτα. Και για του λόγου το αληθές, είναι το μόνο κομμάτι στα σύγχρονα συστήματα που έχει life time εγγύηση. Οι επεξεργαστές μέχρι 3 χρόνια έχουν το πολύ. Αυτό κάτι λέει και από μόνο του.

Όσο για τον imc, γιατί συχνά-πυκνά αναφέρεται πόσο καταπονείται από το oc μνήμης. Το ανώτερο ασφαλές voltage που δίνει η Intel για το dram απο Sandy Bridge μέχρι και Haswell είναι 1.5+5%= περίπου 1.58V. Οι περισσότερες ddr3 μνήμες για oc των διαφόρων εταιρειών έχουν xmp (από 1600ΜΗz μέχρι πάνω από 3000) με dram 1.65V. Λέτε οι εταιρείες που βγάζουν μνήμες να μη γνωρίζουν πόσο καταπονείται ο imc των επεξεργαστών με αυτά τα ρεύματα; Και μιλάμε για όλες μα όλες τις εταιρείες. Και μιλάμε για χρόνια τώρα αυτή η ιστορία. Εγώ προσωπικά να καεί σύστημα από ενεργοποίηση του XMP δεν έχω ακούσει. Δεν είμαι παντογνώστης, αλλά αν κάποιος έχει αντίθετη εμπειρία να μας το πεί. Για αστάθεια άκουσα. Για bsod άκουσα (και είχα και εγώ προσωπικά). Να καεί cpu από αυτό δεν άκουσα. Αυτό που είναι σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η διαφορά μεταξύ κάποιων συγκεκριμένων ρευμάτων.

Το VTT (που είναι το ρεύμα του imc) πρέπει να έχει το πολύ 0.5V απόσταση από το dram voltage. Αυτό απλά σημαίνει ότι για να ανεβάσεις το dram 1.65V θα πρέπει το VTT που συνήθως είναι ~1.1V (ή και λιγότερο) να ανέβει και αυτό κατά 0.05V. Νομίζω το ανώτερο ασφαλές στους επεξεργαστές που ανέφερα είναι 1.2 και το απολύτως ανώτερο το 1.4.

Όσο για τον φίλο που μάλλον έκαψε τις Vengeance, αν το xmp τους ήταν με 1.65 αποκλείεται να κάηκαν από αυτό.

Gigabyte GA-Z77-D3H rev. 1.1 mainboard (LGA1155, Intel Z77 Express, BIOS version F18);

Intel Core i5-3570K CPU (3.6-3.8 GHz, 4 cores, Ivy Bridge rev.E1, 22nm, 77 W, 1.05 V, LGA 1155);

2 x 4 GB DDR3 SDRAM Corsair Vengeance CMZ16GX3M4X1866C9R (1866 MHz, 9-10-9-27 timings, 1.5 V voltage) οι

2 x 4 GB DDR3 SDRAM Corsair Vengeance CMZ8GX3M2A1600C9 1600 MHz,9-9-9-24 timings, 1.5 V voltage

δεν λειτουργησαν ποτε σωστα ουτε με profile ουτε manual , η corsair λεει οτι στα χαρτια επρεπε να παιζουν και οι πανω και οι κατω

τρεχα γυρευε :P

Είναι προφανές τί έχει γίνει. Καθόλου τρέχα γύρευε. Πού λέει η Corsair ότι τα δύο αυτά σετ μπορούν να παίξουν ΜΑΖΙ; Κανένας δεν στο εγγυάται από την στιγμή που παίρνεις κιτ με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Για βάλε όλες μαζί να παίζουν στα 1600 με 1.5V να δείς αν έχεις αστάθειες.

Από την στιγμή που το xmp σου λέει ότι δουλεύει με 1.5 κακώς πήγες και ανέβασες 0.1V. Πάντως, δεν νομίζω να έχουν καεί όπως λές. Δεν συγχρονίστηκαν απλά. Δοκίμασέ τες μόνες τους (το κάθε σετ ξεχωριστά) για να βγάλεις συμπέρασμα.

Επεξ/σία από pnick
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tσου , μονο σε ομοια ζευγαρια αυτο που μου εχει σπασει τα νευρα ειναι οτι δεν μπαινουν , δεν κρατανε ? τις ρυθμισεις πανω απο 1600.

Bios update οk , αλλα παλι τα ιδια τα windows δεν μπουταρουν με 4 ακομα και ολα στα 1600 η και στα 1333 τα εχω ριξει.Τα 10 πετανε KERNEL SECURITY CHECK FAILURE.

Το κάθε σετ ξεχωριστά με το προφιλ του λειτουργει  , μαζι οχι .

Η πλακα ειναι οτι μεχρι πριν μια βδομαδα λειτουργουσαν ολα μαζι και bootαρε κανονικα.

Επεξ/σία από dimyok
Δημοσ.

Ο ναρουτο αφαντος παντως :P

Η αληθεια ειναι οτι δεν περιμενα θεμα αγορας ram να φτασει σε 6 σελιδες :D

Μα τι άλλο να σχολιάσω εγώ? Την απάντηση μου την πήρα και απλά το νήμα συνεχίζεται με απόψεις/απορίες άλλων παιδιών. Δεν είναι υποχρεωτικό ένα τέτοιο θέμα να αφορά μόνο τον TS. Μπορεί άνετα να ρωτήσει κάποιος που έχει παρόμοια ερώτηση εδώ :)

• Like 1
Δημοσ.

Μα τι άλλο να σχολιάσω εγώ? Την απάντηση μου την πήρα και απλά το νήμα συνεχίζεται με απόψεις/απορίες άλλων παιδιών. Δεν είναι υποχρεωτικό ένα τέτοιο θέμα να αφορά μόνο τον TS. Μπορεί άνετα να ρωτήσει κάποιος που έχει παρόμοια ερώτηση εδώ :)

Καλα το νημα αστο εγινε μακαροναδα αλλα τεσπα :P

Τι να ρωτησει ρε συ Naruto ελα τωρα μην κοροιδευομαστε.3 μνημες ειναι ολες και ολες που αξιζουν αναλογα το budget/απαιτησεις του καθενος και διαλεγει αναλογα. Ασε που σιγα μην κατσει οποιος ενδιαφερεται να διαβασει 8σελιδες για αναβαθμιση απο 8 σε 16gb ram :P

Γιαυτο και γραφω αφαντος ο naruto για να ας το πουμε κλειδωσει/σταματησει το θεμα και να μην γεμιζουν τσαμπα σελιδες :P

Δημοσ.

Μα το θέμα συνεχίζεται χωρίς εμένα δεν φταίω εγώ. Υπάρχουν και κάποιες ωραίες απαντήσεις που μπορεί να μάθει κανείς κάποια πράγματα οπότε δεν βλέπω λόγο να κλειδωθεί :)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παντως για το γαμωτο εβαλα HyperX Fury Black 16GB DDR3-1866MHz. Ετσι για να εχουν απλα τα windows 10 store και μου αρεσει να βλεπω τις μαυρες ψυκτρες τους . Βιτσια ειναι αυτα , βεβαια oi corsair ειναι πιο ομορφες αλλα ειναι high profile .

Και δεν χαρηκα πολυ ... τωρα με ΧMP οι μνημες ειναι σωστα στα 1866 , αλλα ο i5-3570K  δειχνει ελαφρως

υπερχρονισμενος στα 3.8 GHz  χωρις να εχω κανει κανενα ΟC , ολα ρευματα κτλ στα default και τα sata ports στο bios λειτουργουν μονο σε IDE  , σε AHCI mode μου κολλαει στην εγκατασταση windows

Επεξ/σία από dimyok
Δημοσ.

Παντως για το γαμωτο εβαλα HyperX Fury Black 16GB DDR3-1866MHz. Ετσι για να εχουν απλα τα windows 10 store και μου αρεσει να βλεπω τις μαυρες ψυκτρες τους . Βιτσια ειναι αυτα , βεβαια oi corsair ειναι πιο ομορφες αλλα ειναι high profile .

Και δεν χαρηκα πολυ ... τωρα με ΧMP οι μνημες ειναι σωστα στα 1866 , αλλα ο i5-3570K  δειχνει ελαφρως

υπερχρονισμενος στα 3.8 GHz  χωρις να εχω κανει κανενα ΟC , ολα ρευματα κτλ στα default και τα sata ports στο bios λειτουργουν μονο σε IDE  , σε AHCI mode μου κολλαει στην εγκατασταση windows

Δηλαδή ssd δεν μπορείς να βάλεις.. Γιατί αν δεν σου λειτουργεί το ACHI αν έχεις ssd ή σκοπεύεις να βάλεις είτε δεν θα σου ανοίγει καν είτε δεν παίρνεις αυτά που πρέπει να πάρεις από τον σκληρό. Κοίταξε το αυτό.

Δημοσ.

Αστα να πανε 4 ssd εχουν θεμα , χτες εκανα με το samsung magician firmware update στον 850 evo μπας και αλαξει το sata mode και εγινε της μπλε οθονης το καγκελο .Ουτε ACHΙ ουτε Raid λειτουργει και το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι οτι καποιο καναλι βραχυκυκλωνει.

Δημοσ.

Κάτι στην μητρική είναι προφανώς, αυτά τα προβλήματα είναι τα χειρότερα, γιατί δεν λύνονται και εύκολα μέσω κάποιου software κτλ.

Δες πάντως αν έχει βγει τίποτα firmware για τον ssd μπας και, όπως επίσης ψάξε να δεις αν άλλοι με την ίδια μητρική έχουν θέμα με το ACHI/RAID όπως εσύ. Αν δεν βρεις άκρη, θα είναι μεγάλη μλκια, γιατί εν έτη 2016 χωρίς ssd και με καλό σύστημα όπως έχεις και εσύ, είναι κρίμα.

Δημοσ.

Φαινεται οτι εχει να κανει με τη μνημη  :shock: .Με 1600 1.5v λειτουργουν τα καναλια με 1.866 1.5v ΧMP οχι , με 4 dimm οχι , με 2 1600 λειτουργει αλλα χωρις κανενα OC. Με το τελευταιο firmware o 850 evo εκει που υπολειτουργουσε σε IDE τωρα μουλαρωσε τελειως  :-D .

Δημοσ.

Αυτό που συμβαίνει με την μνήμη είναι απόλυτα λογικό. Δεν σημαίνει ότι έχει πρόβλημα η μνήμη. Οι μητρικές, όταν βάζεις δύο σετάκια με διαφορετικά specs επάνω, τις συγχρονίζουν στην χαμηλότερη κοινή συχνότητα, όχι στην ανώτερη. Είναι και άλλα που πρέπει να συνεργαστούν, όχι μόνο συχνότητα και ρεύμα. Είναι και τα sub-timings. 

To ότι δουλεύουν στα 1600, 1.5V μαζί είναι ενδεικτικό. Εκτός αν δεν κατάλαβα καλά, έτσι όπως το έγραψες (δεν είναι και καλά συνταγμένο).

Δημοσ.

Οχι δεν κατάλαβες καλά . Ειναι απολυτα λογικο και δουλευαν μαζί στα 1600 . Μεχρι πριν απο μια βδομαδα που αποφασισαν για καποιο λογο να σταματησουν να δουλευουν μαζι  :P .Χωρις να εχει αλαχτει κατι , hardware software η ρυθμιση. Απο εκει και υστερα μονη επιλογη να αρχισω να τεσταρω ενα-ενα κομματι .Τροφοδοτικο , motherboard , -  Και κατελειξα στις 1600 μνημες που τις σουταρα και εβαλα  μονο 1866 . Μετα δουλευαν οι μνημες ok αλλα δεν δουλευαν τα ACHI/RAID  :P . Τωρα με τα πολλα εφταξα τα ACHI , ξαναπερασα windows σε ACHI sata mode , χαλανε τα XMP .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...