CrimsonSky_gr Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Ο ναρουτο αφαντος παντως Η αληθεια ειναι οτι δεν περιμενα θεμα αγορας ram να φτασει σε 6 σελιδες Αρχιζω να πιστευω οτι η φαση ειναι απο ενα σημειο και μετα να μην απαντας για τον OP καν, απλα για να μπουν και οι αλλοι συχνοι θαμωνες να παιχτει συζητηση για κατι ενδιαφερον 1
Alex21121988 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Έγινε 6 σελίδες η συζήτηση γιατί υπήρχε αφορμή λόγω του πρόσφατου βίντεο του Digital Foundry όπου έγινε το comparison και έδειχνε διαφορές σε ταχύτητες/χωρητικότητες των ram σε κάποια games που μετράει. Δυο, τρια είναι μην φανταστείτε και τίποτα το σπουδαίο.. Eγώ έχω πει την γνώμη μου πάνω σε αυτό το θέμα στις ταχύτητες των ram, τα 16Gb γίνονται όλο και πιο must στα latest games, η ταχύτητα από την άλλη είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και για κάποιον που είναι σε ddr3 mobo, να πάει από τις 1600αρες στις 2χιλιαρες, δεν νομίζω να αξίζει και τόσο η μετάβαση/κόπος. Οκ, οι τιμές είναι καλές τώρα, αλλά όταν κάτι δουλεύει καλά, γιατί να το σκαλίζεις; Για να πάρεις τι; 5fps; Σε 2 games; To να φτιάχνεις τώρα ένα σύστημα το καταλαβαίνω να βάλεις ότι πιο γρήγορο αλλά εδώ οι περισσότεροι (οι γνωστοί) έχουμε μια καλή βάση από το 2012/2013 δηλαδή psu,mobo,cpu,ram και απλά αλλάζουμε gpu για να παίζουμε χωρίς υποχωρήσεις στα settings των games. Η ram είναι το λιγότερο που μας απασχολεί, εκτός αν έχουμε μείνει με τα 8Gb κάποιοι, οπότε απλά πρέπει να μπει άλλη μια ''φέτα'' ram. 1
Fulgore Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 https://www.skroutz.gr/s/4724323/HyperX-Fury-Blue-16GB-DDR3-1866MHz-HX318C10FK2-16.html 69ευρω οι 1866 Και ακομα καλυτερα https://www.skroutz.gr/s/4719584/Corsair-Vengeance-Pro-16GB-DDR3-2133MHz-CMY16GX3M4A2133C9R.html στα 71ευρω 2133 με CL9. Οταν οι 1600αρες ξεκινανε απο τα 68ευρω ειναι απλα κλεψια οι παραπανω Corsair για αυτα που προσφερουν. Αλλιως μετα οι G.skill https://www.skroutz.gr/s/1749061/G-Skill-TridentX-16GB-DDR3-2400MHz-F3-2400C10D-16GTX.html στα 115 ειναι εμφανης η διαφορα και καλυτερα τα χρηματα αυτα να μπουν καπου αλλου. Αυτα φυσικα το Digital Foundry και το καθε site δεν μπορουν να στα πουν γιατι ουτε το συστημα του καθενος ξερουν,ουτε τις αναγκες του καθενος,ουτε τις τιμες του καθενος εκει που ζει. Έγινε 6 σελίδες η συζήτηση γιατί υπήρχε αφορμή λόγω του πρόσφατου βίντεο του Digital Foundry όπου έγινε το comparison και έδειχνε διαφορές σε ταχύτητες/χωρητικότητες των ram σε κάποια games που μετράει. Δυο, τρια είναι μην φανταστείτε και τίποτα το σπουδαίο.. Eγώ έχω πει την γνώμη μου πάνω σε αυτό το θέμα στις ταχύτητες των ram, τα 16Gb γίνονται όλο και πιο must στα latest games, η ταχύτητα από την άλλη είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και για κάποιον που είναι σε ddr3 mobo, να πάει από τις 1600αρες στις 2χιλιαρες, δεν νομίζω να αξίζει και τόσο η μετάβαση/κόπος. Οκ, οι τιμές είναι καλές τώρα, αλλά όταν κάτι δουλεύει καλά, γιατί να το σκαλίζεις; Για να πάρεις τι; 5fps; Σε 2 games; To να φτιάχνεις τώρα ένα σύστημα το καταλαβαίνω να βάλεις ότι πιο γρήγορο αλλά εδώ οι περισσότεροι (οι γνωστοί) έχουμε μια καλή βάση από το 2012/2013 δηλαδή psu,mobo,cpu,ram και απλά αλλάζουμε gpu για να παίζουμε χωρίς υποχωρήσεις στα settings των games. Η ram είναι το λιγότερο που μας απασχολεί, εκτός αν έχουμε μείνει με τα 8Gb κάποιοι, οπότε απλά πρέπει να μπει άλλη μια ''φέτα'' ram. Δεν διαφωνω αλλα οπως βλεπεις παραπανω 2-3επιλογες ειναι ολες και ολες και εν μερη το βρισκω λιγο too much 7σελιδες απλα για αναβαθμιση απο 8Gb σε 16gb,ειδικα στην περιπτωση του naruto που εχει και τουμπανο συστημα. 1
dimyok Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Οχι και τοσο too much ,υπαρχουν εκατονταδες μνημες και γινεται ο κακος χαμος στις ασυμβατοτητες . Τελικα λες αει σιχτιρ και βαζεις τις standard φτηνοτερες 1600αρες . 1
ADHD Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Εγω αλλαξα απο 4x4 4gb 1600 σε 2x8gb 2400 και ειδα διαφορα οταν εχω ανοιχτο browser με twich στη δευτερη οθονη :P Πριν επαιζα πχ dm csgo επεφτε απο >300 σε 140-150 με εμφανες slowdown, στο far cry το ιδιο απο 70-80fps ετρωγα κατι 40αρια ισως και λιγοτερο drops με slowdown, απο τοτε που αλλαξα σε 2400 τα drops ειναι πολυ μικροτερα και το βασικο δεν καταλαβαινω το drop. ΕΙδικα στο csgo κραταει 200-220 στα σημεια που επεφτε πριν και σε comp να μπω χωρις τιποτα αλλο ανοιχτο παιζει να εχω κερδισει fps και εκει. Placebo? τυχαιο?? δεν ξερω παντως βλεπω διαφορα, και χωρις twitch ανοιχτο εχω κερδισει καποια fps οχι πολλα και οχι σε ολα τα games αλλα οκ, αλλαξα γιατι οι τιμες ηταν καλες και δεν ηθελα να εχω 4x4 dimms.
CrimsonSky_gr Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Εγω αλλαξα απο 4x4 4gb 1600 σε 2x8gb 2400 και ειδα διαφορα οταν εχω ανοιχτο browser με twich στη δευτερη οθονη :P Πριν επαιζα πχ dm csgo επεφτε απο >300 σε 140-150 με εμφανες slowdown, στο far cry το ιδιο απο 70-80fps ετρωγα κατι 40αρια ισως και λιγοτερο drops με slowdown, απο τοτε που αλλαξα σε 2400 τα drops ειναι πολυ μικροτερα και το βασικο δεν καταλαβαινω το drop. ΕΙδικα στο csgo κραταει 200-220 στα σημεια που επεφτε πριν και σε comp να μπω χωρις τιποτα αλλο ανοιχτο παιζει να εχω κερδισει fps και εκει. Placebo? τυχαιο?? δεν ξερω παντως βλεπω διαφορα, και χωρις twitch ανοιχτο εχω κερδισει καποια fps οχι πολλα και οχι σε ολα τα games αλλα οκ, αλλαξα γιατι οι τιμες ηταν καλες και δεν ηθελα να εχω 4x4 dimms. Να pushαρει το counter τη ραμ στο τερμα δεν ακουγεται πολυ λογικο παντως
ADHD Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Ναι και ομως το slowdown εφτιαξε, τουλαχιστον σε επιπεδο που δεν το καταλαβαίνω. Υπηρχε και ενα post στο reddit που ελεγε για την νεα nuke και τα fps drops που εχουν αρκετοι οτι εφτιαξαν με faster ram, δεν ξερω ισως ειναι τιποτα της source engine παντως ναι δεν ειναι λογικο.
CrimsonSky_gr Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Ναι και ομως το slowdown εφτιαξε, τουλαχιστον σε επιπεδο που δεν το καταλαβαίνω. Υπηρχε και ενα post στο reddit που ελεγε για την νεα nuke και τα fps drops που εχουν αρκετοι οτι εφτιαξαν με faster ram, δεν ξερω ισως ειναι τιποτα της source engine παντως ναι δεν ειναι λογικο. Απο την αλλη αμα το καλοσκεφτεις τα comp fps ειναι η μονη περιπτωση που θα δεις διαφορα επειδη μιλαμε για μιν 200 fps οποτε μπαινει και η μνημη ως παραγοντας στο bottlenecking
ADHD Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Απο την αλλη αμα το καλοσκεφτεις τα comp fps ειναι η μονη περιπτωση που θα δεις διαφορα επειδη μιλαμε για μιν 200 fps οποτε μπαινει και η μνημη ως παραγοντας στο bottlenecking Αν σκεφτεις και οτι παιζω 1024x768 ολα low οπως ξερω το load πεφτει στη cpu και τοτε βοηθανε οι γρηγορες ram, δεν το εχω ψαξει και πολυ το θεμα παντως o 4790 στα 4.6 τον εχω και δεν θα επρεπε να κανει κανενα slowdown οποτε υποθετω οτι ηταν θεμα ram.
conkal Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 RAM δεν μου έχει τύχει να ακούσω ή να διαβάσω ότι κάηκε. Αν το καταφέρεις, είσαι φοβερός!! Σε πειράζω. Όσο είσαι κάτω από 1.65 μη φοβάσαι. Οριστε????? Λοιπον ασχετως με το θεμα και τις μνημες του παιδιου : Οι ραμ ειναι πολυ ευαισθητες στο ρευμα. καιγονται για πλακα αν περασεις το οριο. οπως και ο IMC του επεξεργαστη σου οπωσδηποτε κατω απο 1.65 και αν δεν το ζηταει το ΧΜΡ βαλε το στο default του. Επισης γενικα περα απο OC καιγονται. δεν ειναι επεξεργαστες να τις κανιβαλισεις και να μην τις νοιαζει
dimyok Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Για του λογου το αληθες εχω ενα ζευγαρι Corsair Vengeance που συγχωρεθηκαν μαλλoν στα 1866 1,60V απο τα 1600 1,50V default , και τελειως καμενες να μην ειναι τα σφαλματα και οι μπλε οθονες που βγαζουν τις κανουν αχρηστες
ADHD Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Εμενα 1.65 ειναι αλλα τις βλεπω να ανεβαινουν λιγο απο μονες τους στο XMP profile(δεν εκανα κατι αλλο xmp μονο) σε 1.67-1.68, ειναι φυσιολογικο αυτο??
tolisrx8 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Εγω αλλαξα απο 4x4 4gb 1600 σε 2x8gb 2400 και ειδα διαφορα οταν εχω ανοιχτο browser με twich στη δευτερη οθονη :P Πριν επαιζα πχ dm csgo επεφτε απο >300 σε 140-150 με εμφανες slowdown, στο far cry το ιδιο απο 70-80fps ετρωγα κατι 40αρια ισως και λιγοτερο drops με slowdown, απο τοτε που αλλαξα σε 2400 τα drops ειναι πολυ μικροτερα και το βασικο δεν καταλαβαινω το drop. ΕΙδικα στο csgo κραταει 200-220 στα σημεια που επεφτε πριν και σε comp να μπω χωρις τιποτα αλλο ανοιχτο παιζει να εχω κερδισει fps και εκει. Placebo? τυχαιο?? δεν ξερω παντως βλεπω διαφορα, και χωρις twitch ανοιχτο εχω κερδισει καποια fps οχι πολλα και οχι σε ολα τα games αλλα οκ, αλλαξα γιατι οι τιμες ηταν καλες και δεν ηθελα να εχω 4x4 dimms. placebo effect 99%.Μια ελαχιστη βελτιωση ισως... Η μονη εμφανης διαφορα που ειχα δει προσωπικα ηταν απο sdram σε ddr1 πριν 15 χρονια και μαλλον αιτια ηταν η ποσοτητα της μνημης...
ADHD Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Στο far cry ναι παιζει, στο csgo η βελτίωση ειναι εμφανής ομως σε ολες τις καταστάσεις, μπορω να βαλω τις παλιες να τεσταρω ξανα αν ειναι. Ισως ειναι οπως ειπα καποιο θεμα συγκεκριμενα της source engine και τα low res/settings που παιζω και για αυτο εχω μεγαλη διαφορα. Θα δοκιμασω και GTA V που θυμάμαι επισης ποσο έπιανα και τι slowdown ειχα να δω.
tolisrx8 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Για του λογου το αληθες εχω ενα ζευγαρι Corsair Vengeance που συγχωρεθηκαν μαλλoν στα 1866 1,60V απο τα 1600 1,50V default , και τελειως καμενες να μην ειναι τα σφαλματα και οι μπλε οθονες που βγαζουν τις κανουν αχρηστες οι συγκεκριμενες ηταν 1600 στα 1.5v,και τις ανεβασες στα 1866 στα 1,6v η ειχαν xmp profile στα 1866mhz(μου φαινεται απιθανο να καουν σε xmp) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα