pnick Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Σταμάτησα να χρησιμοποιώ Prime95 και IBT εδώ και καιρό. Ψήνουν τον επεξεργαστή χωρίς λόγο. Ένας απλός τρόπος να δείς αν είναι σταθερό το σύστημα είναι να κάνεις μια real life εφαρμογή να τρέξει σε full load, όπως rendering, μετατροπή αρχείων κ.λπ. Εγώ πλέον τρέχω αρκετές φορές το Cinebench R11.5 (που είναι το πιό βαρύ στην cpu), μπορεί και 10 φορές συνεχόμενες, ή να βάλω κανένα πρόγραμμα για μετατροπή video να τρέξει κάμποση ώρα. Αν κάτι τρέχει με την cpu και την RAM συνήθως κρασάρει το σύστημα, ή παρατηρώ κολλήματα κ.λπ. Θα συμφωνήσω και με τον JohnVani18. Μου έτυχε να βγάλω stress test καλά και μετά σε ανύποπτο χρόνο να κολλήσει το σύμπαν.
naruto14 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Άρα στην ουσία μπορώ να την τεστάρω και με κάποιο παιχνίδι. Πιθανόν να το κάνω και έτσι γιατί δεν θέλω και εγώ να στρεσαρω τον cpu με το prime 95 τόσο πολύ
ADHD Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Τα εξαντλητικό stress test πολλων ωρων δεν εχουν νοημα και για εμενα, κανε ενα full system stability test για καμια ωρα ομως, αν υπαρχει σοβαρο προβλημα θα στο βγαλει σχεδον αμεσως.. Για τις μνημες υπαρχει το memtest αλλα αν περασεις το stress test κανε και μια γρηγορη με το diagnostic των windows και λογικα θα εισαι κομπλε. Φυσικα παντα μπορει να σου βγαλει errors/κολληματα κτλπ σε ανύποπτη στιγμη, ετσι συμβαινει σε ενα πολυπλοκο συστημα.
naruto14 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) Τα εξαντλητικό stress test πολλων ωρων δεν εχουν νοημα και για εμενα, κανε ενα full system stability test για καμια ωρα ομως, αν υπαρχει σοβαρο προβλημα θα στο βγαλει σχεδον αμεσως.. Για τις μνημες υπαρχει το memtest αλλα αν περασεις το stress test κανε και μια γρηγορη με το diagnostic των windows και λογικα θα εισαι κομπλε. Φυσικα παντα μπορει να σου βγαλει errors/κολληματα κτλπ σε ανύποπτη στιγμη, ετσι συμβαινει σε ενα πολυπλοκο συστημα. Με το full system stability check ΤΙ ακριβώς εννοείς; Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2016 από naruto14
ADHD Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Με το full system stability check ΤΙ ακριβώς εννοείς; επίσης Κανε ενα occt που στρεσάρει gpu/cpu ταυτοχρονα για λιγο(ετσι νομιζω για να τεσταρει και το psu αν οχι βαλε ενα για cpu και τρεξε και furmark ταυτοχρονα), ενα ξεχωριστο την cpu αν θες και μετα memory diagnostic των windows νομιζω αρκει για να καταλαβεις που εισαι. Memtest καντο αν περναει τα γρηγορα test αλλα τρως bsod imo. Αυτα δεν χρειαζεται να τα αφησεις για πολυ ωρα, απο την εμπειρια μου αν κατι δεν ηταν stable στο συστημα χτυπαγε πανω στο 10 λεπτο το πολυ. Μονο προσεξε αν εχεις oc τη cpu με adaptive v-core μην τα κανεις γιατι θα ανεβασει παραπανω απο το φυσιολογικο το ρευμα, χτυπα καρφωτα το vcore κανε το test και μετα βαλε adaptive ξανα. 1
naruto14 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Κανε ενα occt που στρεσάρει gpu/cpu ταυτοχρονα για λιγο(ετσι νομιζω για να τεσταρει και το psu αν οχι βαλε ενα για cpu και τρεξε και furmark ταυτοχρονα), ενα ξεχωριστο την cpu αν θες και μετα memory diagnostic των windows νομιζω αρκει για να καταλαβεις που εισαι. Memtest καντο αν περναει τα γρηγορα test αλλα τρως bsod imo. Αυτα δεν χρειαζεται να τα αφησεις για πολυ ωρα, απο την εμπειρια μου αν κατι δεν ηταν stable στο συστημα χτυπαγε πανω στο 10 λεπτο το πολυ. Μονο προσεξε αν εχεις oc τη cpu με adaptive v-core μην τα κανεις γιατι θα ανεβασει παραπανω απο το φυσιολογικο το ρευμα, χτυπα καρφωτα το vcore κανε το test και μετα βαλε adaptive ξανα. Ωραία θα το δοκιμάσω σήμερα το βραδάκι και θα δω πως θα πάει
naruto14 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Λοιπόν έκανα πέρασα την πάστα και έκανα τα OC μου. CPU στα 4.3GHz, RAM στα 2133Mhz. Θα δοκιμάσω και κάποια tests όπως και παιχνίδια. Ο CPU κρατάει κάτω από 30 θερμοκρασίες με αυτήν την συχνότητα οπότε από εκεί είμαι τουλάχιστον καλά σε idle. Να δούμε σε παιχνίδια πως θα πάει. EDIT: Περάστηκε με επιτυχία και το Windows Memory Diagnostic. Όλα καλά ως τώρα.
CrimsonSky_gr Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Καμμία προσβολή,αλλά θα ήθελες να αναπτύξεις την αντίθετη γνώμη σου; Γιατί ό,τι ηλεκτρονικό και να κοιτάξεις,από την αρχή της δημιουργίας τους,έτσι λειτουργεί. Σε καθε κυκλωμα δεν δινεις ρευμα,εφαρμοζεις μια διαφορα δυναμικου στα ακρα της εισοδου του.Αναλογα με την αντισταση εισοδου του το κυκλωμα τραβαει καποιο ρευμα. Συγκεκριμενα εδω ενας επεξεργαστης εχει μεσα εναν ταλαντωτη που παραγει ηλεκτρικους παλμους οι οποιοι χρησιμοποιουνται για την περατωση εντολων, και η συχνοτητα των παλμων ειναι η γνωστη που αναγραφεται.Τωρα ο ταλαντωτης ειναι (πολυ χοντροκομμενα το λεω) ελεγχομενος απο ταση, οποτε αυξανοντας την διαφορα δυναμικου που εφαρμοζεται στον επεξεργαστη παραγονται παλμοι πιο γρηγορα. Δεν ισχυει για ολα τα κυκλωματα παρα για μια πολυ πολυ περιορισμενη κατηγορια κυκλωματων. Στο πλαισιο που μαλλον σε ενδιαφερει το συμπερασμα σου ειναι σωστο, αλλα η γενικευση και ο μηχανισμος που αυτο γινεται οχι. Φιλικα, φοιτητης ΗΜΜΥ 1
Alex21121988 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δείτε και αυτό όσοι ενδιαφερόμενοι για τις πιο γρήγορες ram.
dimyok Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Στα δικα μας παλια συστηματα χωρις DDR4 . Ας πουμε σε Gigabyte GA-Z77-D3H με ι5 3570k που η maiboard σου λεει επιλογες μνημης ; 1333 απορριπτεται , 1600 η 2400 OC . Και πες οτι εχεις 8 gb 2x4gb στα 1866 και θες να παρεις αλλα 8 . Η επιλογη μου θα ηταν να 1) παρω 2400 http://www.e-shop.gr/ram-gskill-f3-2400c11d-8gxm-8gb-2x4gb-ddr3-2400mhz-cl11-ripjawsx-dual-channel-kit-p-PER.550764 και να τις κανω ολες και τις 1866 OC με 1,65v στην ιδια συχνοτητα , η 2) 8gb 2x4gb http://www.e-shop.gr/ram-mushkin-996995f-8gb-2x4gb-ddr3-1600mhz-blackline-series-dual-kit-p-PER.557832 στα 1600 και τις τρεχω ολες στα 1600 . Δηλαδη η εχω 4χ4gb στα 1600 η 4χ4 στα 2400 που ειναι και το max της mb με oc. , με 12 ευρω κοστος παραπανω αλλα χωρις καμια διαφορα στα 1080p συμφωνα με το βιντεο ; O 3570k πηγαινει ΟC σιγουρα 4100 και δινει fps διαφορα , η μνημη δεν κανει καμια διαφορα ; Δεν κανω ασκησεις επι χαρτου , αναγκαστηκα να πεταξω 2 Corsair Vengeance 1600 γιατι εβγαζε προβλημα στα καναλια 3 και 4 που ηταν με default timings και εμεινα με 8 gb προς το παρων .
nitroc Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Gaming και DDR4 max 2800 για αναμενόμενο fps increase/euro spend, από εκεί και πάνω enthusiast grade χωρίς αντίκτυπο στα fps! http://www.legitreviews.com/ddr4-memory-scaling-intel-z170-finding-the-best-ddr4-memory-kit-speed_170340 1
dimyok Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 ok, αλλα τι γινεται στην κατηγορια DDR3 1866 - 2400 ?
nitroc Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Η αντιστοιχία απο αντίστοιχα review που είχα διαβάσει έλεγε οτι max 2133mhz σε ddr3 μνημες ! http://www.anandtech.com/show/7364/memory-scaling-on-haswell 1
Fulgore Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Ο ναρουτο αφαντος παντως Η αληθεια ειναι οτι δεν περιμενα θεμα αγορας ram να φτασει σε 6 σελιδες
dimyok Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) https://www.skroutz.gr/s/7536386/G-Skill-RipjawsV-16GB-DDR3-2666MHz-F4-2666C15D-16GVR.html . Αυτες που παιζουν ; Μπερδευτηκαμε . Τελικα μετα απο μελετη των αρθρων θα δοκιμασω μια μικρη αναβαθμιση σε http://www.e-shop.gr/ram-gskill-f3-2400c11d-8gxm-8gb-2x4gb-ddr3-2400mhz-cl11-ripjawsx-dual-channel-kit-p-PER.550764 Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2016 από dimyok
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα