10010010 00101110 10010001 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Ακόμα συζητάμε εδώ; Και στα 2133 που τις έβαλες,τι κέρδισες; Μόνο μια υψηλότερη πιθανότητα να πάρεις στο χέρι κάτι,ή να σου κολλήσει το σύμπαν. Καμμία απολύτως διαφορά στις επιδόσεις από 1600 σε 2133. Έχεις apu και δεν μας το είπες;
naruto14 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Απλά ήθελα να μάθω τι παίζει με το OC με τις RAM για αυτό και το δοκίμασα. Και φυσικά δεν θα έκανα αυτό το θέμα ούτε θα ρωτούσα αν ήξερα ακριβώς τι παίζει. Ωστόσο αν κρατάει καλά τα 2133MHz γιατί να μην το εκμεταλλευτώ και να τις αφήσω εκεί? 1
pnick Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Αυτή είναι η συχνότητα για την οποία έχουν δοκιμαστεί και εγγυάται η εταιρεία. Δυνατότητες oc πάντα υπάρχουν, ακόμα και στις 1600άρες μνήμες, αλλά το να πάς στα 2133 με 1.5V είναι νομίζω σπάνιο για μνήμες που δοκιμάστηκαν το πολύ για 1600. Ή πέτυχες πολύ καλά κομμάτια, ή απλά η σταθερότητα του συστήματος είναι φαινομενική και αργά ή γρήγορα θα σου κρασάρει. Συγγνώμη που στα λέω έτσι, αλλά πολύς κόσμος έχει ταλαιπωρηθεί με αστάθειες κ.λπ. Δοκίμασε πάντως. Εμένα μου αρέσουν αυτές οι εκπλήξεις και τα πειράματα. Δεν θα κάψεις τίποτα. Είπαμε, το πολύ-πολύ να πάρεις μια μπλε οθόνη και να τελειώσει εκεί η δόξα..
naruto14 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Ωραία. Και μια τελευταία ερώτηση για να κλείσουμε. Πειράζοντας και βρίσκοντας το Voltage φαντάζομαι μπορεί να πας στα 2133 και να είσαι καλά. Εκεί όμως αρχίζουν και παίζουν κίνδυνοι έτσι? Δηλαδή να κάψω καμιά RAM και φυσικά δεν θα καλύπτεται από την εγγύηση.
pnick Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Η Intel νομίζω δίνει το ανώτερο μέχρι 1.58V σαν dram voltage και στους Haswell. Τα περισσότερα XMP παίζουν στα 1.65V χωρίς πρόβλημα. Μέχρι εκεί μπορείς να δοκιμάσεις τί μπορείς να κάνεις. Όσο χαμηλότερο ρεύμα βέβαια, τόσο καλύτερες θερμοκρασίες. Δες και αν ζεσταίνονται καθόλου γιατί είναι low profile. RAM δεν μου έχει τύχει να ακούσω ή να διαβάσω ότι κάηκε. Αν το καταφέρεις, είσαι φοβερός!! Σε πειράζω. Όσο είσαι κάτω από 1.65 μη φοβάσαι.
naruto14 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δηλαδή εφόσον δεν είναι σταθερές στα 2133 μπορώ να δοκιμάσω στα 2133 και 1.65 Voltage με ασφάλεια? Και φυσικά να παρακολουθώ τις θερμοκρασίες. Επίσης ένα καλό πρόγραμμα για να βλέπω θερμοκρασίες στις RAM? Γενικά χρησιμοποιώ το Speccy αλλά για RAM δεν αναφέρει θερμοκρασίες...
pnick Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Ανέβαζε το voltage σε βήματα. Όχι απευθείας 1.65. Πήγαινε με βήματα 0.01-0.02V. Θερμοκρασίες RAM δεν ξέρω πώς μπορεί κανείς να παρακολουθήσει. Δεν ξέρω αν υπάρχουν sensors στις RAM. Νομίζω όχι. Με το χέρι θα καταλάβεις αν καίνε.
naruto14 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Ανέβαζε το voltage σε βήματα. Όχι απευθείας 1.65. Πήγαινε με βήματα 0.01-0.02V. Θερμοκρασίες RAM δεν ξέρω πώς μπορεί κανείς να παρακολουθήσει. Δεν ξέρω αν υπάρχουν sensors στις RAM. Νομίζω όχι. Με το χέρι θα καταλάβεις αν καίνε. Κατάλαβα. Σιγά σιγά θα τα δοκιμάζω αν είναι. Αρχικά ξεκινώ με το 1.5Voltage αφού bootαρε κανονικά και θα δούμε πως θα πάει. Ευχαριστώ για τη βοήθεια και το χρόνο σου! 1
pnick Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Κατάλαβα. Σιγά σιγά θα τα δοκιμάζω αν είναι. Αρχικά ξεκινώ με το 1.5Voltage αφού bootαρε κανονικά και θα δούμε πως θα πάει. Ευχαριστώ για τη βοήθεια και το χρόνο σου! Να θυμάσαι κάτι. Ο βασιλιάς στο oc είναι η cpu, όχι η RAM. Εγώ πρώτα την cpu θα πείραζα μέχρι να φτάσω κάπου που με ικανοποιεί και μετά θα πείραζα την RAM.
naruto14 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Να θυμάσαι κάτι. Ο βασιλιάς στο oc είναι η cpu, όχι η RAM. Εγώ πρώτα την cpu θα πείραζα μέχρι να φτάσω κάπου που με ικανοποιεί και μετά θα πείραζα την RAM. Με το CPU θα ασχοληθώ στις επόμενες μέρες που θα περάσω εκ νέου πάστα γιατί την τελευταία φορά έκανα πρόχειρη δουλειά και θέλει ξανά. Και θα ασχοληθώ και εκεί. Ένα 4.3GHz πάντως το έφτανα όταν είχα πάρει το PC (και είχα βάλει σωστά την πάστα). Για εκεί το κόβω να το αφήνω πάλι
Alex21121988 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Με το CPU θα ασχοληθώ στις επόμενες μέρες που θα περάσω εκ νέου πάστα γιατί την τελευταία φορά έκανα πρόχειρη δουλειά και θέλει ξανά. Και θα ασχοληθώ και εκεί. Ένα 4.3GHz πάντως το έφτανα όταν είχα πάρει το PC (και είχα βάλει σωστά την πάστα). Για εκεί το κόβω να το αφήνω πάλι Για να είσαι σίγουρα stable, λίγο λίγο το κάθε οc, ειδικά σε cpu, prime95 μερικά βραδάκια. Το 4.3 - 4.4 το έχεις εύκολα ακόμα και χωρίς υδρόψυξη κτλ. 1
naruto14 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Για να είσαι σίγουρα stable, λίγο λίγο το κάθε οc, ειδικά σε cpu, prime95 μερικά βραδάκια. Το 4.3 - 4.4 το έχεις εύκολα ακόμα και χωρίς υδρόψυξη κτλ. Όμορφα. Τo Prime95 πόση ώρα προτείνεις να το αφήσω να τρέχει για να βεβαιωθώ για stability του CPU?
JohnVani18 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Προσωπικά οταν έκανα OC τον CPU μου, το κρασάρισμα έπεφτε σε normal χρήση. Στο Prime95 μια χαρά έτρεχε. Δεν ξέρω για τα βραδάκια που λέει ο Alex, αλλά εγώ τι 5 λεπτά το έτρεχα, τι 5-6 ώρες, το ίδιο αποτέλεσμα είχα (κομπλέ στο stress test, crash σε browsing). ps : just fyi, τα παραπάνω με PhenomII X3
Alex21121988 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Ναι, συμβαίνει και αυτό που λέει ο φίλος, απλά καλό θα ήταν αρχικά να αφήσει ένα Prime95 ένα βραδάκι, και την επόμενη το πρωί που θα σηκωθεί να αρχίσει να τρέχει games κτλ όπου εκεί πραγματικά φαίνεται αν είναι stable ένα oc ή όχι. Το Prime απλά είναι η αρχή και μετά έρχεται το real testing. Οτιδήποτε και αν κάνεις πάντως θέλει λίγο λίγο. Επίσης μπορεί να ξεγελαστείς με ένα δυο games και ένα τρίτο να σε ρημάξει στο crash λόγω του μη sable oc είτε στην gpu είτε στην cpu. Στην δική μου περίπτωση με την 970(πριν την δώσω) είχα φτιάξει 5 profiles στο afterburner και αναλόγως το game κούμπωνα. Δεν ήταν όλα τα oc μου stable καθώς αν σε κρασάρει σε ένα game, απλά δεν έχεις stable oc. Games για να τεστάρεις το oc σου τόσο σε gpu όσο σε cpu είναι τα Unity, Syndicate, Witcher 3 και Gta V. Αν βγάζεις πραγματικά πολλές ώρες σε αυτά χωρίς το παραμικρό crash, τότε έχεις βρει το sweet spot στο oc σου κατά την γνώμη μου. Εγώ με την 970 συνήθως κούμπωνα +150 core +300 memory και κέρδιζα αυτό που χρειαζόμουν σε min fps. Είχα πέσει σε κακό κομμάτι υπόψιν,(67,9 asic quality) η 970 κανονικά μπορεί πολύ περισσότερο και να είναι stable. Η cpu μου όπως και τώρα την έχω στα 4.4GHZ γιατί στα παραπάνω games έτρωγα crash ειδικά στο The Division με είχε πεθάνει(τον είχα στα 4.5), οπότε αυτό στην ουσία πρόδοσε το oc ως μη stable.
naruto14 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Την 970 δεν είχα καταφέρει να την κάνω stable oc διάφορες φορές που δοκίμασα (μου κρασαρε στο assassin's Creed unity). Θα ξαναδοκιμασω αφού βρω ένα σταθερό oc στο cpu.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα