naruto14 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι γκριζαρισμένες αυτές οι επιλογές. Ζ97 έχεις και ξεκλείδωτο επεξεργαστή. Τί ακριβώς συμβαίνει; Το manual το κοίταξες; Μήπως χρειάζεσαι κάποιο BIOS update; Δεν ξέρω πραγματικά. Θα το ξανακοιτάξω αύριο αν είναι και θα αναφέρω τι παίζει. BIOS αν δεν κάνω λάθος έχω βάλει να γίνεται αυτόματα αναβάθμιση από τα utilities της Gigabyte. Αλλά ακόμη και να μην έχω το τελευταίο είναι λογικό να μην μπορώ να πειράξω συχνότητες? Θα συμβουλευτώ και το manual αν χρειαστεί και θα επανέρθω.
TopCLR Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Στο δικό μου BIOS που δοκίμασα ήταν gray οι επιλογές για συχνότητες (και για RAM και για CPU) και δεν μπορούσα να πειράξω τίποτα. Δεν ξέρω γιατί. Δεν ξέρω αν μου ξέφυγε καμία ρύθμιση αλλά από όσο είδα δεν γινόταν.... Αν είναι αυτή η μητρική σου. Στο manual (Chapter 2 BIOS Setup): 2-3 M.I.T. -> Advanced Frequency Settings ->CPU Clock ratio το αλλάζεις από "Auto". Επίσης στο Advanced Memory Settings -> System Memory Multiplier το αλλάζεις από "Auto" (= 13,33 άρα 1333Mhz) σε αυτό που θες. Ή αν θες ενεργοποίησε το XMP για να βάλεις τις μνήμες στα 1600Mhz. Σε γενικές γραμμες όπου υπάρχουν γκρίζες επιλογές, η από πάνω (διαθέσιμη) λειτουργία/επιλογή που βρίσκεται σε "Auto" αν αλλάξει σε κάτι άλλο τις ελευθερώνει. Προσοχή στις αλλαγές που θα κάνεις. 2
naruto14 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Ωραίος φίλε. Να σαι καλά. Θα τα δοκιμάσω αύριο. Λογικά αυτο έπρεπε να έφταιγε.
10010010 00101110 10010001 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δεν θελω να σε προσβαλλω αλλα αυτο με το ρευμα και την συχνοτητα μην το πεις πουθενα παραεξω,ειναι λαθος απο αυτα που ριχνουν μαλλια Καμμία προσβολή,αλλά θα ήθελες να αναπτύξεις την αντίθετη γνώμη σου; Γιατί ό,τι ηλεκτρονικό και να κοιτάξεις,από την αρχή της δημιουργίας τους,έτσι λειτουργεί.
naruto14 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Μπήκα BIOS και το βρήκα τελικά τις έβαλα στα 2133. Σαν πολύ εύκολα να ανέβηκαν. Τι εργαλείο προτείνετε για να τεστάρω αν τρέχουν καλά σε αυτήν την συχνότητα?
pnick Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Μπήκα BIOS και το βρήκα τελικά τις έβαλα στα 2133. Σαν πολύ εύκολα να ανέβηκαν. Τι εργαλείο προτείνετε για να τεστάρω αν τρέχουν καλά σε αυτήν την συχνότητα? Ποιές ανέβασες στα 2133; Αυτές που είχες;
naruto14 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Ναι είχε επιλογή μέσα στο Bios μέχρι 2133. Έκανα χαζομάρα μήπως?
pnick Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Ναι είχε επιλογή μέσα στο Bios μέχρι 2133. Έκανα χαζομάρα μήπως? Είχε και άλλο XMP profile μέσα στα 2133; Και σου έπαιξε κανονικά;
naruto14 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Το XMP το είχε disabled όπως και το Memory Oveclocking Profiles. Δεν τα πείραξα αυτά. Απλά πήγα και ανέβασα την συχνότητα στο max που ήταν 2133 και bootαρε κανονικά. Τι λες?
pnick Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Το XMP το είχε disabled όπως και το Memory Oveclocking Profiles. Δεν τα πείραξα αυτά. Απλά πήγα και ανέβασα την συχνότητα στο max που ήταν 2133 και bootαρε κανονικά. Τι λες? Λαχείο... Μη βιαστείς να ενθουσιαστείς. Άλλαξες το ρεύμα; Με 1.5V έγινε αυτό; Ή με 1.65V; Περίμενε κάποιο πάγωμα ή κρασάρισμα σύντομα. Αυτό μου φαίνεται πιθανότερο.
naruto14 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Κοίτα επειδή με τρόμαξες με το πρώτο post σου τώρα το γύρισα στο 1600 . Δεν πείραξα καθόλου το ρεύμα. Αν δεν άλλαξε μόνο του πρέπει να είναι στο 1.5 όπως ήταν. Οπότε να τις αφήσω στα 2133 και να δω πως θα πάει? Κίνδυνος να τα τινάξει υπάρχει; Γιατί για να σε εξέπληξε έτσι αρχικά δεν ξέρω τι να υποθέσω .
pnick Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δεν θέλω να σε τρομάξω. Είναι πολύ σπάνιο να ανέβει τόσο η συχνότητα της μνήμης χωρίς να πειράξεις ρεύμα. Είναι εντελώς εκτός specs αυτή η συχνότητα. Μου έκανε εντύπωση που bootαρες κανονικά. Κίνδυνος δεν υπάρχει να τα τινάξει. Απλά, μπορεί σε ανύποπτο χρόνο να freezάρουν τα πάντα ή να πάρεις μια bsod. Μπορείς να τρέξεις ένα memtest για κανά μισάωρο να δείς πώς πάει. Αν δεν κολλήσει, είπαμε. Λαχείο...
naruto14 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Λαχείο οι RAMs ή η μητρική? Αν είναι θα τα ξαναβάλω στα 2133 θα κάνω και κάνα memtest. Αν όντως το διατηρούν δεν βλέπω λόγο να αναβαθμίζω σε άλλες RAM. Μπορεί να χτυπήσω ακόμη 2 dimmακια των 4αρων να φτάσω τα 16.
pnick Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Πολύ δύσκολα να σου παίξουν και τα άλλα δύο dimmάκια στην συχνότητα αυτή. Το κάθε κιτ μπορεί να διαφέρει πολύ από τα άλλα όμοιά του.
naruto14 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Μάλιστα. Άρα εξαρτάται από τα Dimmακια. Δηλαδή το max που φτάνουν οι δικές μου οι RAM θεωρητικά είναι 1600Mhz?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα