Bigi444444 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 E και μ' αυτό το σκεπτικό να πάει να πάρει μνήμες ddr3 στα 150€ λοιπόν, επειδή είναι φθηνότερες απ' ότι ήταν πριν ένα χρόνο... Μια χαρά το σκέφτεται, το κύριο ζήτημα είναι αν αξίζει τον κόπο η διαφορά στην τιμή.Αυτό είναι βέβαια κάτι που θα το κρίνει μόνο ο ίδιος, όπως λες κι εσύ.Για σένα πχ μπορεί να αξίζει, για μένα δεν αξίζει ούτε με το κκε κυβέρνηση.Θα προτιμούσα τη διαφορά αυτή να την έβαζε κάπου αλλού που θα είχε όντως σοβαρή αύξηση στις επιδόσεις ή να κρατούσε τα λεφτά και να τα έβαζε σε μελλοντική αναβάθμιση.
panoskatos Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δεν υπάρχει παιχνίδι που να χρειάζεται 16gb μνήμη. Το Tomb Raider συγκεκριμένα θέλει 6gb να υπάρχει στο σύστημά για να μαξάρει
Fulgore Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 E και μ' αυτό το σκεπτικό να πάει να πάρει μνήμες ddr3 στα 150€ λοιπόν, επειδή είναι φθηνότερες απ' ότι ήταν πριν ένα χρόνο... Μια χαρά το σκέφτεται, το κύριο ζήτημα είναι αν αξίζει τον κόπο η διαφορά στην τιμή.Αυτό είναι βέβαια κάτι που θα το κρίνει μόνο ο ίδιος, όπως λες κι εσύ.Για σένα πχ μπορεί να αξίζει, για μένα δεν αξίζει ούτε με το κκε κυβέρνηση.Θα προτιμούσα τη διαφορά αυτή να την έβαζε κάπου αλλού που θα είχε όντως σοβαρή αύξηση στις επιδόσεις ή να κρατούσε τα λεφτά και να τα έβαζε σε μελλοντική αναβάθμιση. Το παραπανω παλι απο που προεκυψε που γραφεις??? Επισης ακομα και 110ευρω μπορει να ειναι τσιμπημενα για σενα(αλλωστε ιδια αναλογια και τοτε εβγαινε οταν τις πηρα 120περιπου ευρω εκαναν οι απλες Ddr3 1600αρες και 165 οι gskill)αυτο δεν σημαινει οτι ειναι πεταμενα λεφτα οπως λες γιατι το πακετακι που δινουν δεν το βρισκεις με λιγοτερα χρηματα καλως ή κακως. Εννοειται οτι αν δεν θελει να μπλεκει με αυτα ας αγορασει μνημες μεχρι 70ευρω ξερω γω αλλα οπως ειπα ειναι απλα τα πραγματα οπως και να το δει κανεις. Δεν υπάρχει παιχνίδι που να χρειάζεται 16gb μνήμη. Το Tomb Raider συγκεκριμένα θέλει 6gb να υπάρχει στο σύστημά για να μαξάρει Ποιο tomb raider θελει 6gb ram.Του 2013??? Γιατι αν δεις απο screeen shot που εχουν ανεβει στο καινουργιο στο αντιστοιχο topic υπαρχουν περιπτωσεις που ζηταγε πανω απο 10gb ram. Το ιδιο και το Batman σε Windows 10 το ιδιο και τα Gears Of War Ultimate Edition και Quantum Break οπως ολα δειχνουν. 1
naruto14 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Naruto παιδι μου το κουραζεις περισσοτερο απο οσο πρεπει. Οι τιμες στις ram γενικα εχουν πεσει και σε Ddr3 και σε Ddr4 αυτη την περιοδο γιαυτο τα βλεπεις σχεδον στα ιδια.Καποιος που αγορασε 16gb ram προσφατα στα https://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram/f/46394_46403_583121/DDR3-Desktop-16GB.html?keyphrase=16gb+ram 70ευρω δηλαδη θα σου πει οχι δεν αξιζουν.Αυτο που πληρωνεις παραπανω στις g.skill ειναι τα 2400 με CL10. Αν δεν σε ενδιαφερει δηλαδη αυτο και απλα θες κατι οικονομικοτερο τοτε χτυπας πχ τις kingston 1866 στα 70ευρω ή αλλες μνημες στα 2133 ή 2400 με 83ευρω.Ειναι καθαρα το τι θες εσυ.Μην καθεσαι και κομπλαρεις τοσο πολυ χωρις λογο. Εγω σκεψου οτι τις εν λογω Gskill τις ειχα παρει το 2014 με τις παλιες τιμες στα 165ευρω To CL10 δηλαδή τι ακριβώς είναι και τι παραπάνω θα μου προσφέρει στο gaming συγκεκριμένα?
Bigi444444 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Το παραπανω παλι απο που προεκυψε που γραφεις??? Επισης ακομα και 110ευρω μπορει να ειναι τσιμπημενα για σενα(αλλωστε ιδια αναλογια και τοτε εβγαινε οταν τις πηρα 120περιπου ευρω εκαναν οι απλες Ddr3 1600αρες και 165 οι gskill)αυτο δεν σημαινει οτι ειναι πεταμενα λεφτα οπως λες γιατι το πακετακι που δινουν δεν το βρισκεις με λιγοτερα χρηματα καλως ή κακως. Δηλαδή το εάν είναι πεταμένα λεφτά εξαρτάται από την ελάχιστη τιμή πώλσησής τους, όχι από το εάν αξίζουν τα 40€ διαφορά για τη διαφορά στις επιδόσεις που προσφέρουν.Ή από το γεγονός ότι και όταν τις πήρες εσύ, πάλι η διαφορά ήταν στα 40€ και όχι παραπάνω.Οκ... To CL10 δηλαδή τι ακριβώς είναι και τι παραπάνω θα μου προσφέρει στο gaming συγκεκριμένα? Από τη στιγμή που κάνεις τέτοια ερώτηση, κατά την ταπεινή μου άποψη, απολύτως καμία διαφορά δε θα σου κάνει.Θα σου πρότεινα να πάρεις κάποιες τυπικές 1866ρες και να κρατήσεις το 40ρικο για αναβάθμιση σε κάτι που θα κάνει όντως διαφορά.Με ένα κατοστάρικο πχ από την τσέπη σου πας σε 980...Λέω εγώ τώρα...
pnick Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Το θέμα είναι αξίζουν 110€ για DDR3 μνήμες? Γιατί με τόσα χρήματα πάνω κάτω παίρνεις DDR4. (ξέρω πως δεν τις υποστηρίζει η μητρική μου, απλά κάνω θεωρητικά την σύγκριση. Επίσης δεν ξέρω αν πέσουν λίγο ακόμη οι υψηλότερα χρονισμένες DDR3 μνήμες όπως οι Tridentx πριν επικρατήσει η DDR4 στην αγορά). Το αν αξίζει θα το απαντήσεις μόνος σου. Οι ddr4 δεν είναι πιό γρήγορες από τις ddr3 σε ό,τι τεστ και να έχει γίνει. Το διπλάσιο bandwidth δεν έφερε στην πράξη μεγαλύτερες ταχύτητες (αν και θεωρητικά θα έπρεπε, απλά το bottleneck στην μνήμη είναι από τα πιό πολύπλοκα θέματα). Τo latency παραμένει πάνω κάτω ίδιο. Να μη σου πώ, ότι με τις ddr3 που είχα παλιά (G.Skill Ares 2400 C11) έβγαζε χαμηλότερο latency από τις τωρινές ddr4 που έχω (2400 C14). Οι λόγοι είναι πολύπλοκοι. Δεν χρειάζεται παραπέρα εξήγηση. Απλά, μη νομίζεις ότι με τις ddr4 ήρθαν τα πάνω-κάτω στις μνήμες. 1
naruto14 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δηλαδή το εάν είναι πεταμένα λεφτά εξαρτάται από την ελάχιστη τιμή πώλσησής τους, όχι από το εάν αξίζουν τα 40€ διαφορά για τη διαφορά στις επιδόσεις που προσφέρουν.Ή από το γεγονός ότι και όταν τις πήρες εσύ, πάλι η διαφορά ήταν στα 40€ και όχι παραπάνω.Οκ... Από τη στιγμή που κάνεις τέτοια ερώτηση, κατά την ταπεινή μου άποψη, απολύτως καμία διαφορά δε θα σου κάνει.Θα σου πρότεινα να πάρεις κάποιες τυπικές 1866ρες και να κρατήσεις το 40ρικο για αναβάθμιση σε κάτι που θα κάνει όντως διαφορά.Με ένα κατοστάρικο πχ από την τσέπη σου πας σε 980...Λέω εγώ τώρα... Σίγουρα στο gaming η κάρτα γραφικών παίζει τον σημαντικότερο παράγοντα. Και θεωρώ πως με την 970 για την ώρα είμαι καλυμμένος με fhd Gaming. Τώρα αν αποφασίσω να πάρω νέα κάρτα γραφικών πρέπει να πάρω και νέα οθόνη. Αλλά βλέποντας τι τιμές παίζουν εκεί, μου αρκεί το τωρινό setup. Τελικά τι διαφορά θα έχει το CL10;
ADHD Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 CL = Cas Latency, παιζει ρολο ομως και ο χρονισμος δηλαδη εχεις πχ 2400mhz C11 τοτε εχεις 11/2400 = 0.00458 δηλαδη 4.58ms, αν εχεις 1886 CL9 τοτε κανεις 9/1886 = 0.00477 = 4.77ms βλεπουμε οτι λογο bandwidth οι 2400 εχουν καλυτερο latency.
naruto14 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Για να καταλάβω. Οι δικές μου τι είναι? CL9? (προσπαθώ να το καταλάβω από αυτό το 9-9-9-24 που λέει, μιας και στο site δεν γράφει κάτι άλλο ). http://www.crucial.com/usa/en/bls2kit4g3d1609ds1s00
Fulgore Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δηλαδή το εάν είναι πεταμένα λεφτά εξαρτάται από την ελάχιστη τιμή πώλσησής τους, όχι από το εάν αξίζουν τα 40€ διαφορά για τη διαφορά στις επιδόσεις που προσφέρουν.Ή από το γεγονός ότι και όταν τις πήρες εσύ, πάλι η διαφορά ήταν στα 40€ και όχι παραπάνω.Οκ... Από τη στιγμή που κάνεις τέτοια ερώτηση, κατά την ταπεινή μου άποψη, απολύτως καμία διαφορά δε θα σου κάνει.Θα σου πρότεινα να πάρεις κάποιες τυπικές 1866ρες και να κρατήσεις το 40ρικο για αναβάθμιση σε κάτι που θα κάνει όντως διαφορά.Με ένα κατοστάρικο πχ από την τσέπη σου πας σε 980...Λέω εγώ τώρα... Μιλαμε για ενα απο τα κορυφαια σετακια μνημης που ειναι αυτη την στιγμη οι G.Skill.Το ξαναλεω ''πεταμενα''λεφτα ειναι μονο για αυτον που ψαχνει τις φθηνοτερες δυνατες μνημες και αρα ισχυει.Για αυτον που ψαχνει το κατι παραπανω προφανως και οι g.skill ειναι αριστη επιλογη. Γιαυτο ακριβως και ειπα οτι αρχιζει και κουραζει λιγο το θεμα καθως οι επιλογες ειναι μονο 2,δηλαδη μνημες στα 70-80ευρω ή τις παραπανω πχ G.skill.
naruto14 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Μιλαμε για ενα απο τα κορυφαια σετακια μνημης που ειναι αυτη την στιγμη οι G.Skill.Το ξαναλεω ''πεταμενα''λεφτα ειναι μονο για αυτον που ψαχνει τις φθηνοτερες δυνατες μνημες και αρα ισχυει.Για αυτον που ψαχνει το κατι παραπανω προφανως και οι g.skill ειναι αριστη επιλογη. Γιαυτο ακριβως και ειπα οτι αρχιζει και κουραζει λιγο το θεμα καθως οι επιλογες ειναι μονο 2,δηλαδη μνημες στα 70-80ευρω ή τις παραπανω πχ G.skill. Από ότι κατάλαβα ουσιαστική αναβάθμιση είναι μόνο οι TridentX. High-profile RAM λόγω ψήκτρας δεν μπορώ να βάλω οπότε πιο πολύ θα σύμφερε να πάρω ακόμη 2 4αρια Dimmακια της RAM που έχω τώρα παρά να μπω στην διαδικασία να πουλήσω τις δικές μου για να πάρω άλλες με 80 ευρώ. Οπότε θα το αφήσω λίγο ως έχει να δω πως θα πάει και με τους επόμενους τίτλους που βγαίνουν και μετά θα αποφασίσω. Μια τελευταία ερώτηση: Πόσο OC θα χρειαστώ στον CPU για να αξιοποιήσω τα 2400MHz των TridentX? Είναι στάνταρ αυτό ή όχι και θέλει περισσότερο ψάξιμο αφού τις πάρω στην κατοχή μου?
Fulgore Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Από ότι κατάλαβα ουσιαστική αναβάθμιση είναι μόνο οι TridentX. High-profile RAM λόγω ψήκτρας δεν μπορώ να βάλω οπότε πιο πολύ θα σύμφερε να πάρω ακόμη 2 4αρια Dimmακια της RAM που έχω τώρα παρά να μπω στην διαδικασία να πουλήσω τις δικές μου για να πάρω άλλες με 80 ευρώ. Οπότε θα το αφήσω λίγο ως έχει να δω πως θα πάει και με τους επόμενους τίτλους που βγαίνουν και μετά θα αποφασίσω. Μια τελευταία ερώτηση: Πόσο OC θα χρειαστώ στον CPU για να αξιοποιήσω τα 2400MHz των TridentX? Είναι στάνταρ αυτό ή όχι και θέλει περισσότερο ψάξιμο αφού τις πάρω στην κατοχή μου? Να στο πω πιο απλα μιας και εχουμε φτασει 3 σελιδες για ερωτηση για ram Αν οντως τα σκεφτεσαι τα χρηματα χτυπα οτι 16gb ram σου αρεσουν(και χωρανε με την ψυκτρα που εχεις στο κουτι).Δεν ειναι υποχρεωτικο να τα σκασεις για τις g.skill μονο και μονο για αυτο. Οσο για oc τπτ δεν χρειαζεσαι.Στο βρισκει στο Bios και απο εκει μια αλλαγη ειναι μονο αρα μην σε ανησυχει αυτο.
CrimsonSky_gr Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 O πυρήνας και ο imc,integrated memory controller, είναι δύο ξεχωριστά πράγματα...περίπου. Μπορεί σε έναν 4690κ ο imc να ανεβαίνει έως και 2133 ή και 2400,χωρίς να χρειαστεί αύξηση του vcore.Αυτό δε σημαίνει βεβαια,πως δεν θα έχεις και stability issues,χωρίς oc στον πυρήνα Σε άλλον 4690κ,με το ζόρι να πιάνει τα 1866. O imc είναι νευραλγικό σημείο,αφού ουσιαστικά αυτός υπάρχει ανάμεσα στην cpu και την ram. Να κλοκάρεις το ένα χωρίς το άλλο δεν είναι απλά δώρο άδωρο,ειναι μισή δουλειά και μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα σταθερότητας. Eξάλλου,μας απασχολεί η συνολική απόδοση του συστήματος και η αύξηση της θερμοκρασίας,και μπορεί να συμφέρει ένα underclock του imc,για να μπορέσουμε να αυξήσουμε το oc του πυρήνα. Ελπίζω να έγινα καταννοητός,είναι και η ώρα περασμένη και η καρέκλα άβολη. Σε γενικές γραμμές,κάνεις oc στον πυρήνα,τσιμπάς και τις μνήμες. Όπως σε όλα τα ηλεκτρονικά,η συχνότητα καθορίζεται από το ρεύμα. Όσο περισσότερο του δίνεις,τόσο πιο γρήγορα δουλεύει. Δεν θελω να σε προσβαλλω αλλα αυτο με το ρευμα και την συχνοτητα μην το πεις πουθενα παραεξω,ειναι λαθος απο αυτα που ριχνουν μαλλια 2
naruto14 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Να στο πω πιο απλα μιας και εχουμε φτασει 3 σελιδες για ερωτηση για ram Αν οντως τα σκεφτεσαι τα χρηματα χτυπα οτι 16gb ram σου αρεσουν(και χωρανε με την ψυκτρα που εχεις στο κουτι).Δεν ειναι υποχρεωτικο να τα σκασεις για τις g.skill μονο και μονο για αυτο. Οσο για oc τπτ δεν χρειαζεσαι.Στο βρισκει στο Bios και απο εκει μια αλλαγη ειναι μονο αρα μην σε ανησυχει αυτο. Στο δικό μου BIOS που δοκίμασα ήταν gray οι επιλογές για συχνότητες (και για RAM και για CPU) και δεν μπορούσα να πειράξω τίποτα. Δεν ξέρω γιατί. Δεν ξέρω αν μου ξέφυγε καμία ρύθμιση αλλά από όσο είδα δεν γινόταν. Το βασικό που με ενδιαφέρει και κοιτάω τις συχνότητες είναι άμα θα κάνουν καμιά ώθηση στα fps. Διαφορετικά δεν με πειράζει να πάρω 2 dimmακια ακόμη από αυτές που έχω. Και κάτι τελευταίο για τις G-Skill μιας και τις έχεις. Αφαιρώντας το από πάνω σύστημα ψύξης χάνεις κάτι όσον αφορά την απόδοση ή έχει κάποια σημαντική αλλαγή στις θερμοκρασίες? Ή είναι καθαρά αισθητικό?
pnick Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι γκριζαρισμένες αυτές οι επιλογές. Ζ97 έχεις και ξεκλείδωτο επεξεργαστή. Τί ακριβώς συμβαίνει; Το manual το κοίταξες; Μήπως χρειάζεσαι κάποιο BIOS update;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα