naruto14 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα συμφορουμίτες. Λόγω των τρέχοντων εξελίξεων με τις απαιτήσεις των παιχνιδιών στις RAM αποφάσισα να κινηθώ σιγά σιγά προς τα 16GB. Αυτή τη στιγμή έχω 2 4αρες Crucial Balistix Sport στα 1600 Mhz (αναλυτικά το μοντέλο από κάτω στην υπογραφή). Σκεφτόμουν το εξής. Αξίζει η αναβάθμιση να γίνει βάζοντας 2 ακόμη 4αρια στικάκια της ίδιας RAM? Ή είναι προτιμότερο να τις δώσω και να πάω σε καινούργια αγορά 2133Mhz ή 2400Mhz? Σκεφτόμουν και την πιθανότητα του OC αλλά δεν ξέρω αν υποστηρίζεται από τις δικές μου και πόσο θα μπορέσω να τις φτάσω. Στο Bios δεν με αφήνει καθόλου να πειράξω συχνότητες (είναι gray η περιοχή) στις RAM και στο CPU. Να δοκιμάσω με utilities της μητρικής μου? Επίσης μια ερώτηση που με απασχολεί αλλά δεν έχω βρει κάποιο άρθρο που να με κατατοπίσει: Αυτήν την στιγμή έχω τον 4690k σε stock συχνότητα. Στο Site της intel λέει ότι υποστηρίζει όλες τις συχνότητες μέχρι 1600Mhz. Για να παίζει με παραπάνω συχνότητες η RAM πρέπει μήπως να κάνω και OC στον CPU ή κάτι άλλο? Αν είναι μεγάλη η απάντηση στο θέμα, ένα link με ένα αναλυτικό άρθρο θα βοηθούσε πολύ. Τέλος η επιλογή των RAM έγινε και με βάση την ψήκτρα μου που είναι η Raijintec Ereboss. Αμφιβάλω αν χωράνε high-profile μνήμες αυτή τη δεδομένη στιγμή με αυτήν την ψήκτρα. Και από ότι είδα δεν υπάρχουν low-profile στα 2400Mhz. Οι low-profile δεν μπορούν να φτάσουν αυτές τις συχνότητες? Βλέπετε δεν γνωρίζω πολλά από RAMs οπότε οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ! 1
Fulgore Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Βρε βρε καλως τα καλα μας τα παιδια Λοιπον αυτη τη στιγμη το καλυτερο που εχεις να κανεις αν σου βγαινει χρηματικα ειναι σε 2x8 gb ram γιατι ως γνωστο κανενα δεν χαλαει να εχει 2 slot ελευθερα για μνημες+φυσικα το συστημα Dual Channel των μητρικων. Στην πραξη τωρα θα σου προτεινα μνημες τυπου G.Skill TridentX που ειχα προτεινει και στον Psycho οι οποιες θελω να πιστευω οτι δεν θα εχεις προβλημα συμβατοτητας. Αυτες οι μνημες(οπως και καποιες αλλες φανταζομαι)εχουν την εξης ιδιομορφια.Το πανω μερος που εχουν(με τις κοκκινες φλογες )εχει 2 μικρες βιδουλες και αρα οπως καταλαβαινεις αν θες το αφαιρεις σε περιπτωση που βρισκουν στην ψυκτρα.Μεγαλη μαγκια αυτη οχι μονο της εταιριας αλλα και γενικα το θεωρω απο τα καλυτερα πραγματα σε ram https://www.skroutz.gr/s/1749061/G-Skill-TridentX-16GB-DDR3-2400MHz-F3-2400C10D-16GTX.html Επισης απο θεμα overclock ειναι κυριολεκτικα για μωρα για να τις πας απο το bios στα 2400 απο προσωπικη εμπειρια εμενα και του Psycho που μπορουμε να στο επιβεβαιωσουμε αυτο με 1-2clicks. Σου δινω και το site απο την εταιρια για να δεις αυτο που γραφω παραπανω καλυτερα και με εικονες http://www.gskill.com/en/product/f3-2400c10d-16gtx Ψαξτο βεβαια το θεμα απο πλευρας συμβατοτητας κλπ να εισαι 100% σιγουρος 1
10010010 00101110 10010001 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 θα πρέπει να κλοκάρεις τον επεξεργαστή,αλλά δε θα κερδίσεις και τίποτα στις ραμ. Η μεγαλύτερη συχνότητα έχει ουσιαστικές διαφορές στην ενσωματωμένη gpu του επεξεργαστή,αλλά αυτό δε σε αφορά καθόλου. Αυτή τη στιγμή,σου φτάνουν και περισσεύουν τα 8,όταν θα τα χρειαστείς τα παραπάνω,δώσε 25 ευρώ και πάρε άλλα 4. Βέβαια,αν σου περισσεύουν,πήγαινε σε 2*8 στα 1600.
naruto14 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Οπότε για να καταλάβω οι δικές μου πάνω από 1600Mhz δεν πάνε έτσι? Οι TridentX που πρότεινε ο Fulgore φαίνονται εξαιρετικές και πολύ ωραία η κομπίνα που γίνονται πιο μικρές. Δηλαδή γίνονται σαν low-profile έτσι? Φαντάζομαι δεν θα υπάρχει θέμα χώρου τότε με την ψήκτρα μου. Ίσως να ακολουθήσω την συμβουλή και να μείνω λίγο ακόμη με τα 8 αν όντως ικανοποιούν. Συμφέρει όμως αν κάνω μέχρι το καλοκαίρι την αγορά να πάρω τις TridentX ή θα ήταν πιο συμφέρουσα μια ολική αναβάθμιση σε Skylake πλατφόρμα και DDR4 μνήμες? Θα κοστίσει σίγουρα αρκετά ακόμη και αν πουλήσω τα τωρινά components οπότε δεν ξέρω πόσο ωφέλιμη θα είναι μια τέτοια αλλαγή.
Fulgore Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Οπότε για να καταλάβω οι δικές μου πάνω από 1600Mhz δεν πάνε έτσι? Οι TridentX που πρότεινε ο Fulgore φαίνονται εξαιρετικές και πολύ ωραία η κομπίνα που γίνονται πιο μικρές. Δηλαδή γίνονται σαν low-profile έτσι? Φαντάζομαι δεν θα υπάρχει θέμα χώρου τότε με την ψήκτρα μου. Ίσως να ακολουθήσω την συμβουλή και να μείνω λίγο ακόμη με τα 8 αν όντως ικανοποιούν. Συμφέρει όμως αν κάνω μέχρι το καλοκαίρι την αγορά να πάρω τις TridentX ή θα ήταν πιο συμφέρουσα μια ολική αναβάθμιση σε Skylake πλατφόρμα και DDR4 μνήμες? Θα κοστίσει σίγουρα αρκετά ακόμη και αν πουλήσω τα τωρινά components οπότε δεν ξέρω πόσο ωφέλιμη θα είναι μια τέτοια αλλαγή. Αν εχεις τζακι καλυτερα καψε τα χρηματα στο τζακι παρα να πας απο τον i5 4690k που εχεις σε Skylake.Η ακομα καλυτερα αν σε τρωει το μικροβιο της αναβαθμισης περιμενε για τις νεες καρτες γραφικων ξερω γω 1
10010010 00101110 10010001 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Βρε πάνε...αλλά ουσιαστικό κέρδος δε θα έχεις. Για τη μετάβαση σε skylake,ούτε λόγος. Έχεις εξαιρετικό σεταπ,και θα μείνει εξαιρετικό για χρόνια ακόμα.
naruto14 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Έγινε σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Μια χαρά είναι ο i5 λοιπόν. Θα του περάσω και μια φρέσκια πάστα και θα ανεβάσω και λίγο τις συχνότητες. Καιρός είναι μιας και από τότε που τον πήρα τον τρέχω στις stock. Θα περιμένω λίγο ακόμη, να δω πως θα εξελιχθεί το θέμα και με τα νέα παιχνίδια και θα δω πως θα κινηθώ
Bigi444444 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Ρε παιδιά πώς όμως, από τη στιγμή που ο memory controller του επεξεργαστή είναι για έως 1600mhz και bandwidth κάπου 25gb/s, μπορεί να αξιοποιήσει 2400mhz μνήμες που πιάνουν 35gb/s;Είναι κάτι που ποτέ δεν κατάλαβα πώς λειτουργεί.
10010010 00101110 10010001 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Ρε παιδιά πώς όμως, από τη στιγμή που ο memory controller του επεξεργαστή είναι για έως 1600mhz και bandwidth κάπου 25gb/s, μπορεί να αξιοποιήσει 2400mhz μνήμες που πιάνουν 35gb/s;Είναι κάτι που ποτέ δεν κατάλαβα πώς λειτουργεί. Δε μπορεί. Αν όμως κλοκάρεις τον επεξεργαστή,θα ακολουθήσει και ο integrated controller του. Οι περιορισμοί θέτονται από τον εκάστοτε επεξεργαστή,το chipset,τα προγράμματα για oc της μητρικής κ.ο.κ. Σε άπταιστα μπακαλικά πάντα,έτσι; 2
naruto14 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Ανεβάζοντας δηλαδή απλά την συχνότητα του CPU ανεβαίνει και το bandwith μαζί?
Bigi444444 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Αν όμως κλοκάρεις τον επεξεργαστή,θα ακολουθήσει και ο integrated controller του. Α μάλιστα.Δεν το γνώριζα αυτό.Νόμιζα ότι ήταν σταθερή σαν τιμή.
10010010 00101110 10010001 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 O πυρήνας και ο imc,integrated memory controller, είναι δύο ξεχωριστά πράγματα...περίπου. Μπορεί σε έναν 4690κ ο imc να ανεβαίνει έως και 2133 ή και 2400,χωρίς να χρειαστεί αύξηση του vcore.Αυτό δε σημαίνει βεβαια,πως δεν θα έχεις και stability issues,χωρίς oc στον πυρήνα Σε άλλον 4690κ,με το ζόρι να πιάνει τα 1866. O imc είναι νευραλγικό σημείο,αφού ουσιαστικά αυτός υπάρχει ανάμεσα στην cpu και την ram. Να κλοκάρεις το ένα χωρίς το άλλο δεν είναι απλά δώρο άδωρο,ειναι μισή δουλειά και μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα σταθερότητας. Eξάλλου,μας απασχολεί η συνολική απόδοση του συστήματος και η αύξηση της θερμοκρασίας,και μπορεί να συμφέρει ένα underclock του imc,για να μπορέσουμε να αυξήσουμε το oc του πυρήνα. Ελπίζω να έγινα καταννοητός,είναι και η ώρα περασμένη και η καρέκλα άβολη. Σε γενικές γραμμές,κάνεις oc στον πυρήνα,τσιμπάς και τις μνήμες. Α μάλιστα.Δεν το γνώριζα αυτό.Νόμιζα ότι ήταν σταθερή σαν τιμή. Όπως σε όλα τα ηλεκτρονικά,η συχνότητα καθορίζεται από το ρεύμα. Όσο περισσότερο του δίνεις,τόσο πιο γρήγορα δουλεύει. 1
Bigi444444 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Πρέπει να ψάξω guide και για τους ivy bridge...Έχω τον δικό μου τόσα χρόνια κλοκαρισμένο και τις μνήμες με xmp profile στα 1600. Naruto, κάνε λίγο oc σε κάθε περίπτωση θα σου έλεγα πάντως.Θα δεις και στα παιχνίδια σου διαφορές.Δεν υπάρχει λόγος να αλλάζεις επεξεργαστή έτσι.Και 400mhz να ανεβάσεις (που γίνεται σε δέκα δευτερόλεπτα πραγματικά) θα δεις αισθητή διαφορά και ούτε ρεύματα δεν θα πειράξεις.Εγώ σκέψου τον δικό μου (3570) τον δουλεύω στα 4-4,3ghz (ανάλογα τις ορέξεις μου ) χωρίς καν να πειράξω ρεύμα.Ειδικά αν σκέφτεσαι να πάρεις και πιο γρήγορες μνήμες, επιβάλλεται νομίζω απ' όσο καταλαβαίνω! 1
naruto14 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Θα ξεκινήσω με λίγο OC στον CPU και θα ψάξω και μερικά guides στο internet για να καταλάβω ακριβώς τι παίζει και με τις RAM. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Alex21121988 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Εγώ ειμαι της άποψης, αν ήμουν στην δική σου περίπτωση με 2x4Gb και εφόσον αποφάσισες να πας στα 16Gb, να πας για αυτές που σου είπε ο Fulgore ή ανάλογες της Corsair 2x8 να εκμεταλευτεις και dual channel, απλά να δεις συμβατότητες κτλ με την μητρική σου για σίγουρα πράγματα, μην ψάχνεσαι μετά. Πολλά games θα χρειαστούν πιο πολύ την χωρητικότητα παρά την ταχύτητα της ram όπως γίνεται πάντα. Τώρα αν αρχίζουν και προσπαθούν να δώσουν Skylake και drr4, άσε όσους έχουν λεφτά να δώσουν, να τα δώσουν, και φύλαξε τα για καμιά νέα gpu. Όπως πάντα εκεί πέφτει το βάρος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα