rambo12345 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Παιδιά θέλω γνώμες μόνο από όσους ξέρουν στα σίγουρα. Σπουδάζω στο πολυτεχνείο (ΗΜΜΥ) και θα ήθελα να μάθω αν τελειώνοντας τα 3 πρώτα έτη (και έχοντας περάσει τα απαιτούμενα μαθήματα) μπορώ να τα αντιστοιχήσω με batchelor πτυχείο στο εξωτερικό, χωρίς να έχω πάρει δίπλωμα από το ελληνικό πολυτεχνείο προφανώς, ώστε να κάνω το master μου έξω. Επίσης, αν γίνεται είναι εύκολη ή δύσκολη διαδικασία;
paylidis Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 δεν γινεται κάτι τετοιο... το προγραμμα σπουδών σου (στο οποιο συμφωνησες εγγραφόμενος στη σχολή) ειναι για 5 ετη υποχρεωτικών σπουδών...
Mr_Proper Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Για bachelor το ελάχιστο που χρειάζεσαι είναι 180 ECTS (240 συνήθως)αλλα δεν φτάνει αυτό θα πρέπει κάποια σχολή να σου αποδώσει τον τίτλο για να γίνει αυτό θα πρέπει να εγγραφείς στο τμήμα της και μετά θα πρέπει να εξετάσει η γραμματεία της σχολής αυτής ποια μαθήματα απο αυτά που πέρασες ειναι ισοδύναμα/αντιστοιχούν με αυτά που υπάρχουν στο πρόγραμμα σπουδών του τμήματος και αφού περάσεις όσα χρειάζεται να περάσεις (γιατι δεν παίζει 100% αντιστοίχιση) τότε θα σου δώσουν πτυχίο....Τώρα ίσως να μπορείς σε κάποιο ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο να κάνεις μάστερ χωρίς πτυχίο απλά έχοντας περάσει τα μαθήματα εγώ δεν έχω υπόψιν μου τέτοια περίπτωση και δεν νομίζω να ειναι αρκετά πιθανό μιας και εκτός των χρημάτων στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ειναι και θέμα θέσεων οπότε θα ανταγωνιστείς συναδέλφους με τίτλο σπουδών και με 240 ects ή με άτομα που έχουν ήδη άλλο μεταπτυχιακό τίτλο σε συγγενές αντικείμενο.Θεωρητικά πάντως μπορείς απλά με bachelor να πας για διδακτορικό απευθείας... αλλα ούτε κανένα τέτοιο περιστατικό έχω υπόψιν....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα