Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!

Πριν από μερικές μέρες έκανα επιτέλους τη μετάβαση στα windows 10. Ο υπολογιστής μου είναι κάπως παλιός με αρκετά upgrade, όμως όλα καλά σε γενικές γραμμές. Το μόνο "πρόβλημα" που έχω είναι ότι τα w10 δεν αναγνωρίζουν την κάρτα γραφικών. Και λέω πρόβλημα σε εισαγωγικά επειδή τα windows 10 δεν το αναγνωρίζουν καν σαν πρόβλημα.

Κατά το installation, τα windows έβαλαν έναν "basic display driver" και τώρα δεν βλέπουν καθόλου την κάρτα μου, η οποία είναι μια geforce 9500 GT. Μπήκα στην nvidia, κατέβασα τον κατάλληλο driver, ξεκίνησα να τον βάζω αλλά μου βγάζει ότι το σύστημα μου δεν έχει hardware της nvidia, οπότε δεν βάζει τον driver. Δοκίμασα και με το Geforce experience αλλά πάλι τα ίδια.

Μπαίνοντας στο device manager, βλέπω στο display monitor μόνο το Microsoft Basic Display Adapter. Δοκίμασα να βαλω και το Driver Magician, αλλά πάλι τζίφος.

Καμιά ιδέα κανείς;;

• Like 2
Δημοσ.

Πρέπει να πας στο display adapters και όχι display monitor γιατί στο monitor είναι η οθόνη σου και πες μας τι έχει εκεί.

Δοκίμασε το εξής:

1. Μπες σε Safe Mode.

2. Στη διαχείριση συσκευών κάνε δεξί κλικ στον display adapters που σου έχει και κάνε uninstall.

3. Αν μπήκες safe mode μέσω του msconfig στο 1ο βήμα, επανέλαβε και άλλαξε το για να μπεις σε κανονική λειτουργία.

4. Αν σου εμφανίσει το παράθυρο εγκατάστασης ακύρωσε το και στήσε τους drivers που κατέβασες.

Αν η κάρτα είναι asus δοκίμασε να βρεις drivers από την asus γιατί είναι λίγο περίεργη (η asus).

Δημοσ.

Καλησπέρα !

Χωρίς να 'μαι απολύτως βέβαιος, έχω την αίσθηση ότι ο παρακάτω σύνδεσμος πιθανόν ν' απαντάει στο πρόβλημά σου :

http://ivanrf.com/en/nvidia-compatibility-issue-with-windows-10/

Στη διάθεσή σου,

Ο Άσπρος Γάτος

• Like 1
Δημοσ.

Τελικά τη βρήκα τη λύση χθες μετά από πολύ ψάξιμο σε κάποιο φόρουμ της Amd. Βρίσκεται και στο σύνδεσμο που μου έδωσες White_Cat!

Είναι το τελευταίο, με το πρόβλημα στο Pci express root port (κάτι που δεν είχα προσέξει αρχικά). Έτρεξα την εντολή, έκανα επανεκίνηση και βουαλά! Οι driver της κάρτας μπήκαν κανονικά!

Σας ευχαριστώ και τους δυο παιδιά! :-D

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...