Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2003 hmmm telika brhka ena programma, to xISO, kai ekana th douleia! Ακριβως!!!! Και το εστειλλες με το FlashFXP ετσι??? Ή υπαρχει και αλλος τροπος??? :?: :?: :?:
airmark Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2003 den to esteila akoma alla 8a to steilw me flashfxp, nai... allos tropos oxi, den uparxei, uparxoun alla programmata pou kanoun th douleia tou flashfxp omws, p.x. me to total commander (diadoxos tou paliou kalou norton commander!) mporeis epishs na kaneis th douleia. Ousiastika me opoiodhpote ftp client mporeis nomizw...
SwAToNeR Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2003 Re paidia kanenas guide gia syndesi xbox me pc yparxei? An itan kai sta ellhnika tha boleye...Bariemai na metafrazo giati tha to kanei enas filos mou basika to connection kai den einai kalos sta agglika toy kai ego bariemai na to betafraso... ))
nzeppos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2003 Θα χρειαστείς μία κάρτα δικτύου (καμια φτηνή με 30 ευρώ), ένα καλώδιο RJ45 cross (προσοχή! cross, όχι link!) και ένα CD-R ή DVD-R. Φτιάξε πρώτα ένα CDRW ή DVDR με το EvolutionX dashboard, έτσι ώστε να μπορείς να μπουτάρεις από αυτό το δισκάκι (μια φορά μόνο θα σου χρειαστεί). Δεν μπορώ να σου πω που ακριβώς θα βρεις το EvolutionX ή άλλα παρεμφερή dashboards. Ψάξε στο forum του xbox-scene.com για το που -ενδεχομένως- θα τα βρεις. Το αρχείο του EvolutionX που θα κατεβάσεις, αποσυμπίεσε το. Περιέχει τα αρχεία evoxdash.xbe, evox.ini καθώς και ένα φάκελο με skins. Το αρχείο evoxdash.xbe ίσως το λένε xboxdash.xbe αλλά προς το παρόν δεν έχει σημασία. Αρκεί να υπάρχει ένα .xbe αρχείο (είναι τα αντίστοιχα .exe αρχεία του ΧΒΟΧ). Μετονόμασε το evoxdash.xbe σε default.xbe. Άνοιξε το evox.ini και άλλαξε αυτά που γράφει στο [Network] με τα εξής: SetupNetwork = Yes StaticIP = Yes Ip = 192.168.0.2 Subnetmask = 255.255.255.0 Defaultgateway = 192.168.0.1 DNS1 = 0.0.0.0 DNS2 = 0.0.0.0 SkipIfNoLink = No SetupDelay = 0 Επίσης τη γραμμή MSDashBoard= "c:\xboxdash.xbe" του evox.ini, άλλαξέ την ώστε να λέει MSDashBoard= "c:\msxboxdash.xbe" Πάρε ένα οποιοδήποτε αρχείο από το PC σου με μέγεθος τουλάχιστον 50ΜΒ και μετονόμασε το σε dummy.dat Το αρχείο -ορισμένες φορές- χρειάζεται για να καταλαβαίνει το XBOX το δισκάκι. Τα dummy.dat, evox.ini, default.xbe και το φάκελο skins πάρτα όλα και κάντα ένα .iso image με το xISO ή ακόμα καλύτερα με το GnuGdfImage. Θα φτιάξεις ένα αρχείο .iso περίπου 51ΜΒ. Κάφτο σε δισκάκι που καταλαβαίνει σίγουρα το XBOX σου, βάλτο στο XBOX, κλείστο και ξανάναψε το, ώστε να κάνει clean boot από το δισκάκι. ΄ Ίσως χρειαστεί να το κάνεις turn off - on (με το δισκάκι μέσα) από 2-3...έως 30 φορές. Εξαρτάται από το DVDROM drive του ΧΒΟΧ σου. Συνήθως τα XBOX καταλαβαίνουν CDRW καλής μάρκας που γράφτηκαν σε χαμηλές ταχύτητες. Αλλά αυτά είναι ΣΧΕΤΙΚΑ. Εμένα καταλαβαίνει κάτι άθλια CDR των 0,25 ευρώ και δεν καταλαβαίνει DVDR των 3 ευρώ, που αρχικά όλοι μου έλεγαν ότι είναι απίθανο να δουλέψει απλό CDR στο ΧΒΟΧ. Έχω ακούσει ότι τα Memorex DVDR παίζουν παντού. Παίρνεις μια κάρτα δικτύου 10/100ΜΒit για το PC και τη ρυθμίζεις να δουλεύει στα 100MBit Full Duplex (από τα properties του hardware στο My Computer). Θα εμφανιστεί μια τοπική σύνδεση στα Network Connections του start panel των windows. Πήγαινε στα properties της και στην επιλογή internet protocol (TCP/IP), πάτα properties και δώσε 'Use the following IP address' αντί για 'Obtain an Internet IP Address automatically'. Στα κουτάκια IP Address και Default Gateway δώσε 192.168.0.1 και στο Subnet Mask 255.255.255.0 Με ένα ftp client πρόγραμμα όπως το CuteFTP ή ακόμα καλύτερα το FlashFXP, δημιούργησε μια νέα σύνδεση με IP 192.168.0.2 .Με login xbox και password xbox Πάτα connect και αν το ΧΒΟΧ έχει μπουτάρει με το δισκάκι που έφτιαξες, θα συνδεθείς. Κάνε backup τους φακέλους C: και Ε: του σκληρού δίσκου του ΧΒΟΧ σου για καλό και για κακό. Μετονόμασε το αρχείο xboxdash.xbe του C: του ΧΒΟΧ σε msxboxdash.xbe To αρχείο default.xbe (ή evoxdash.xbe) που ΕΙΧΕΣ στο PC, κάντο rename σε xboxdash.xbe Έτσι θα μπορείς να μπαίνεις και στο original dashboard της Microsoft αν θέλεις (π.χ. για να αλλάξεις την ώρα) Τώρα κάνε upload από το PC σου τα xboxdash.xbe, evox.ini και Skins στο C: του XBOX και είσαι έτοιμος! Κάθε φορά που θα ανοίγεις το ΧΒΟΧ θα βγαίνει στο EvolutionX, άρα θα έχεις...άπειρες δυνατότητες. Αυτά. Ελπίζω να τα έγραψα όλα σωστά.
Crom Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2003 εισαι αρχηγός φίλε Nzepos θα το δοκιμάσω σήμερα κίολας να σε ρωτήσω και κάτι? αν έχεις ένα παιχνίδι original NTSC ξέρεις το αμερικάνικο αν το αντιγράψεις στο σκληρό θα παίζει? το έχω τσιπαρισμένο και παίζει αντιγραφές ακόμα και γιαπωνέζικα... ερωτηση Νο 2 για τους emulators MAME & 9xSnes θα βρώ τρόπο να τους εγκαταστήσω αν βάλω το evolutionX?
nzeppos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2003 Λογικά θα παίζει το παιχνίδι, ίσως χρειαστεί μέσα από τά settings του EvolutionX (ή και από το Microsoft dashboard) να αλλάξεις το PAL mode σε NTSC. Αν και λογικά αυτό το τελευταίο έχει να κάνει με την έξοδο που βγάζει στην TV το ΧΒΟΧ και όχι με το παιχνίδι αυτό καθεαυτό. Όπως και να έχει βρες την εφαρμογή xToolBox που σου γράφει κατευθείαν το παιχνίδι στο σκληρό, στο φάκελο που του ορίζεις εσύ (προσοχή, αν δεν έχεις αλλάξει το σκληρό θα πρέπει να το βάλεις στο E:\Games\<game folder> γιατί εκεί θα πάει να ψάξει το EvolutionX για παιχνίδια. Ομοίως αν έχεις βάλει μεγάλο σκληρό και χρησιμοποιείς το extra partition F: θα πρέπει να βάλεις το game στο F:\Games\<game folder> ... Γενικά μπορείς να πειράξεις το evox.ini αρχείο για να ορίζεις εσύ που να πηγαίνει να ψάχνει το dashboard για παιχνίδια. Το ίδιο το xToolBox να το βάλεις στο E:\Apps\xToolBox ) Με αυτό τον τρόπο (κι έναν 120άρη Western Digital) έχω μαζέψει κάπου 40 παιχνίδια μέσα σε ένα μήνα και μου μένει και χώρος για άλλα 5-6. Συν τον XBOX Media player για τα divx, τις φωτο και τα mp3 μου. Όπως βλέπεις με το EvolutionX μπορείς να κάνεις τα πάντα. Δεν έχω ασχοληθεί με τους emulators που λες αλλά λογικά αρκεί να τους βάλεις στο φάκελο Ε:\Apps\<emulator_name> , να βάλεις κάπου τις ROMS για να τις βρίσκει ο emulator και μετά αρκεί να ανοίγεις την εφαρμογή από το "Launch Menu->Apps" του EvolutionX. Αν ξέρει κάποιος άλλος να μας κατατοπίσει καλύτερα θα βοήθαγε. Αυτά.
zaxoys Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2003 Ρε παιδιά + άλλη 1 ερώτηση(αν και μάλλον έπρεπε να έιναι σε άλλη κατηγορία του forum...) .Είχε πέσει στα χέρια μου 1 X-BOX με chip το οποίο διάβαζε κανονικά τα cd-r .Δηλαδή έπαιζε κανονικά mp3 και video από τά ίδια cdr που τα διαβάζει και το pc μου.Δηλαδή υπάρχον μερικά X-BOX που διαβάζουν cd-r και άλλα μόνο cd-rw για mp3 ή όχι?
nzeppos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2003 Ναι. Είναι ανάλογα με το DVD-ROM που έχουν. Νομίζω τα παλιά ΧΒΟΧ είχαν DVD-ROM Thomson το οποιο γενικά δεν έπαιζε..τίποτα. Τα καινούρια (από έκδοση 1.2 και μετά) έχουν το Philips που είναι κάπως καλύτερο(το δικό μου ΧΒΟΧ που είναι 1.2 ή 1.3, μάλλον το πρώτο, έχει Philips και παίζει σχεδόν τα πάντα). Υποτίθεται ότι μπορείς να πειράξεις το DVD-ROM, όποιο και να έχεις, για να τα παίζει όλα. Ουσιαστικά ρυθμίζεις μια μεταβλητή αντίσταση με το κατσαβίδι. Με κίνδυνο να χαλάσεις όμως τον οδηγό. http://www.xbox-scene.com/articles/dvdtweak.php http://dwl.xbox-scene.net/~xbox/xbox-scene/tutorials/Xbox-Thompson-DVD-drive-laser-adjustment-procedure.pdf http://www.xbox-scene.com/articles/philipspot.php http://www.xbox-scene.com/articles/dvd-tweak-philips.php ..για όσους ενδιαφέρονται. Μην ξεχνάτε ότι θέλετε κατσαβίδια T-20 και Τ-10 για να ανοίξετε το κουτί του ΧΒΟΧ.
Crom Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2003 πως γίνεται να αντιγράψεις ενα αυθεντικο παιχνιδι στο σκληρο ρε παιδια έχω εγκαταστησει κανονικα το evolutionX να το κανω copy απο το cd δε γινεται το παιχνιδι φαινεται οτι ειναι 13 ΜΒ που ειναι το υπολοιπο?
nzeppos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2003 Μέχρι στιγμής όλα τα παιχνίδια που έχω εγκαταστήσει στο σκληρό είναι αυθεντικά (τα νοικιάζω από βίντεο κλαμπ). Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται αυτό που λες. Εκτός κι αν είναι κανένα καινούριο παιχνίδι που έχει προστασία (μάλλον απίθανο, ακόμα και παιχνίδια που βγήκαν πριν μια-δυο βδομάδες εγκαθίστανται κανονικά). Με ποια εφαρμογή προσπαθεις να τα αντιγράψεις? Εγώ προτείνω το xToolBox. Το τρέχεις από το Launch Menu->Apps του EvoX, επιλέγεις "DVD Copier" ή κάτι τέτοιο, και στο E:/Games/ ή F:/Games/ πατάς το άσπρο κουμπί του controller και επιλέγεις "Create folder", η εφαρμογή θα φτιάξει αυτόματα ένα φάκελο με το όνομα του παιχνιδιού. Στη συνέχεια πάλι με το άσπρο κουμπί επιλέγεις "Start Copy" και απλώς...περιμένεις. Για προσπάθησε να τα κάνεις όλα αυτά και πες μου, γιατί είναι ενδιαφέρον το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις.
Crom Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2003 ευχαριστώ παρα πολύ για τις πληροφορίες σου φίλε nzeppos κατάφερα και εγκατέστησα το evolution X emulators mame X , Xsnes9x, media player Κλπ βρήκα το xtoolbox το χρησιμοποιήσα όπως ακριβώς είπες το βλέπει το evolution X κανονικα αλλά οταν το επιλέγω δε το παίζει ξέρεις τίποτα? το παιχνιδι είναι το espn nba basketball se pal εκδοση κανονικά.
nzeppos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2003 Ωχ, το ΝΒΑ 2k4 δεν είναι αυτό το παιχνίδι που λες? Πρέπει να είναι ειδική περίπτωση γιατί θυμάμαι κάποιοι φίλοι μου προσπαθούσαν να το βρουν από πειρατικά μαγαζιά και οι..συμπαθείς τύποι με τον γάντζο στο χέρι δεν μπορούσαν να το αντιγράψουν. Κι εγώ που το είχα ζητήσει από ένα μαγαζί πειραιώτικο, μου είπε ο ιδιοκτήτης ότι στη δικιά του κονσόλα δεν έπαιζε όταν το έγραψε και κόλλησε η υπόθεση. Εν ολίγοις κι εγώ το ψάχνω το παιχνίδι. Δοκίμασε να περάσεις όλα τα αρχεία του cd στο PC σου μέσω FlashFXP ή όποιας άλλης ftp εφαρμογής έχεις και δες πόσο μεγάλος θα βγει ο φάκελος. Αν όλα πάνε καλά, δοκίμασε να τα στείλεις από το PC κατευθείαν στο σκληρό του ΧΒΟΧ (αν υποθέσουμε ότι έχεις χώρο στο δίσκο). Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τον ADR patcher για να πατσάρεις(!) το .xbe αρχείο που τρέχει το παιχνίδι. Όσο για το xToolBox, είναι περίεργο αυτό που λες ότι κάνει. Μήπως είναι κάποια παλιά έκδοση? Για δοκίμασε να κατεβάσεις το 0.41 που το χρησιμοποιώ κι εγώ. Αν πάλι δεν δουλεύει δοκίμασε να το γράψεις με τον HDDLoader ή τον boXplorer, είναι κι αυτοί file managers. Επίσης μόλις είδα ότι το DVD2XBOX πατσάρει αυτόματα το -αυθεντικό- παιχνίδι που προσπαθεί να περάσει στο σκληρό. Για δοκίμασε κι αυτόν μπας και δουλέψει.
Crom Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2003 αυτο ακριβώς είναι το έχω νοικιάσει εδω και μια εβδομάδα το έχω επίσης σε αμερικάνικο και με ενα προγραμματάκι κατάφερα και το άλλαξα να παίζει NTSC αλλα παιζει στα 50 fps και οχι 60 όπως το κανονικό ως τώρα έχω δοκιμάσει xtoolbox v0.41, boxplorer τίποτα δεν έγινε, το dvd2xbox δεν το έχω δοκιμάσει... το ADR δεν ξέρω τι είναι αλλα θα το ψάξω ευχαριστώ πολύ και πάλι... έχω κολλήσει και με κάτι άλλο τώρα προσπαθώ στο MAME ναι παίξω metul slug 3 αλλα τίποτα...
betugias Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2003 atvelos Gia na peksis mp3 klp prepi na exeis moded xbox kai na exeis vali Evolutionx dashboard kai na perasis ton media player.. An thes plirofories stile PM
Sogoku Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2003 paidia egw to palebw eimai sthn fasei pou exw sindesei to kalodio diktiou sto xBxo kai to Pc mou eimai me Win2k pro. kai eimai sto Xbox live kai pou leei na doso kati IP kai tetia kai den 3ero ti na kanw
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.