mythradyl Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Γειά σας παιδιά, έχω θέμα με τον σκληρό δίσκο. Όπως θα δείτε και στην φωτό μ βγάζει 55 gb τα Windows. Δεν ξέρω τι πρέπει να σβήσω και τι ν κρατήσω. Το μέγεθος είναι απαράδεκτο. Έτρεξα και το disc cleanup και εννοείται τα πάντα από το ccleaner. Boηθήστε!!!
isay Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Κάνε disk cleanup Επισης δες http://www.thewindowsclub.com/winsxs-folder-windows-7-8 https://support.microsoft.com/en-us/kb/2795190 και τέλος μην ανοιγεις το ιδιο θέμα σε πολλά σημεία.
mythradyl Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά έκανα disc clean up όπως έγραψα και παρόλα αυτά παραμένει αυτό το έκτρωμα στον σκληρό. Κάτι άλλο γίνεται. Άμα έχεις κάποια άλλη ιδέα θα ήταν ευπρόσδκετη.
Xristaras12 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 τρέξε το wise disk cleaner. Τα αρχεία απο τα windows updates κλπ τα έχεις διαγράψει;
BlueBlood7 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2016 Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά έκανα disc clean up όπως έγραψα και παρόλα αυτά παραμένει αυτό το έκτρωμα στον σκληρό. Κάτι άλλο γίνεται. Άμα έχεις κάποια άλλη ιδέα θα ήταν ευπρόσδκετη. Μάλλον τα link που σου έδωσε ο isay δεν τα κοίταξες. Μήπως έχεις πολλά αρχεία κατεβασμένα στον personal folder? 1
thepoint Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 win+r και τρέξε το cleanmgr και δες τι είναι αυτό που τρώει χωρητικότητα στο δίσκο σου, υπάρχει περιγραφή κάτω για το καθένα αν θέλεις διερευνήσεις παράθεσε τα νούμερα για βοήθεια.
mythradyl Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Αγαπητέ blueblood τα κοίταξα αυτά του isay και τα έχω ήδη κάνει.Φίλε the point έτρεξα και το cleanmgr ήδη εχθές αλλά το ξαναέκανα για να σ δείξω την φωτογραφία. Και φίλε Xristara μου εξοικονόμησε 2,4 Gb to wise disc cleaner, αλλά έχω πιο χοντρό θέμα μάλλον. Ευχαριστώ παιδιά για τισ απαντήσεις
WalkerSW Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 https://blogs.technet.microsoft.com/askpfeplat/2013/10/08/breaking-news-reduce-the-size-of-the-winsxs-directory-and-free-up-disk-space-with-a-new-update-for-windows-7-sp1-clients/ Κοινως τρεξε το diskcleanup με elevated rights!
thepoint Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Ένας λόγος για να έχεις αυξημένο χώρο στο δίσκο από το λειτουργικό είναι να έχεις ενεργοποιημένο το ιστορικό αρχείων χρήστη ακόμα και μια φορά ενεργοποίηση αρκεί για να σου αποσπάσει μερικά gb χώρου. Τώρα το αν είναι σήμερα ενεργή αυτή η δυνατότητα δεν παίζει ρόλο το αρχείο υπάρχει και μπορεί να διαγραφεί άφοβα. Λογικά με τη διαδικασία που σου είπα το βλέπεις αν υπάρχει! Τώρα πατώντας εκκαθάριση αρχείων του συστήματος κάπου λέει για προγράμματα που έχουν εγκατασταθεί ήδη λογικά είναι gb μπορείς να τα αφαιρέσεις. Κάτι άλλο έχεις αυξήσει το χώρο που εκχωρείς στα σημεία επαναφοράς αυτός μόνο χειροκίνητα αλλάζει με το ίδιο hardware. Ακόμα ένα μήπως έχεις κάνει ποτέ είδωλο του συστήματος win key + r sdclt στο σκληρό και φαίνεται στο λειτουργικό.
micos000 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Τα windows, από τα 7 και πάνω, φτάνουν χαλαρά τα 60gb στον δίσκο μετά από λίγο καιρό οπότε μην σε παραξενεύει το ότι έχεις 55gb. Αν πρόσεξες ο φάκελος winsxs φτάνει τα 25gb. Υπάρχουν πολλές θεωρίες για την συγκεκριμένο φάκελο και για το αν μπορείς να τον αδειάσεις ή όχι, αλλά πιστεύω ότι δεν πρέπει να τον πειράξεις. Πάτα windows+r, γράψε cmd και τρέξτο με δικαιώματα διαχειριστή. Στην κονσόλα γράψε powercfg /h off και πάτα enter. Θα σου απενεργοποιήσει την αδράνεια και θα σου αδειάσει στο δίσκο τόσο χώρο όση και η ram σου (να θεωρήσω 4gb; ) Αν ο δίσκος είναι ssd μπορείς να μεταφέρεις τις βιβλιοθήκες και τα αρχεία της επιφάνειας εργασίας σε άλλον δίσκο για να τον ελαφρύνεις.
mythradyl Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Τα windows, από τα 7 και πάνω, φτάνουν χαλαρά τα 60gb στον δίσκο μετά από λίγο καιρό οπότε μην σε παραξενεύει το ότι έχεις 55gb. Αν πρόσεξες ο φάκελος winsxs φτάνει τα 25gb. Υπάρχουν πολλές θεωρίες για την συγκεκριμένο φάκελο και για το αν μπορείς να τον αδειάσεις ή όχι, αλλά πιστεύω ότι δεν πρέπει να τον πειράξεις. Πάτα windows+r, γράψε cmd και τρέξτο με δικαιώματα διαχειριστή. Στην κονσόλα γράψε powercfg /h off και πάτα enter. Θα σου απενεργοποιήσει την αδράνεια και θα σου αδειάσει στο δίσκο τόσο χώρο όση και η ram σου (να θεωρήσω 4gb; ) Αν ο δίσκος είναι ssd μπορείς να μεταφέρεις τις βιβλιοθήκες και τα αρχεία της επιφάνειας εργασίας σε άλλον δίσκο για να τον ελαφρύνεις. Είναι SSD και Τα έχω μεταφέρει όλα στον ΗDD που έχω στο ίδιο pc . Η rAm είναι 8gb και έκανα και την αδρανοποίηση, ευχαριστώ πάντως.
thepoint Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Μα καλά με ssd ο υπολογιστής είναι δυνατόν να έχει ενεργοποιημένη την αδρανοποίηση είναι έγκλημα. Δεν το απενεργοποιεί το λογισμικό του ssd ή τουλάχιστον να δίνει ένδειξη ότι κάτι δεν είναι και τόσο ok. Σε δικό μου φορητό με windows 8.1 ο φάκελος c://windows είναι μόλις 12.8gb O winsxs είναι στα 6.38gb εδώ είναι όλα τα παλιά σημεία επαναφοράς σε περίπτωση που θέλεις να γυρίσεις πίσω για κάποιο λόγο, αυτό το μέγεθος όπως έγραψα μπορείς να το αυξήσεις ή να το μειώσεις αν το μειώσεις θα κρατά λιγότερα σημεία επαναφοράς. Πρόσφατα έκανα αναβάθμιση στα windows 10 αλλά επέστρεψα μετά από μια βδομάδα αυτό πριν μισό μήνα. Μετά μία εβδομάδα από τη μηνιαία ενημέρωση της microsoft έκανα διαγραφή περιττών αρχείων μήπως γιαυτό είναι τόσο χαμηλό το μέγεθος και από τη εναλλαγή του λειτουργικού. Να πω ότι έτρεξα τα sfc /scannow και το αντίστοιχο με τη dism ........ και είναι όλα σωστά στα αποτελέσματα. Στο δικό σας υπολογιστή πόσο είναι τα δύο παραπάνω μεγέθη που ανέφερα σε win 8.1 @mythradyl μετά την απενεργοποίηση της αδρανοποίησης κέρδισες σε χώρο στο δίσκο;
micos000 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 @mythradyl μετά την απενεργοποίηση της αδρανοποίησης κέρδισες σε χώρο στο δίσκο; Η αδρανοποίηση δεσμεύει στον δίσκο τόσο χώρο, όση και η ram. Με την απενεργοποίηση ο mythradyl πρέπει να απελευθέρωσε 8gb από τον δίσκο. Ο winsxs δεν κρατάει την επαναφορά. Η επαναφορά είναι στον φάκελο system restore. Είναι SSD και Τα έχω μεταφέρει όλα στον ΗDD που έχω στο ίδιο pc . Η rAm είναι 8gb και έκανα και την αδρανοποίηση, ευχαριστώ πάντως. Φαντάζομαι μετέφερες και το Pagefile.sys αρχείο της cache, έτσι; Κάντο και για τους temp φάκελους των win και των browers. http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-files/change-location-of-temp-files-folder-to-another/19f13330-dde1-404c-aa27-a76c0b450818 http://www.pvladov.com/2012/10/free-up-disk-space-on-ssd-in-windows-7.html
mythradyl Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Μα καλά με ssd ο υπολογιστής είναι δυνατόν να έχει ενεργοποιημένη την αδρανοποίηση είναι έγκλημα. Δεν το απενεργοποιεί το λογισμικό του ssd ή τουλάχιστον να δίνει ένδειξη ότι κάτι δεν είναι και τόσο ok. Σε δικό μου φορητό με windows 8.1 ο φάκελος c://windows είναι μόλις 12.8gb O winsxs είναι στα 6.38gb εδώ είναι όλα τα παλιά σημεία επαναφοράς σε περίπτωση που θέλεις να γυρίσεις πίσω για κάποιο λόγο, αυτό το μέγεθος όπως έγραψα μπορείς να το αυξήσεις ή να το μειώσεις αν το μειώσεις θα κρατά λιγότερα σημεία επαναφοράς. Πρόσφατα έκανα αναβάθμιση στα windows 10 αλλά επέστρεψα μετά από μια βδομάδα αυτό πριν μισό μήνα. Μετά μία εβδομάδα από τη μηνιαία ενημέρωση της microsoft έκανα διαγραφή περιττών αρχείων μήπως γιαυτό είναι τόσο χαμηλό το μέγεθος και από τη εναλλαγή του λειτουργικού. Να πω ότι έτρεξα τα sfc /scannow και το αντίστοιχο με τη dism ........ και είναι όλα σωστά στα αποτελέσματα. Στο δικό σας υπολογιστή πόσο είναι τα δύο παραπάνω μεγέθη που ανέφερα σε win 8.1 @mythradyl μετά την απενεργοποίηση της αδρανοποίησης κέρδισες σε χώρο στο δίσκο; Κέρδισα Φίλε μου γύρω στα 4 GB αν θυμάμαι καλά. Micos όχι δεν τους μετέφερα δεν γνωρίζω ακριβώς τι πρέπει να μεταφέρω και φοβάμαι μην κάνω καμία μαλακία ,διάβασα και το λινκ που μου έστειλες στην πράξη κολλάω λίγο στην εφαρμογή του.
micos000 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Τους temp πρέπει να τους μεταφέρεις (το 1ο λινκ). Και του συστήματος και του browser γιατί ταλαιπωρείς τον ssd. Στο παρακάτω λινκ είναι στα Ελληνικά. http://www.techster.gr/how-to-change-the-location-of-temp-files-folder-on-windows-7/ Τον προσωρινό φάκελο του browser θα τον αλλάξεις μέσα από τον ίδιο τον browser.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα