Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ορίστε και τα updated specs (June 2013) για να μιλάμε και με στοιχεία (Table 7-6).

Τις μνήμες που σου πρότεινα τις είχα και με 3930Κ oc'ed στα 4.6GHz (περα από τον 3770Κ που είχα αρχικά). Sandy και αυτός. Κανένα πρόβλημα δεν είχα, ούτε διάβασα ποτέ κάποιον να αναφέρει αποτυχία λόγω dram voltage.

ΟΚ, δικό σου σύστημα είναι, εσύ θα αποφασίσεις να πάρεις ή όχι κάποιο ρίσκο. Και σου απάντησα ήδη. Αυτές οι μνήμες έχουν safe oc στα 2400 με C11. Μπορείς να το πετύχεις και με λιγότερο ρεύμα. 1.58V σου λέει η Intel και με ένα περιθώριο ασφαλείας οπωσδήποτε.

Δες και το άλλο φορουμ, που μετά απο 2-3 χρόνια κλαίνε το overclock τους.

Κλαίνε το oc λόγω voltage της μνήμης; Δεν νομίζω. Το βασικό θέμα συζήτησης είναι το Vcore αν κατάλαβα καλά (δεν μπόρεσα να διαβάσω 24σελίδες μηνυμάτων όπως καταλαβαίνεις) και σε αυτό το θέμα είμαι πολύ συντηρητικός και εγώ. Δεν συμμερίζομαι τόσο όμως την ανησυχία σου για τις μνήμες. Άλλο πράγμα το Vcore και άλλη βαρύτητα έχει για το oc.

Αρκετά το αναλύσαμε νομίζω. Καλή συνέχεια.

Επεξ/σία από pnick
Δημοσ.
Αρκετά το αναλύσαμε νομίζω. Εξάλλου, παρότι έχεις περάσει άπειρες ώρες μελετώντας τα specs της Intel, οι αρχικές μνήμες που επέλεξες είχαν 1.65V για το XMP. Αυτό πώς σου ξέφυγε;

Με την πολύ ανάλυση μαθαίνουμε πράγματα, και δεν λέω ότι μόνο αυτα που γράφω πως είναι σωστά, πάντα διαβάζω και τις γνώμες των άλλων. Αλλά να παίζουμε έξω απο τα specs και να είμαστε 100% σίγουροι ότι δεν επηρεάζει το σύστημα μας, είναι λίγο επιπόλαιο. Δεν αποκλείεται να τις τρέξω πάνω απο 1.575, αλλά θα είμαι έτοιμος για όποιες επιπτώσεις (degradation κτλπ)

Οι μνήμες που πόσταρα και παρείγγειλα έχουν:

JEDEC: DDR3-1600 CL11-11-11 @1.5V

XMP Profile #1: DDR3-1866 CL9-10-11 @1.5V

XMP Profile #2: DDR3-1600 CL9-9-9 @1.5V

Απλά υπάρχουν reviews για stable καταστάσεις σε 2400mhz με 1.6v +

Δημοσ.

Οι μνήμες που πόσταρα και παρείγγειλα έχουν:

JEDEC: DDR3-1600 CL11-11-11 @1.5V

XMP Profile #1: DDR3-1866 CL9-10-11 @1.5V

XMP Profile #2: DDR3-1600 CL9-9-9 @1.5V

To ξανατσέκαρα και ο ίδιος. Με μπέρδεψες γιατί είπες

edit: Τώρα ξαναείδα αυτές που έστειλες (τις πρώτες), θέλουν 1.65v για 2400... τόσο θέλουν και οι Savage νομίζω. Αλλά οτιδήποτε πάνω απο 1.5 πρέπει να είναι λίγο απαγορευτικό για τον 2500k μου.

Για αυτό διόρθωσα και το μήνυμά μου.

Φίλε μου, οποιοδήποτε oc, είτε στην cpu είτε στην μνήμη είναι έξω από τα specs του κατασκευαστού, οπότε κανείς δεν μπορεί να είναι 100% σίγουρος για τίποτε (μη ξεχνάς ότι τυπικά χάνεται και η εγγύηση στην cpu με το oc). Απλά, επειδή το oc είναι μια συνήθεια πλέον σε διάφορα συστήματα που περάσανε από τα χέρια μου, σου λέω ότι δεν έχεις να φοβάσαι τόσο από το dram voltage στις μνήμες όσο πρέπει να φοβάσαι το vcore. Όλα παίζουν το ρόλο τους, αλλά το vcore είναι αυτό που θέλει την μεγαλύτερη προσοχή και κάποια άλλα ρεύματα (vccsa, vtt. pll overvoltage κ.λπ.)

Δημοσ.

Κομπλέ οι μνήμες με την μητρική. Το μόνο περίεργο είναι ότι μου τις βλέπει στο BIOS σαν 1777 mhz. Απο επιδόσεις δεν κατάλαβα κάτι, όπως ήταν και πριν με τις Vengeance.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...