Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχεις δίκιο φίλε μου. Δικό μου το λάθος. Στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να γίνει stretching.

Εννοείται πως δεν είναι το ίδιο με το να τραβάς 1920χ1080 εξ αρχής αλλά αυτές οι καμερούλες δεν μπορούν να γράψουν 1080i (τώρα, γιατί κάποιος να θέλει i με ξεπερνάει αλλά ok) χωρίς να κάνουν κάπου μια "εκπτωση".

• Like 1
Δημοσ.

Χμμ.. Το πέταξα στο handbrake και επιχείρησα resize, αλλά αρνείται να το κάνει σε 1920x1080. Για την ακρίβεια το βάζω (με την ρύθμιση του anamorphic στο none) και το βίντεο που βγάζει είναι πάλι 1440x1080 και μάλιστα αυτήν την φορά παραμορφωμένο σε 4:3 κάδρο. Το καλύτερο που μπόρεσα να κάνω είναι 16:9 αλλά σε 1440x810

Δημοσ.

Αν έχεις  ένα μικρό κομματάκι να ανεβάσεις, θα σου φτιάξω ένα preset για Handbrake αλλιώς κατέβασε το freemake video converter που είναι πιο απλό αλλά πρόσεχε στην εγκατάσταση μην σου φυτέψει διάφορα.

Δημοσ.

Το πιο μικρό είναι κάπου 88ΜΒ. Πες μου όμως, γιατί δεν με αφήνει να ανεβάσω την οριζόντια ανάλυση πέραν της αρχικής;

Δημοσ.

Δοκίμασες στο custom αντί για none;

Edit:

Επίσης, αν το κάνεις τελικά με Handbrake δοκίμασε να βάλεις και το φίλτρο Deinterlace (slower) ώστε να απαλλαγείς απ' τα fields και να κάνεις το αρχείο progressive. Εγώ θα το προτιμούσα αλλά δοκίμασέ το να δεις αν σ' αρέσει.

Δημοσ.

Ναι, και με custom με το που αλλάζω field μου το αλλάζει αυτόματα πάλι σε 1440. Βέβαια στο custom έχει από κάτω επιπλεον 3 επιλογές, Display Width, PAR Width και PAR Height.. Στα οποία ό,τι κι αν δοκίμασα να βάλω (βασικά δοκίμασα Display Width: 1920, PAR Width: 16 PAR Height: 9) πάλι μου το αλλάζει μόνο του σε 1440...

Υπόψιν βέβαια ότι παραπάνω στο source μου λέει:

1440x1080, Aspect Ratio: 1,78, PAR: 4/3

Δημοσ.

Παιδιά το handbrake δεν επιτρέπει upscalling στην ανάλυση γι'αυτό στο αλλάζει μόνο του ενώ σε 1440x810 σε αφήνει κανονικά. Βρες άλλο πρόγραμμα.

Δημοσ.

Το πιο μικρό είναι κάπου 88ΜΒ. Πες μου όμως, γιατί δεν με αφήνει να ανεβάσω την οριζόντια ανάλυση πέραν της αρχικής;

Αν μπορείς να το ανεβάσεις κάπου θα μπορούσα να κάνω μια δοκιμή. Θυμάμαι ότι κάποια 720χ576 anamorphic τα έκανα 1024χ576 στο Handbrake χωρίς πρόβλημα.

Δημοσ.

Η Sony Handycam HD  και σε 1920χ1080 και σε 1440χ1080 τα βιντεο εχουν  αναλογια  16:9.Σε 1440 τραβανε μονο οταν εχεις χαμηλωσει πολυ το bitrate.Τωρα, γιατι καποιος να τραβαει σε αυτη την ρυθμιση δεν ξερω.Οπως επισης ποιος βλεπει και χαλαει τα HD 1920x1080 και τα κανει DVD, οταν ενα επωνυμο(LG-SAMSUNG-SONY κ.α)DVD player κανει 30ευρω και ενα  αντιστοιχο BD player κανει 60ευρω.Επισης τα αγραφα bd-r εχουν ξεφτιλιστει η τιμες.Κατω απο 1ευρω.Δεν υπαρχει καμια απολυτος δικαιολογια πλεον για DVD.

Παντως εγω για την μετατροπη απο HD σε DVD χρησιμοποιω το PBM(Picture Motion Browser)τις SONY η το PLAY MEMORIES.Eνια το προγραματακια που συνοδευουν τις καμερες τις Sony.

Δημοσ.

Καλά, αν με ρωτάς εμένα δεν υπάρχει καν λόγος για δισκάκια, όταν μπορείς να τα έχεις όλα σε 1-2 εξωτερικούς σκληρούς. Τώρα γιατί μπορεί να πειράξανε τις ρυθμίσεις δεν ξέρω, δεν είναι και πολύ της τεχνολογίας, μπορεί και κατά λάθος, ή θα είδαν έτσι ότι στην κάρτα μνήμης (8GB) χωράει περισσότερη ώρα βίντεο. Το bitrate πάντως από ό,τι βλέπω στα βιντεάκια είναι γύρω στα 8500kbps, δεν το λες και χαμηλό...

Για την μετατροπή σε DVD βέβαια όπως είπα ήδη χρησιμοποίησα το ConvertXtoDVD.

Τέλος πάντων, για την μετατροπή σε .mp4 τελικά χρησιμοποίησα το Pavtube Video Converter. Το βρήκα από ένα γκουγκλάρισμα για μετατροπη .mts από Sony HandyCam σε .mp4...

Δημοσ.

Για να ξεκαθαρίσουμε τη διαφορά μεταξύ 1440 και 1920...

HDV is a thin raster format so in 1080 mode it's 1440x1080.
You can drop a 1440x1080 clip into a 1920 timeline just fine.
HDV will NOT shoot full raster 1920x1080.

Οπότε, επειδή οι ψηφιακές κάμερες είναι hdv, γράφουν σε 1440x1080 που είναι πάλι 16:9 αλλά σε 4:3 storage aspect ratio και δεν έχει καμία σχέση με το bitrate.

Περισσότερα για το aspect ratio

https://en.wikipedia.org/wiki/Pixel_aspect_ratio

Δημοσ.

Αυτό που δεν ξεκαθαρίστηκε 100% είναι αν είναι απαραίτητη η μετατροπή σε 1920x1080, δηλαδή αν υπάρχει περίπτωση σε κάποιες συσκευές να παίξει σε 4:3 κάδρο.

Εγώ για παν ενδεχόμενο πάντως την εκανα την μετατροπή...

Δημοσ.

Αυτό που δεν ξεκαθαρίστηκε 100% είναι αν είναι απαραίτητη η μετατροπή σε 1920x1080, δηλαδή αν υπάρχει περίπτωση σε κάποιες συσκευές να παίξει σε 4:3 κάδρο.

Υπάρχει περίπτωση αλλά συνήθως μας ενδιαφέρει το "σε κάθε περίπτωση¨.

Δημοσ.

Για να ξεκαθαρίσουμε τη διαφορά μεταξύ 1440 και 1920...

Οπότε, επειδή οι ψηφιακές κάμερες είναι hdv, γράφουν σε 1440x1080 που είναι πάλι 16:9 αλλά σε 4:3 storage aspect ratio και δεν έχει καμία σχέση με το bitrate.

Περισσότερα για το aspect ratio

https://en.wikipedia.org/wiki/Pixel_aspect_ratio

Δεν ισχυει αυτο.Δεν ειναι ολες HDV.Η δικια μου AVCHD κανει αρχεια m2ts, και στην μεγιστη ποιοτητα 16mbit γραφει σε 1920Χ1080.Μετα οσο χαμηλωνεις 9-7-5 γραφει 1440Χ1080.

Oχι δεν ειναι απαραιτητο το  1920Χ1080.Η camera γραφει σε 16:9 και ολες οι συσκευες σοβαρων κατασκευαστων, που πληρουν τις προδιαγραφες, θα παιξουν σε 16:9.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...