Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου έδωσαν κάποια βιντεάκια που τραβήχτηκαν με μια Sony HD handycam για να τα μετατρέψω σε DVD. Παρατήρησα ότι τα αρχεία από τα βίντεο, τα οποία είναι σε .mts format, είναι σε ανάλυση 1440x1080. Ξέρω βέβαια ότι το στάνταρ DVD Format είναι σε 720x576, οπότε σίγουρα θα υπάρχει κάποια απώλεια ποιότητας, αλλά θα το κάνω ούτως ή άλλως για μεγαλύτερη συμβατότητα. Για την ακρίβεια, τα πέταξα στο ConvertXtoDVD και τα έκανε ήδη.

Αυτό που αναρωτιέμαι είναι αν:

1. Μπορώ να βάλω στο DVD έναν εξτρά φάκελο με τα αρχεία σε φουλ ανάλυση; Ή αυτό θα χαλάσει το DVD structure (με τους 2 φακέλους VIDEO_TS και AUDIO_TS) και υπάρχει κίνδυνος να μην παίζει σε κάποια DVD;

2. Αν η απάντηση στο πρώτο ερώτημα είναι ναι, τότε πρέπει να επεξεργαστώ κάπως τα βιντεάκια για να αλλάξω την ανάλυση σε 1920x1080; Κι αν ναι, με ποιο πρόγραμμα γίνεται μετατροπή από .mts σε .mp4; Γιατί δοκίμασα με το RipBot που χρησιμοποιώ συνήθως και δεν μου αναγνωρίζει τον ήχο, ενώ με το AviDemux κρασάρει λίγο πριν το τέλος της μετατροπής...

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1. οχι, μονο αν τα κανεις copy - paste με αποτελεσμα φυσικα να μην παιζουν σε dvd player

2. γινεται, αλλα δε θα κερδισεις τιποτα, η αναλυση ειναι 1440Χ1080 γιατι τα pixels εχουν αναλογια 1 προς 1.33 γι αυτο βγαινει 16 : 9 το τελικο αποτελεσμα

Δημοσ.

1. Δεν είναι ο σκοπός μου να παίζουν σε απλό DVD Player. Απλά να υπάρχουν σε κανονική ανάλυση μέσα στο δισκάκι, είτε για την περίπτωση που μπουν σε player που παίζει και mp4 αρχεία να μπορεί να μπει στον φάκελο και να δει (αν γίνεται κάτι τέτοιο και δεν μπαίνει απευθείας στο DVD Video με το Auto-play), ή κυρίως, αν πέσουν στα χέρια κάποιου λίγο πιο σχετικού, να πάρει το δισκάκι, να το βάλει σε ένα PC, να μπορεί να πάρει τα αρχεία και να βάλει σε ένα στικάκι πχ. Απλά η απορία μου δημιουργήθηκε όταν χτες στο γκουγκλάρισμα που έκανα, έπεσα σε κάτι φόρουμ που έλεγε πχ ότι αν σβήσεις τον AUDIO_TS φάκελο (που ούτως ή άλλως είναι άδειος πάντα) υπάρχει περίπτωση κάποια DVD players να μην αναγνωρίζουν τα δισκάκια. Οπότε είπα μήπως παίζει γενικά θέμα αν αλλοιωθεί στο structure του DVD, που αποτελείται απλά από 2 φακελους, VIDEO_TS και AUDIO_TS.

Εννοείται πως μπορώ να κάνω μια δοκιμή με το δικό μου DVD-Player, αλλά λέω μη τυχόν παίζει σε εμένα κανονικά και αλλού δεν παίζει, οπότε είπα μήπως κάποιος το κάνει συστηματικά.

2. Δηλαδή να τα αφήσω έτσι .mts και να βάλω στο δισκάκι; Γιατί θεώρησα καλύτερο να τα μετατρέψω σε ένα πιο δημοφιλές φορμάτ όπως τα mp4. Θα παίζει σε 16:9 λόγω "stretch to fit" ρύθμισης; Ή αν το βάλει ο άλλος στον player σε "original AR" θα το δείχνει σε τετράγωνο κάδρο;

Δημοσ.

Μόνο με copy-paste όπως είπε ο φίλος αλλά και πάλι θα χωρέσουν όλα μαζί; Και αρχεία .vob και τα original .mts ; Φτιάξε ένα 2ο δισκάκι ξεχωριστά. Επίσης αν η αναλογία είναι 1.33 τότε θα πρέπει να κόψεις πληροφορία video για να το κάνεις 16:9 αλλιώς θα παίζει είτε σαν 4:3 είτε παραμορφωμένο -τραβηγμένο. Γνώμη μου είναι να μην πειράξεις καθόλου την ανάλυση των βίντεο. Αν είναι μεγάλα σε μέγεθος τα original δοκίμασε να τα μετατρέψεις σε mp4 με το "handbrake".

Δημοσ.

Καλά, εννοείται πως έλεγξα ότι θα χωράνε στο δισκάκι. Τα VIDEO_TS & AUDIO_TS όπως μου τα έβγαλε το ConvertXtoDVD είναι κάπου 1,67GB κι άλλα τόσα (ΑΚΡΙΒΩΣ άλλα τώρα μάλιστα) είναι τα .mts.

Για πρακτικούς λόγους είπα μήπως τα γράψω σε ένα δισκάκι, μου ζητήθηκαν εξάλλου πάνω από μια κόπιες, κι όσο κι αν τα εξηγήσω στην αδερφή μου, δεν είναι πολύ της τεχνολογίας, άντε μετά να θυμάται να τα πει και σε αυτούς που θα τα δώσει, "αυτό για το DVD, αυτό για media player κλπ". Θα τα ξεχάσει στο επόμενο δευτερόλεπτο στάνταρ..

Ναι, το handbrake το δοκίμασα μετά το αρχικό μήνυμα, δεν είναι θέμα μεγέθους, αλλά θέμα συμβατότητας των αρχείων .mts με τις συσκευές στις οποίες μπορεί να τα βάλουν να τα δουν. Αυτό είναι που φοβάμαι. Δηλαδή μπορεί ο άλλος να το περάσει στο κινητό του ξέρω γω. Γι'αυτό θέλω κάτι συμβατό. Σε αυτήν την περίπτωση μετατροπής σε .mp4 είναι που σκέφτομαι μην τυχόν όντως παίζει σε 4:3 πχ. Θα κάνω κάποιες δοκιμές σε δικές μου συσκευές, απλά είπα μήπως κάποιος έχει καλύτερη εμπειρία (δυσάρεστη ή ευχάριστη) από εμένα...

Δημοσ.

Η αναλογία αν μείνει όπως έχει θα παίζει 4:3 όπως τραβήχτηκε το βίντεο. Σε οθόνες 16:9 κτλ θα είναι ή τετράγωνο ή μακρόστενο ανάλογα τη ρύθμιση. Θα πρέπει να επέμβεις στην ανάλυση για να αλλάξεις την αναλογία του βίντεο αλλά θα έχεις απώλειες.

Δημοσ.

Σε μία πρώτη δοκιμή που έκανα πάντως, σε δικό μου αποκωδικοποιητή με USB θύρα, κατ'αρχάς δεν είδε καθόλου τα .mts αρχεία αλλά μόνο τα mp4, τα οποία τα έπαιξε κανονικά μακρόστενα. Βέβαια αυτό μπορεί να ήταν λόγω ρυθμίσεων στο να χειρίζεται έτσι τα 4:3 αρχεία. Θα κάνω την ίδια δοκιμή και στην αδερφή μου..

Μου φαίνεται για πιο σίγουρα θα τα μετατρέψω σε 1920x1080 .mp4. Βέβαια σε αυτήν την περίπτωση, δεν είμαι σίγουρος εκεί στο Picture tab του Handbrake αν πρέπει να επιλέξω κάτι συγκεκριμένο στο σημείο με το anamorphic, για αλλαγή της ανάλυσης βολεύουν τα none (έχοντας να επιλέξεις για το modulus) ή το Custom, που εκτός από το modulus σου έχει να επιλέξεις και Display Width..

Δημοσ.

Αν τα αλλάξεις σ'αυτήν την ανάλυση θα τα ξεχειλώσεις. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να παίξει το ίδιο μακρόστενα. Αφού η κάθε τηλεόραση έχει επιλογή γιατί να το κάνεις; Επίσης αν τα βίντεο παίξουν τυχόν σε τετράγωνο μόνιτορ τότε μ'αυτήν τη ανάλυση θα είναι δράμα.

Άσε που απ' ότι θυμάμαι στο handbrake δεν μπορείς να κάνεις upscaling την ανάλυση, μόνο down.

Δημοσ.

Μου έδωσαν κάποια βιντεάκια που τραβήχτηκαν με μια Sony HD handycam για να τα μετατρέψω σε DVD. Παρατήρησα ότι τα αρχεία από τα βίντεο, τα οποία είναι σε .mts format, είναι σε ανάλυση 1440x1080. Ξέρω βέβαια ότι το στάνταρ DVD Format είναι σε 720x576, οπότε σίγουρα θα υπάρχει κάποια απώλεια ποιότητας, αλλά θα το κάνω ούτως ή άλλως για μεγαλύτερη συμβατότητα. Για την ακρίβεια, τα πέταξα στο ConvertXtoDVD και τα έκανε ήδη.

Αυτό που αναρωτιέμαι είναι αν:

1. Μπορώ να βάλω στο DVD έναν εξτρά φάκελο με τα αρχεία σε φουλ ανάλυση; Ή αυτό θα χαλάσει το DVD structure (με τους 2 φακέλους VIDEO_TS και AUDIO_TS) και υπάρχει κίνδυνος να μην παίζει σε κάποια DVD;

2. Αν η απάντηση στο πρώτο ερώτημα είναι ναι, τότε πρέπει να επεξεργαστώ κάπως τα βιντεάκια για να αλλάξω την ανάλυση σε 1920x1080; Κι αν ναι, με ποιο πρόγραμμα γίνεται μετατροπή από .mts σε .mp4; Γιατί δοκίμασα με το RipBot που χρησιμοποιώ συνήθως και δεν μου αναγνωρίζει τον ήχο, ενώ με το AviDemux κρασάρει λίγο πριν το τέλος της μετατροπής...

1. Ναι, μπορείς. Δε θα χαλάσει το structure και τα dvd θα παίζουν κανονικά σε dvd player. Εννοείτε ότι θα παίζει μόνο το dvd compiliant μέρος (ifo/vob) και όχι τα mts αλλά θα τα έχεις και στην αρχική τους μορφή.

2. Δοκίμασε με το mkvtoolnix να τα μετατρέψεις (χωρίς απώλειες) σε mkv.

Δημοσ.

Μόνο με copy-paste όπως είπε ο φίλος αλλά και πάλι θα χωρέσουν όλα μαζί; Και αρχεία .vob και τα original .mts ; Φτιάξε ένα 2ο δισκάκι ξεχωριστά. Επίσης αν η αναλογία είναι 1.33 τότε θα πρέπει να κόψεις πληροφορία video για να το κάνεις 16:9 αλλιώς θα παίζει είτε σαν 4:3 είτε παραμορφωμένο -τραβηγμένο. Γνώμη μου είναι να μην πειράξεις καθόλου την ανάλυση των βίντεο. Αν είναι μεγάλα σε μέγεθος τα original δοκίμασε να τα μετατρέψεις σε mp4 με το "handbrake".

Η αναλογία αν μείνει όπως έχει θα παίζει 4:3 όπως τραβήχτηκε το βίντεο. Σε οθόνες 16:9 κτλ θα είναι ή τετράγωνο ή μακρόστενο ανάλογα τη ρύθμιση. Θα πρέπει να επέμβεις στην ανάλυση για να αλλάξεις την αναλογία του βίντεο αλλά θα έχεις απώλειες.

Αν τα αλλάξεις σ'αυτήν την ανάλυση θα τα ξεχειλώσεις. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να παίξει το ίδιο μακρόστενα. Αφού η κάθε τηλεόραση έχει επιλογή γιατί να το κάνεις; Επίσης αν τα βίντεο παίξουν τυχόν σε τετράγωνο μόνιτορ τότε μ'αυτήν τη ανάλυση θα είναι δράμα.

Άσε που απ' ότι θυμάμαι στο handbrake δεν μπορείς να κάνεις upscaling την ανάλυση, μόνο down.

1. οχι, μονο αν τα κανεις copy - paste με αποτελεσμα φυσικα να μην παιζουν σε dvd player

2. γινεται, αλλα δε θα κερδισεις τιποτα, η αναλυση ειναι 1440Χ1080 γιατι τα pixels εχουν αναλογια 1 προς 1.33 γι αυτο βγαινει 16 : 9 το τελικο αποτελεσμα

Το 1440χ1080 είναι σχεδιασμένο να γίνει 1920χ1080 αφού όπως είπε κι ο Ntinaras το pixel είναι 1:1,33. Επειδή δεν είναι βέβαιο ότι ο καθε player θα διαβάσει σωστά το flag του αρχείου που περιέχει την πληροφορία, καλύτερα να το κάνεις εσύ.

Δημοσ.

Το 1440χ1080 είναι σχεδιασμένο να γίνει 1920χ1080 αφού όπως είπε κι ο Ntinaras το pixel είναι 1:1,33. Επειδή δεν είναι βέβαιο ότι ο καθε player θα διαβάσει σωστά το flag του αρχείου που περιέχει την πληροφορία, καλύτερα να το κάνεις εσύ.

Υπάρχει 1920χ1080 με αναλογία 1:1.33 ???

Δημοσ.

Για να το κάνει 1920x1080 θα πρέπει να γίνει upscaling και τότε ή θα παραμορφώσει ή θα κόψει εικόνα.

Η εικόνα είναι προορισμένη να "παραμορφωθεί" αφου στο 1440 είναι όλα καθ' ύψος μακρόστενα.

http://blog.sharbor.com/blog/2010/07/anamorphic-widescreen-understanding-pixel-aspect-ratios-3/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...