skiabox Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Με αφορμή το γεγονός ότι έχω packet loss με τους servers της valve (lux.valve.net) όταν παίζω από το σπίτι (κάτι που δε συμβαίνει όταν παίζω από Internet Cafe) μου δημιουργήθηκε το ερώτημα αν παίζει ρόλο ο ISP στον οποίο είμαι γραμμένος (Cyta). Για να μου φύγει και η ιδέα ότι φταίει μόνο ο server της της valve δοκίμασα ping και σε άλλους servers όπως στον google.com. Το απότέλεσμα ήταν ότι και εκεί είχα packet loss. Να σημειώσω ότι η τοπική σύνδεση του laptop με το router μου είναι ενσύρματη (με χρήση powerline) και ότι δεν έχει παρουσιάσει ποτέ packet loss (την έχω τεστάρει με πολλά πακέτα διαφόρων μεγεθών). Και να φανταστείτε ότι κάπου διάβασα ότι με τη χρήση VDSL μειώνονται τα φαινόμενα packet loss. Καμιά ιδεά παιδια; PS : Ορίστε και τα στοιχεία της γραμμής.
jkoukos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δοκιμή συνδεδεμένος ενσύρματα απευθείας (όχι με PLC) με τον router έχεις κάνει; Έχεις δυνατότητα να δοκιμάσεις για λίγο έναν άλλον router;
skiabox Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 jkoukos : Μα είναι δοκιμασμένο το τμήμα αυτό ακόμα και με ping των 500 πακέτων και δε χάνει ούτε ένα ποτέ.
jkoukos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Θα ξανακάνω την ερώτηση. Απευθείας στον router δοκίμασες; Άλλη συσκευή δοκίμασες;
skiabox Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Μιας και το πρόβλημα είναι από τον router και μετά θέλεις να μου αναλύσεις τι σκέφτεσαι;
jkoukos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Το PLC επιτρέπει την μεταφορά Ethernet πακέτων πάνω στο ηλεκτρικό δίκτυο. Το θέμα είναι ότι στην ίδια γραμμή (ή φάση) υπάρχει εισερχόμενος θόρυβος από άλλες ηλεκτρικές συσκευές ή μετασχηματιστές. Το κατά πόσον επηρεάζει το Internet δεν είναι κάτι στάνταρτ και εξαρτάται από την συγκεκριμένη εγκατάσταση. Η άλλη περίπτωση είναι να φταίει ο router, π.χ. όταν ζορίζεται, από θερμοκρασία ή άλλον λόγο. Όταν κάνουμε διάγνωση οποιουδήποτε προβλήματος, πάμε βήμα-βήμα, απομονώνοντας μέρη όλης της αλυσίδας.
skiabox Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Ωραία αλλά το κομμάτι (μιας και μιλάμε για network) από το laptop μέχρι το router λειτουργεί τέλεια στο θέμα packet loss. Το πρόβλημα υπάρχει στο επόμενο κομμάτι του δικτύου.
skiabox Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Τελικά και αφού τους πήρα τηλέφωνο εξηγώντας ότι χάνω πακέτα συστηματικά και αυτό καθιστά το online gaming απαγορευτικό, στείλαν τεχνικό και μου είπε αφού έβαλε κάποια όργανα στην τηλεφωνική πρίζα του σπιτιού ότι η απόσταση από το κέντρο είναι 1100 μέτρα και ότι δεν έπρεπε να μου πουλήσουν vdsl από την αρχή. Τώρα περιμένω την αλλαγή από vdsl σε adsl πάλι για να δω αν πάλι χάνω πακέτα. Θα ξαναποστάρω αμέσως μόλις γίνει αυτό. Μου είπανε ότι χρειάζονται 3 εργάσιμες μέρες.
skiabox Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2016 Το μόνο θετικό που μπορώ να σκεφτώ από την όλη φάση είναι ότι θα μου μείνει το technicolor μιας και μπορεί να τρέξει και ως adsl modem.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα