Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γράφω περίεργο, γιατί προσωπικά δεν μούχει ξανατύχει το συγκεκριμένο.

Πριν καμιά βδομάδα, η οθόνη απλά έγινε καφέ. Έκανα ριστάρτ και έφτιαξε.

Μετά από δύο μέρες, πάλι στο άσχετο, έγινε άσπρη. Έκανα ριστάρτ και έφτιαξε.

Χτες και σήμερα, το έκανε δύο φορές. Γενικά η μπαταρία τάχει παίξει εδώ και κάνα χρόνο, πρέπει δηλαδή να είναι συνεχώς συνδεδεμένο για να "ζει", δεν ξέρω βέβαια αν μπορεί να φταίει κάτι τέτοιο, αλλά το λέω καλού κακού.

Το λάπτοπ μου είναι Toshiba satellite L300, το έχω τεσσεραπεντέξι χρόνια, κι άλλες φορές στο παρελθόν μου έβγαζε το μπλου σκριν οφ μαδερφάκινγκ ντεθ, οπότε του έριχνα κάνα φορμάτ και ήταν μια χαρά.

Όμως το συγκεκριμένο κρασάρισμα που γίνεται η οθόνη μπλε, άσπρη και μωβ, πρώτη φορά το βλέπω.

Έχει συμβεί σε κανέναν άλλο; Ξέρει κανείς τι θα μπορούσα να κάνω;

(Το «πέτα το και πάρε άλλο» δεν νοείται σαν απάντηση)

Ευχαριστώ προκαταβολικά! :)

Δημοσ.

Ναι, και όχι για πολλά πολλά (gaming πχ).

Αποκλείεται να φταίει η μπαταρία; Αυτό σκεφτόμουν εγώ, μήπως τα φτύνει εντελώς σιγά σιγά και χρειάζεται καινούργια.

(edit: τώρα που το σκέφτομαι, βλακείες λέω: η μπαταρία δε δουλεύει έτσι κι αλλιώς, αφού το έχω συνέχεια στην πρίζα)

Άρα, θα χρειαστεί να επισκευάσω την κάρτα γραφικών;

Δημοσ.

Αυτά παίρνω απ' το μονιτόρι:

nl2akx.jpg

Είναι ψηλές; Δεν έχω αλλάξει ποτέ pastes, πρέπει να το κάνω; Βρήκα καναδυό tutorials αλλά το ψιλοφοβάμαι.

Πάντως (spoiler: νούμπικη παρατήρηση) όπως το πιάνω απ' την κάτω μεριά, είναι πολύ κομπλέ η θερμοκρασία.

Μου είπε ένας φίλος βέβαια ότι λόγω σκόνης αλλά και ξεραμένης θερμικής, "ζεσταίνεται" χωρίς να το καταλαβαίνω με το χέρι εγώ.

Δώστε μου τα φώτα σας, συνφορουμίτες!

Δημοσ.

Οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές (72-87 βαθμοί)

Αυτές που βλέπεις κάτω κάτω (35-36 βαθμοί) αναφέρονται στον δίσκο.

Πρέπει να γίνει καθάρισμα και αλλαγή στη θερμοαγώγιμη πάστα του επεξεργαστή και βλεπουμε (μάλλον θα είναι ΟΚ)

Δημοσ.

Μάλιστα!

Αυτό γενικά είναι εύκολη διαδικασία; Μπορώ να το κάνω μόνος μου;

Γιατί στο tutorial που βρήκα γράφει πως θέλει τεράστια προσοχή, ακόμα και γάντια (!) για να μην κάψει τίποτα ο στατικός απ' την επαφή του γυμνού χεριού.

Και πόσο κοστίζει συνήθως;

Ευχαριστώ -μ' έχετε βοηθήσει πολύ, πριν λίγες μέρες ήμουνα σε πανικό :) 

Δημοσ.

Δεν είναι και κάποια ιδιαίτερης τεχνικής δυσκολίας εργασία αν "πιάνουν λιγάκι τα χέρια σου" , βέβαια πρέπει να έχεις και τα κατάλληλα εργαλεία (κατσαβιδάκια κλπ κλπ) ,να προμηθευτείς μια κατάλληλη πάστα (όχι σοκολατίνα ούτε αμυγδάλου ) και ολίγη υπομονή καθώς και να κατεβάσεις το αντίστοιχο εγχειρίδιο συντήρησης και επισκευής και να ακολουθήσεις ένα-ένα τα βήματα αποσυναρμολόγησης κλπ κλπ

Για μια τέτοια εργασία , οι τεχνικοί του είδους (PC-laptop  service shops & Σια) χρεώνουν περί τα 20-30 euro , κάνε μΙα έρευνα αγοράς και θα βρεις κάποιον στην περιοχή σου .

Ενδεικτικά και χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση γκουγκλάροντας μου έβγαλε πρώτο αυτό

http://www.rebootyourpc.gr/vlavi-laptop/yperthermansi-laptop/

Ψάξε στο διαδίκτυο και θα βρεις δεκάδες τεχνικούς να προσφέρουν αντίστοιχες υπηρεσίες στις ίδιες τιμές πάνω κάτω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...