Προς το περιεχόμενο

[ssd] Kingston HyperX Savage 240GB @Msystems 80€

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι τα διάβασα όλα τα ποστ. Δεν βλέπω πλέον να ισχύει τιμή στα 74 ευρώ για τον EVO, αν ισχύει πολύ ευχαρίστως να  το κοιτάξω. Επίσης δε ρώτησα για Price/gb μαθηματικά ξέρω δόξα τω Θεό για να το βρω. 97.90 στο e-shop ο EVO άρα 21,90 ευρώ διαφορά με τον Kingston.

Επαναφέρω λοιπόν το ερώτημα μου και ελπίζω σε κάποιο χρήσιμο σχόλιο

Αφού τα διάβασες όλα τα πόστ, θα λάβεις και την απαντήση που ζητάς.

Αν αδυνατείς να καταλάβεις τα σχόλια που διαβάζεις με τις σωστές (κατ'εμέ) γνώμες των προηγουμένων, τότε λυπάμαι αλλά η ερώτησή σου δεν είναι χρήσιμη, όχι τα σχόλια.

Στο δια ταύτα τώρα, ταπεινή μου γνώμη κι αφού με 10 ευρώ διαφορά και ούτε, ήταν οριακά προσφορά ο Samsung τότε:

Σήμερα οι επιλογές που έχεις είναι ο Z400s 256GB, ο Kingston του θέματος και ο Integral P Series 240GB.

Όλοι 80 ευρώ και κάτω (Sandisk στα 69, Integral στα 62, Kingston στα 80), όλοι MLC.

Ο Samsung είναι TLC, σαφώς πιο βελτιωμένος έναντι των TLC του σορού και με 5 χρόνια εγγύηση.

Δεν παύει όμως να είναι TLC και υπερτιμημένος.

Οπότε καλύτερο VFM από όλες τις απόψεις είναι ο Sandisk Z400s γιατί έχει και μνήμες 15nm έναντι των άλλων MLC που είναι στα 19nm.

Οπότε κινήσου με βάση τη λογική (που στην προκειμένη ταυτίζεται και με τα μαθηματικά), ή όπως γενικά κρίνεις εσύ. Σου παρέθεσα και τις 4 επιλογές, πράττεις όπως θες...

Επεξ/σία από plpapadopoulos
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απ' ότι βλέπω σε κάποια reviews τόσο ο hyperx savage όσο και ο z400 δεν διαθέτουν dram. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για την ταχύτητά τους σε πραγματική χρήση και για την μακροβιότητά τους? 

Δημοσ.

Πιό καλός και πιο φτηνός, Sandisk Ζ400s...

Ο savage  εχει 560read 530write

Ο Z400s που λες εχει 546 και 342 αντιστοιχα με ποια λογικη ειναι πιο καλος?

Δημοσ.

Ο savage  εχει 560read 530write

Ο Z400s που λες εχει 546 και 342 αντιστοιχα με ποια λογικη ειναι πιο καλος?

1) 15nm μνήμες

2) Πρόσφατο γνωστό σε όλους φιάσκο της Kingston με τον ακόμη πιο entry level V300 που κάηκε κόσμος και κοσμάκης.

3) Πιο ακριβός κατά 11 ευρώ.

Να θυμήσω (χωρίς να είμαι υπέρμαχος της Sandisk), ότι δεν έχει ακουστεί κάποιο πρόβλημα ως ώρας για τη Sandisk σε σχέση με το φιάσκο της Kingston με τον V300 και της Samsung με τον 840 Evo για παράδειγμα.

Κατά συνέπεια, με την παραπάνω λογική, ταπεινή μου γνώμη πως ο Z400s είναι πιο καλός για τα λεφτά του.

Τυπικά ως VFM ανά gigabyte, είναι ο Integral (£1.95 μεταφορικά και -5% εκπτωση με τον κωδικό MM5FB στο checkout), όμως θα προτιμούσα (προσωπικά πάντα) τον Sandisk ως πιο επώνυμη λύση.

Δημοσ.

1) 15nm μνήμες

2) Πρόσφατο γνωστό σε όλους φιάσκο της Kingston με τον ακόμη πιο entry level V300 που κάηκε κόσμος και κοσμάκης.

3) Πιο ακριβός κατά 11 ευρώ.

Να θυμήσω (χωρίς να είμαι υπέρμαχος της Sandisk), ότι δεν έχει ακουστεί κάποιο πρόβλημα ως ώρας για τη Sandisk σε σχέση με το φιάσκο της Kingston με τον V300 και της Samsung με τον 840 Evo για παράδειγμα.

Κατά συνέπεια, με την παραπάνω λογική, ταπεινή μου γνώμη πως ο Z400s είναι πιο καλός για τα λεφτά του.

1)Απο οσο γνωριζω δεν παιζει ρολο στην ταχυτητα στα ποσα nm ειναι κατασκευασμενες οι μνημες.

2)Το παραδειγμα αυτο δε στεκει γτ ειναι αλλο μοντελο.

3)Τα 11 ευρο διαφορα που ακριβως που το ειδες?Στο σκρουτζ με τα μεταφορικα βγαινει στα 74 ευρο ο Sandisk

• Like 1
Δημοσ.

3)Τα 11 ευρο διαφορα που ακριβως που το ειδες?Στο σκρουτζ με τα μεταφορικα βγαινει στα 74 ευρο ο Sandisk

Λάθος μου και ζητώ συγγνώμη. Είναι περασμένη η ώρα και μπερδεύτηκα με την τιμή του τίτλου στα 80 ευρώ και σύγκρινα το 80 με το 69, όχι το 76 με το 69, έχεις δίκιο σε αυτό...

Για άλλη μια φορά βγαίνει αληθινός ο matrixxx που λέει πως όταν βγαίνει νέα προσφορά, καλό είναι να ανοίγει νέο θέμα (πόσο μάλλον και 2 μήνες μετά). :)

Για κάποιον που είναι κοντά και στα 2 καταστήματα (eshop και όποιος πουλάει τον sandisk), η διαφορά τιμής λοιπόν είναι 7 ευρώ (και όχι 11 που κατά λάθος έγραψα).

Για κάποιον που είναι επαρχία, αν υποθέσουμε πως έχει eshop κοντά του, η διαφορά τιμής είναι 3 ευρώ υπέρ του Sandisk.

Και ο Integral για όλη την Ελλάδα βγαίνει στα 62 ευρώ με τα μεταφορικά, οπότε -14 ευρώ έναντι του Kingston (που αν δεν απατώμαι έχουν ακριβώς τον ίδιο controller Phison S10).

Δημοσ.

Ναι τα διάβασα όλα τα ποστ. Δεν βλέπω πλέον να ισχύει τιμή στα 74 ευρώ για τον EVO, αν ισχύει πολύ ευχαρίστως να  το κοιτάξω. Επίσης δε ρώτησα για Price/gb μαθηματικά ξέρω δόξα τω Θεό για να το βρω. 97.90 στο e-shop ο EVO άρα 21,90 ευρώ διαφορά με τον Kingston.

Επαναφέρω λοιπόν το ερώτημα μου και ελπίζω σε κάποιο χρήσιμο σχόλιο

Αφου καταλαβες οτι ο ενας ειναι 250ρης και ο αλλος 240ρης,παμε στο απλο για να τελειωνουμε.

Αν μπορεις να αγορασεις μονο απο eshop και εισαι μεταξυ των παραπανω 2,τοτε προφανως και αξιζει ο HyperX σαν φθηνοτερος.

Σε γενικες γραμμες ομως ο kingston δεν ειναι καμια υπερ προσφορα οταν οι 240ρηδες ξεκινανε απο τα 66ευρω

https://www.skroutz.gr/s/7402760/Patriot-Blast-240GB.html

Δημοσ.

Καμία άποψη για την ελλειψη DRAM?

Καμια.

Μιλαμε προφανως για ssd που προοριζονται για την μαζα/κοινο.Για πιο επαγγελματικη χρηση οπως εχουμε ξαναπει(και παραπανω απαιτησεις)υπαρχουν οι Samsung 850pro και Sandisk extreme(με το αναλογο κοστος αλλα και εγγυηση βεβαια).

Δημοσ.

Καμια.

Μιλαμε προφανως για ssd που προοριζονται για την μαζα/κοινο.Για πιο επαγγελματικη χρηση οπως εχουμε ξαναπει(και παραπανω απαιτησεις)υπαρχουν οι Samsung 850evo και Sandisk extreme(με το αναλογο κοστος αλλα και εγγυηση βεβαια).

Μάλλον 850pro εννοεις.

• Like 1
Δημοσ.

1) 15nm μνήμες

Στις NAND μικρότερη ολοκλήρωση σημαίνει και  λιγότερα cell write cycles και άρα διάρκεια ζωής οπότε τα 15νανο είναι χειρότερα από τα 19nm.

• Like 1
Δημοσ.

πλέον τα σύγχρονα μοντέλα ΔΕΝ έχουν πρόβλημα στο γράψε/σβήσε σε συνηθισμένη χρήση γι'άυτό και η SAMSUNG έχει δώσει 5 χρόνια ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ εγγυηση ενώ το σύνηθες είναι 3 χρόνια. Αν υπήρχαν τέτοια θέματα θα έδιναν 2 χρόνια με το ζόρι όπως κάνουν στα συνηθισμένα μοντέλα σκληρών δίσκων.

Οσον αφορά τον SAMSUNG 850EVO 250GB στα λεφτά του είναι ΑΧΤΥΠΗΤΟΣ , και σε ταχύτητα και σε εγγύηση - αξιοπιστία και για εμένα αυτή είναι η οροφή ΕΚΤΟΣ και αν υπάρχει κάποιος ειδικός λόγος να πληρώσει κάποιος περισσότερα. Προσωπικά λειτουργώ εδώ και 2 χρόνια που βγήκαν 45 SSD 850EVO σε βαριά καθημερινή χρήση και δεν μου έχει "χτυπήσει" κανένας.

Δημοσ.

πλέον τα σύγχρονα μοντέλα ΔΕΝ έχουν πρόβλημα στο γράψε/σβήσε σε συνηθισμένη χρήση γι'άυτό και η SAMSUNG έχει δώσει 5 χρόνια ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ εγγυηση ενώ το σύνηθες είναι 3 χρόνια. Αν υπήρχαν τέτοια θέματα θα έδιναν 2 χρόνια με το ζόρι όπως κάνουν στα συνηθισμένα μοντέλα σκληρών δίσκων.

Οσον αφορά τον SAMSUNG 850EVO 250GB στα λεφτά του είναι ΑΧΤΥΠΗΤΟΣ , και σε ταχύτητα και σε εγγύηση - αξιοπιστία και για εμένα αυτή είναι η οροφή ΕΚΤΟΣ και αν υπάρχει κάποιος ειδικός λόγος να πληρώσει κάποιος περισσότερα. Προσωπικά λειτουργώ εδώ και 2 χρόνια που βγήκαν 45 SSD 850EVO σε βαριά καθημερινή χρήση και δεν μου έχει "χτυπήσει" κανένας.

Σε ένα από τα κύρια λάπτοπ μου έχω τον 850 Pro 512GB για boot και τον 850 Evo 1TB για Data Storage.

Σε τελείως enterprise χρήση δε ξέρω αν θα επέλεγα τον 850 Evo, μπορώ να πώ πάντως με σιγουριά ότι είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τον 840 Εvo ως προς την αξιοπιστία.

Προφανώς για να αναστήσεις ένα παλιό λάπτοπ δεν έχει και πολύ νόημα ούτε ο Evo ούτε o Pro.

Ανάλογα τη χρήση που θέλει ο καθένας τους SSDs του.

Τον 250άρη EVO στα 97+ ευρώ τον θεωρώ προσωπικά υπερτιμημένο.

Τον 1TB τον αγόρασα 185 λίρες σε lightening deal στο black friday week.

Αυτός ναί είναι αχτύπητος για τα λεφτά του και για δεύτερος στο λάπτοπ μου, πολύ καλύτερο VFM έναντι του 250GB και στη χωρητικότητα που ήθελα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...