seloner Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπερα παιδια,ειμαι καινουριος στον τομεα του oc .Ολες οι ρυθμισεις ειναι στο auto στο bios με απλα ενεργοποιημενο το xmp.Εφτιαξα το συστημα της υπογραφης μεσα στο σαββατοκυριακο.Απο θερμοκρασιες ειμαι οκ,αυτο που προβληματιζει ειναι το πολυ υψηλο core vid που διαβαζω απο cpu-z και hwinfo.Το εχω δει να φτανει μεχρι και 1.43 voltage.Το vcore ομως ομως πολυ δυσκολα ξεπερναει το 1.25.Τελικα το voltage που παιρνει ο cpu ειναι το 1.43 η το 1.25;Βαζω και photo για να δειτε.Ευχαριστω οποιον βοηθησει να ειναι καλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Το vid είναι για τα γραφικά,μπορείς να το κάνεις και underclock αλλά σε νορμάλ συνθήκες ιδίως αν έχεις και ξεχωριστή GPU έτσι κι αλλιώς τρέχει σε πολύ χαμηλές συχνότητες με ελάχιστη κατανάλωση. Το vcore είναι αυτό που σε απασχολεί για τον επεξεργαστή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπερα παιδια,ειμαι καινουριος στον τομεα του oc .Ολες οι ρυθμισεις ειναι στο auto στο bios με απλα ενεργοποιημενο το xmp.Εφτιαξα το συστημα της υπογραφης μεσα στο σαββατοκυριακο.Απο θερμοκρασιες ειμαι οκ,αυτο που προβληματιζει ειναι το πολυ υψηλο core vid που διαβαζω απο cpu-z και hwinfo.Το εχω δει να φτανει μεχρι και 1.43 voltage.Το vcore ομως ομως πολυ δυσκολα ξεπερναει το 1.25.Τελικα το voltage που παιρνει ο cpu ειναι το 1.43 η το 1.25;Βαζω και photo για να δειτε.Ευχαριστω οποιον βοηθησει να ειναι καλα. ειχα 6700κ πριν τον σπρωξω για 5820κ ναι το v-core σε απασχολει !!!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pnick Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Το VID δεν έχει σχέση με τα γραφικά. Είναι πληροφορία για το voltage που χρειάζεται το τσιπάκι για να τρέξει σε συγκεκριμένες συχνότητες, ενσωματωμένη μέσα στον επεξεργαστή, ώστε να ξέρει (ας το πούμε έτσι απλά) η μητρική τί να δώσει από ρεύμα όταν εσύ τα έχεις αφήσει όλα στο Auto και κυρίως σε στοκ συχνότητες. Δεν είναι το ρεύμα που πραγματικά παίρνει ο επεξεργαστής. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες όπως το load line, το vdroop κ.λπ. Όταν εσύ βάζεις τα ρεύματα με το χέρι το VID δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Πάντως, είναι μια ένδειξη (όχι απόλυτη) για το αν ο επεξεργαστής είναι καλός overclocker. Μεγάλο VID ανά συχνότητα σημαίνει περιορισμένο oc. Ψάξε οδηγούς για oc στον 6700Κ και κάνε κάποιες ρυθμίσεις μόνος σου. Πάντως, μη δώσεις πάνω από 1.35 στον 6700Κ θα σου έλεγα εγώ. Δες ποιό είναι το max oc που μπορείς να κάνεις με ±1.3V και άστο εκεί. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
seloner Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Μαλιστα,δηλαδη τωρα ποιο ειναι το maximum voltage που παιρνει ο cpu;Μπορει να ειναι και 1.43 ή ειναι το max του v core;Πως μπορω να το δω αυτο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pnick Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Μαλιστα,δηλαδη τωρα ποιο ειναι το maximum voltage που παιρνει ο cpu;Μπορει να ειναι και 1.43 ή ειναι το max του v core;Πως μπορω να το δω αυτο; Το vcore σε ενδιαφέρει. Αυτό να κοιτάς. Θα ασχοληθείς με oc; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
seloner Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Το vcore σε ενδιαφέρει. Αυτό να κοιτάς. Θα ασχοληθείς με oc; Ναι ελεγα να πηγαινα για ενα multiplier oc στα 4.4-4.5 με 1.29 vcore για δοκιμη αλλα δεν πρεπει να εχω πεσει σε καλο chipset μου φαινεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pnick Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Το 4.4-4.5 είναι σχετικά εύκολος στόχος για τον 6700Κ. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την AISuite της Asus για μεγαλύτερη ευκολία. Εκεί μέσα μπορείς να βάλεις και άνω όριο για το voltage. Πάντως, η Corsair Η55 δεν είναι ούτως ή άλλως για oc. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
seloner Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Το 4.4-4.5 είναι σχετικά εύκολος στόχος για τον 6700Κ. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την AISuite της Asus για μεγαλύτερη ευκολία. Εκεί μέσα μπορείς να βάλεις και άνω όριο για το voltage. Πάντως, η Corsair Η55 δεν είναι ούτως ή άλλως για oc. Ναι το ξέρω θα την αλλάξω προς το καλοκαιράκι απλά δεν έπαιζαν άλλα 100 ευρώ.Γενικά από θερμοκρασίες καλά είμαι δεν 'έχω δει πάνω 58 βαθμούς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pnick Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Ναι το ξέρω θα την αλλάξω προς το καλοκαιράκι απλά δεν έπαιζαν άλλα 100 ευρώ.Γενικά από θερμοκρασίες καλά είμαι δεν 'έχω δει πάνω 58 βαθμούς. Ναι, είσαι σε στοκ ταχύτητες όμως. Έτσι δεν είναι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
seloner Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Ναι, είσαι σε στοκ ταχύτητες όμως. Έτσι δεν είναι; Φιλε δοκιμασα να κανω αυτο που μου ειπες με το προγραμμα της asus και εβαλα 4.5 στο οριο για την συχνοτητα και μου εβγαλε max voltage 1.39.Τωρα το θεμα ειναι οτι εκανα f5 στα bios για reset και f10 για αποθηκευση και τωρα το vcore ειναι πολυ αυξημενο ,παει μερι 1.45.Ειναι σαν να ταυτιζεται με το vid.Τι μπορω κανω τωρα γιατι δεν γυρναει; Ρε παιδια μολις ενεργοποιησα το xmp στις μνημες εστρωσε παλι με τα προηγουμενα voltages.Πως εξηγειται αυτο; Μηπως ειναι λαθος το vcore που βλεπω με ενεργοποιημενο το xmp; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pnick Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Κάνε ό,τι κάνεις χωρίς XMP. Βάλε όριο όχι στην συχνότητα, αλλά στο voltage. Εκεί που λέει target cpu voltage tuning βάλε 1300mV. Πάνω-πάνω στο TPU βάλε ratio only και ξετσέκαρε memory test, EPU, fan και graphics card. Επίσης τσέκαρε το start from cpu default ratio. Επαναλαμβάνω. Απενεργοποίησε το XMP. Θα βάλεις τις μνήμες χειροκίνητα, αλλά αφού τελειώσεις με cpu. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
seloner Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Ok θα το προσπαθησω αλλω αυτο με το πιο χαμηλο vcore πως εξηγειται με xmp; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pnick Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Ok θα το προσπαθησω αλλω αυτο με το πιο χαμηλο vcore πως εξηγειται με xmp; Δεν νομίζω ότι εξηγείται. Όταν ενεργοποιείς το XMP αλλάζει κάτι στον επεξεργαστή; Αλλάζει το multiplier και το bckl; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΤASOS Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Το VID είναι το ανώτατο όριο του Vcore , που θα δώσει η μητρική σου στο συγκεκριμένο επεξεργαστή , όταν αυτός θα πρέπει (λόγω φορτίου) να λειτουργήσει στη μέγιστη δυνατή (εργοστασιακή) ταχύτητα ... και ισχύει μόνο όταν αφήνεις την επιλογή του Vcore στο auto ... και χωρίς να κλοκάρεις το σύστημα σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα