vlahoskwn Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 καλησπερα μετα απο ενα θεμα που δημιουργησα για τον δικο μου υπολογστη(θα το ενημερωσω γιατι δοκιμασα διαφορα) θελω να περασω και σε ενα netbook που εχει ενας φιλος μου η χρηση ειναι skype internet(facebook,youtube) κανενα word και pdf και συνδεει το κινητο και τραβαει τα αρχεια του(εχουν ολες οι μαρκες κινητων τα προγραματα τος για Linux;) και καμια ταινια σε popcorn time και βλεπει κανενα βιντεακι και εικονες που εχει περασει δεν μας ενδιαφερει το γραφικο περιβαλλον αρκει ολα αυτα να τα κανει πολυ απλα με συντομευσεις στην επιφανεια εργασιας η κατι απλο... το λαπτοπ ειναι ενα lg x120 με atom 1.6 και ενα 1gb ram εσεις τι προτεινεται ωστε να δουλεουν ολες οι συσκευες;(τα κινητα εχουν driver; παιρνανε αυτοματα η πρεπει να κανουμε κατι αν μπορειτε απαντηστε μου γρηγορα γιατι ειμαι στο σπιτι και μπορω να τα περασω...
salida Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Δυστυχώς για αυτά τα netbook δεν υπάρχει σωτηρία, μετά από χρόνια με παραπλήσιο μηχάνημα, και με πολύ light διανομή linux (έχω δοκιμάσει σχεδόν όλες όσες προτείνουν για netbook),τα πράγματα είναι τραγικά ακόμα και στο browsing στο facebook... πόσο μάλλον στον youtube ακόμα και με html5. (πάνω απο 2-3 καρτέλες είναι μαρτύριο) Τελευταία στο laptop, είχα archbang (ότι πιο ελαφρύ έχω δοκιμάσει) αλλά δε το προτείνω γιατί απο default και χωρίς σωστή παραμετροποίηση έχει αρκετά θεματάκια τόσο με τον ήχο (ειδικά στο skype) όσο και στο να κάνει απλές ρυθμίσεις ένας αρχάριος χρήστης, επιπλέον η εγκατάσταση μπορεί να φανεί δύσκολη σε κάποιους.Τα περισσότερα κινητά πλέον, αναγνωρίζονται σαν μονάδες αποθήκευσης, πλην κάποιον εξαιρέσεων.Το μόνο καλό με την οποιαδήποτε διανομή linux είναι το πλεονέκτημα του live cd που θα σου δώσει μια εικόνα πριν κάνεις το install. Εκεί μπορείς να δοκιμάσεις και το κινητό αν θέλει drivers ή όχι. Τέλος εδώ συζητάνε το ίδιο πράγμα. 1
vlahoskwn Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 εσυ ποια εκδοση προτεινεις; εννοειτε οτι θα το παραμετροποιησω εγω(δεν ειμαι και πολυ εμπειρος αλλα αν υπαρχει οδηγος...)
Alex-V Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Zorin os 9 lite. Βασισμενη στο ubuntu με lxde γραφικο περιββαλον. Η καλυτερη lxde διανομη κατ εμε. Και απο την lubuntu και την lxle. Αν θες κατι πιο εμπειρο, debian με lxde. Οι πιο εμπειροι χρηστες θα σου προτεινουν opebox αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα σε βολεψει. Τωρα σου λεω επιλογες που ειναι καπως πιο καλες στο ματι, πιο ευκολες στην χρηση. Εχω και εγω netbook, με 2gb κιολας, και στο σερφαρισμα μου ερχεται να το πεταξω απτο παραθυρο. Δυστυχως οτι και να του βαλεις, στο σερφαρισμα θα εχεις ενα θεματακι.
gdimi Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 android x86, θα πετάει σε σύγκριση με κλασσική διανομή
johnmegarythmos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Ή εφαρμογή του Skype νομίζω ότι είναι βαριά! Αλλά εγώ προτείνω να δοκιμάσει τα Linux lite είναι ελαφριά. Τα έχω και εγώ και εγώ την ίδια ραμ έχω, με βίντεο στο YouTube και 3 απλές σελίδες ανοιχτές μου κολλάει ό ήχος από το YouTube αλλά με μια καρτέλα ανοιχτή και το YouTube , δεν μου κολλάει. Επίσης όταν φορτώνω μόνο, σελίδες που έχουν κείμενο δεν μου κολλάει. Και πάνω από 5καρτέλες., Skype δεν έχω δοκιμάσει για να απαντήσω. Αλλά έχω θέμα με τον εκτυπωτή ενώ τον βρήκε αμέσως δεν εκτυπώνει ενώ τον ξυπνάει από την εξοικονόμηση ενέργειας . Όσο για τις συσκευές τις βρίσκει σε δευτερόλεπτα και σαν αφαιρούμενο δίσκο της εμφανίζει. Δεν είχα ποτέ θέμα με αυτό. Όσο για τα Android λέτε να τα δοκιμάσω ? Θα μπορώ να διαχειριστώ word excell ? Επίσης θα μπορέσω να εκτυπώσω? Ή έκδοση είναι ίδια με του κινητού? Ή άλλη? Διότι στα κινητά με οθόνες αφής δεν μπορείς να τα διαχειριστείς με το κλασικό ποντίκι και πληκτρολόγιο.
salida Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 android x86, εμένα με είχε σπάσει τα νεύρα με τον χειρισμό του με ποντίκι σε συνδυασμό με το orientation της οθόνης. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα