Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα γνωρίζει κανείς κανένα πρόγραμμα που να φέρνει το επισυναπτόμενο εικονιζόμενο αποτέλεσμα (καθαρισμό σκούρου φόντου σε παλαιό βιβλίο - pdf , ή image);

Ευχαριστώ.

Υ.Γ. Συγκεκριμένα θα με ενδιέφερε κυρίως η βελτίωση του αχρώμου πρωτοτύπου.

post-199140-0-29210900-1456064114_thumb.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

accipio , δοκίμασα το scan taylor και φαίνεται πολύ καλό .

Μήπως όμως υπάρχει κάτι ανάλογο και για pdf αρχεία ; Και το λέω αυτό διότι σχεδόν όλα τα παλαιά βιβλία που έχω είναι σε pdf . Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνω export τις σελίδες του pdf σε jpg προκειμένου να τις επεξεργαστώ στο Tailor.

Επεξ/σία από egio13
Δημοσ.

Δεν γνωρίζω αν γίνεται επεξεργασία των σελίδων όπως τη θέλεις με απευθείας επέμβαση στο pdf. Μάλλον θα πρέπει να κάνεις τη διαδικασία που αναφέρεις (export σε jpg, επεξεργασία των jpg και δημιουργία νέου pdf). Για να έχεις τη μικρότερη δυνατή απώλεια ποιότητας, φρόντισε η εξαγωγή σε jpg να γίνεται στη μέγιστη ποιότητα.

Δημοσ.

Όχι, αναφέρομαι στο pdf, στην εξαγωγή των σελίδων σε jpg, τα οποία θα δώσεις για επεξεργασία στο Scan Tailor. Το Scan Tailor δίνει αρχεία tif.

Δημοσ.

Το Acrobat XI έχει τα jpeg, jpeg2000, tiff και png ως επιλογή για export σε μορφή εικόνας. Αφού το δικό σου έχει την επιλογή jpg, ρύθμισέ το να κάνει εξαγωγή στη μέγιστη ποιότητα.

Δημοσ.

accipio, συγγνώμη για την καθυστέρηση,

τελικώς η επιλογή βρισκόταν στο edit -->preferences -->Convert from PDF  , και μετά φαντάζομαι ότι επιλέγω το Resolution . Εκεί όμως έχει έως 2400 pixels/inch. Αυτήν την ανάλυση θα επιλέξω ;

Επίσης , αλλάζω τίποτε άλλο ;

Δημοσ.

Πρώτα πρώτα πήγαινε Edit > Preferences > Units & Guides κι άλλαξε τη ρύθμιση σε centimeters από inches.

Μπορείς κι από εκεί που λες να το ρυθμίσεις, αλλά είναι πιο απλό να κάνεις το εξής: File > Save As Other... > Image > JPEG > κλικ στο Settings στο κάτω μέρος > βάζεις ρύθμιση Maximum στο File Settings και στο Conversion ρυθμίζεις το Resolution στο Determine Automatically.

Με τη ρύθμιση Determine Automatically τα jpg που θα σου δώσει το Acrobat θα έχουν την ανάλυση των πρωτότυπων αρχείων από τα οποία φτιάχτηκε το pdf. Αν αυτή είναι πολύ μικρή (π.χ. 150 dpi ή λιγότερο) δεν θα είναι και τόσο καλό το αποτέλεσμα που θα σου δώσει το Scan Tailor σε ρύθμιση output Black & White· αν είναι 200 dpi ή περισσότερο, το αποτέλεσμα θα είναι αποδεκτό ώς πολύ καλό. Το ιδανικό θα ήταν να είναι στα 300 dpi ή παραπάνω.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

accipio , καταρχήν σ'ευχαριστώ για τη λεπτομερή σου βοήθεια.

Πάντως ακόμη και χωρίς να εφαρμόσω τις τελευταίες σου προτάσεις έμεινα εντυπωσιασμένος από το αποτέλεσμα της επεξεργασίας !

Και φαντάσου ότι είναι Free !

Υ.Γ. Να σε ρωτήσω και κάτι ακόμη : Μήπως γνωρίζεις πολύ καλά το Word ; Μου έδωσε κάποιος ένα κείμενο -με υποσημειώσεις όμως - για να τοποθετήσω ενδιάμεσα κάποιες εικόνες , όμως ειδικά εκεί που η εικόνα πρέπει να μπει σε ξεχωριστή, πάντως, σελίδα γίνεται μπέρδεμα με τις υποσημειώσεις π.χ. «τραβάει» μπροστά τμήμα της επόμενης υποσημείωσης αφήνοντας και μεγάλο κενό σε σχέση με τη συνέχεια του κειμένου, όταν δε προσπαθώ να ενώσω τα διεσπασμένα κείμενα αφήνει στην επόμενη σελίδα πάλι άλλο κενό (δεν ξέρω ,αν έγινα αντιληπτός). Ακόμη απ᾿ ότι είδα κάπου κάτω αριστερά αφήνει και κάτι πολύ μικρά σημαδάκια . Τι να πω ;

Έχεις μήπως καμία λύση ;

Δημοσ.

Να ρωτήσω και εγώ κάτι...

υπάρχει κάτι πιο αυτοματοποιημένο για PC, όπως είναι το mobile doc scanner για android? Το scan tailor είναι πιο καλό για scanned βιβλίο.

Με ενδιαφέρει κάτι αυτόματο με φωτογραφίες σελίδων Α4... κυρίως αυτόματο.

Αυτό που κάνει με το χέρι στη σελίδα στο video μπορεί να αυτοματοποιηθεί για όλες τις σελίδες... κάτι τέτοιο θέλω για pc

Δημοσ.

egio13, δεν μπόρεσα να καταλάβω τι ακριβώς συμβαίνει με τις εικόνες. Δοκίμασες φαντάζομαι τις διάφορες επιλογές Αναδίπλωσης κειμένου. Ίσως ένα screenshot θα βοηθούσε.

gregdel, ίσως θα σε ενδιέφερε το BookSorber, αλλά δεν είναι δωρεάν.

Δημοσ.

accipio, με συγχωρείς αλλά επειδή είναι προς έκδοση το κείμενο, σου αποστέλλω ένα υπόδειγμα για σε κατατοπίσω όσο γίνεται καλύτερα .

Στο επισυναπτόμενο την εικόνα θέλω να την τοποθετήσω σε ξεχωριστή λευκή σελίδα πριν την μαύρη επικεφαλίδα (σε ξεχωριστή όμως -τονίζω- σελίδα! ).

Βάζοντας όμως την εικόνα το κάτω από τα μαύρα κείμενο «παίρνει» μαζί του και την τρίτη υποσημείωση , ενώ ανεβάζοντάς το προς την κορυφή (καθότι μετατοπίζεται πιο κάτω) έχει «αγκαλιά» του τις τρείς υποσημειώσεις. Επιχειρώντας να κατεβάσω τις υποσημειώσεις η γραμμή της υποσημείωσης παραμένει κάτω από το κείμενο! Αφήνω δε να πω ότι δε μπορώ να «κολλήσω» τη συνέχεια του πιο κάτω κειμένου (καθότι δημιουργείται και κενό) και μάλιστα αντί να ανεβαίνει το πιο κάτω κείμενο για να ενωθεί με το προηγούμενό του , ανεβαίνουν οι εν λόγω υποσημειώσεις.

Καμία ιδέα ;;

Υ.Γ. Το Word που έχω είναι το 2003. Υπάρχει η επιλογή της αναδίπλωσης σε αυτό ;

post-199140-0-25385200-1457630346_thumb.jpg

post-199140-0-05518500-1457630356_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...