dusty Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 http://www.toshiba.eu/discontinued-products/toshiba-nb500-13c/ Φίλη εχει αυτό το netbook και μου ζήτησε να το κοιτάξω αν μπορεί να γίνει κάτι. Έχει 1gb RAM και Windows και αργεί πολύ. Μπορεί να εγκατασταθεί Linux για να κάνει τα βασικά πράγματα; Και ποιο; Και αν βάλει ssd και 2gb RAM θα είναι καλύτερα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
10010010 00101110 10010001 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 http://xubuntu.org/ Αυτά ,αν δεν θες να κάνεις τίποτα περισσότερο από το να τα περάσεις σε στικάκι ,να εγκαταστήσεις και να λειτουργούν όλα. Είχε πέσει κάτι παρόμοιο στα χέρια μου,μόνο το Xfce λειτουργούσε όμορφα. Δοκιμάστε και το lxle.net,δεν υπήρχε τότε. Ssd μην βάλει,δεν έχει νόημα να της ανοίγει το νετβοοκ 2 δευτερόλεπτα γρηγορότερα και ο firefox 0.3.Που με τον ατομ,παίζει να μην έχει και ρόλο. 1 gb ram από την άλλη,θα βοηθούσε στο σερφάρισμα,αφού και οι πλέον ελαφρείς,ολοκληρωμένες,διανομές linux,θέλουν πια 0,5 gb για το λειτουργικό. Ας δοκιμάσει βέβαια πρώτα χωρίς να αγοράσει κάτι.Αν απλά ανοίγει 2-3 καρτέλες και κανά σκάιπ,θα την καλύψει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
k_antoni Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 έχω γράψει για ένα netbook μου με atom 1.6, 2GB Ram και ssd 128GB! Ταπεινή μου άποψη το μηχάνημα δεν είναι χρηστικό, ούτε καν για μετακινήσεις, λόγω της μικρής οθόνης και του επεξεργαστή... σκέτη απελπισία στο σερφάρισμα! Η τελευταία διανομή που δοκίμασα ήταν manjaro fluxbox, αλλά δε μου άρεσε από θέμα ταχύτητας σερφαρίσματος: κολλήματα, καθυστερήσεις κτλ. Είχα 2 επιλογές, ένα να φτιάξω ένα media player με openelec και 2ον ένα Laka για retrogaming! Τελικά μου φάνηκε πιο χρήσιμο το mediaplayer και τώρα τον έχω δίπλα στο στέρεο στο γραφείο να παίζει audiobooks, mp3 ή τηλεόραση μέσω tvheadend στον σέρβερ.... Απλά εγώ είχα την πολυτέλεια να υπάρχει και άλλος φορητός στο σπίτι, οπότε δε βασιζόμουν στο netbook για φορητότητα! Κ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
salida Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 έχω γράψει για ένα netbook μου με atom 1.6, 2GB Ram και ssd 128GB! ... Τελικά μου φάνηκε πιο χρήσιμο το mediaplayer και τώρα τον έχω δίπλα στο στέρεο στο γραφείο να παίζει audiobooks, mp3 ή τηλεόραση μέσω tvheadend στον σέρβερ.... Είχα κάνει και εγώ τις ίδιες αναβαθμίσεις, και δυστυχώς δεν υπήρχε διαφορά (ουσιαστική). (ευτυχώς ο ssd μπήκε σε άλλο μηχάνημα). Τελικά σε ένα netbook με σπασμένη οθόνη το έκανα και εγώ ενα μικρό server για το σπίτι, και νομίζω είναι ο καλύτερος τρόπος να αξιοποιηθεί ένα τέτοιο μηχάνημα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alex-V Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Μια ερωτηση. Πως το κανουμε server? Δηλαδη, ποια ειναι ακριβως η χρησιμοτητα του οταν λεμε server? Σορρυ αλλα ειμαι τερμα ασχετος σε αυτο, διοτι δεν ασχοληθηκα ποτε με την κατηγορια αυτη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
salida Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2016 Όλες οι διανομές linux με τα κατάλληλα πακέτα μπορούν να αποκτήσουν χαρακτηριστικά server. Το θέμα είναι τι θέλουμε να πετύχουμε. Συνήθως όταν αναφερόμαστε σε server ειδικά για τις απαιτήσεις ενός σπιτιού, εννοούμε file sharing μεταξύ των υπολογιστών του δικτύου, printer sharing, πιθανότατα κάποιο κατεβαστηρι 24/7. Αντίστοιχα ο φίλος παραπάνω αναφέρει ότι έβαλε κάποια διανομή και εκτελεί χρέη media player δίπλα από την τηλεόραση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα