Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα πεινασμένο ζώο δεν θα μείνει μακριά με μέτρα που απλά θα το ενοχλούν. Και αυτό φοβούνται οι περισσότεροι που φαίνεται να διαφωνούν και βλέπουν "εχθρικά" τις προτάσεις που ακούγονται...

Στο χωριό τής γυναίκας μου, οι αλεπούδες είχαν αποδεκατίσει τις κότες και τα κουνέλια, όλων των κατοίκων. Προμηθεύτηκαν ένα υγρό (όχι «δηλητηριώδες») με το οποίο ραντίζεις το έδαφος - ακόμα και απευθείας πάνω στο χώμα - στο εμπόριο, τού οποίου η δράση ανά ράντισμα διαρκεί γύρω στην εβδομάδα, ακόμα κι αν βρέξει και η οσμή του είναι ανυπόφορη για τις αλεπούδες (λογικά, λόγω «συγγένειας», υποθέτω ότι θα ισχύει και για τα σκυλιά), ενώ δεν ενοχλεί τα άλλα οικόσιτα ζώα και δε γίνεται αντιληπτή από τον άνθρωπο, ούτε τον βλάπτει. Απλώς στο σκύλο βρωμάει απίστευτα. Εδώ και κάνα τριάρι χρόνια που το έχουν ανακαλύψει και το χρησιμοποιούν, έχουν ησυχάσει μια και καλή.

Απίθανο θεωρώ το να κρατάει μακριά το πεινασμένο αγρίμι και να μην κρατήσει το σκύλο. Δεν ξέρω αν υπάρχει, ή αν είναι νόμιμη η πώλησή του στην Ελλάδα (εδώ είναι), εάν όμως ναι, γιατί να διαφωνήσει οποιοσδήποτε και να σταθεί εχθρικά, απέναντι στον ιδιοκτήτη τού χώρου για τον οποίο συζητάμε εδώ, εάν αποφασίσει να το χρησιμοποιήσει; 

Εξάλλου σε μια γειτονιά/περιοχή, πόσα αδέσποτα να υπάρχουν ώστε να μην μπορείς να τα κοντρολλάρεις? 

Να σού πω πόσα υπάρχουν στη περιοχή τού πατρικού μου, στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Ακαδημία Πλάτωνος; Η κυριότερη αγέλη, που βρίσκεται πάνω από δέκα χρόνια στην περιοχή και διαρκώς ανανεώνεται με καινούργια μέλη, ανά πάσα στιγμή αποτελείται από περισσότερα των τριάντα...

Φαντάσου τα στον εξωτερικό χώρο των τραπεζιών ενός μαγαζιού και πες μου αν - και, κυρίως, πώς; - τα κοντρολάρεις. Ακόμα κι αν αποφασίσουν να τα ταΐσουν οι ιδιοκτήτες - για να μην τους πουν «βάρβαρους» ορισμένοι... - πρέπει να δουλεύουν για να αγοράζουν σκυλοτροφές. Απολύτως φυσικό μού φαίνεται, το να ψάξουν τρόπο να τα κάνουν να μην πλησιάζουν.

Επεξ/σία από deesnider
  • Like 1
  • Απαντ. 199
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ερχονται οι ζωοφιλοι να σε στησουν στα 2 μετρα..

όπερ και εγένετω στο bullying μερικών ψευτοζωόφιλων που ακολούθησαν...

Δημοσ.

Ακαδημια πλατωνος δεν υπαρχει αυτο που λες! Μενω κοντα στην περιοχη κ κυκλοφορω εκει τουλαχιστον 15 χρονια, πολυ πολυ συχνα, οποτε την ξερω παραπανω απο καλα. Υπαρχουν αδεσποτα, αλλα αγελη με 30 σκυλια, οχι. 4-5 ειναι τα περισσοτερα που εχω δει μαζι. Κ τα τελευταια 2-3 χρονια τουλαχιστον ξερω πως υπαρχουν ατομα που τα ταιζουν συστηματικα.

Τωρα για τα μαγαζια που λεμε να τα ταιζουν, προφανως κ εννοουμε τα αποφαγια κ οχι σκυλοτροφες. Εκτος αν οι πελατες τρωνε ολο το φαγητο τους.

Δημοσ.

Ακαδημια πλατωνος δεν υπαρχει αυτο που λες! Μενω κοντα στην περιοχη κ κυκλοφορω εκει τουλαχιστον 15 χρονια, πολυ πολυ συχνα, οποτε την ξερω παραπανω απο καλα.

Ε, αφού μένεις κοντά στην περιοχή και κυκλοφορείς εκεί τουλάχιστον 15 χρόνια, θα ξέρεις καλύτερα από 'μένα. Εγώ τι να ξέρω; Απλώς ...γεννήθηκα και μεγάλωσα ακριβώς στην περιοχή και έζησα μόλις ...35 χρόνια εκεί (είμαι 47, βγάζω 4 κατά τα οποία έμενα σε άλλες περιοχές λόγω δουλειάς, καθώς και τα τελευταία 8-9 χρόνια που είμαι εκτός Ελλάδος και απλά την επισκέπτομαι, βλέποντας το ίδιο πολλές και το ίδιο πολυπληθείς αγέλες αδέσποτων με όσες έβλεπα όταν ζούσα εκεί μόνιμα. Περί παραισθήσεως θα πρόκειται...)

προφανως κ εννοουμε τα αποφαγια κ οχι σκυλοτροφες.

Αφού είπαμε: Δεν είναι κατάλληλα τα αποφάγια των ανθρώπων για τα σκυλιά...

Δημοσ.

4 χρονια ζήτημα να έχω δει 1 αδέσποτο. Σκατουλες απειρες. Ο πολιτισμός υπαρχει παντού εξαλλου.

Μήπως κάνουν αυτό που γράφτηκε παραπάνω; Γιατί κι εγώ κάτι τέτοιο έχω ακούσει, ότι μετά από λίγο καιρό τα ξεπαστρέφουν!

Ε, αφού μένεις κοντά στην περιοχή και κυκλοφορείς εκεί τουλάχιστον 15 χρόνια, θα ξέρεις καλύτερα από 'μένα. Εγώ τι να ξέρω; Απλώς ...γεννήθηκα και μεγάλωσα ακριβώς στην περιοχή και έζησα μόλις ...35 χρόνια εκεί (είμαι 47, βγάζω 4 κατά τα οποία έμενα σε άλλες περιοχές λόγω δουλειάς, καθώς και τα τελευταία 8-9 χρόνια που είμαι εκτός Ελλάδος και απλά την επισκέπτομαι, βλέποντας το ίδιο πολλές και το ίδιο πολυπληθείς αγέλες αδέσποτων με όσες έβλεπα όταν ζούσα εκεί μόνιμα. Περί παραισθήσεως θα πρόκειται...)

Γιατί δεν είναι κατάλληλα;

• Super Moderators
Δημοσ.

Ε τώρα νομίζω πως άρχισες και συ να υπερβάλλεις! Για αδέσποτα ζώα μιλάμε που δεν έχουν ούτε νερό να πιούν και θα τους κάνει κακό αν αντί για σκυλοτροφή φάνε αποφάγια??? 

• Like 4
Δημοσ.

Γεννηθηκα κ μενω σε διπλανη περιοχη 35 χρονια, τελειωσα το σχολειο στην Ακαδημια Πλατωνος, εχω φιλους κ συγγενεις εκει κ επισης λογω παρκου, ειμαι σχεδον μερα παρα μερα στην περιοχη. Το καλοκαιρι ημουν καθε μερα. Λογικα στο χρονο που περναω εκει, θα ειχα δει/ακουσει για κατι τετοιο. Αλλα νταξη μωρε, εσυ που ζεις 8-9 χρονια εξωτερικο κ ελειπες αλλα 4 πριν λογω δουλειας, σαφως κ εχεις καλυτερη εικονα για τα τελευταια 12-13 χρονια.

Τα αδεσποτα τρωνε απ τα σκουπιδια κατα κανονα. Δε νομιζω να τα βλαψουν τα αποφαγια.

Δημοσ.

Ε τώρα νομίζω πως άρχισες και συ να υπερβάλλεις! Για αδέσποτα ζώα μιλάμε που δεν έχουν ούτε νερό να πιούν και θα τους κάνει κακό αν αντί για σκυλοτροφή φάνε αποφάγια??? 

Έπρεπε να βάλω smiley, αλλά βαρέθηκα ως συνήθως! Ειρωνικό ήταν το «δεν είναι κατάλληλα», στη συγκεκριμένη περίπτωση. Έχω μεγαλώσει πάνω από δέκα σκυλιά μέχρι τώρα, των οποίων η βασική τροφή ήταν τα περισσεύματα τού δικού μας φαγητού και «φτηνά» υπόλοιπα κρεατικών από το χασάπη, που απλά τα βράζαμε. Εκτός από ένα που πήγε από καλαζάρ, τα υπόλοιπα ξεπέρασαν τα 12 χρόνια ζωής, υγιέστατα. Πόσο μάλλον τα αδέσποτα που, όπως και να το κάνουμε, όλο και κάπως πιο σκληραγωγημένα θα είναι.

εσυ που ζεις 8-9 χρονια εξωτερικο κ ελειπες αλλα 4 πριν λογω δουλειας, σαφως κ εχεις καλυτερη εικονα για τα τελευταια 12-13 χρονια.

1. Τα τελευταία 8-9 χρόνια που λείπω απ' την Ελλάδα, την επισκέπτομαι κάθε χρόνο, μένω στο πατρικό μου και βλέπω αυτό που είπα. Βέβαια, τώρα που το λες, μάλλον μαθαίνουν πότε θα έρθω και μαζεύονται σε αγέλες για να με παραπληροφορήσουν...

2. Οι γονείς και τ' αδέλφια μου, συνεχίζουν να ζουν στην ίδια περιοχή και βλέπουν επίσης καθημερινά, αυτό που λέω.

3. Είπα πουθενά ότι τα 4 χρόνια που έμενα σε άλλες περιοχές λόγω δουλειάς, ήταν τα τελευταία 4 πριν φύγω;

• Super Moderators
Δημοσ.

Έπρεπε να βάλω smiley, αλλά βαρέθηκα ως συνήθως! Ειρωνικό ήταν το «δεν είναι κατάλληλα», στη συγκεκριμένη περίπτωση. Έχω μεγαλώσει πάνω από δέκα σκυλιά μέχρι τώρα, των οποίων η βασική τροφή ήταν τα περισσεύματα τού δικού μας φαγητού και «φτηνά» υπόλοιπα κρεατικών από το χασάπη, που απλά τα βράζαμε. Εκτός από ένα που πήγε από καλαζάρ, τα υπόλοιπα ξεπέρασαν τα 12 χρόνια ζωής, υγιέστατα. Πόσο μάλλον τα αδέσποτα που, όπως και να το κάνουμε, όλο και κάπως πιο σκληραγωγημένα θα είναι.

Ο μέσος χρόνος ζωής για ένα αδέσποτο είναι 3-4 χρόνια το πολύ. Σκληραγωγημένα δεν τα λες... :)

Δημοσ.

Συγγνωμη για την παρέμβαση, επειδη ειδα να αναφερεται παραπανω... Ελπιζω κανενας απ οσους διαβάζουν να μην στηρίζει τη διατροφη του σκυλου του σε αποφαγια, για ευνόητους φυσικα λογους - κι ουτε να παρει το παραπανω ποστ σαν θετικο παραδειγμα...

• Like 1
Δημοσ.

Συγγνωμη για την παρέμβαση, επειδη ειδα να αναφερεται παραπανω... Ελπιζω κανενας απ οσους διαβάζουν να μην στηρίζει τη διατροφη του σκυλου του σε αποφαγια, για ευνόητους φυσικα λογους - κι ουτε να παρει το παραπανω ποστ σαν θετικο παραδειγμα...

Μπορεί να μην είναι η ιδανική διατροφή αλλά πολλά σκυλιά έχουν ζήσει - μεγαλώσει με αυτό τον τρόπο και δεν είχαν θέμα. Και όπως γράφτηκε είναι και θέμα περιστάσεων, για ένα αδέσποτο και τα αποφάγια "πολυτέλεια" είναι.

Δημοσ.

Μπορεί να μην είναι η ιδανική διατροφή αλλά πολλά σκυλιά έχουν ζήσει - μεγαλώσει με αυτό τον τρόπο και δεν είχαν θέμα. Και όπως γράφτηκε είναι και θέμα περιστάσεων, για ένα αδέσποτο και τα αποφάγια "πολυτέλεια" είναι.

Κλαςςικο παραδειγμα καποιοι καπνιστές που πέθαναν χωρις να πάθουν καρκινο του πνευμονα αρα το τσιγαρο δε κανει κακο.

Επισης εγω πριν αρχισω διατροφη ετρωγα καθε βδομαδα σχεδον τζανκ φουντ και οι εξετασεις που εκανα ηταν καλες αρα το τζανκ φουντ ειναι καλο :P

Δεν αναφέρθηκα σε αδεσποτα , αλλα σε δεσποζόμενα ;)

Δημοσ.

Κλαςςικο παραδειγμα καποιοι καπνιστές που πέθαναν χωρις να πάθουν καρκινο του πνευμονα αρα το τσιγαρο δε κανει κακο.

Επισης εγω πριν αρχισω διατροφη ετρωγα καθε βδομαδα σχεδον τζανκ φουντ και οι εξετασεις που εκανα ηταν καλες αρα το τζανκ φουντ ειναι καλο :P

Δεν αναφέρθηκα σε αδεσποτα , αλλα σε δεσποζόμενα ;)

Εγώ κυρίως σε αδέσποτα :)

Αλλά γενικά δεν πιστεύω ότι είναι τόσο ευαίσθητα τα σκυλιά. Και αποφάγια να μην τους δίνουν πολλοί κάνουν αυτό που έγραψε ο deesnider πιο πάνω με περισσεύματα κρεατικών, ρύζι, μακαρόνια ή σκυλοτροφές χαμηλής ποιότητας και πάλι μια χαρά είναι τα σκυλιά.

Αλήθεια πόσο χειρότερα είναι τα ανθρώπινα αποφάγια από ένα τσουβάλι φτηνή σκυλοτροφή αμφιβόλου προέλευσης και ποιότητας; (Σοβαρά ρωτάω).

Δημοσ.

Ο μέσος χρόνος ζωής για ένα αδέσποτο είναι 3-4 χρόνια το πολύ. Σκληραγωγημένα δεν τα λες... :)

Γιατί δεν τα λες; Τα αδέσποτα, δεδομένου ότι περνούν όλη τη ζωή τους στο δρόμο, σκοτώνονται συχνότερα από αυτοκίνητα, τρώνε συχνότερα φόλες που ρίχνουν οι διάφοροι βλαμμένοι, άρα είναι αναμενόμενο να έχουν χαμηλότερο προσδόκιμο όριο ζωής. Άλλο αυτό και άλλο το να είναι πιο ανθεκτικός ο οργανισμός τους σε μη ιδανική γι' αυτόν τροφή. Αφού έχουν μάθει, λόγω ενστίκτου επιβίωσης, να τρώνε και πέτρες, που λέει ο λόγος!

Δεν το είπα ως συμβουλή. Ανέφερα απλά την πραγματικότητα που έχω βιώσει, μετά από πάρα πολλά χρόνια συμβίωσης με σκυλιά: Ότι τα δικά μου δεν έπαθαν τίποτα από τη συγκεκριμένη διατροφική ρουτίνα. Μπορεί όμως και να ήταν απλά τυχερά, δεν το ξέρω.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...