Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φιλε μου,αφου εχουμε ενα πιατο φαι και τρωμε ειναι υπεραρκετο και να λεμε χιλια ευχαριστω.Κι ας ειναι ψωμι με ελιες δεν πειραζει.

Τα παιδακια στην αφρικη πεινανε.

Αυτό λέω κι' εγώ. Μπορείς να μας πεις για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό; Με την ευκαιρία, γιατι εκεί στην Αφρική έχουν τέτοια παράξενα σύνορα, όλο ευθείες και τετράγωνα;

Δεν θα βγω άλλο εκτός θέματος, δεν θα κάνω εγώ να κλειδωθεί αυτό το θέμα.

• Απαντ. 134
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θα δώσω ένα στοιχείο... Τι κοινό έχουν τα σύνορα Καναδά, ΗΠΑ και Αφρικής; Αρχιζεί απο α και τελειώνει σε ποικιοκρατία -προερχόμενη απο την Γηραιά ήπειρο, παναπεί Ευρώπη...

Δημοσ.

Φιλε μου,αφου εχουμε ενα πιατο φαι και τρωμε ειναι υπεραρκετο και να λεμε χιλια ευχαριστω.Κι ας ειναι ψωμι με ελιες δεν πειραζει.

Ναι σώπα και επειδή πάντα θα υπάρχει κάποιος στην Αφρική που θα πεινάει θα πεθαίνει και θα ζει μέσα στην ζούγκλα για να επιβιώσει, αυτό σημαίνει οτι δεν θα πρέπει να επιδιώκει τίποτα όλος ο υπόλοιπος κόσμος.

Οτι να ναι.

• Like 5
Δημοσ.

Για πείτε όσοι είστε εδώ αλλά κ εσείς από Ελλάδα πως το βλέπετε το δημοψήφισμα που ανακοίνωσε σήμερα ο Κάμερον; Θέλετε το UK εντός ή εκτός της Ένωσης; Aπό την πλευρά μου σχεδόν έχω αποφασίσει οτι θα ψηφίσω υπέρ της αποχώρησης μας από το σημερινό χάλι που λέγεται EU.Ο άνδρας μου επίσης.

http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/eureferendum/12166097/david-cameron-cabinet-leave-brexit-EU-referendum-june-23-live.html

Γεννήθηκες Βρετανός?

Αν όχι, δε το βρίσκεις λίγο υποκριτικό να χρησιμοποίησες τα δικαιώματα που σου έδωσε τόσο καιρό στη ΜΒ και τώρα - που καταλαβαίνω έχεις την υπηκοοτητα - να προσπαθείς να στερήσεις τις ίδιες ευκαιρίες αοό άλλους?

Πραγματικά όμως...

Τα καλά και συμφέροντα, Άγγλος πια υπήκοος αλλά Ελληνάρας για πάντα ο topic starter.

Ανοιχτά σύνορα για όσους πήγαν, κλειστά για τους άλλους που θα θελήσουν.

Άντε Ηνωμένο Βασίλειο, τους καλύτερους στείλαμε..

Δημοσ.

Θηβαίε εσύ?

• Like 6
Δημοσ.

σοβαρότης όχι οτι δεν εχει ξαναγίνει 

https://www.facebook.com/Channel4News/videos/10153534833916939/

To Commons έτσι είναι καθημερινά. Για να μην λέτε ότι η Ελληνική Βουλή είναι μπάχαλο.

Έχω ξαναπει. Αν ξύσει κάποιος την επιφάνεια της Αγγλίας, υπάρχει μία χειρότερη έκδοση της Ελλάδας από κάτω.

• Like 2
Δημοσ.

Για πες μας να μάθουμε, γιατί έχει ευθείες και Τετράγωνα σύνορα;

Και μετά, ρίξε μια ματιά πχ στα σύνορα Καναδά ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ έχουν τετράγωνα σύνορα λόγω manifest destiny. Η επέκταση δυτικά του ποταμού Mississippi έγινε οργανωμένα με προσφορά γης στους πρωτομετανάστες.

• Like 3
Δημοσ.

Πάντως στα Βρετανικά ΜΜΕ αυτό που δείχνουν πλέον, είναι ότι με το πρώτο σοβαρό πρόβλημα στην ΕΕ, όλοι σκορπίσανε και κοιτάνε τα δικά τους εγκαταλείπωντας την Σενγκεν που ήταν η βάση της μεταμόρφωσης της ΕΟΚ σε ΕΕ. 

Ενώ οι ειδήσεις περί "μικρής Σενγκεν" συμφωνίας, που θα περιλαμβάνει μόνο χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, ενώ οι άλλοι για τουλάχιστον 2 χρόνια με διαβατήρια κλπ, δείχνει την απόλυτη ξεφτίλα.

Και τελικά η ΕΕ είναι όπως ο Τιτανικός που βουλιάζει. Οι της πρώτης θέσης δεν τους απασχολεί τί γίνεται με την τρίτη θέση που είναι ένα τεράστιο χάλι, ενώ το καράβι αρχίζει και μπάζει νερά.

Παράλληλα ακούγωνται ακόμα και περισσότερες φωνές που δείχνουν ότι εκτός εμπορίου ΕΕ, το ΗΒ ήδη βγάζει κέρδος και έχει θετικό ισοζύγιο εξαγωγών/εισαγωγών, ενώ δεν μπορεί να κάνει απευθείας συμφωνίες με πολλές αναπτυσόμενες χώρες (π.χ Κίνα, Ινδία, Βραζιλία κλπ), και όλα πρέπει να περάσουν από την ΕΕ Γερμανία. Με την οποία έχουμε αρνητικό ισοζύγιο της τάξης των £20δις το χρόνο, σε σύνολο £60δις για όλη την ΕΕ. Ενώ αντιπροσωπεύουν το 40% των εξαγωγών μας.

Συν το ότι είμαστε (ΗΒ) net contributor στην ΕΕ της τάξης των £8,5δις το χρόνο. Τα λεφτά αυτά τα μισά μπορούν να ξοδευτούν στο ΗΒ και τα άλλα μισά να καλύψουν το έλλειμα του προϋπολογισμού, χωρίς να πάρει νέα μέτρα η κυβέρνηση.

• Like 4
Δημοσ.

Πάντως στα Βρετανικά ΜΜΕ αυτό που δείχνουν πλέον, είναι ότι με το πρώτο σοβαρό πρόβλημα στην ΕΕ, όλοι σκορπίσανε και κοιτάνε τα δικά τους εγκαταλείπωντας την Σενγκεν που ήταν η βάση της μεταμόρφωσης της ΕΟΚ σε ΕΕ. 

Και τελικά η ΕΕ είναι όπως ο Τιτανικός που βουλιάζει. Οι της πρώτης θέσης δεν τους απασχολεί τί γίνεται με την τρίτη θέση που είναι ένα τεράστιο χάλι, ενώ το καράβι αρχίζει και μπάζει νερά.

Και αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ευρώπης! Ποτέ δεν συνεργάστηκαν τα κράτη μεταξύ τους για να βρεθεί μια λύση. Στην ίδια ένωση ένα κράτος κάνει κουμάντο και οι άλλοι το βουλώνουν ή κάνουν πίσω.

Τίποτα δεν έχει πετύχει κάτω από την ομπρελά που λέγεται Ε.Ε. γιατί ποτέ δεν υπήρχε κοινή γραμμή! Δυστυχώς στην Ευρώπη κάθε κράτος κοιτάει την πάρτη του.

Επίσης ένα μεγάλο κακό της Ευρώπης είναι και ο πατριωτισμός που έχει το κάθε κράτος και δεν υπήρξε ποτέ ευρωπαϊκός πατριωτισμός... Ο Γερμανός νιώθει Γερμανός όχι Ευρωπαίος, το ίδιο και ο Άγγλος και ο Έλληνας.

Είναι βέβαια και το παρελθόν την Ευρώπης τέτοιο που δεν επιτρέπει τέτοιες καταστάσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Εδώ λαοί που είχαν περισσότερα κοινά μεταξύ τους, από γλώσσα και ιδιοσυγκρασία μέχρι ιστορία και πολιτισμό (πχ πρώην Γιουγκοσλαβία, πρώην Τσεχοσλοβακία, πρώην....., πρώην......, κλπ) και τα "σπάσανε" (χωρίς βέβαια να ωραιοποιώ την κατάσταση που επικρατούσε πριν το "σπάσιμο").

Πραγματικά πιστεύει κανείς ρεαλιστικά σκεφτόμενος ότι αυτό το ετερόκλιτο συνοθύλευμα λαών που απαρτίζουν την ΕΕ ήρθε (όταν ήρθε) για να μείνει;

Δημοσ.

@ Apoll σε παρακολουθώ από την αρχή του θέματος Brexit. Ομολογώ πως τα νούμερα που παραθέτεις μου θυμίζουν το οικονομικό πλάνο του Sanders. Υπερβολικούς αριθμούς επειδή οι πολλαπλασιαστές είναι βγαλμένοι από ροζ συννεφάκια.

Από το "brexit/diem25 και ξερό ψωμί" μέχρι το "500 εκατομμύρια χάνει η Ελλάδα ετησίως από εμπαργκο", προσωπικά δεν βλέπω κάποιο αξιόπιστο επιχείρημα. Αν θέλεις να τα παρουσιάζεις έτσι, μαγκιά σου και επιλογή σου.

Για μένα ευθύνη έχουμε εμείς οι αναγνώστες. Αν δεν ξέρουμε να ξεχωρίσουμε την ήρα από το σιτάρι, τότε κούνια που μας κούναγε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...