Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@bluesattack

Αμφιβάλλεις ότι έχουν ψυχολογικά οι Άγγλοι με τους Γερμανούς από τον ΒΠΠ; Γιατί νομίζεις δεν τους έβαλε η Θάτσερ στο ευρώ;

Για φαντάσου τώρα να ήταν στο ευρώ και να είχαν μνημόνιο (έστω και για λίγο καιρό όπως Ιρλανδία/Κύπρος -δηλαδή χώρες που βγήκαν από την ζώνη της λίρας-)... θα ήταν ταπεινωτικό για αυτούς.

Εγώ νομίζω ότι δεν θα είχαν πρόβλημα αν η ΕΕ ήταν κάτω από αγγλική ηγεμονία (στυλ Commonwealth). Δες και την περίπτωση της Σκωτίας που δείχνει ότι υπάρχουν double standards (από την δικιά μας ένωση δεν φεύγει κανείς, αλλά από την ένωση των άλλων λέμε ότι θα φύγουμε εμείς).

Όσο για το TTIP, οι Αμερικάνοι δεν το προωθούν αυτό; Τι πρόβλημα να έχει το UK αν υποθέσουμε ότι είναι τσιράκια/5η φάλαγγα;

• Απαντ. 134
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για εμένα οι λόγοι σκεπτικισμού για ψήφο υπέρ του Brexit είναι κατα πόσο θα αποδυναμωθεί το UK εμπορικά,σε ζητήματα προσέλκυσης ταλέντων,οικονομικά κοκ.Το κυριότερο όμως είναι κατά πόσο η ΕΕ θα μπορέσει να μην διαλυθεί υπό το βάρος του προσφυγικού κ κατά πόσο θα μπορέσει να το διαχειριστεί ικανοποιητικά.Προσωπικά έχω εκφράσει στο παρελθόν πως ιδεολογικά είμαι υπέρ μια δημοκρατικής φεντεραλιστικής Ευρώπης τύπου USE.Αλλά πραγματικά δημοκρατικής όχι σα το σημερινό χάλι όπου οι παλιές διαιρέσεις της Ευρώπης έρχονται πιο δυναμικά από ποτέ στο προσκήνιο.Σε κάθε περίπτωση θα περιμένω να δω πως θα εξελιχθεί το προσφυγικό μέχρι το καλοκαίρι αλλά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ρίξω υπέρ της αποχώρησης μας.Aφήστε που τους σιχάθηκα το καλοκαίρι με το δημοψήφισμα στην Ελλάδα.

Οπότε λε πουλ

• Like 1
Δημοσ.

Τόξο η Αγγλία χτίστηκε πάνω στους μετανάστες από τα χρόνια που ήταν αυτοκρατορία μέχρι σήμερα.

Κεντρικό Λονδίνο μισά μισά ειναι πλέον τα σπαστά και τα native αγγλικα.

Το ότι το προσφυγικό πρέπει να το διαχειριστεί σωστά η Ευρώπη δεν το αμφισβητεί κανεις.. αλλά από μόνο του ως προβλημα είναι ίσως αφορμή για έξοδο αλλά σίγουρα δεν είναι η αιτια.

Οι Γερμανοί είναι μεγάλοι μαλακές γενικά. Πρέπει να βγάλουν το αγγούρι από τον κωλο τους και να δουν την Ευρώπη σαν ένωση όχι σαν προλεταριο. Οι Άγγλοι φυσικά είναι λογικό να μην ανεχονται αυτές τις συμπεριφορες

• Like 4
Δημοσ.

Τόξο η Αγγλία χτίστηκε πάνω στους μετανάστες από τα χρόνια που ήταν αυτοκρατορία μέχρι σήμερα.

Καλά κ γω μετανάστης είμαι.Μάλλον δε το πιασες πως το λέω.Δεν είμαι τύπου φάρατζ.Μιλάς σε έναν άνθρωπο που γαμεί τα σύνορα,τα έθνη,τα δόγματα κ όλες τις επίπλαστες διαιρέσεις της ανθρώπινης εμπειρίας.Αν ένα δις έχει ανάγκη να μεταναστεύσει διότι κινδυνεύει η ζωή του στις εστίες του by all means ας τους δεχτούμε.Η ένσταση μου είναι πως η κατάλυση των συνόρων που ονειρεύομαι κ η ελεύθερη διακίνιση των ανθρώπων δεν θα έρθει από το σημερινό ράκος που λέγεται ΕΕ.

• Like 2
Δημοσ.

.Η ένσταση μου είναι πως η κατάλυση των συνόρων που ονειρεύομαι κ η ελεύθερη διακίνιση των ανθρώπων δεν θα έρθει από το σημερινό ράκος που λέγεται ΕΕ.

Ή Ευρώπη έφερε ακριβώς αυτό που Θες στα κράτη μέλη της, κατάργηση συνόρων και ελεύθερη μετακίνηση.

Γνωρίζεις πως περνούσαν τα σύνορα πριν 30 χρόνια πριν το Σένγκεν?

Είναι παράλογο αυτό που λες

• Like 4
Δημοσ.

Τουλάχιστον το δημοψήφισμα είναι ξεκάθαρο όχι όπως τα χάλια που είχαμε στη Ελλάδα

^^^

Αυτό. και το γεγονός ότι ανακοινώθηκε 122 μέρες πριν

Άντε του χρόνου να έχουμε Spexit και Itexit.....

Δημοσ.

Για πείτε όσοι είστε εδώ αλλά κ εσείς από Ελλάδα πως το βλέπετε το δημοψήφισμα που ανακοίνωσε σήμερα ο Κάμερον; Θέλετε το UK εντός ή εκτός της Ένωσης; Aπό την πλευρά μου σχεδόν έχω αποφασίσει οτι θα ψηφίσω υπέρ της αποχώρησης μας από το σημερινό χάλι που λέγεται EU.Ο άνδρας μου επίσης.

http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/eureferendum/12166097/david-cameron-cabinet-leave-brexit-EU-referendum-june-23-live.html

Την Ελλάδα τι θεωρείς πως την συμφέρει?

Αν υποθέσουμε πως μας συμφέρει μια ισχυρή ΕΕ μιας και είμαστε ακόμα μέλη, τότε υποθέτω πως μας συμφέρει να παραμείνει.

Δημοσ.

Πιστευω άπαξ και την κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο απο την Ε.Ε , η Σκωτία θα ξαναξεκινήσει διαδικασία Δημοψηφίσματος κλπ για απόσχιση και έπειτα ένταξης στην Ευρωζώνη.

• Like 1
Δημοσ.

Ή Ευρώπη έφερε ακριβώς αυτό που Θες στα κράτη μέλη της, κατάργηση συνόρων και ελεύθερη μετακίνηση.

Γνωρίζεις πως περνούσαν τα σύνορα πριν 30 χρόνια πριν το Σένγκεν?

Είναι παράλογο αυτό που λες

Οτι το έκανε το έκανε αλλά δες τις διαιρέσεις του σήμερα με αφορμή το προσφυγικό,τοίχοι υψώνονται ξανά.Προτιμώ να την δω να καταρρέει και η Γερμανία να αποδυναμώνεται με την ελπίδα να γεννηθεί κάτι νέο,ουσιαστικά δημοκρατικό και πραγματικά φεντεραλιστικό.Σε κάθε περίπτωση είμαι πολύ περίεργος να δω μέχρι το καλοκαίρι πως θα την παλέψει η ΕΕ.

• Like 2
Δημοσ.

Εχει αποτυχει η Ε.Ε σαν ένωση αυτό καταλαβαίνω εγω.

Δεν μπορουν να παίζουν μπάλα 10-12 πρωθυπουργοί γίνεται αχταρμάς.

Όπως στο εστιατόριο υπαρχει ενας chef, sous chef και οι αλλοι βοηθοί ετσι πρέπει να ηταν. Εκει τα εχουν καταφερει καλα Οι Η.Π.Α. Ενας πρόεδρος, ενας αντιπρόεδρος και god bless america.

Θα μου πεις 2-3 άτομα κάνουν κουμάντο και πάλι στην Ε.Ε, αλλά με τις συνόδους κορυφής, συναντήσεις οικονομικών υπουργών και διάφορες άλλες ιστορίες περί προσφυγικού, δεν πρόκειται κανείς να βγάλει άκρη.

Τόσοι λαοί, τόσες κουλτούρες, τόσα διαφορετικά πιστεύω, ο καθένας προσπαθεί να υψώσει ανάστημα υποτίθεται για να μην δυσαρεστήσει τον λαό του για να εκλεγεί ξανά που έχει γίνει game of thrones και μάλιστα βαρετό.

Έκανε την μαγκιά η Αγγλία και δεν μπήκε στο ευρώ σαν νόμισμα και τώρα εχει μια ασφάλεια να βαρέσει πιστολιά.

Καλά θα κάνει για μένα.

• Like 2
Δημοσ.

@Τοξοβόλος___U__K : 

δε μου απάντησες σε αυτό που ρώτησα. Δεν είναι λίγο εγωϊστικό να χρησιμοποίησες εσύ όσο μπορούσες τα οφέλη της ΕΕ για μεταναστεύσεις στη ΜΒ και τώρα να θες να περιορίσεις την ίδια πρόσβαση σε άλλους ?

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...