rafinos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Γεια σας παιδιά! Θέλω μέσω ενός κοινόχρηστου αρχείου λογιστικού φύλλου να δώσω τη δυνατότητα σε κάποια άτομα να διαλέξουν κάποιες επιλογές σε 20 (δεν θυμάμαι ακριβώς πόσες είναι) διαφορετικές ερωτήσεις. Σε μια άλλη στήλη η οποία αρχικά θα είναι κενή για ευνόητους λόγους θα έχω τη σωστή επιλογή για κάθε ερώτηση. Αυτό που θέλω είναι το πως θα βγάζω απευθείας το σύνολο σωστών επιλογών για κάθε έναν που συμμετείχε; Θέλω για κάθε σωστή απάντηση να δίνεται και μία μονάδα. Αρχικά σκέφτηκα πως θα πρέπει να βάλω μια SUM και μέσα πολλές IF (για κάθε ερώτηση ξεχωριστά), αλλά κάτι δεν μου κολλάει. Υπάρχει πιο σωστός τρόπος;
warlock9_0 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 θα βάλεις μια τρίτη στήλη με ένα if που θα έχει το αποτέλεσμα κάθε απάντησης πχ 0 για λάθος, 1 για σωστό και μετά θα κάνεις sum αυτή τη στήλη
rafinos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Το έκανα έτσι όπως είπα παραπάνω. Αυτό που λες νομίζω πως δεν ισχύει γιατί θέλω να βγάζω αποτέλεσμα για κάθε έναν ξεχωριστά. Όχι συνολικό
M2000 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 1. όταν δυο αποτελέσματα είναι ίδια η αφαίρεση δίνει 0. 2. Κάνε την εμφάνιση του 0 ως "Επιτυχία" https://support.office.com/en-us/article/Create-or-delete-a-custom-number-format-78f2a361-936b-4c03-8772-09fab54be7f4 Μετά αν θες να δεις το ποσοστό επιτυχίας βρες πόσα 0 έχεις. https://support.office.com/en-us/article/Count-how-often-a-value-occurs-19bc9d6d-9f04-491e-a86f-99c45a3ccfd8
rafinos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Γεια σας! Εγώ έχω κάνει αυτό: =SUM((IF(C4=$B4,1,0)),(IF(C5=$B5,1,0)),(IF(C6=$B6,1,0)),(IF(C7=$B7,1,0)),(IF(C8=$B8,1,0)), (IF(C9=$B9,1,0)),(IF(C10=$B10,1,0)),(IF(C11=$B11,1,0)),(IF(C12=$B12,1,0)),(IF(C13=$B13,1,0)), (IF(C14=$B14,1,0)),(IF(C15=$B15,1,0)),(IF(C16=$B16,1,0)),(IF(C17=$B17,1,0)),(IF(C18=$B18,1,0)), (IF(C19=$B19,1,0)),(IF(C20=$B20,1,0)),(IF(C21=$B21,1,0)),(IF(C22=$B22,1,0)),(IF(C23=$B23,1,0)), (IF(C24=$B24,1,0)),(IF(C25=$B25,1,0)),(IF(C26=$B26,1,0)),(IF(C27=$B27,1,0))) και αυτό γίνεται για κάθε άτομο που θα συμμετέχει. Δουλεύει όπως το θέλω απλά με ενδιαφέρει αν μπορώ να το κάνω με λιγότερο και πιο σωστό κώδικα. Γιατί και στην περίπτωση που μου δίνεις @Μ2000 πιστεύω πως η συνάρτηση πάλι θα είναι το ίδιο τεράστια. Εκτός και αν κατάλαβα κάτι λάθος.
M2000 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Κατάλαβες λάθος, ανθρώπινο είναι. Ο σκοπός των έτοιμων συναρτήσεων είναι να αποφεύγουμε τα μακαρόνια όπως αυτό που έδειξες. Ψάχνουμε συναρτήσεις που επιστρέφουν κάτι για μια σειρά τιμών, σε στήλη ή σε γραμμή, της μορφής ααα(χ1:χ10). Αν στην στήλη αποτελέσματος έχω την διαφορά λύσης και στόχου (της σωστή λύσης) τότε σε κάθε γραμμή θα έχω ένα τύπο =Κ3-Γ3 αν είμαι έτη σειρά 3. Οπότε μια αντιγραφή του τύπου κάνουμε. Επιλέον αντί βρίσκουμε πόσα 0 έχουμε στη περιοχή των τύπων παρά νωρίτερα και αυτό το κάνουμε σε ένα κελί κάτω από τη στήλη επιτυχιών 0,έτσι θα την λέμε. Φυσικά αν μας δώσει 3 επιτυχίες, το 3 δεν μας λέει τίποτα, αλλά το 3/10 αν 10 είναι όλες οι γραμμές με τις διαφορές λύσης-στόχου. Το ωραίο με το Excel είναι ότι μπορούμε να επιλέξουμε τι θα εμφανίζεται αντί για το 0 στην επιτυχία, και τι σε μη μηδενικό αποτέλεσμα, αποτυχία. Μπορείς να έχεις από ένα αρχείο για κάθε ξεχωριστή συμπλήρωση. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι ιδιαίτερο, απλά θα φτιάξεις ένα φάκελο για κάθε εξεταζόμενο. Αν σε ενδιαφέρει ένας συνοπτικός πίνακας μπορείς να έχεις λίστα με ονόματα φακέλων των αρχείων, που έχουν το ίδιο όνομα, και να βγάλεις πίνακα με κομμένους/περασμένους.
rafinos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Δες λίγο την εικόνα. Επίσης εγώ δεν θέλω να έχω διαφορετικά αρχεία φακέλους κτλ. Ένα και μόνο αρχείο σε Google Sheets. Μπορείς να μου δώσεις ένα παράδειγμα στο τι πρέπει να γράψω στο κελί επιτυχία του κάθε ατόμου;
M2000 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Δεν σε υποχρεώνει κανείς να φτιάξεις κάτι πολύπλοκο. Δύο πίνακες, στον ένα εισάγεις τιμές και στον άλλο εμφανίζεις τα αποτελέσματα. Αν χρωμάτιζες τον πίνακα που δείχνεις, τα κελιά εισαγωγής, τότε βλέπεις ότι αφήνεις μόνο την τελευταία γραμμή για εξαγωγή. Αυτό θα το ήθελες αν είχες να κάνει με σούμα, αλλά πρέπει για κάθε κελί πάνω από το αποτέλεσμα να κάνεις πράξη. Αν τώρα πας να το κάνεις σε ένα κελί όλα μαζί, γίνεται, απλά είναι χαζομάρα. Διότι στο Excel θέλουμε να χωρίζουμε τους πίνακες με τα στοιχεία εισαγωγής από τους πίνακες αποτελεσμάτων. Μόλις το δεις έτσι, θα δεις πόσο απλό είναι και πόσο γρήγορα το φτιάχνεις.
warlock9_0 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 αυτο που σου ειπα ειναι το πιο απλο παντως χωρις να γραψεις χιλια if μαζι Κανε αλλη μια στηλη για τον καθενα που θα κανεις το if για καθε ερωτηση. Και κατω θα κανεις το sum που θες Αν δε θες να φαινονται τα 0 και 1 μπορεις να την κανεις hide
M2000 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Το ίδιο πράγμα είναι, απλά με τον ξεχωριστό πίνακα θα μπορούσε να έδινε στα υπολογισμένα κελιά το Επιτυχία/Αποτυχία. Θα έδινε μία εικόνα. Όσο εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες του Excel κερδίζει.
rafinos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Δεν σε υποχρεώνει κανείς να φτιάξεις κάτι πολύπλοκο. Δύο πίνακες, στον ένα εισάγεις τιμές και στον άλλο εμφανίζεις τα αποτελέσματα. Αν χρωμάτιζες τον πίνακα που δείχνεις, τα κελιά εισαγωγής, τότε βλέπεις ότι αφήνεις μόνο την τελευταία γραμμή για εξαγωγή. Αυτό θα το ήθελες αν είχες να κάνει με σούμα, αλλά πρέπει για κάθε κελί πάνω από το αποτέλεσμα να κάνεις πράξη. Αν τώρα πας να το κάνεις σε ένα κελί όλα μαζί, γίνεται, απλά είναι χαζομάρα. Διότι στο Excel θέλουμε να χωρίζουμε τους πίνακες με τα στοιχεία εισαγωγής από τους πίνακες αποτελεσμάτων. Μόλις το δεις έτσι, θα δεις πόσο απλό είναι και πόσο γρήγορα το φτιάχνεις. Στην περίπτωση σου... χρειάζομαι ξεχωριστή στήλη για κάθε έναν... οπότε πάμε σε διπλάσιες στήλες. Εσύ μου λες να τα κάνω ένα-ένα, ενώ εγώ τα θέλω όλα σε ένα κελί. Δεν θέλω να αλλάξει η διάταξη που τα έχω τα θέλω έτσι ακριβώς. Να το ξεκαθαρίσω! Εγώ δεν ζητάω πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά αν αλλάξει όλη η διάταξη και αν μπουν έξτρα πίνακες κτλ. Με ενδιαφέρει αν έτσι όπως το έχω μπορεί να γίνει με πιο σωστή αλληλουχία αυτό που έχω κάνει (η δουλειά να γίνεται σε αυτό το τελευταίο κελί και μόνο). Με αυτό το μακρινάρι που έγραψα παίρνω σωστό αποτέλεσμα απλά η συνάρτηση είναι τελείως μπακαλίστικη. Και στην τελική αυτό που θέλω εγώ σούμα είναι απλά σούμα υπό συνθήκες. Επίσης και οι δύο λέτε το ίδιο ακριβώς πράγμα και δεν νομίζω αυτή τη φορά να κατάλαβα λάθος. Ο ένας λέει να κάνω ξεχωριστή στήλη για τον καθένα, και ο άλλος λέει να κάνω ξεχωριστό πίνακα για όλο το θέμα. Πολλές στήλες = Ένας πίνακας.
M2000 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2016 Αυτό που θες εσύ, δουλεύει, απλά αν θες φτιάξε μια δική σου συνάρτηση. Ψάξε user function in excel. Η δική μου προτάση δεν είναι μόνο απλά για λύση στο ζήτημα, αφού την έχεις ήδη, αλλά για βελτίωση της εμφάνισης. Οι πίνακες έχουν τίτλους, αυτό ήθελα να σκεφτείς. Ο ένας πίνακας εισαγωγής και ο άλλος αποτελεσμάτων. Έχεις δει ποτέ σε πίνακα αποτελεσμάτων, ανά μάθημα να βάζουν αποτελέσματα άσκησης, π.Χ το 1234 ή απλά τσεκάρουν σωστό-λάθος;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα