Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Nαι και δεν αξιζει τα εξοδα. Οριστε παντως τι χρησιμοποιησε ο reviewer. 

All testing done using an i1 Display Pro Colorimeter (a colorimeter measures the colors, contrast, brightness, gamma, ect), basICColor 5 (used to measure the color presets ), HCFR (software used to measure the color presets) and dispcalGUI for calibration. I used my own HDMI cable to connect the HP 27CW and 25XW to my PC.

PixPixAn's (free software) Chase, Streaky Pictures and Flag tests were all used to test the pixel response times along with the Ghosting test from Test UFO. Input lag was tested with the SMT Tool 2.5.1

Destiny (PS4), Dying Light (PS4), Shadowrun (PC), Skyrim (PC) and Quake 4 (Xbox 360) were all used to test the pixel response time and resolution scaling abilities.

LCD monitor test images test patterns from Lagom were used to test the colors along with tons of photos from Wallpapers Wide.

http://wecravegamestoo.com/forums/monitor-reviews-discussion/15935-hp-27cw-hp-25xw-review-almost-glossy-overclock-able-1080p-6-bit-frc-lg-ah-ips.html

Οποτε σαν ποιοτητα εικονας η hp ειναι ανωτερη της dell u24;

άρα εάν δεν πάνε για gsync, τότε σε 1080p τι θα διαλέγατε για gaming ?

1)tn και 144hz

2)ips και 60hz

επίσης, τι είναι προτιμότερο? να είναι ματ ή γυαλιστερή?

ips 60 hz και glossy (γυαλιστερη)

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

IPS 60hz και τα ρέστα στην τσέπη.

Υπόψιν και ότι το fallout 4 έχει προβλήματα όταν το framerate ξεπερνάει τα 60fps.

• Like 2
Δημοσ.

άρα εάν δεν πάνε για gsync, τότε σε 1080p τι θα διαλέγατε για gaming ?

1)tn και 144hz

2)ips και 60hz

επίσης, τι είναι προτιμότερο? να είναι ματ ή γυαλιστερή?

Γυαλιστερη, εφοσον μπορεις να ελεγξεις στοιχειωδως τον περιβαλλοντα φωτισμο. Παντως οι matte 1440p+ αναλυσης εχουν ελαφρια coatings οποτε δεν περιοριζουν ιδιαιτερα τη ζωντανια της οθονης.

Για gaming καθαρα τα 144Ηz και TN. Eγω διαλεξα IPS γιατι βλεπω και ταινιες και σειρες στον υπολογιστη για παραδειγμα. Παντως η μονη επιλογη για G-Sync ειναι η ΑΟC G2460PG, η οποια ειναι 144Ηz TN, οποτε το ενα δεν αναιρει το αλλο. Δεν υπαρχει ομως IPS με G-Sync πριν τα 700 ευρω, και αυτες εχουν φτωχο quality control.

Δημοσ.

οι curved οθόνες έχουν κάποιο πλεονέκτημα που αξίζει να το πληρώσεις ?

ειναι curved :P

Δεν αξιζει η αγορα τους εκτος και εαν ειναι 32ιντσες+

Δημοσ.

έστω ότι έχουμε 1080p και η gtx970 μπορεί να δώσει πάνω από 60fps 

μπορώ να κλειδώσω τα fps στα 60hz που είναι το native της οθόνης και να γλυτώσω από tearing και stuttering?

Το Fallout 4 έχει frame cap 60 fps, από μόνο του...

Δημοσ.

οκ...

και κάτι λίγο τραβηγμένο σαν σενάριο, αλλά κάντε την προσπάθεια να απαντήσετε ως case study...

σε περίπτωση που κάποιος αδιαφορεί τελείως για την ποιότητα των χρωμάτων, δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου τα χρώματα,

και στον ηυ κάθεται μόνο για gaming σε συγκεκριμένη θέση θέασης δηλαδή,

τότε μπορούμε να πάμε και σε ΤΝ για καλύτερο response? κι εάν ναι και πάρουμε TN 144hz τότε με την gtx970 να δίνει π.χ 80 θα μπορούμε να χουμε vsync off και να μην αντιμετωπίζουμε tearing stuttering lagging?

Δημοσ.

οκ...

και κάτι λίγο τραβηγμένο σαν σενάριο, αλλά κάντε την προσπάθεια να απαντήσετε ως case study...

σε περίπτωση που κάποιος αδιαφορεί τελείως για την ποιότητα των χρωμάτων, δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου τα χρώματα,

και στον ηυ κάθεται μόνο για gaming σε συγκεκριμένη θέση θέασης δηλαδή,

τότε μπορούμε να πάμε και σε ΤΝ για καλύτερο response? κι εάν ναι και πάρουμε TN 144hz τότε με την gtx970 να δίνει π.χ 80 θα μπορούμε να χουμε vsync off και να μην αντιμετωπίζουμε tearing stuttering lagging?

Εδώ κάνει την αγορά ο μπαμπάς του και αυτός απευθύνεται σε τρίτο - εσύ πιστεύεις ότι θα χαμπαριάσει από τέτοιες λεπτομέρειες και εξεζητημένα θέματα;!

• Like 1
Δημοσ.

Εδώ κάνει την αγορά ο μπαμπάς του και αυτός απευθύνεται σε τρίτο - εσύ πιστεύεις ότι θα χαμπαριάσει από τέτοιες λεπτομέρειες και εξεζητημένα θέματα;!

Και ο τρίτος απευθύνεται σε φόρουμ :P Το γεγονός ότι το παιδί έχει 1100€+ pc και δεν ασχολείται μόνος τους για την οθόνη αλλά το ζητάει από τον πατέρα του με ξεπερνάει. Εμένα ο πατέρας μου ούτε πολυμπριζο δεν θα μου επαιρνε :P

Στο θέμα μας πάντως πιστεύω πως εάν η χρήση της οθόνης ειναι fallout και αντίστοιχα rpg παιχνίδια τα οποία δεν μπορείς να τα τρεξεις με περισσότερα από 60fps με την 970 καλύτερα να πάρει μια ips και όχι tn. Τι να τα κάνει τα 144hz εάν το game τρέχει με 55-60fps;

Δημοσ.

Ακομη και στα 60fps cap εχουν νοημα τα 144Hz για τη μειωση του tearing και ακομη περισσοτερο το G-Sync για την εξαλειψη του.

Aν μας ενδιαφερει μονο το pc gaming και τιποτα αλλο μια οθονη με G-Sync ειναι προτεραιοτητα και η μονη διαθεσιμη πριν τα 500 ευρω ειναι η AOC G2460PG.

Αυτος ειναι και ο βασικος λογος να παρεις 144Ηz TN οθονη και οχι διαφορα στο ghosting η στο lag, οπου διαφορες δεν υφιστανται αναμεσα στα καλα μοντελα. 

ΜechaCorn ναι η HP θα εχει συνολικα καλυτερη εικονα απο την Dell. Υποθετω παντα οτι καθεσαι στην ιδανικη απσοταση θεασης και των δυο.

nickmichas, αν παρεις την lg 24gm77 που ειναι 144Ηz αλλα δεν εχει g-sync, αυτο που ειπες θα κανεις, θα την τρεχεις στα 144hz (ή καλυτερα στα 120Hz με back-light strobbing στα παιχνιδια) και με vsync off, αν θες και με καποιο οριο στα fps (το fallout 4 θελει 60, αν και εγω στα 75 δεν ενοχληθηκα απο τα physics του). Ισως το V-Sync να αξιζει να το βαζεις στο On αν ξεπερνας το ρυθμο ανανεωσης, αλλα αυτο θα γινεται μονο σε πολυ παλιους τιτλους. Αν παρεις την AOC που εχει g-sync θα βαζεις το G-Sync και θα ξεμπερδευεις, με fps cap οπου χρειαζεται. Αν αγορασεις 60Hz IPS τοτε V-Sync Οn η adaptive V-Sync (στα multiplayer μπορεις να το αφηνεις off για να μην εχεις lag). 

Δημοσ.

σας ευχαριστώ όλους, για την κοινωνία της εμπειρίας σας, στον προβληματισμό μου...

αλλά μην δαγκώνετε, βρε παιδιά...

δεν είναι τρίο αδιαφορίας του γιου, του πατέρα, και του φίλου... που την technoανεπάρκειά τους την μακιγιάρουν με insomnia powder...

δεν είναι τόσο ρηχό το σκηνικό... ούτε είχα διάθεση να σας σκανδαλίσω...

• Like 2
Δημοσ.

σας ευχαριστώ όλους, για την κοινωνία της εμπειρίας σας, στον προβληματισμό μου...

δεν είναι τρίο αδιαφορίας του γιου, του πατέρα, και του φίλου... που την technoανεπάρκειά τους την μακιγιάρουν με insomnia powder...

Εγώ απλώς βρήκα αστείο το γεγονός ότι ο γιος έχει pc που κάνει κοντά 1200€ και δεν ψάχνει μονος του για οθονη, δεν ήθελα να σε προσβαλω :P Ελπίζω να σε βοηθησαμε

Δημοσ.

Εννοείται ότι τα σχόλια (τα δικά μου, τουλάχιστον) ήταν με καλή διάθεση και για να κάνουμε και λίγο την πλάκα μας. Θέλω να καταλήξω στο ότι φαίνεται για κλασσική περίπτωση ΕΚ.ΠΑ.ΠΕ., με flavor στα @@ μου και εσύ κάθεσαι και κάνεις διπλωματική, λες και θα είναι δικό σου, ενώ ο καληνύχτας μελλοντικός ιδιοκτήτης δε θα νιώσει μία, ακόμα τα μισά να του αγοράσετε...

My 2 cents :P

• Like 1
Δημοσ.

να είστε καλά!

ίσως, υπάρχουν περιπτώσεις,

στοιχεία που θεωρούμε δεδομένα στην οπτική μας για τους άλλους,

να μην ισχύουν, πάντα...

π.χ. 1 στους 12 άντρες, μάλλον δεν πολυανησυχεί για το color gamut των panels...

http://www.colourblindawareness.org/colour-blindness/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...